10. veljače 2012.

Lush Color Supplement & Celebrate Lip Tint - recenzija

Prije nekoliko sedmica predstavila sam ulov sa Lush blagdanskog sniženja, među kojima su bili Color supplement, kremasti pigment za lice, te Celebrate balzam za usne. Kako sam dobila najviše upita za njihove recenzija, a i kako biste ih mogli kupiti dok još ima zaliha, potrudila sam se isprobati ih (koliko god sam mogla, jer sam posljednjih dana većinom bez trunke makeupa na licu) i napisati svoje dojmove.

Bitno je napomenuti kako je sva Lush kozmetika, kako dekorativna, tako i preparativna, ručno rađena od svježih i prirodnih sastojaka. Za više informacija o njihovoj tvrtki, nastanku, motou i ciljevima pročitajte ovaj članak.



LUSH JACKIE OATES COLOR SUPPLEMENT

Za vas koje se prije niste susretali sa color supplementima, radi se ustvari o kremastim pigmentima u nijansama boje kože koje koristite tako da ih pomiješate sa vašom omiljenom hidratantnom kremom kako bi dobile odgovarajuću nijansu tonirane kreme (jer su nijanse toniranih krema u drogerijama, priznajem, blagi užas), nanesete ih na lice odmah nakon hidratantne kreme ili pak koristite kao klasičan tekući puder.Također su namijenjene za korištenje i na tijelu.



Što Lush kaže: Nova, najsvjetlija tonirana krema za porculanski ten! Radeći na ovoj nijansi, Helen je na umu imala crvenokose osobe svijetle puti. Baza joj je potpuno drukčija od ostalih toniranih krema - sadrži zob, med, shea maslac i lanolin. Istovremeno će kožu umiriti i hidratizirati. Ako ste nježna ružica blijede puti, ova krema je za vas!

Veliki plus od mene imaju na samom početku jer nema već otrcanih fraza "x sati ostaje na koži besprijekoran" ili "savršeno prekrivanje", te što se više fokusiraju  na svaku nijansu i sastojke posebno.



Ambalaža/cijena/gramaža/gdje kupiti: Jedna od mana ovog proizvoda svakako jeste ambaža. Dolazi u malenoj staklenoj teglici malo većeg promjera od Bourjois rumenila i sjenila koja sadrži tek 20 g proizvoda. Inače nisam ljubitelj pudera bez pumpice ili onih koji ne dolaze u tubi, čisto zato jer uvijek uzmem previše proizvoda na kist/gornju stranu šake ili pak zahvatim mnogo. Također, ako dolaze u malim teglicama poput ovih, to ih čini i nehigijenskim za korišenje. Zbog toga bih vam preporučila korištenje špatulice koju možete kupiti na eBay-u ili u cm-u na policama Artdeco-a za nisku cijenu.
Lush Color Supplemente možete kupiti u svim Lush prodavnicama po cijeni od 16-17 KM. Jackie Oates nijansa je dio redovne ponude, ali je bila uključena i u prazični asortiman, pa je zbog toga na sniženju po cijeni od 8.50 KM.



Miris/sastojci: Zob, odnosno zobeno mlijeko je jedan od glavnih baznih sastojaka ove tonirane kreme, pa je logično da tako i miriše. Pojedincima se ovo neće svidjeti, u to sam sigurna. Prednosti zobenog mlijeka jeste smirivanje upaljene kože i iritacija, no budite sigurni da niste alergični na njega prije korištenja. Provjerite i alergiju na aloe veru, čiji je prirodni ekstrakt ovdje zastupljen, kako bi hidratizirao i umirio upaljenu kožu.
Ono što je specifično za sve pudere iz ranga prirodne kozmetike (kao što je Bourjois Bio Detox) jeste da ne sadrže silicu, koja je zapravo jedan od najučestalijih sastojaka dekorativne kozmetike i daje onaj glatki, svilenkasti osjećaj pri nanošenju i čini ih lakšima za blendanje i razmazivanje. Također spada u 1/3 Lush proizvoda koji sadrže konzervanse, i to metil i propil parabene. To su neškodljivi sintetički parabeni koji se također nalaze i u hrani, voću, čaju, biljkama. Metil paraben je najrašireniji konzervans u kozmetici, topiv u vodi i nije otrovan, a propil paraben, osim što se koristi u hrani i kozmetici, ima i anti-bakterijska djelovanja.
Shea maslac se probrinuo za djelovanje na suhoj i ispucaloj koži zbog svoje uljne strukture, te ćete ga često naći i u balzamima. U tome mu pomaže i glicerin, te lanolin, koji je bogat u holesterolu, te odličan i za korištenje u preparatima za kosu.
Kompletan spisak sastojaka: voda, zobeno mlijeko, ulje šafranike, ekstrakt aloe vere, titan dioksid, organsko ulje šipka, shea maslac, stearinska kiselina, glicerin, cetearilni alkohol, trietanolamin, med, tinktura benzojevca, lanolin, boja 77492, boja 77431, boja 77499, boja 77019, boja 77891, metil i propil parabeni.





Nijanse: Lush Color Supplement dolazi u ukupno pet nijansi - Jackie Oates je najsvjetlija, a zatim  dolaze Light Yellow, Light Pink, Dark Yellow i Dark Pink. Nijedna nijansa ne sadrži narandžasti trag, vrlo su realistične i ovo smatram još jednim plusem za ovaj proizvod. Sviđa mi se što je Lush obratio pažnju na podtonove, kao i na osobe svijetle puti. Kako je nijansa Jackie Oates jako svijetla, možete je koristiti i kao posvjetljivač ako ste nekada kupili tamniji puder nego što vam je bilo potrebno. Čisto radi orijentacije, najsličnija je nijansi Mont Blanc NARS pudera Sheer Glow.



Moć prekrivanja/trajnost: Iako Lush kaže da se ovaj prozvod može koristiti čak i za kamufliranje malih mrljica na koži, ja se ne bih složila. Smatram da je moć prekrivanja minimalna, i da, čak i kad se samostalno koristi, ni u tri sloja ne može prekriti veće nepravilnosti kao što su bubuljice i podočnjaci. Za to koristim korektor, kao i uvijek, ali ne očekujem da puder izgleda totalno upijeno u kožu, prirodno i samo ujednačava ten u tri sloja. Iz ovoga mogu zaključiti da bi bio dobar za osobe koje traže samo ujednačavanje kože i nisu navikle na klasične tekuće pudere zbog težine i osjećaja na licu. Trajnost nije naročito velika, ali traje 7-8 sati bez da poslije toga odjednom sklizne u potpunosti, kao što sam to iskusila sa Affinitone puderom od Maybellina. 

Tekstura/efekat na licu: Tekstura ovog proizvoda, kao i način kako izgleda na licu, je u krajnju ruku neobična. Gusta je poput tekućih pudera, ali kada se nanese lako se razmazuje i imam osjećaj da nanosim hidratatnu kremu. No, za razliku od hidratantnih krema, zbog činjenice da ne sadrži silicu, brzo se upije i ne mogu nikako da je izblendam u potpunosti. Zbog toga ima tendenciju da učini da koža izgleda suho i uhvati se za suhe dijelove. To će se pogoršati ako ga pokušate nanijeti u debljem sloju - radije nanosite tanje slojeve i nadograđujte pokrivenost. Na licu ostavlja polu mat do mat finiš,  a volim ga nanositi elf ravno rezanim kistom za puder i to bockajućim, ne kružnim pokretima.

Zaključak: Ovaj puder/kremasti pigment će se svidjeti osobama koje imaju normalnu do minimalno suhu kožu i koje od pudera očekuju da im ujednači ten bez naročitog prekrivanja i da ga ne osjećaju na koži. Također može poslužiti i kao posvjetljivač za tamnije pudere. Ako tražite nešto drugo i imate sasvim različita očekivanja i kriterije za tekući puder, preskočite ga - vjerujte mi, nije za vas.

CELEBRATE LIP TINT 



Što kaže Lush: Balzam za usne s okusom pjenušca! U vrijeme blagdana, djevojka mora biti spremna! Usne blijedo ružičaste boje, okus konjaka, citrusna ulja, šećera u prahu i ljubilice spremne na posao!



Ambalaža/gramaža/cijena/gdje kupiti: Celebrate balzam za usne dolazi u malenoj metalnoj ambalaži poput svima nam poznatog Melema, a imaju i istu gramažu - 10 g. Lično ne volim takve ambalaže i preferiram balzame u sticku, ali svakom svoje. 
Bio je limitirano izdanje, sumnjam da ga više možete naći, ali ako uspijete u tome, očekujte cijenu od 8 KM koja je prije bila 18 KM.

Miris/okus/sastojci: Miris koji najviše osjetim jeste citrusni, što je posljedica citrusnog ulja kao jednog od sastojaka. Okus je po šampanjcu, iako ne previše intenzivan, što inače mrzim kod proizvoda za usne. Kompletan popis sastojaka nažalost ne znam, jer ovaj proizvod nije više dostupan, pa samim time, nema ga ni na Lush oficijalnoj stranici.





Nijansa/njega i hidratacija/tekstura: Celebrate ima baš neobičnu nijansu - svijetlu, ispranu, tzv. bubblegum, sa mnoštvom zlatnim čestica koje su posljedica pucketavih bombončića koji se nalaze na površini. Nijansa je baš jako svijetla i ne mogu da je zamislim na nekome ko nema izrazito svijetlu put, a minus je sedefasti odsjaj. Nije previše izražajan ako balzam nanesete u tanjem sloju, ali ako volite kutijicu otvoriti i samo preći njome po površini usana, velike su šanse da nanesete 3 x veću količinu od one koja vam je potrebna. Ako želite umanjiti sedef, samo nanesite prozirno sjajilo preko. Tekstura je divna, kremasta, gotovo pjenasta i jako lagana. Kako balzam dolazi u količini od 10 g, pretpostavljam da će mi dugo trajati sudeći po količini koju nanosim. Lijepo njeguje i hidratizira usne jer pretpostavljam da sadrži glicerin, ali ako imate jako ispucale i oštećene usne, nemojte ga koristiti jer će ih sedef još više naglasiti.

Zaključak: Preporučila bih ga osobama koje ne vole ruževe, a sjajila su im preljepljiva; ovaj balzam ima jako laganu teksturu i lijepo njeguje usne, ali sedef ga čini manje nosivim. Balzam ima odličnu formulu, tako da preporučam druge nijanse, ili pak ako preferirate Labella i klasične balzame u sticku, a želite isprobati neki Lush proizvod za usne, radije se odlučite za piling.

Jeste li probali ijedan od ovih proizvoda? Kakvi su vaši dojmovi?



Broj komentara: 5:

  1. Ovaj lip tint divno izgleda na usnama!
    Gledala sam i ja color s. u dark yelow nijansi, ali sam odustala, posto mi je masnija koza, doduse zimi mnogo suvlja, zato sam ga i gledala, ali se nesto bojim da eksperimentisem, da mi ne izazove haos na licu..ali moja najveca ljubav iz lush-a je sapun Honey i washed the kids, aaaaa obozavam ga, celo kupatilo mirise na njega!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovaj lip tint izgleda kao da je ubuđao zbog ovih pucketavih bombona :shy:

    Super mi je recenzija, a lip tint zaista divno izgleda na tvojim usnama. Podloge ima zaista premalo.

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlično izgleda ovo na usnama :)

    Girly

    OdgovoriIzbriši
  4. Super post.
    Od ovih proizvoda ništa nisam probala , ali hoću sigurno ovaj lip tint. Odlično izgleda.
    Ali od Lusha sam probala sapune i body butteri su odlični. Posebno onaj od vanilije. Šamponi njihovi za mene nisu funkcionirali :( Probala sam Rehab i onaj Big Shampoo.
    Ali ipak svratim i pronađem nešto svaki put. Njihove prodavnice najbolje mirišu.

    http://beautyrollercoaster.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)