29. kolovoza 2012.

Deborah Shine Creator ruž u nijansi 12 Luminous Red

Moram priznati da mi je ruž mat do polumat finiša, intenzivne i pune boje, te dobre postojanosti jedan od holy grail proizvoda koje moram imati pri sebi u svakom trenutku. Takvi ruževi su mi najdraži jer sou multifunkcionalni - mogu se nositi klasično, naneseni tako da boja dođe do punog izražaja, u tankom sloju kao stain, miksani sa balzamom (takvu kombinaciju najčešće nosim zimi, pošto mi se usne jako isušuju) ili sa sjajilom preko za statement lips look. Za razliku od sjajila, ruževi su jedan od proizvoda za kojim najčešće posežem i poprilično sam sigurna da ih imam najviše u kolekciji (zamislite ogromnu plastičnu kutiju za igračke :) - shame on me!). Ipak, kad ne želim mnogo boje ili mi vremenske prilike jednostavno ne dozvoljavaju, osim za klasičnim labellom ili bogatijim balzamom (Melem i vazelin) posežem za miksom balzama i ruža, spojem koji je postao jako popularan posljednjih sezonu-dvije i sigurno ćete naći pokoji kod većine kozmetičkih kuća. Neki od onih drogerijskog ranga koje možete pronaći na našem tržištu su Avon Shine Attract (o kojima sam već pisala ovdje), L'Oreal Caresse, Max Factor Xperience, a Essence, Catrice i Alverde ih često nude u svojim limitiranim edicijama. Posljednji dodatak jesu Deborah Shine Creator, koji na naše tržište dolaze 01.09., ali ih već možete pronaći u parfimeriji "Čarolija". 
Evo što obećavaju i koje su glavne karakteristike po riječim proizvođača:
-sadrži antioksidante koji se bore protiv slobosnih radikala
-vitamin B, C, kalij i magnezij njeguju usne i obnavljaju kožu
-hidratizira i hrani usne pomoću vitamina A i E
-izvor Omega-5 masnih kiselina
-ima SPF 15
-pruža svjetlucav i ultra-glossy sjaj

Ambalaža je fuksija ružičasta, masivna i elegantna, a ima i "prsten" kod zatvarača, kako bi se osiguralo da se slučajno ne otvori u torbici. Sam ruž ima utisnut Deborah logo na vrhu, ali ja narano nisam dočekala dnevno svjetlo da ga fotografišem prije isprobavanja :)

 Shine Creator dolaze u 16 nijansi, a kod nas je dostupno manji broj njih - 7. Ja sam dobila nijansu 12 - Luminous Red, što je čista crvena boja koja naginje ka toplom podtonu. 
Što se same formule tiče, dosta me iznenadila, budući da dosta može poći krivo sa ovakvim proizvodom - ruž mož biti ili presuh, ili premastan ili premalo pigmentiran. Shine Creator je kremast i maziv, pa iako se malčice topi u ambalaži po tropskim vrućinama i toplo vam savjetujem da ga držite u hladu ili frižideru, nije mekan i mastan kao što je to slučaj sa bazamima u boji koji se praktično lome ako ih držite na toplom. Ruž se ne nakuplja na ivicama usana uprkos tome što je kremast. Nimalo ne isušuje, a također i njeguje usne. Pigmentacija (barem nijanse 12) je odlična, barem što se proizvoda ovakvog tipa tiče, pa boja postaje izražena već nakon dva sloja. Bitno je napomenuti i da se ravnomjerno nanosi.
swatch u hladu i s blicem
Trajnost je, naravno, nešto kraća nego kod klasičnih ruževa - nakon pola sata sjaj se povuče, a nakon dva sata usne su mat i blago obojane (dakle, ostaje vam stain).
Cijenu trenutno ne znam, no čim budem sigurna, editirat ću post. Uglavnom, mislim da je oko 13-15 KM.
Konačno mišljenje i odluka? Ako volite ruževe koji više naginju ka balzamu, njeguju usne i kremaste su formule, Shine Creator će vam se stvarno svidjeti. Prednost nad njemu sličnima jeste veća pigmentacija i njega, pa slobodno mogu reći da su ovo svojevrsni duplići Revlon Lip Buttera. Ako pak volite samo pune i intenzivne ruževe izuzetne postojanosti, preskočite. Ocjena 8/10.

*Proizvod nisam sama kupila, već sam dobila u okviru nagradne igre organizirane od strane MŽT portala.

28. kolovoza 2012.

Polumjesečasti NOTD

Za half moon, ili ako ćemo naški, polumjesečastu manikuru, iako datira već duže vrijeme, sam tek čula prije otprilike nekih godinu i po (nekoliko mjeseci manje-više) kada sam je primjetila u postu na nekom od nail art blogova koje sam tada pratila. Povratak trenda je započeo u jesen 2009., iako malo ljudi zna da se takav način uređivanja noktiju javlja već davnih 20-ih godina prošlog stoljeća. Ali, znate kako je, poznata kozmetička ili dizajnerska kuća preradi nešto već viđeno i postavi u kampanju/na pistu i većina neinformisanih odmah pretpostavlja da je unikatno. 
nekad i sad: half moon 20-ih i najnovija Artdeco kampanja sa Ditom kao zaštitnim licem
Dior i half moon '09.
Da se vratim na temu. Polumjesečasta manikura se sastoji od dva dijela - prvi je baza koja je obično mliječno bijeli, bijeli i neki upadljivi metallic lak, a drugi je lak koji je u najviše slučajeva u tonovima crvene, teget plave ili boje vina i kremastog završetka, nanosi se preko prvog laka, no tako da dio koji ostane vidljiv ima oblik polumjeseca. 
Komplikovano? Ne, zapravo. Forma manikure je inspirisana prirodnom građom samog nokta - svaki nokat na prijelazu između ploče i korijena nokta ima dio koji se zove lunula (od lat. liječi za mjesec - luna) i kojeg prati linija granice između dva laka - samu lunulu predstavlja bazni lak (prvi kojeg nanesete). Naravno, linija granice ne mora biti strogo prilagođena formi lunule, čak šta više, obično je izmijenjena kako bi se postigla geometrijska pravilnost i ravnoteža, i dok kod prirodnih noktiju oblik lunule često može biti iskrivljen i nesavršen, dio koji bi trebao predstavljati lunulu u polumjesečastoj manikuri ima čistu liniju i pravilnu granicu oblika polukružnice.
Iako bez problema možete napraviti polumjesečastu manikuru na kockastim noktima, najpopularnija je i najviše laska ovalnim ili bademasto oblikovanim noktima.
Postoje razliite verzije, od klasičnih, preko modernih i futurističkih, pa do onih višeslojnih, tako da na jednom noktu možete imati i do tri-četiri različite boje uređene po polumjesečastim oblicima.
 
Način na koji možete urediti nokte na ovaj način jeste pomoću flastera u obliku kružića, flastera namijenjenih upravo za ovu manikuru ili pak napraviti vlastite kružiće od samoljepljive trake. Pošto kod nas (naravno!) nema flastera za ovu manikuru, niti dovoljno malih klasičnih flastera, krućići koje s lakoćom možete napraviti pomoću samoljepljepljive trake i šablona ili šestara su najpraktičnije rješenje.
izvor: thebeautydepartment.com
 Kako sam manikuru radila prvi put, oprobala sam se u nanošenju tankim kistićem, istim onim kojim sam radila tribal nokte koje sam vam pokazala u posljednjem postu. Nije najbolji rezultat, ali sam zaključila da uz stiletto nokte stvarno dobro izgleda i da ću ih jako često nositi u budućnosti :)
Kako manikura ipak nije nikakva novost, nisam pravila tutorial (a nisam se, iskreno, ni usudila, pošto je ovo samo prva probna verzija od mene), ali ih ima mnogo na netu, pa pogledajte sljedeće linkove ako vas zanima:
Šminkerica - by Naida
Šminkerica - by Lela
Idda van Munster
Beautylish
Inače, inspiraciju uvijek možete povući od Dite von Teese, pošto je i sama velika ljubiteljica half moon noktiju i ako ukucate pojam "half moon nails" u Googlu tražilicu, na barem 40% slika ćete naći i Ditu :)
Koristila sam Avonov Nailwear Pro+ Real Red lak. Uprkos imenu, nijansa je nešto tamnije od klasične crvene i vuče na hladni podton, a formula mi i nije najbolja - prevodenasta i više jelly. Cijela linija me se nije posebno dojmila, tek 2-3 laka imaju formulu vrijednu spomena, a ostatak mi se nikako nije dopao zbog prerijetke formule i kratke postojanosti - ironično, iako bi Pro+ trebala biti poboljšana verzija Nailwear Pro lakova, meni se čini da su ih samo pogoršali.
I, za kraj, nekolicina mojih crvendaća u svjetlijim tonovima, a od kojih su mi najdraži Gabrinijev (broj nijanse se izbrisao), crveno-narandžasta koja može da prođe i kao crvena i kao narandžasta, zavisno od tena, i kremasta strana Essence Circus Circus laka koja mi je savršena u svakom pogledu.

Jeste li isprobali half moon nokte? Da li ste znali koliko je star ovaj dizajn? Kako najčešće kombinirate boje u half moon manikuri? Pišite u komentarima :)

21. kolovoza 2012.

Mix&Mash: LOTD/NOTD, još knjiga za čitanje, Lush kozmetika, sajam rukotvorina, Avon paketić...

Ponekad stvarno osjećam kao da se, kad god namijenim nešto za uraditi, sve sile okrenu protiv mene. Ne govorim samo o pisanju bloga, već i o kojekakvim sitnicama kojima vas ne namjeravam zamarati. Kao, npr. prilike zbog kojih nisam imala pristup netu puna dva dana (prilika za dva posta!). Bilo kako bilo, vrijeme me podobro služi posljednjih dana, pa sam poslikala otprilike sve što sam namjeravala - dovoljno za bar 2-3 iduća posta. Još samo nekoliko swatcheva i to je to :)
Prvo što sam vam ostala dužna još u posljednjem postu jeste make up kojeg sam nosila preko prošlog vikenda, urađen sa MUA Undressed paletom. Brz i jednostavan, sa blago smećkastim bojama u pregibu, shimmerastom pink na kapku i tek malo tamno smeđe u vanjskom pregibu, čisto radi testiranja shimmeastih nijansi. Isto sam uradila i sinoć, no ovaj put su u opticaju bili crna nijansa iz palete i make up kojeg sam pronašla u knjizi o kojoj ću više govoriti u nastavku posta. Moram reći, da je uprkos mojem nespretnom i nemarnom nanošenju (ipak, to je samo proba), izdržala i trušenje je bilo minimalno. Tako da, što se mojeg iskustva tiče, svakako preporučujem paletice.
Nakon što je Naida na Šmnkerici objavila članak o makeup-u 70-ih, u kojemu sam primjetila i tribal manikuru, odlučila sam je konačno i isprobati. Koristila sam 10-ak lakova, a kad sam jednom prokužila tehniku, postalo je lako. Za tanke crte sam koristila kist tuša kojeg sam bacila nakonn što me jako iznervirao jer nije mogao poslužiti ničemu, a savjet sam također "pokupila" od Naide. Kao inspiraciju koristila sam primjer sa Copy That, Copy Cat (izvrstan nail blog, morate ga provjeriti) i jedva čekam ponoviti manikuru, ovaj put, nadam se, nešto uspješnije.
izvor moje inspiracije
Još jedna od njedavnih manikura sastojala se od jednostavnih nude noktiju nešto tamnije nijanse od moje kože i zlatnog glittera na prstenjaku.
Ovih dana, pošto i nemam kakvog drugog pametnijeg posla za raditi, uglavnom čitam knjige. Neke od onih koje sam pročitala posljednjih 7 dana jesu sljedeće:
Bourne-a sam kupila na sajmu knjiga ispred BBI-a, koji, nadam se, još uvijek traje (neka me neko ispravi ako griješim). Nisam ga još počela čitati, ali sam zato završila Nemesu, norveškog autora Joa Nesboa. Već ga nazivaju novim Larssonom, pa, iako mu baš i ne doseže stilom pisanja i tematikom, triler je odličan i jedva čekam nabaviti i Crvendaća, inače prvu knjigu iz serijala čiji je glavni junak Harry Hole. Dana Wellsa i početak njegove trilogije o John Wayne Gacyu sam tražila svuda i sreći mi nije bilo kraja kad sam je konačno ugledala u Alti dok sam bila na putu u dm po mlijeko za čišćenje lica. Jako mi se sviđa tematika i to što je glavni lik, takav kakav je - sociopat, stavljen na mjesto pripovjedača u prvom licu jednine. Sviđaju mi se njegovi dijalozi sa psihoterapeutom, kao i reference na mnoge, kroz historiju poznate, serijske ubojice. Ono što mi se pak nimalo ne sviđa jeste paranormalni twist u priči, kao ni to što ovo u daljnim knjigama ima potencijal da se pretvori u tinejdžersku trash literaturnu katastrofu. Wait for it.
Još jedan odličan triler jeste i Brzopotezna partija. Kao prvo, skinula sam sa interneta Word verziju i cijelih nekoliko sati koliko sam je čitala, proklinjala što sam je uopće i pronašla zbog toga što je prijevod užasan. A gramatiku da ne spominjem. Nije me se dojmio niti poprilično površan i jednostavan stil pisanja. Ali me svakako dojmila i oduševila priča, vječiti zapleti i preokreti, kao i činjenica da je glavni antagonista neko ko se već spominje cijelo vrijeme u knjizi, pa iako sam već nakon njegovog prvog pojavljivanja naslućivala ko je zapravo, kraj i sve ostale misterije su me oduševili. Za ljubitelje takvog žanra, obavezno za pročitati.
Nešto čime sam se također bavila, a ne bih to svrstala u istu grupu kao gore spomenuta djela, jeste jedna od najpopularnijih beauty knjiga i bestselera druge polovine 90-ih. Kevyn Aucoin i "Making Faces" oduševila me već od samog početka, kada je krenuo pričati o svojem odrastanju i prvom susretu sa kozmetikom, a to se nastavilo sve do posljednje stranice.  Jako mi se sviđa dizajn i koncept, i naprosto sam osrtala "paf" na sve o čemu je pričao, od kontura, oblika i tipova lica, preko tehnika i trikova od kojih su mnogi i dan danas jako široko upotrebljavani, pa sve do foto-dnevnika i nevjerovatnih transformacija poznatih ličnosti tog vremena. Odmah se bacam na posao i krećem čitati i ostatak njegovih djela :)
Usput, istog dana kada sam posjetila sajam, svratila sam u Lush prodavnicu kako bih pomnije pogledala ponudu nijansi njihove Emotional Brilliance linije. Mislim da već svi znate koncept - radi se o krugu sa bojama (od kojih svaka predstavlja proizvod zasebno) i na kojem, nakon što ga zavrtite, birate tri boje koje vam prve "upadnu u oči", a ne one koje najvše volite. Prva prestavlja vašu prednost ili slabost, druga podsvijest, a treća talenat. One koje sam ja odabrala su električno plava (Odgovornost), zlatna (Mašta) i narandžasto crvena (Snaga). Poslikala sam i swatcheve, iako nisam baš uspjela u realnom prikazu pošto osvjetljenje i nije najbolje. namjeravala sam kupiti i highlighter, ali je (po drugi put!) bio rasprodat :/ Što se cijena tiče, puderm maskara i kremasti proizvodi su 35 KM, a tuševi i ruževi 45 KM.
Jedan od razloga zbog kojih sam posjetila sajam jeste što je jedan kutak bio namjenjem prodaji ručno raenog nakita, a tu je bila i S.Art :) Namjeravala sam kupiti i pokoju narukvicu, ali je od one vrste koje sam ja željela ostala samo jedna, u ružičastoj boji, tako da ću kupovinu obaviti narudžbom :) S. nas je i fotkala, pa čim dobijem fotografije, ubacit ću ih u post.
četkica SuperDrama maskare
katalozi 12 i 13
Namjeravala sam vas obavijestiti još i o kozmetičkim kupovinama koje sam obavila u posljednje vrijeme, ali ima podosta stvari (barem za mene, pošto moja apsistencija još uvijek uspješno traje :)), pa ću to ostaviti za neki drugi post. Kao i nove stvarčice iz Avona koje su mi stigle prije nekoliko dana u paketiću, a u njemu su se nalazili novi, treći po redu Fergie-in parfem za Avon, Viva, zatim Super Drama maskara koja već niže pozitivne recenzije, četiri Plump Pout ruža od kojih je jedan duplić, pa ga namjeravam proslijediti u nekoj mini nagradnoj igri na Fejsu ;), te ulje argana za kosu koje mi je došlo u pravo vrijeme, kako pokušavam naći nešto što će mi dati sjaj i mekoću, a ne smanjiti volumen i učiniti mi kosu jadnom, kao što to radi većina maski i regeneratora koje sam do sada koritstila. I mislim da vam dugujem izvinjenje zbog nedostatka recenzija iz prošlog paketića kojeg sam dobila, ali pošto preko ljeta nisam bila najraspoloženija, a samim time niti najredovnija u pisanju recenzija, mislim da bi bilo licemjerno da prednost dam Avonovim proizvodima samo zato što sam ih dobila kao PR uzorak. Uglavnom, pokušat ću izmijeniti stanje koje trenutno vlada na blogu što se recenzija tiče.
A jaš jedna od suradnji koje sam ostvarila jeste sa ChiC online magazinom, pa ako već niste, svakako navratite ponekad i tamo. Podržavam ih da objavljuju još i češće, te da napokon promjene dizajn u nešto malo atraktivnije i praktičnije :)
By the way, po prvi put sam radila make up za vjenčanje! Ovo su slike sa probe, a na kraju sam kombinovala oboje, jer mi je prvi make up bio predramatičan, a drugi preshimmerast. Da skratim priču - bile smo zadovoljne i mladenka i ja :D
To je to za danas :) Sljedeći post koji vas očekuje jeste još jedan NOTD, inspirisan Iddinim postom o half moon manikuri, zatim recenzije skorašnjih Avonovih proizvoda i Bourjois pudera (napokon), kupovine (možda čak uključlim i odjeću i dodatke), trendovi za sezonu jesen/zima i novi asortiman Catrice i Essence koji će se, iskreno se nadam, pojaviti na policama u što skorije vrijeme (pigmenti? gimme, gimme :))

12. kolovoza 2012.

MUA (Make Up Academy) palete - Undressed & Glamour Nights

Zdravo, cure! Kako ste mi danas? Imam dosta postova za objaviti u narednim danima, mnogo njih je već napisano i samo čekaju fotke, a počet ću sa swatchevima dvaju divnih komada MUA kozmetike koji su mi već jučer dospjeli u poštansko sanduče. 
MUA (Make Up Academy) je relativno novija kozmetička kuća porijeklom iz Velike Britanije koja nudi jako pristupačne proizvode, uglavnom cijene ispod 4 funte - ako se ne varam, jedini proizvod koji prelazi tu cifru jeste Immaculate paleta. Njihova "politika" jeste da kvalitetna kozmetika ne mora koštati cijelo bogatstvo, te da nude kvalitetu, boju i inovaciju za svaki proizvod posebno. Imaju različitih proizvoda, od pudera, BB kreme, baza/primera, mono sjenila, paleta od 3,4, 12 i 24 sjenila, pa do ruževa, sjajila, lakova itd. Izbor nijansi je solidan, možete pronaći jako puno neutralnih shimmera, ali i jarkih i intenzivnih boja. Imaju i svoj blog, na kojem njihova šminkerica Kayla postavlja swatcheve, prijedloge i tutoriale vezane za najnovije proizvode, kojih je svako malo sve više. Na Facebook stranici i Twitter profilu su također aktivni, pa ih i tamo možete kontaktirati i pitati o svemu što vas zanima vezano za njihovu kompaniju i proizvode, pronaći swatcheve sa portala i blogova koje redovno linkaju (bile recenzije pozitivne ili ne, za to imaju čiste pohvale od mene), te pratiti akcije, popuste i ponude koje imaju u zavisnosti od povećanja fanova na Facebook stranici (ovdje pogledajte što se sve sprema). MUA kozmetiku možete kupiti na njihovoj službenoj stranici ili pak u Superdrug drogerijama, ako se kad nađete u Velikoj Britaniji. Shipping je fiksni i internacionalni iznosti 4,95 i 7,50 funti, a narudžbu sam jako brzo dobila, već nakon 7 dana.
Pošto su povodom 25000 lajkova na Facebook stranici imaju ponudu od 25% popusta i besplatan shipping, nisam mogla a da ne naručim bar ponešto :) Ako se sjećate jednog od mojih prethodnih postova u kojem sam vam predstavila moju ljetnu wishlistu, znate da su se na njoj našle i dvije palete o kojima danas pišem - Undressed i Glamour Nights - te da sam  zbog shippinga dogovarala sa Stylish Geekette zajedničku kupovinu. I ona je iskoristila ovu ponudu, pa možete očekivati još MUA swatcheva i kod nje (moram je nekako potaknuti da piše :D). Svakako da je bilo još mnogo interesantnih proizvoda poput tekućih tuševa u boji, ljibičasto-fuksijastih ruževa i plavog gel linera, ali sam trenutno u fazi apsistencije što se kupovine dekorative tiče - prostora za istu mi svakim danom sve više ponestaje, pa će apsistencija potrajati sve dok si ne nabavim praktičan radni sto sa ladicama. Blog sale se isto tako približava, pa ako vas zanima, držite oči širom otvorenim :)
 Prva paletica koju sam odabrala i koju sam željela pod svaku cijenu jeste još jedan Naked rip-off. Inače, Naked paleta je jedan od kultnih komada i ljubiteljica skoro pa svih bloggerica i YouTube vloggerica, ali uprkos tome i činjenici da mi je i sad divna, nije me nikad privlačila dovoljno da bih za nju izdvojila 32 funte. Definitvno jeste odličan miks shimmerastih neutralnih nijansi koje možete kombinovati na različite načine i u različitih prilikama, no pošto ne koristim shimmerasta sjenila prečesto, u njoj ne vidim svoju idealnu neutralnu paletu. Usput, ona bi se trebala sastojati od nekoliko klasičnih nijansi kao što su mat tamno smeđa, charchoal smeđa, crna, bijela, boja  kože i greige (za obrve i blendanje), te tek nekoliko shimmera - srednje taupe, zlatne i svijetlog zlaćanog highlighta. Imam većinu takvih nijansi u formi mat sjenila, pa se nadam da ću uspjeti pronaći sav potreban materijal za depotiranje istih, i to u što skorije vrijeme!
Anyway, da se vratim na paletu. Sadrži 12 nijansi od kojih je tek jedna satenskog finisha, dvije su mat, a ostatak je shimmerast. Pigmentacija je kod većine nijansi na visokom nivou, a tekstura nešto mekanija, pa ćete morati koristiti nešto čvršći pljosnati kist za nanošenje. Ipak, puno su mi bolja od većine shimmerastih sjenila iz paletica koje se mogu naći u drogerijama.
 Nijanse nemaju imena, već su označene brojevima od 1 do 12.
1 - svijetla highlight nijansa pink podtona sa satenskim finishom (nema vidljiv shimmer, ali nije ni potpuno mat)
2 - shimmerasta svijetla pink 
3 - svijetla topla smeđa, idelna za blendanje, mat
4 - srednja topla taupe
5 - srednja topla smeđa, tamnija verzija 3-ce, također mat
6 - brončano-zlatna
7 - brončano-smećkasta
8 - tamna smeđa sa zlaćanim česticama i maslinastim podtonom
9 - miks smeđe, boje vina, ružičaste i bakarne
10 - hladna smeđa
11 - crna sa srebrnim shimmerom
12 - gunmetal srebrna plavog podtona

Što se druge palete tiče, bila sam neodlučnija. U igri su bile Glamour Days, Poptastic i Glamour Nights, no zadnja je ipak prevagnula, pošto imam dosta neutralnih iz prve, a intenzivne iz druge mi ne odgovaraju shimmerastim finishom. 

Glamour Nights je, za razliku od Undressed, idealna paleta za dramatičan make up i smokey eyes, a sadrži i pokoju intenzivnu nijansu kojom možete začiniti make up i na dnevnoj bazi. Više je mat nijansi u odnosu na Undressed, njih pet, dvije su satenskog finisha i pet shimmerastih.
1 - obična bijela kredaste tekture i slabe pigmentacje (ako želite dobru mat bijelu, potražite Formarovu, njihova mat sjenila su mi među najboljima ikad)
2 - hladna tamna "patlidžan"  ljubičasta sa sitnim ljubičastim shimmerom
3 - mat tamna plava
4 - klasična srebrna koja se pojačano trusi jer se radi o čistom shimmeru
5 - mat svijetlo siva
6 - topla smeđa sa mnoštvom smeđeg i srebrnog finisha, također se pojačano trusi
7 - intenzivna mat crna
8 - svijetla shimmerasta zlatna
9 - srednje tamna emerald zelena
10 - srednje tamna mat ljubičasta, jedna od najljepših koje posjedujem, nešto slabije pigmentacije i zahtjeva dobar primer
11 - hladna crvena sa ružičastim česticama
12 - shimmerasta svijetla pink

Zaključak: Undressed i Glamour Nights imaju svojih mana, kao i svaka paleta ove cijene i tipa, ali su me, uprkos tome, oduševile. Nude dobar izbor nijansi i kombinacija, a pigmentacija tek nekoliko nijansi me malčice razočarala. Undressed je jedna od najboljih Naked zamjena drogerijskog ranga i idealna ako volite shimmeraste neutralne nijanse, a Glamour Nights birajte ako ste tip za nešto dramatičniji make up. Po cijeni od tek 4 funte su jedne od najisplativijih proizvoda koje ćete naći. Definitvno bih ih ponovo kupila, a namjeravam nabaviti još pokoju prvom prilikom :)