28. rujna 2013.

Omiljeni YouTuberi

Prije nekoliko godina sam na Šminkerici pročitala seriju članaka o njihovim omiljenim YouTube beauty guruima, a primjetila sam da se u posljednje vrijeme trend takvih i sličnih članaka povećao. Oklijevala sam ga i ja napisati iz razloga što sam valjda dugo, dugo vremena pratila tek ponekoliko YT kanala koje i svi ostali i za koje su već i ptice na grani znale. Ali sam zato u proteklih pola godine-godinu znatno proširila moj broj pretplata na YT-u koje su rezultirale mnogim novootkrivenim talentima koji su me naprosto oduševili i koje vam i ja danas preporučujem ako već niste čuli za njih ili želite pogledati pokoji novi kanal.


Počet ću sa onim klasičnim, reda radi, čisto da su tu :)

Pixiwoo - sestre Samantha i Nicola koje su, uvjerena sam, prve koju su počeli pratiti svi koji su se upustili u beauty zajednicu na YouTube. Prvobitno su radile isključivo makeup tutoriale, no vremenom su počele uvoditi i videe tipa favorita, tutoriala za kosu/frizure, najbolje proizvode određene kateogrije, OOTD, makeup na modelima, itd. i uprkos tome nisu smanjile broj tutoriala, što je rijetkost. Kod njih mi se najviše sviđaju Samini fantasy makeup tutoriali, ali ni celebrity makeup-ovi mi nisu ništa manje dragi i čini mi se da su po njima i najpoznatije.


Wayne Goss - najpoznatiji muški YT guru i profesionalni MUA najpoznatiji po svojim kraćim videima u kojima daje itekako efikasne savjete kojih se inače ne bi sjetili i nisu u kategoriji onih starih i dosadnih tipa "koristite toniranu kremu ako ste mlađi" ili "oči naglasite, ali ne i usne". I, naravno, migom na kraju svakog videa :) Iako je dužeg staža na YT-u, moram priznati da ga nisam tako revmnosno pratila prije. Radi i makeup tutoriale, kako na sebi, tako i na modelima, a ono što mi se kod njega dopada jeste što kod makeupa naviše gleda strukturu i oblik lica, nosa, oka, a ne boju oči ili tena. Recenzije su mu sažete i bez previše okolišanja, i bez obzira recenzira li proizvod od 5 ili 150 dolara, uvijek kaže iskreno mišljenje.


Lisa Edridge - ah, Lisa. Celebrity MUA među guruima. Radi za mnoge poznate časopise i sa celebrityima poput Kate Winslet, Katy Perry, Care Delevigne, Eve Green itd. Videi su joj detaljni, poučni i stručni. Izvanredna žena koja tako i radi i izgleda.


NikkieTutorials - da ne pratim nekolicinu drugih jednako odličnih djevojaka, rekla bih da mi je ona najomiljenija osoba na YT-u. Pratim je najmanje 2,5 godine. Među najmlađim je osobama u YT beauty zajednici. I ona radi OOTD, haul i favorite, no ne zapostavlja makeup tutoriale i raznovrsnost kad je o istima riječ. Uprkos tome što je plavuša plavih očiju i svijetlog tena ne slijedi dobro poznate savjete o isključivo nježnim i svijetlim tonovima koji bi se  trebali primjenjivati kad je riječ o takvoj kombinaciji. Volim to i što je zabavna i vješta što se različitih tehnika aplikacije tiče. Vodi i svoj blog na kojem objavljuje recenzije, a redovno je pratim i na Twitteru.



Makeup By Leina - intenzivnije je pratim od kada je promijenila kameru i povećala kvalitet videa. Super objašnjava probleme tamne kože i jako volim njen način konturiranja i brončane i shimmeraste makeup-ove.


Petra Kozina - YT guru porijeklom iz Slovenije koju sam otkrila na Facebooku. Ima izvrsnu strukturu kosti lica i odlično radi dramatične makeup-ove sa naslovnica. Snima videe i na engleskom i na slovenskom, premda engleski prevladava. Posebno volim njene jesenske tutoriale jer ne zazire od ljubičastih, crvenih i bakarnih nijansi koje njenom tenu i plavim očima super pristaju.


TymeTheInfamous - vjerovatno da ćete se začuditi otkud ona ovdje budući da joj je način šminkanja potpuno drukčiji od onoga koji se smatra estetski prihvaćenim i pravilnim. Zbog jednostavnog razloga - ideje. Nikako mi ne leži njen stil oblačenja i aplikacije makeup-a jer ga smatram pretjerano kičastim, no Tyme zaista ima super ideje kad je riječ o kombinacijama boja od kojih ne bježi, a inspirisala me da nosim više pink ruževa.


ThePrinceOfVanity- još jedan muški beauty guru, ovaj put mnogo mlađi od Gossa, sa tek 18 godina. Jako je simpatičan i ljubazan, a stil mu je sličan Tyme. Pratim ga ponajviše zbog recenzija i videa u kojem pokazuje dupliće za poznate proizvode.


LoveMelisaMichelle - isto tako netipična za mene, budući da beauty gurue uglavnom pratim radi makeup tutoriala. I LMM ih radi, no najviše mi se sviđaju njeni Get Ready With Me videi, a ono što od nje zaista možete naučiti jesu različiti načini konturiranja i njega masna kože. Često postavlja i recenzije drogerijskih proizvoda zajedno sa prvim utiscima.


Sokolum79 - prvi put sam ju otkrila nakon što je surađivala sa MisChevious aka Juliom Graf. Ima drukčiji stil od 99,9 % drugih YouTuberica i makeup, kao i tehnike istog koje su joj posebne, no za moj ukus pretjerane. Stalno mijenja frizure i boju kose, a osim toga, eksperimentiše i sa različitim bojama i u makeupu, zbog čega je najviše pratim.


Sharon Farrell - oduševljenje! Otkrila sam je prije nekoliko dana i mislim da činjenica da se progurala u top listu mojih najdražih gurua u tako kratko vrijeme dovoljno govori o njoj. Kao i Nikkie i Petra, ima nezgodnu kombinaciju svjetlog tena i plavih očiju, a uz to je i riđokosa, ali ne bježi niti od jednog tipa makeupa. Jako volim njene tehnike i raznovrsnost, posebno kod neutralnog i makeupa za vjenčanja.


Sarah Victor - počela sam je pratiiti prije mjesec-dva na preporuku Nikkie. Sarah je jako dugo vremena na YT-u, a razlog toga što je relativno nepoznata je vjerovatno nedostatak marketinga s njene strane. Za razliku od mnogih djevojaka tako dugog staža na YT-u, nije izgubila na kvaliteti i novim idejama. Sjajna je za ljude sa spuštenim kapcima, jer i sama ima takve, a ipak se ne drži jednog načina šminkanja.


Lauren Curtis - koju volim zvati girly girl :) Potamnjiva ten, ima platinastu kosu, voli šljokice, bronzer i pink ruževe i sjajila, a ipak uspijeva ne izgledati "jeftino" i kičasto. Uglavnom radi neutralne makeup-ove, no nađe se tu i pokoji smokey eyes sa odličnom tehnikom i savjetima.


To su bile moje omiljene osobe iz YouTube beauty zajednice. U komentarima mi recite koje vloggere i gurue vi volite i ostavite preporuke :)

11. rujna 2013.

Golden Rose Holiday 66



Od kako je Barry M najavio lansiranje tzv. pjeskastih/teksturisanih lakova mat finisha (koje ja od milja zovem pjeskići :) ), dospjeli su mi na top liste želja. Ubrzo su bili dostupni na Asosu zajedno sa tada novom linijom Gelly Hi Shine lakova, od kojih sam ja također željela naručiti lak u nude nijansi. Nažalos, taman tih dana Britanija je uvela neke restrikcije za izvoz, tako da praktično više ne mogu niti jedan lak naručiti preko njih. Ni OPI tada nije imao mat pjeskiće, samo glitteraste. I tako sam se ja fino zainatila i čekala jer sam znala da će neki brend to iskopirati i imala sam sreću da je to bio Golden Rose koji inače proizvodi lakove u najmanje 20+ nijansi. I uprkos tome što ja ne volim "in between" nijanse kod svjetlijih lakova, niti rozu koja nije čistokrvna pastelna ili neonska, zaljubila sam se u 66icu. Jer je idealna ružičasto koraljna, jer nije isprana, previše svijetla, niti premalno niti previše intenzivna, idealan koraljac, nema šta. Kad je došao kod Jasmine, Dž mi ga je ovamo "dostavila" nakon jednodnevnog izleta u Tuzlu. Dobila sam ga u subotu, a evo sam ga tek maloprije skinula kako bih isprobala Flormarov mat kreč bijeli lak.




66, kao i cijela Holiday linija dolazi u bočici četvrtastog oblika sa srebrnim zatvaračem. Cijena je 4-4,50 KM za 11,3 ml. Kad ga otvorite, prmjetit ćete jako sitne čestice u laku, kao da ste ubacile zrnca šećera. Nakon nanosa se to naravno ne vidi, jer se lak nakon maximalno 30 sekundi potpuno pretvori u pjeskasti finish. Za potpuno pokrivanje su potrebna dva sloja, a ono što mi se posebno sviđa jeste što se u kombinaciji sa Essence kapima za brzo sušenje suši munjevitom brzinom. Ako želite, možete nanijeti i top coat, ali se meni više sviđa bez. Nosim ga, kako sam već rekla, od subote i imam tek minimalna oštećenja na vrhovima. Kupiti ga možete na mjestima koja drže GR kozmetiku, no pošto znam da ih ima mnogo koji imaju samo neke starije proizvode, dok ove iz novog asortimana ne uvoze, fino svratite kod Jasmine koja ima apsolutno cijeli asortiman, kako GR, tako i Classics, a uskoro i nekoliko više brendova :) Online shop će biti dostupan za cca. 15-20-ak dana,


Da sumiram: veća količina, niska cijena, ogroman izbor nijansi, idealna koraljna nijansa, visoka moć pokrivenosti, odlična tekstura, brzo sušenje, dobra postojanost i zanimljiv finish. Za mene definitivno hit među lakovima, jedan od najdražih u mojoj kolekciji i ima sve moje preporuke za kupnju ako naiđete na njega.

7. rujna 2013.

Mint Accent + Tea Time

Od kako imam stiletto oblikovane nokte, ne odvajam se od krem lakova. Nude, crveni, koraljni, mint... Nekako mi na  takav oblik najbolje pristaje upravo mint finish, pa sam malo pauzirala sa shimmerastim i metallic lakovima, kao i općenito bilo kojim vidom eksperimentisanja. Zato sam odlučila barem napraviti nešto da začinim manikuru i na kraju se odlučila na dobre stare šljokice.




Na prstenjaku sam nakon dva sloja mint laka nanijela još dva sloja tirkiznih šljokica. Radi se o Golden Rose Jolly Jewels laku u nijansi 107 koji je najsavršeniji "mermaid" lak ikad. Inače se može nositi i sam u dva-tri sloja jer je gust, ali ja sam se malo zeznula i zaboravila na to :) Sastoji se od gomile sitnih tirkiznih šljokica/shimmera i plaviog heksagonalnog glittera. Inače su mi JJ brzo postali omiljena lnija lakova, vrlo moguće ikad i jedva čekam da GR izbaci još nijansi. Za divno čudo, iako volim šljokice, flejkije i sve ostalo zanimljivo, novi GR Carnival i 3D lakovi me uopće nisu posebno zainteresirali.

Noktiće sam uparila sa  mint satom kojeg sam naručila sa eBaya nekad u julu. Radi se o silikonskim satovima jer su jedini satovi u bojama koje bih nosila. Volim minimalističke satove metalnih boja (zlatna, bakrena, brončana, srebrna), dok odbijam i pomisliti na nošenje platnenih, vrlo često i kožnih satova, a da ne pričam o onima sa gomilom privjesaka koji igra ulogu narukvice, a za očitavanje vremena mi treba mikroskop. Na eBayu jednostavno pretražite "silicone watch", ima nekoliko vrsta modela, a u planu mi je da naručim neki bež i bijeli.

Korišteni lakovi:
Miss Sporty Nail Expert Manicure Nutri Complex
Avon Nailwear Pro Aqua Fantasy
Golden Rose Jolly Jewels 107
Essence kapi za brzo sušenje laka
Essence Better Than Gel Nails top sealer



Jučer sam sa Dž posjetila famoznu "Franz & Sophie" čajdžinicu. O njoj sam čitala na Internetu, blogovima, gledala priloge o istoj u televizijskim emisijama, no uvijek bi bila prezauzeta, bez društva ili bez volje da je posjetim. 


Naravno da smo slikale i nokte :) Dž je nosila gradient manikuru u mint i plavim tonovima, dok sam ja još uvijek imala half moon noktiće koje sam nosila cijelu sedmicu jer nisam imala vremena da ih oblikujem i nalakiram. Vidite da mi nisu svi nokti jednake dužine iz razloga što su mi se već počeli lomiti pri vrhovima.

Što se čaja i čajdžinice tiče, glasam da je jedna od najboljih ideja realizovanih u Sarajevu proteklih nekoliko godina. F&S je koncipirana kao čajdžinica i prodavnica čaja, pa smo Dž i ja obje uzele po porciju Rooibos čaja, ja sa dodatkom cimeta, vanilije, kardamona i još čudesa, a ona sa dodatkom latica ruže. Nismo fotografisale radnju, ali svakako da ću uraditi jedan post o F&S kad ih idući put posjetim i uzeti pokoji čaj za uživanje u istom u vlastitom domu.

Dž me je iznenadila i sa poklonima :) Golden Rose Holiday u nijansi 66 sam dugo očekivala i uprkos tome što nisam ljubiteljica koraljno-ružičastih lakova u jesen i zimu, 66ica mi je već postao jedan od omiljenih lakova zbog pigmentiranosti, nijanse i brzine sušenja, a swacheve možete očekivati za koji dan (na gotovo u potpunosti skraćenim noktima). Dobila sam još divan L'orealov lak u nijansi idealnoj za jesenske dane, kao i najsavršeniju nijansu breskvasto-koraljnog ruža - Aura Nano Rouge 87 koji je idealan za nošenje u kozmetičkoj torbici. Auru i GR Holidayce možete kupiti kod Jasmine u njenoj parfimeriji Arena, a uskoro ćete moću kupovati i preko web-shopa.


Volite li stiletto nokte i šta mislite o njima? Koliko često nosite šljokice i "accent nail" manikuru? Jeste znali za  postojanje Franz & Sophie i imate li mi preporučiti još tako zanimljivih mjesta u Sarajevu?

4. rujna 2013.

Artdeco Dita von Teese Art Couture Velvet ruž za usne



Art Couture Velvet ruž iz Artdecove Dita von Teese Classics kolekcije, nastale kao rezultat suradnje DvT i Artdeco kompanije u cilju kreiranja svih potrebnih proizvoda za prepoznatljiive vintage lookove, sam nosila otprilike 50 % vremena kad sam imala nešto na usnama. Kolekcija mi se od samog lansiranja na tržište vrlo dopala jer, osim elegantnog dizajna i promo slika, sadrži skup u potpunosti klasičnih proizvoda i finisha, punih boja i intenziteta, što je teško spojiti ako uzmemo u obzir da je Artdeco maltene drogerijski brend. Također, pakiranje je specifičnog i elegantnog dizajna, sa Ditinim potpisom. Kolekcija sadrži 6 nijansi ruževa, od kojih je Bon Bon najsvjetlija. Jako mi se sviđa to što u kolekciji ima razičitih varijacija crvenih, za svaki podton, te što su sve nijanse jednakog finisha i pigmentacije. Kupila sam ga u cm-u za nekih 15,50 KM i vjerujem da se još uvijek može ponegdje pronaći.

 Ruž dolazi pakovan u zasebnu kutiju, tipično za većinu Artdecovih proizvoda, te je nijansa zajedno sa brojem iste označena na vrhu pakiranja. Sama ambalaža je crna, sjajna i masivna, sa vertikalnim linijama poput onih na kutiji u kojoj dolazi. Jedina mana koju sam pronašla jeste što nigdje nije označen naziv nijanse! Na Artdecovoj stranici sam tek pronašla da je naziv nijanse 607 Bon Bon, a radi se o čistoj, gotovo neonskoj, narandžastoj nijansi bez ikakvog shimmera, mat finisha. Dolazi u količini od 4 g.


Što se pigmentacije tiče, kao i postojanost, na zavidnom je nivou. Na usnama traje nekih 4 sata, nakon čega ostavlja intenzivan stain i jako se teško uklanja. Uprkos izvrsnoj pigmentaciji i prirodi nijanse koja je takva da će pristajati svakom podtonu i boji kose, zahtjevnost leži u teksturi. Probala sam Manhattan mat tekuće ruževe, Golden Rose, čak i Illamasquin Kontrol kad mi ga je posudila, ali Bon Bon je bez premca najsuši ruž kojeg sam isprobala. Ne pomišljajte ga nositi zimi ili ako imate ikakvih nepravilnosti na usnama. Nakon dva sata nošenja već se počinje skupljati i isušivati usne. 



Mnogi koji su pratili tržište u BiH posljednjih nekoliko godina u potrazi za narandžastim ružem su posezali za Golden Rose nijansom 67. Čak sam i ja imala dvojbe u vezi kupovine Artdeco Bon Bon ruža jer sam već imala 67-icu, ali se nisam pokajala. 67 ima više ružičasti podton, tamniji je i slabije pigmentacije, a na usnama izgleda crvenkastije od Bon Bona.


GR 67
Da sumiram: Lijepa ambalaža, jedinstvena nijansa, izvrsna pigmentacija i postojanost, no tekstura koja je horor za suhe usne. Ja bih ga kupila ponovo jer volim ovako intenzivne nijanse i teksturu kod takvih, no ako ovo nije vaš "cup of tea", savjetovala bih da ga preskočite i potražite koraljne i narandžaste nijanse nešto hidratantnije teksture.

1. rujna 2013.

Trenutni favoriti #1

Ako ste me prije pratili, mogli ste primjetiti da sam imala rubrike mjesečnih favorita i mjesečnog shoppinga, i da čak ni u takvim rutinskim postovima nisma bila redovna, pa sma odlučila ukrasti ideju od Voodoo Blonde i takve postove realizirati u rubrikama Trenutnih favorita i niza New In postova bez mjesečne oznake. Na to je najviše utjecala činjenica da jedan mjesec mogu kupiti 2, a drugi 20 proizvoda, te što već pred kraj mjeseca zaboravim koje sam proizvide voljela na početku istog ili ih pak ima previše. Također, neću se suzdržavati od postova tipa favoriti po godišnjem dobu ili drogerijski favoriti, koje namjeravat sastaviti do sredine septembra.


Rimmel Match Perfection puder sa novom formulom i svjetlijim nijansama sam nakon mnogobrojnih pohvala na inostranim blogovima željela isprobati dok se još prodavao samo na Asosu. Ipak sam ga uzela tek nakon što sam potrošila Avon Luxe puder i došla do samog kraja Max Factor Face Finity pudera, te sam ga nakon 10-ak dana već jako zavoljela. Nijansa mi je nešto tamnija nego što sam očekivala, no formula mi je zaista savršena - lagana, zagladi kožu, srednje prekriva, ne sjaji se previše i postojana je.

Catrice Eyebrow Lifter bi u slobodnom prijevodu glasio "podizač obrva". Izašao je na tržište u sklopu Hollywood's Fabulous 40s kolekcije, što bi bilo logično da je namijenjen za prekrivanje obrva jer su 40-e era kozmetike poznata po jako visoko postavljenim tanko iscrtanim obrvama. Zapravo nije namijenjen ni za što drugo do highlight ispod obrve. Iako sam jako svijetla, na meni nanesen ispod obrva izgeda kredasto, no zahvaljujući kremastoj teksturi i prilagodljivoj nijansi sam mu našla namjenu - aplikacija na waterline u svrhu "otvaranja" oka i činjenja istog vizualno većim. Izgleda prirodnije i traje duže od bilo koje druge bijele olovke koju sam probala u istu svrhu.

Rimmel olovka za obrve u crno-smeđoj nijansi je u stalnoj postavi moje kolekcije, no tu je negdje bila i greškom kupljena tamno smeđa nijansa, koju sam koristila pri šminkanju drugih jer je za mene bila precrvenkasta. Kako sam se ofarbala u nešto svjetliju smeđu od moje prirodne boje kose, te sa crvenkastim postonom, tako je i ova olovka došla u stalnu upotrebu.

Essence šiljalo mi je preporučila jedna djevojka na Facebooku kad sam tragala za novim jer sam prije koristila metalna šiljala za olovke iz knjižare, vodeći se misli da metalna bolje i efikasnije šilje. Od kako ga koristim, apsolutno sam se preporodila, kao i sve moje olovke koje su bile u užasnom stanju i koje zbog toga nisam mogla ni stizala koristiti kako priliči.

Ovnak kist za usne je jedini Ovnakov kist koji mi odgovara. Kist za rumenilo mi je puštao boju i tokom svakog korištenja se linjao, ravni kist za sjenila mi nije dovoljno čvrst i ferula mu se odvojila od drške, a kist za liner i obrve mi je prevelik i premekan. Kist za usne, za razliku od većine je taman dovoljno čvrst, pljosnat je, jer ja ne volim uske kistiće za usne, te je napravljen od sintetičke dlake što ga čini odgovarajućim za kremaste proizvode i lako održavanje.

Catrice Lip & Cheek Tint sam uhvatila među posljednjim primjercima iz neo Geisha kolekcija. Iako mi je u početku bio nešto manje kremast i suhlji od ostalih kremastih rumenila, tek sam ga sada počela intenzivnije koristiti. Hladna crvena nijansa, ne volim ga koristiti na usnama, no na obrazima je idealan za kombinovanje sa berry, crvenim i fuksijastim nijansama ruževa.

Gabrini Terracota Blush On (nijansa se izbrisala) imam duže vrijeme i to u dvije nijanse od kojih mi tamnija ne odgovara i ide u blog sale. Kupila sam ga za korištenje kao highlighter ili bronzer (ne osuđujte, bila sam u fazi shimmerastih bronzera), pa sam ga zanemarila neko vrijeme, no sada ga opet jako volim kao rumenilo ili all over shimmer jer je minimalno pigmentiran i ne prevše mekan, što meni odgovara jer tako ne pokupim previše proizvoda na kist.

Avon Luxe paleta mi se već kad sam je dobila krajem prošle godine dopala jer je, sudeći po recenzijama i swatchevima, jedna od pigmentiranijih Luxe paleta, no budući da ima uobičajene nijanse nisam je prečesto koristila i skoro sam u potpunosti zaboravila na nju. U posljednje vrijeme je stalno koristim, smeđa nijansa je savršena, kako teksturom, tako i samom nijansom jer nije pretopla niti prehladna, a izvrsno pigmentirana, dok moju ljubav prema plavi nijansama dugujem TymeTheInfamous.


Golden Rose ruž 126 je jedna od nijansi GR ruževa koje su na tržište izašle prije nekih godinu dana, što je poprilično novo ako uzmemo u obrzir "staž" GR ruževa na tržištu. Svijetla breskvasto koraljna nijansa, pigmentirana, no ne ostavja crte i prekriva tako da pastelna priroda nijanse uistinu dođe do izražaja.

Flormar Supermatte ruž 202 je kao i Flormarova Supermatte linija lakova ni "m" od "mat", no odlikuje ga izuzetno dobra tekstura i pigmentiranost. Uglavnom ga koristim u kombinaciji sa Luxe paleticom jer je topao, što mi je često potrebno kad koristim plave nijanse na kapcima.


Lakovi: Golden Rose Jolly Jewels 107, Flormar Glitter GL07, Flormar Supermatte M117, Essence kapi za brzo sušenje laka i Essence Better Than Gel Nails Top Sealer iliti nadlak. Spucale me šljoke ovih dana, a Flormarov koraljac je tu zbog odlične teksture i pokrivne moći, kao i boje koja "vrišti". Essence nadlak sam brzo pokupila čim sam vidjela da izlazi iz prodaje jer sam čula mnogo lijepih riječi koje su potpuno opravdane, a kapi sam izvadila iz zadnjeg dijela ladice kad mi je Dž rekla da ih stalno koristi a ja sam na njih zaboravila i u međuvremenu plakala zbog otisaka posteljine na noktima 6 sati nakon lakiranja.

Brzinski swatchevi: Gabrini Terracota Blush On, Catrice Lip&Cheek Tint, Flormar Supermatte 202, Golden Rose 126