2. travnja 2014.

Ultraflesh Shinebox set highlightera

Zdravo svima! Kako sam propustila šansu da vam priredim urnebes na blogu kao neki blogeri za 1. spril :sadface:, danas sam vas odlučila počastiti recenzijom jednog seta proizvoda kojeg sam još davnih dana dobila na recenziju od svima znane StrawberryNET aka Jagodice i kojeg ću sigurno dosta koristiti proljetnih dana.

Radi se o Fusion Beauty setu highlightera različitih tekstura punog naziva Ultraflesh Shinebox Highlight and Shimmer Collection (uh!).

Iz Jagodice su mi ponudili suradnju koja je bila aktuelna u januaru i ostvarili su je sa blogerima i blogericama širom svijeta. Čini mi se kako su u tom periodu svima ponudili isti proizvod, no kako se ipak radi o setu više proizvoda za kojeg mislim da bi se mogao prilagoditi najrazličitijom dijapazonu tonova kože.

Fusion Beauty je brend koji je danas relativno nepoznat, a razlog tome je što su se, nakon što su se prodavali u Sephori, povukli sa tržišta. Koliko sam shvatila, kompanija je propala, a Ultraflesh je linija pametno pakovanih proizvoda/setova koji su se prodavali pod Fusion Beauty licencom. Tu su još i tamnija verzija ovog seta sa brončanim nijansama, set linera, set mini ruževa i sl.

Neću puno pričati o samom konceptu i priči iza proizvoda, već vas ostavljam fotografijama i recenziji u nastavku.




veličina palete u odnosu na moj dlan - dosta je manja nego što sam očekivala
Što set sadrži:


Prvo na redu jeste "anyplace" kompaktni pudrasti highlighter. Nijansa i nije nešto što biste okarakterizirali kao klasičan highlighter za vizuelno posvjetljivanje visokih tačaka lica, nego se radi o neutralnoj breskvasto- ružičastoj nijansi sa dosta sitnog zlatnog shimmera koju možete korisiti za sjaj na licu, tijelu, kao sjenilo i sl. Na koži izgleda doosta tamnije nego biste očekivali.
Tekstura nije mekana, ali se dosta trusi, no uprkos tome je sasvim glatka i nimalo kredasta. Pigmentacija je jako visoka, tako da će vam trebati lagana ruka i ne previše gust kist (ja koristim mini bockalicu iz Coastal Scents seta).



Zatim su tu proizvodi s kojima se prvi put susrećem, no jako su mi ugodno iznenađenje. Radi se o dva kremasta highlightera koji dolaze u dvije različite nijanse - vjerovatno podjela po podtonovima, no ja ih volim koristiti ili zajedno ili pak u makeupu sa različitim nijansama.
Nazivi su "anywhere" i "anytime", mada su meni oba podjednako draga i možete ih koristiti uz bilo koji makeup.
Lijevo na slici, "anywhere" je jako lijepa zlaćana nijansa koja je meni ipak draža od druge, "anytime" koja je toplija i više breskvasta, te super izgleda uz neki brončani makeup.
Tekstura je odlična, nije suha niti previše kremasta poput sjajila, a pigmentacija je osrednja - ukoliko nanosite highlighter prstima, ostat će samo sjaj, a ukoliko želite nešto dramatičniji efekt, za to funkcioniše klasični kist kojeg inače koristite za korektor.


Zatim dvije minijaturne olovke :D Ozbiljno, highlight olovke su toliko mini da su dužine mojeg palca.
Očekivala sam da će imati ljepljivu teksturu tešku za blendanje kao što je to slučaj kod olovaka ovog tipa koje sam ranije koristila, ali su zapravo lijepo pigmentirane, mekane i odlično funkcionišu kao highlight u unutarnjem kutu oka. Tamnija nijansa je identična kao pudrasti highlight i breskvasti kremasti, a svjetlija je klasična biserno bijela.



Na ovoj slici možete vidjeti ono što je meni najinteresantnije, a to je dizajn ambalaže. Naime, radi se o slojevitom slaganju svih dijelova palete koji su magnetno povezani i samo se s jednog kraja otvaraju u stranu. Pored toga, ambalaža je masivna i nije osjetljiva na tragove noktiju, oštrih predmeta i sl.



swatchevi
sastojci
Dostupnost: Jagodica - link, cijena 23,5 €

Zaključak: Od same ambalaže, preko proizvoda do pametno osmišljenog izbora nijansi, paletom/setom sam oduševljena. Ali, ali, ali, kao što uvijek mora biti ali, ne bih rekla da je must have proizvod. Naime, recimo da želite highlighter kojeg ćete imati u svojem kitu za šminkanje ili pak tražite dobar izbor različitih nijansi highlightera, kod ovog seta će vam smetati sužen izbor nijansi jer su zastupljene 2-3 iste kroz različite teksture, kao i naravno mala količina proizvoda u masivnoj i nimalo kompaktnoj ambalaži. Sama kvaliteta proizvoda u setu nije upitna, ali koncept, cijena i ambalaža jesu. Mislim da je proizvod dobar ili za početnike koji žele eksperimentirati sa razilčitim teksturama ili pak za osobe koje žele isprobati nešto drukčije što se koncepta ambalaže tiče.