26. listopada 2014.

Omiljeni YouTuberi - II dio

Prošle godine, nekad u ovo doba, sam napisala post o mojim omiljenim YouTube kanalima. Bilo je tu i poznatih i nešto manje poznatih lica, i muškaraca i žena, i različitih stilova šminkanja. Sve te ljude i dan danas pratim, no u međuvremenu sam upratila i dosta drugih, pa vam danas donosim kratak pregled istih :)

Napomena 1: u linkanom prvom dijelu ovog tipa posta se nalaze slike koje su u međuvremenu skoro u potpunosti zblurane od strane Bloggera i time im se nažalost promijenila kvaliteta, što ne mogu popraviti jer tih slika više nemam.

Napomena 2: Dosta slika "vuče porijeklo" sa Instagrama jer su skoro sve ove djevojke i tamo izuzetno popularne, pa tome gomila isfotošopiranih selfija. Ipak, sve ih pratim gotovo uvijek na YouTubeu, a što se Instagrama tiče i mojih top profila na tom servisu, uskoro ide post i o tome.

Norvina Sun - u industriji i na Instagramu poznata kao kćerka kraljice obrva, Anastasie Soare. YT kanal je nedavno napravila i odmah sam je upratila po nagovoru Tanje :) Iako mi nije toliko draga kao Instagramuša (postoji li uoopće ta riječ?) zbog isfotošopiranih slika, previše bronzera i standardne šminke, stvarno je užitak gledati i slušati jer toliko jasno i precizno objašnjava stvari, a i primjetila sam da imamo dosta sličan ukus glede šminkanja i proizvoda, iako možda ne sklonost ka istim tehnikama. Također, pravi videe o ABH sjenilima, formulama, nijansama i razlozima za iste, tako da je i tu zgodno pratiti za update novih proizvoda.



Shonagh Scott - moj YT girl crush i žena za koju ne znam zašto nije više popularna. Nešto je starija od većine popularnih YouTubera, no budući da je profesionalni MUA, itekako dobro radi i demonstrira makeup. U prilog joj idu savršene bademaste oči i konture lica, a i  makeup koji je u većini slučajeva jako dramatičan, no bez oštrih linija i pretjerivanja u bilo kojoj komponenti istog, baš onako kako ja volim misliti da se šminkam (ili težim tome) :)


MsRoshPosh - u prilog joj ide tamna koža jer je pogodna za savršeno konturiranje i zaista se svaki korak istog, od korektora, preko highlightera, do kontur pudera i bronzera vidi. Pratim je uglavnom kako bih usavršila konturiranje tamnije kože i kože sa dosta nepravilnosti u pigmentaciji. Također, ima pomalo čudan oblik očiju koji naginje azijskom, no uprkos tome uspjeva nositi kičast i pretjeran makeup bez da tako izgleda na njoj.


Chrisspy - kraljica isfotošopiranih slika i pretjeranog highlighta na Instagramu i YT-u. To je dosta više primjetno na fotografijama nego u videu, pa je zato uglavnom gledam dok objašnjava proces kreiranja cut creasea (ili naški, "presječenog kapka") i aplikacije tuša. Stvarno savršeno šminka oči i preporučila bih je svima koji vole ovakav tip makeupa.


Desi Perkins - BFF sa Chrisspy i iako se čini da imaju dosta zajedničkih stvari što se tiče makeupa, Desi mi je dosta umjerenija glede tena i konstrasta na očima. Uglavnom je pratim zbog savršenih obrva i savršenog dewy tena jer je jedna od najboljih osoba za objašnjavanje toga, dok mi se njen načim šminkanja i ne dopada toliko jer je u posljednje vrijeme postao dosta stereotipan i naginje ka kičastom i neprirodnom (pod tim ne mislim da boje niti smatram da je bio prirodan prije, već na praćenje prirodnih kontura oka).


BatALash Beauty - Samantha - jedna od novijih YouTuberica koja je dosta brzo postala popularna, prvo na Instagramu i sopstvenoj web stranici BatalashBeauty na kojoj je proširila suradnju sa još 3 djevojke, mada Samanthu pratim najviše na YT-u, dok druge volim pratiti na Instagramu. Samantha je što se tiče makeupa, poznata po svemu onome što se ne bi trebalo raditi, dakle prenacrtanim obrvama koje ne prate u potpunosti oblik lica i zakonitosti zlatnog reza, pretamnom puderu u cilju potamnjivanja tena kombiniranim sa dosta bronzera, prenacrtanim usnama i sl., no mislim da je jedna od osoba koje to znaju nositi i uklopiti zahvaljujući dobrom tehničkom umijeću.



To bi bio još jedan post o omiljenim YouTuberima. Ukoliko imate još prijedloga, pišite u komentarima :)

12. listopada 2014.

Trenutni favoriti #3

Kako nisam pisala preko proljeća i ljeta toliko često, mislim da nema smisla da sada radim višemjesečni pregled favorita tokom to perioda, pa ću vam predstaviti neke proizvode koje volim već nekoliko mjeseci ili sam ih intenzivnije počela upotrebljavati tek u posljednjih nekoliko dana. Inače, češće me ovako pogodi period kad koristim iste proizvode tokom nekoliko sedmica, pa mislim da je tada najvjernije predtsvaiti favorite jer kad to radim u periodu od nekoliko mjeseci uvijek ot budu neke bazne stvari, obično recenziranee, a ovako mogu predstaviti i neke druge komade šminke koje inače ne koristim baš uvijek.



Bourjois Healthy Mix puder je zaista jedan od najboljih laganijih pudera. Skoro pa je potpuno identičan Rimmelovom Match pefection ali HM ima za mene dosta bolju nijansu, iako opet mi tamnu za jednu nijansu čak i preko ljeta. Puder je laganije, ali nadogradive pokrivenosti, srednje gustoće (nije vodenasto tečan kao npr. Seum verzija) i divno osvježavajuće izgleda na suhoj koži. Plus mu je što ne ističe suhe dijelove ama baš nimalo i jako lagano se blenda.

Balea serumom sam bila oduševljena i kad sam ga tek dobila u okviru dm-ovog blogger newsletter programa i ta ljubav se nastavila. Stavim ga ujutro i navečer nakon umivanja, koža mi nakon toga izgleda svježije i dosta je mekanija i glatka. Me happy :)


LA Girl PRO korektori - navodno su zamjena za Bourjois Healthy Mix i MUFE HD korektore. Sa HM korektorom sam bila u love-hate odnosu jer je bio presuh za moje podočnjake i jako se skupljao u boricama, dok kod LA Girl korektora to nije slučaj. Na koži izgledaju dosta kremasto i svježe ukoliko se izblendaju sa prstima, a dosta prekrivaju pa se mogu koristiti i za ostale nepravilnosti.


Artdeco rumenilo 10 - kupljeno na nedavnom sniženju uz svjetliju rozu nijansu. Divna breskvasto-narandžasta nijansa bez ciglastih tonova, osvježi lice i uopće ne izgleda preintenzivno na licu. Uz to ima i zaista divno pigmentiranu i glatku teksturu.

NYX Taupe - toliko ga volim da sam ga skoro potrošila :) Rumenilo sa satenskim finišem i nijansi koja savršeno odgovara svijetlom i srednje tamnom tenu za konturiranje jer nema nimalo narandžastih tonova. Najbrži je način da naglasim konture lica jer se lako blenda i ima slabiju pigmentiranost, pa nikad ne mogu pretjerati s nanosom.



Golden Rose šljokice nisam koristila toliko na sebi koliko prilikom šminkanja drugih. Stvarno super stvar koju imam u još 4-5 nijansi, ali sam ovu (202) nosila najviše. Mogu se nanositi prstima suhe preko sjenila ili pomiješati sa Essence Colour Arts bazom za pigmente za intenzivniji nanos.

Flormar paleta koju imam jako dugo ali je tek sada došla do izražaja jer se radi o istinski jesenskim nijansama. Najviše koristim bakarnu i smeđu nijansu jer su toplije, a uz to, tekstura svih ovih sjenila je jako dobra, skoro pa da se nimalo ne truse, a jako su pigmentirana i lako se blendaju.

Maybelline Color Tattoo Permament Taupe je duže vrijeme prvi izbor za moje obrve. Nedavno sam ga "oživjela" sa Inglotovim Duralineom jer se bio malo posušio, pa ga još i češće koristim.

L'oreal So Souture maskaru nisam toliko voljela kad sam je tek dobila prilikom L'Oreal eventa, ali kad se nakon nekoliko sedmica malo posušila postala je savršena! Jedna od najboljih maskara, jer mi je često potreban samo jedan sloj i mogu izaći iz kuće. Tekstura nije ni prevlažna niti je suha, a najbolje od svega jeste mala gumena četkica jer apsolutno mrzim velike četkice maskara sa kojima više maskare završi na kapku nego na samim trepavicama. Sve preporuke!

Bourjois olovka za oči u brončano-smeđoj nijansi uz Flormar paletu. Primjetila sam da u posljednje vrijeme dosta češće nosim olovke umjesto tuša jer su jednostavnije i brže za nanijeti, a bolje mi stoji tehnika nanošenja tamnijih sjenila što bliže liniji trepavica.

E.l.f. mat ruž Praline ruž je moje poskjednje otkriće jer sam apsolutno zaboravila da mi je Jasmina prije koji mjeseci poslala ovu niajnsu koju sam dugo trežila. Sasvim sam ga slučajno pronašla među sjajilima koja ne koristim toliko često. Savršena nijansa smeđe za makeup u stilu 90ih :)

Kryolan LC003 ruž je savršena nude i tačka. Pigmentacija je takva da je potreban doslovno jedan premaz preko usana, tekstura je malo suhlja ako su usne oštećene, ali nijansa nadmašuje sve.


9. listopada 2014.

Inglot otvaranje, kupovina i wishlista

Prije nekoliko sedmica, možda čak i mjesec dana (dani brzo prolaze :)) nam je konačno došao Inglot! Možda ne znate jer nisam pisala o tome na blogu, no čim se otvorio SCC primjetila sam Inglot znak u katalogu/letku kojeg su dijelili na recepciji, o čemu mi niko nije mogao reći više jer nije bilo nikakvih drugih naznaka o otvaranju poslovnice. Mislila sam da je riječ o grešci ili da je otvaranje otkazano, no ipak se na moju veliku sreću ispostavilo da su planovi stvarni i prijavila sam se na posao u Inlgotu preko posao.ba portala. Nisam prošla dalje od prvog intervjua, no ono što vam želim reći jeste da je to bilo čak krajem aprila! Tako da moćete zamisliti moje muke dok sam maltretirala radnice na recepciji i djevojku koja je dobila posao pitanjima "kad će više" :) No, eto, nakon toliko mjeseci napokon sam dočekala, pa sam prvi svojoj prvoj kupovini iskoristila priliku da slikam pojedine proizvode na brzinu (doduše mobitelom) i  swatcham skoro sve u radnji :)



















Što se formalnosti oko proizvoda tiče, radnja je nešto manja, nisu stigle sve nijanse lakova, sjenila i ruževa, a cijene su približne onima u svijetu (mislim da su identične kao u UK). Uz kupovinu se dobiju i testeri - palac gore za to.

Ono što sam izabrala kao prvi proizvod svakako je paleta sjenila. Razlog što je ne vidite na slikama jeste što je nisam kupila odmah jer sam saznala da nećemo imati popust od 20% na popunjene palete još uvijek, pa sam se odlučila sačekati i po pričama radnica, to bi se trebalo desiti za nekih 10ak dana. Cijene su povoljne za kvalitetu, ali opet se dosta uštedi prilikom kupovine sa popustom.

Kako nisam nabavila željenu paletu, napravila sma popis sjena koje planiram smjestiti u nju i kupila Duraline. Prije neki dan sam nabavila i bijeli gel liner kojim nisam baš najzadovoljnija, ali ga još testiram.


Osim mat karmina sa posljednje slike proizvoda koje sam uslikala u Inglotu, evo šta mi je još na wishlisti:

- puderi za konturiranje koje ću smjestiti u kit; prvobitno sam mislila nabaviti Anastasia Beverly Hills kontur paletu, no Inglotovi imaju veću količinu i taman dovoljan broj nijansi koje mi trebaju

- paleta sa neutralnim shimmerastim sjenilima

- 4SS kist za sjenilo koji je prevelik da bi funkcionirao u tu svrhu, ali se čini odličnim za konturiranje

- crveni gel liner, zato jer je, jel, crveni gel liner :D

- divni tekući iluminator i to u zlaćanoj nijansi






To bi bila moja iskustva sa nekoliko prvih posjeta Inglotu. Da li ste imali priliku susretati se sa brendom i imate li još nekoliko preporuka za Inglot proizvode?

5. listopada 2014.

Predstavljanje Avon Luck EDP by Maria Sharapova


U petak, 03. 10. sam sa još nekoliko blogerica bila pozvana na predstavljanje novog Avon parfema, Luck EDP by Maria Sharapova, koje je održano u prostorijama Coloseum Cluba.







Avon Luck EDP odiše profinjenim, ženstvenim gornjim tonovima sočnih citrusa i rijetkog cvijeta poznatog pod imenom “kraljica noći”, koji počivaju na toplim drvenastim notama u bazi mirisa. Senzualan i elegantan miris za nadolazeću zimsku sezonu pripada orijentalno – voćno – cvjetnoj olfaktivnoj kategoriji mirisa.


Avon Luck for Him EDT profinjen je miris koji očarava aromatičnim tonovima muškatnog oraščića uz crni biber i bušin. Miris fantastično dočarava savršenu ravnotežu između svježine i muževne topline začina.

"Avon Luck nosim uvijek kada nisam na terenu. Na večerama s prijateljima, na raznim društvenim događanjima - volim nositi Avon Luck jer mi pruža osjećaj elegancije", kaže Sharapova, koja se obratila svim ljubiteljicama Avona u Bosni i Hercegovini u posebnoj video poruci.


"Stvaranjem Avon Luck mirisa, željeli smo dočarati opojnu karizmu nekoga ko sam stvara svoju sreću u životu", objašnjava Patricia Perez-Ayala, Direktorica marketinga Avona. "Kao jedna od najbolje rangiranih tenisačica u svijetu i sofisticirana prirodna ljepotica, Maria savršeno dočarava taj osjećaj energije i mogućnosti. Ona je idealna glasnogovornica mirisa koji odiše srećom i osjećajem da si na vrhu svijeta. "

Mirise za nju i za njega moguće je naručiti od Avonove brošure kampanje 14 po cijeni od 39,90 (ženski miris) i 34,90 (muški miris). Uz ženski miris na poklon dolaze sprej i losion za tijelo, dok uz muški dobijate sprej za tijelo i gel za tuširanje iz iste mirisne kolekcije.






...i makeup kojeg sam nosila na event :)

Za kraj, velika hvala Šejli i Avonu na pozivu, kao i na divnom druženju te poklonu u skladu sa ovim događajem o kojem ćete svakako čitati u jednom od narednih postova :)

1. listopada 2014.

New In #8

I eto mene ponovo sa New In postom i novitetima posljednjih dana dok se nije nakupilo još :) Nema baš puno stvari, neke sam kupila za kit, neke dobila, pa krenimo sa predstavljanjem...


Ben Nye Neutral Set translucentni puder bez silike za kit kao fiksirajući puder jer mi dobro dođe da ne nosim minimum 5 različitih nijansi u torbi/koferu. U prilog mu još ide i povoljna cijena za 85 g.

Inglot Duraline je za mene, prvobitno sam otišla u Inglot u potragu za sjenama za paletu, pa još čekam odobrenje za 20 % popusta na popunjene palete da si konačno sklopim jednu.

Kryolan LC003 ruž za kit, odlično pigmentirana svijetla nude boja.


Na ovoj slici možete i vidjeti kako kryolan ruž izgleda, a uz njega su Farmasi True Color ruževi u nijansama 05 i 21. Uželjela sam se nudaća :)


LA Girl Pro korektori za kit, poprilično dobra zamjena za Bourjois Healthy Mix, tj. za izraženije podočnjake i masniju kožu, kao i za druge nepravilnosti na licu.

Uz korektore sam naprosto morala dodati i Glazed boje za usne koje su zapravo kao tekući ruževi na fazon Too Faced Melted ruževa. Mogu samo reći da mi treba još bar 5-6 nijansi jer su odlične i mnogo intenzivnije nego sam se nadala.


Još savršenih Moda sjenila, dva Oriflame sjajila koja sam dobila od prijateljice i pinceta jer sam izgubila staru najdražu. Ovu sam našla kod Kineza za nekih 2 KM i odlična je :)


Maybelline Baby Lips o kojem sam vam već pisala, te još jedna nijansa Color Tattoo sjenila.


Konačno sam pronašla Artdeco kist o kojem su svi pisali kad je bio dio limitirane kolekcije koja kod nas nažalost nije došla u svojem punom sastavu. Meni je odličan, iako mu opadaju dlake, no ništa previše strašno. Na akciji sam kupila još dvije nijanse rumenila za kit, te pronašla posljednji primjerak divne zlatno-mint zelene duochrome sjene.


Na L'Oreal konferenciji za medije smo dobili skoro sve ovo sa slike, osim CG lakova i Ardell trepavica :) Evo izbliza slike nijansi CG lakova (Flip Flop Fantasy sam ipak zadržala za sebe :)) i L'Oreal lakova iz nove linije:




Dobili smo poklone i na L'Oreal eventu za beauty bloggere...


...te eventu isto tipa organiziranog dan poslije od strane Bourjoisa.

A prije nekoliko dana me dočekao ovaj paket iz dm-a:


Dobila sam Max Factor Face Finity primer, Maybelline Affinitone Mineral puder i Affinitone puder u kamenu, L'Oreal True Match tekući i kameni puder, te Alverde krem puder. Isprobala sam MF primer koji na meni i nema baš efekta, Affinitone Mineral mi je odličan i prisjetila sam se kako sam ga voljela kad sam ga prije koristila,  a Alverde kremasti puder nije loš, nijansom odličan, ali ima preintezivan miris koji mi baš smeta.


Od stvarčica za oči dobila sam Alverde duo sjenilo, Manhattan i Max Factor mono sjenila, Max Factor tuš i Alverde i Deborah maskare.


Od proizvoda za usne sam dobila Maybelline sjajilo koje me ugodno iznenadilo s obzirom da se radi o nijansi sa puuuno šljokica, te jedna nekozmetička stvar koju sam dobila, a radi se i o poklonu uz kupovinu od 25+ KM u kampanji "Lijepa, jer to želim" - Swarowski hemijska olovka.




To bi bilo to za ovaj post. Sad mi vi pišite što ste i koliko kupovali u posljednje vrijeme i što vam je najdraži komad iz kupovine?