17. prosinca 2014.

Top Instagram profili

Ovakav post sam vidjela skoro kod Le Makeup Freak i čim sam vidjela link na FB-u požurila sam na blog i Instagram i tražila profile uporedo čitajući i gledajući slike :) Ona je uradila njenih top 20 profila, a ja ću postaviti malo drukčiji broj, samo da obuhvatim sve omiljene. Također, moram navesti da se nisam fokusirala na Instagram vlogere/blogere, da se tako izrazim, odnosno osobe koje imaju dosta poznat blog ili YouTube kanal, već one kojima je primarna mreža blogovanja, postavljanja slika, sadržaja itd. Instagram, kao i na profesionalne šminkere pošto mi se čini da najveći broj slika postavljaju na Instagram, za razliku od Fb stranica i službenih web stranica, a ja sam ih u posljednjih mjesec-dva upratila podosta.



A photo posted by Branka V. Artistry (@brankavartistry) on


A photo posted by 🌙 Heather Mouse 🌙 (@makeupmouse) on

A photo posted by 🌙 Heather Mouse 🌙 (@makeupmouse) on

A photo posted by 🌙 Heather Mouse 🌙 (@makeupmouse) on

A photo posted by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#DanielMarrone⠀⠀⠀⠀ (@danieldoesmakeupnotmagic) on

A photo posted by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#DanielMarrone⠀⠀⠀⠀ (@danieldoesmakeupnotmagic) on


A photo posted by Roshar (@rosharofficial) on



Фото опубликовано Mario Dedivanovic (@makeupbymario)

A photo posted by Mario Dedivanovic (@makeupbymario) on

A photo posted by Mario Dedivanovic (@makeupbymario) on




A photo posted by Dominique 💋 (@dominiqueldr) on

A photo posted by Dominique 💋 (@dominiqueldr) on


A photo posted by Simona Antonovic (@simonantonovic) on



A photo posted by Dijana Dzinkic (@dixiedeee) on






You guys are the best, ya know that? Didya? Well it's true. Again this is my look for the #jordanhanzcontest -different angles and lighting for you makeup babies so you can get a better idea of the look and some details on how I did it! First I did regular character makeup using a reference photo of Edward Scissorhands. I used @morphebrushes shadows from their matte palette and their blending brushes for this step. On my lips is Film Noir by @maccosmetics For the scars I melted equal parts glycerin, gelatin, and water in a microwave for two rounds of 12 seconds, sucked it up into a syringe, and then drew out rough sugar skull shapes onto wax paper. Once they were dry (only takes about a minute because they're thin) I peeled them off and glued them onto my face using Pros-Aide. I added a little bit of dark red shadow under the scars and some white highlight directly onto the scars for extra depth, and that's about it! Special thanks to my lovah, Chase, who sometimes helps me take epic pictures of my makeup, especially when Im wearing giant styrofoam eyes and can't see or am holding 8 knives in my hands at once. ☺️
A photo posted by ⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀ MYKIE (@mykie_) on

A photo posted by ANGELA J. (@dirtymelodies) on



A photo posted by @saraashouri on

A photo posted by @saraashouri on

A photo posted by @saraashouri on






A photo posted by SUPERFOOD (@tickysuperfood) on



A photo posted by SUPERFOOD (@tickysuperfood) on


Kao i uvijek, naravno, u komentarima pišite prijedloge :)

14. prosinca 2014.

Makeup Revolution (MUR) Salvation palete - What You Waiting For i Color Chaos

Prije koju sedmicu sam na nagradnoj igri osvojila čak deset Makeup Revolution paleta. Da, da, deset komada među kojima su i neke koje sam stvarno dugo željela :) Palete su stigle ubrzo, a ja sam ih već počela intenzivno koristiti i danas vam donosim recenzije dvije od njih iz Salvation linije.







Radi se o paletama What You Waiting For i Color Chaos. Da se povežem sa početkom posta, Color Chaos je jedna od tih MUR paleta koje sam duže vrijeme željela jer je jedna od rijetkih povoljnih paleta sa jarkim i intenzivnim bojama, a također mnoge blogerice su je hvalile i kombinacijama boja uspoređivale sa Urban Decay Electric paletom. Druga Salvation paleta koju sam dobila jeste What You Waiting For. Prvo sam mislila da se radi o klasičnoj kombinaciji shimmerastih smeđih sjenila, no kad sam je krenula swatchati i koristiti shvatila sam da se radi o kombinaciji mat i shimmerastih sjenila različitih podtonova od kojih preovladava rozi.

Obje palete dolaze u istoj ambalaži, sa dodatnom kartonskom kutijom kao zaštitom (i dekoracijom) koju sa ja odmah bacila, te aplikatorima koji su meni iskretno bespotrebni u paletama i ostavila sam ih samo u slučaju da mi zatrebaju za swatchanje. Unutar paleta se dobije i prozirna folija sa nazivima svim nijansi. Iskreno, malo mi je to loša ideja budući da mi ta folija smeta pri otvaranju svaki put i bila bi bolja ideja da su nazive nijansi napisali na poleđini palete ako su ih već željeli istaći. Same palete su čvrste i kvalitetne, kao i palete skoro svih ostalih linija koje imam. Sadrže 13 g proizvoda i kombinaciju finisha od 12 shimmer i 6 mat sjenila po cijeni od 6 funti.


COLOR CHAOS

Kao što sam već navela, Color Chaos je navodno dupe za Urban Decay Electric paletu, sa dodatnih osam nijansi. Osim intenzivnijih boja, sadrži i neke nijanse koje pomalo iskaču od ostalih, a to su posljednje shimmeraste nijanse koje pripadaju tamnijoj smokey grupi nijansi. Među mat nijansama sadrži i dvije neutralne nijanse, dok su ostale tipične neonske.




Gleam - svijetlo srebrna nijansa sa krupnijim shimmerom, dobro pigmentirana ali se trusi jer se radi o presovanom shimmeru koji je pod dodirom grublji
Wkd - jarko plava mat nijansa sa sitnijim shimmerom koji se ne primjeti na koži, izuzetno pigmentirana
Tom Tom - crvena nijansa sa narandžastim podtonom, isti finish kao Wkd, srednja pigmentacija
Pink Obsessed - jarka hladnija pink nijansa visoke pigmentacije i mat finisha
On A Mission - jedna od meni omiljenih nijansi iz cijele palete, srednje tamna tirkizna sa zlatnim duochromom, dobro pigmentirana
Over-bored - kraljevska plava mat nijansa slabije pigmentacije, izgleda tamnije na kapku
Needed To... - srednje pigmentirana frost ljubičasto-fuksijasta nijansa sa plavim duochrome efektom
Me Three - slabije pigmentirana frost ljubičasta 
Do it now - svijetlo zelena shimmerasta nijansa sa zlatnim duochromom, dobra pigmentacija
Toxic apple-tini - mat senf zelena dobre pigmentacije sa sitnim shimmerom
Ammunition - jako zanimljiv miks ljubičaste, bordo i smeđe, visoka pigmentacija, frost finish
Deliver Me - prekrasna tamno zelena, frost finish, visoka pigmentacija
Super Y - mat žuta
My Demons - mat ljubičasta
TipX - mat bijela
I said Go! - mat zelena
Beyond Real - mat roza
Calm me down -  mat boja kože

Sve mat nijanse su užasno pigmentirane osim zelene i roze koje imaju mrvicu bolju pigmentaciju. Posljednju nijansu, mat boju kože nisam uspjela čak niti swatchati jer se ne vidi na koži.

Ostale nijanse variraju u pigmentaciji, a najbolje su pigmentirane Wkd, Pink Obsessed i tamnije frost nijanse. Rekla bih da vam ova paleta treba ukoliko volite jarke nijanse, no ne želite dati velike novce na UD Electric paletu jer ih ne nosite toliko često. U suprotnom, ima dosta nijansi koje nećete koristiti.


WHAT YOU WAITING FOR

Radi se o jako dobroj i zanimljivoj neutralnoj paleti s kojom sam ugodno iznenađena.  Osim što su skoro sve nijanse dobro pigmentirane, kombinacija istih je dobro odabrana i usklađena, posebno zbog toga što su jednako zastupljene svijetle, srednje svijetle (kojih je najviše) i tamne nijanse i zlatnog i rozog podtona.





We Love You - svijetla highlight nijansa zlaćanog shimmera
Tick Tock - zlaćana taupe
Can't Find The Breake - hladnija verija prethodne taupe nijanse
Moving Car - brončana taupe
Do It Alone - svijetlija verzija smeđe nijanse ispod
Sex Chromosome - vjerovatno najljepša nijansa u paleti, crvenkasto smeđa mat baza sa srebrnim shimmerom
Now Its Only Me - svijetla highlight nijansa rozog shimmera
Scary Conversation - svijetlo zlatna
Take A Chance - toplija roza
Shut My Eyes - toplija tamno smeđa
Stupid H... - hladnija tamno smeđa
Life Is Short - shimmerasta tamno siva, naizgled je crna ali zbog dosta srebrnog shimmera izgleda sivo na koži
Your Capable - mat nijansa bjelokosti
Supere Hot Female - mat prijelazna nijansa
Million Dollar Contract - mat mauve
Hot Track - tamnija mat mauve
Brand New Fans - topla mat smeđa
Wicked Style - mat crna

Sve nijanse su jako dobro pigmentirane osim svijetlijih mat, no i one su glatke i imaju dobru teksturu.  Ovom paletom sam jako zadovoljna i preporučila bih je svima koji vole neutralne nijanse, koje nam uostalom, barem tako mislim, trebaju za kombinaciju sa bilo kojim drugih nijansama :)


Kad bih usporedila ove dvije palete, iako su mi obje drage i volim intenzivan makeup, ipak bih odabrala What You Waiting For. Bolja kombinacija nijansi, dobra pigmentacija i neizostavne mat nijanse koje su odličnog kvaliteta i imate idealnu neutralnu paletu :)

Jeste li probale Makeup Revolution palete i ako jeste, koja vam je omiljena, ako ne, koju imate želju nabaviti prvu?

9. prosinca 2014.

dm beauty academy 2014.

Ovaj post je sigurno trebao biti objavljen prije bar 20ak dana, no pošto se nekoliko uzastopnih dešavanja izdešavalo, moja upala pluća, parcijalni ispiti, servisiranje laptopa, konačno je došao red da vam iznesem neka od događaja, noviteta i druženja sa eventa koji je održan

Beauty academy je i održana prošle godine u jesenskim mjesecima u Alta shopping centru, a ove godine je premješten u  Sarajevo City Centar što je, po mojem mišljenju, mnogo bolja ideja zbog većeg prostora i samim time mogućnošću bolje organizacije.

Iako ja nisam bila baš toliko raspoložena taj dan (čitajte: upala pluća u nastanku), nisam mogla propustiti druženje sa Marijom i Jasminom koje nažalost viđam samo po eventima poput ovog, kao i konačno upoznavanje sa ljudima iz Via Media kompanije koji su organizovali ovaj event i s kojima surađujemo u okviru dm newsletter projekta.



Iako sam došla relativno kasno, 2 sata nakon početka eventa jer je blogerski kutak tek tada bio otvoren, stvorila se ogromna gužva i šminkalo se i savjetovalo punom parom.


Kako mi je najbliži bio Max Factor kutak, stekla sam dojam da je upravo ondje bila najveća gužva.


 Voditeljica eventa je zajedno sa šminkerima brendova predstavila lookove koje smo već mogli vidjeti u "Lijepa, ako to želiš" kampanji ranije ove jeseni. Ja sam uhvatila intervju sa Aidom, šminkeriom Max Factora (koja je imala fenomenalan ruž i higlighter), te prestavljanje Christina Aguilera parfema.



U Deborah kutku se također šminkalo dosta cura, a primjetila sam i najnovije DD kreme u koferu (nisam sigurna da li su stigle u dm i cm poslovnice, nisam zavirila u iste bar mjesec dana :/)


Za Alverde je šminkala draga Naida <3

Osoba koja mi je razbila dosadu budući da su u blogerski kutak na kraju dolazili samo oni koji su željeli pokupiti muffine (koje nisam nažalost slikala) i testere, because this is BiH:




I malo predivnih fotografija sa pregroznom i prebolesnom mojom malenkošću:


*ukradena slika od "plave djevojke" sa slike (shvatit će :))

Ovo je situacija sa stolića u blogerskom kutku :D Samod a znate da su MAC proizvodi sa slike umalo završili u smeću (Jasmina, halali sekiraciju :D).




Ova slika sa bijelom facom i brčićima je nažalost jedina koju sam uspjela slikati prije polaska na event :) I kunem se, imam više pidžama, ali se nekako uvijek potrefi da se slikam u ovoj koraljnoj :D Na očima su Sleek Matte i MUR Iconic 3 palete sjenila, kineske trepavice, na obrazima MAC Azalea Blossom rumenilo i Soft&Gentle highlighter, a na usnama MAC Heroine <3


Iz dm-a su nas i ovaj put počastili Alverde, Balea i s-he proizvodima. Neki od njihs u zaista ugodno iznenađenje i recenziraću ih zajedno sa ostalim proizvodima koje sam dobila u sklopu dm blog newslettera.

I to bi bilo to o ovom lijepom druženju i nadam se da ću uskoro imati ponovnu priliku vidjeti sve ove ljude :)