29. svibnja 2011.

Catrice Photo Finish 18 h tekući puder - recenzija

Kao što sam vam već i najavila, danas ću pisati o puderu koji se tek prije nekoliko dana pridružio mojoj kolekcji i potpuno me osvojio - Catrice Photo Finish tekućem puderu.


Catrice je ovaj puder izbacio na tržište još u martu, a na police cm-a i Kozma je došao tek u maju. Pored njega, još jedan od noviteta što se pudera tiče jeste Infinite Matt up to 18 h.



Catrice kaže...
Novi Catrice tekući puder za besprijekoran ten - traje do 18 sati! Zahvaljujući laganim reflektirajućim pigmentima za ravnomjerniji izgled. Inovativna, lagana tekdano. stura hidratizira, bez ulja i savršeno odgovara tonu vaše kože. Dernatološki testirano.


Moram priznati da umalo nisam odustala od kupnje ovog pudera baš zbog ovog dijela "traje do 18 sati", no ipak se nisam predomislila. Smatram da niti jedan puder na svijetu, čak ni onaj najkvalitetniji, ne traje 18 sati, tako da im dajem minus za pomalo preambicioznu marketinšku kampanju.




Cijena
Cijena ovog, kao i Infinite Matt pudera iznosi 12,95 KM, što mislim da je i više nego povoljno i potpuno opravdano. Uporedim li ovaj puder sa nekim puno skupljim, ali i puno katastrofalnijim, moram reći da je i više nego isplativija investicija.


Pakovanje
Photo Finish puder dolazi u uskoj staklenoj mat bočici sa pumpicom. Sam vanjski izgled je jako kvalitetan i slobodno ga paolkovanjem možete uporediti sa high end puderima. Dobit ćete količinu od 30ml, što je klasična militraža za skoro sve drogerijske pudere.
Ovo je moj prvi puder s pumpicom, tako da ne mogu sa sigurnošću reći da li je jedna pritisak pumpicom dovoljan za cijelo lice. Ja obično istisnem vrlo male doze i raspodijelim ih - jednu na čelo, po jednu na obraze i jednu na bradu.
Također, preporučila bih vam da, kada potrošite ovcaj puder, ostavite bočicu jer je praktična i kvalitetna, pa može poslužiti kad miješate više nijansi različitih pudera.








Nijanse
Što se tiče nijansi, Photo Finish dolazi u pet nijansi od kojih su sve dostupne na našem tržištu.
Nijansa koju imam je 010, nijansa za svijetlu put toplog podtona. Mislim da su i ostale nijanse toplog podtona, osim 020, koja je namjenjena za hladni podton, kao što i samo ime kaže - Rosy Beige.
010 je ista nijansa kao i Maybelline Affinitone Nude i Bourjois Healthy Mix 52. Jako mi je drago što sam konačno našla nijansu koja mi odgovara i koja nema narandžastih podtonova. Problem koji imam sa svim puderima jeste taj narandžasti podton, koji na mojem licu izgleda rockasto. kao primjer bih navela Maybelline Affinitone, koji je vrlo malo narandžast, no na meni se primjeti jer je moja koža više žutog, nego toplog bež podtona. 010 mi, što se podtona tiče, u potpunosti odgovara, no ipak mi je malčice tamna. kad kažem malčice, zaista tako i mislim, jer je realna razlika između lica sa puderom i vrata manja i od pola nijanse.


Miris
Moram priznati da je miris dosta jak. Ne smrdi, ali ipak je miris sapuna izražajan i ako imate problema s tim i gurate nos u svaki kozmetički prozvod - preskočite. Lično, to mi ne smeta, i nastavit ću sa korištenjem ovog pudera.


Sastojci 
AQUA (WATER), CYCLOPENTASILOXANE, C12-15 ALKYL BENZOATE, PROPYLENE GLYCOL, DIISOSTEAROYL POLYGLYCERYL-3 DIMER DILINOLEATE, ISODODECANE, POLYAMIDE-5, CAPRYLYL METHICONE, ETHYLHEXYL PALMITATE, ISOHEXADECANE, DIMETHICONE/VINYLTRIMETHYLSILOXYSILICATE CROSSPOLYMER, POLYMETHYL METHACRYLATE, HYDROGENATED CASTOR OIL, MAGNESIUM SULFATE, PHENETHYL ALCOHOL, PANICUM MILIACEUM (MILLET) SEED EXTRACT, TOCOPHEROL, SORBITAN OLEATE, POLYGLYCERYL-3 BEESWAX, STEAROXY DIMETHICONE, C30-45 ALKYL CETEARYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, CERA ALBA (BEESWAX), DIMETHICONE, STEARIC ACID, GLYCERIN, DIPROPYLENE GLYCOL, ISOPROPYL MYRISTATE, TANNIC ACID, TALC, POTASSIUM SORBATE, PARFUM (FRAGRANCE), CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).


Tekstura
Tekstura Photo Finisha je jako gusta, no to ne pridonosi brašnastom ili previše teškom efektu na licu. Usporedila bih ga sa Artdeco-vim Rich Threatment puderom po teksturi, a o ostalim sličnostima bit će više riječi u nastavku.


Moć prekrivanja
Prekrivanje nije jača strana Photo Finish-a. Ima srednji stepen prekrivanja. Savršeno ujednačava ten, prekriva crvenilo i manje bubuljce i ožiljke, no podočnjake i veće nepravilnosti ipak ne uspijeva prekriti. Uzmite u obzir da sve tekuće pudere nanosim prstima, tako da ne mogu reći kako funkcioniše nanesen bockalicom. Artdeco RT prekriva mrvicu bolje, ali je i teži na licu.




Efekat na licu i trajnost
Efekt koji postignem sa Photo Finish-om je, jednom riječju, idealan! Puder ne matira, već ostavlja prekrasan dewy finiš. Ono što mi se najviše sviđa je što je u potpunosti lagan, ne ostavlja efekat maske čak ni sa drugim slojem, te što ne ističe suhe dijelove lica. Artdeco RT  je više vidljv na licu, jer kao i Maybelline Affinitone pomalo ističe suhe dijelove na mojem čelu, no kao i oni, ostavlja dewy finiš. Jako je hidratantan i ugodan.
Kako imam suhu kožu, ne koristim jači matirajući puder, već Catrice Mineral Compact Powder kako bih setovala korektor.
Na licu ostaje nepromijenjen 4-5 sati, a i poslije toga koža ne izgleda "gnjecavo" kao Maybelline Affinitone, već lice i dalje ostaje zaglađeno i ten ujednačen, a jedina promjena koju sam zamijetila jeste crvenilo koje je izbilo na obrazima, pretpostavljam zbog toga što su posljednja 2-3 dana bila užasno vrela i sunčana, pa je puder skliznuo sa tog dijela.


Zaključak
Catrice Photo Finish je definitivno dosada najbolji puder drugstore ranga. Ako ste voljele Maybelline Affinitone Mineral i Artdeco Rich Threatment, u ovaj ćete se naprosto zaljubiti jer bih ga nazvala miksom ta dva pudera sa boljim nijansama. Jako je lagan, i ima dewy finiš, što ja lično tražim od pudera, tako da me apsolutno oduševio. Probajte - nećete zažaliti.


Swatchevi








3 komentara:

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)