10. lipnja 2011.

Wishlist :)

Budimo realni: kada bih predstavila svoju pravu listu želja, koja se sastoji od NARS Laguna/Orgasm/Albatross palete, DiorShow maskare i čega sve još ne, sigurna sam samo da bih i vama i seni utjerala depresiju :) Zato predstavljam stvarčice koje namjeravam nabaviti u skoroj budućnosti, kada potrošim nešto iz određene kategorije ili kad mi zatreba (a vjerujte mi, ovo drugo se i prečesto dešava) :)



Abbamart i Coastal Scents kistovi. Odlična kvaliteta, niska cijena kako kistova tako i shippinga, multitask odlika svih kistova sa gorenjih slika... Što još reći ? :)



Golden Rose ruževe volim jer su pigmentirani, postojani i cijena im je samo 3 KM. Imam 2 nude nijanse a krećem u pohod na one življe, narandžaste i koraljne. Dostupno je njih 60-ak :D Jedina mana ovih ruževa jeste što ne izgledaju baš najbolje bez balzama ispod, pretpostavljam zbog mat finiša.


Imam već jedan Catrice Ultimate Colour ruž i za cijenu od 9 KM odgovorno tvrdim da ne možete naći bolji ruž. Pigmentirani su, kremasti, postojani, dolaze u 15-ak predivnih nijansi, i ono što najviše volim jeste to što samo jedna nijansa ima shimmer, te nisu jedni od onih ruževa koje kad stavite na usne ne liče na iste u pakiranju. Nijansa sa slike jeste Frozen Rose, topla baby pink koja na slici izgleda kao da ima hladan podton, no ja se ionako ne oslanjam na nijanse sa web-stranica. Slijedi recenzija kad ga zbavim :)


Forget-Me-Not - predivna ljubičasta sa mnoštvom srebrnog shimmera - ko u ne bi volio? :)



Gabrini Terracota rumenila su krasna shimmerasta pečena rumenila koja se zavisno od nijanse mogu koristiti kao highlighter, bronzer ili rumenilo. Cijena? Sitnica - 6 KM.


Ljeti koristim vodootprornu maskaru, a kako do sada nisam isprobala niti jednu Maybelline maskaru, ovo je odlična prilika.


Flormar vodootporni lineri - vjerujem da će biti odlični za ljetni period, a k tome su jako slični mojim omiljenim olovkama Artdeco Soft Liner Waterproof. Prednosti su svakako veći izbor nijansi i duplo manja cijena.

Flormar Terracota sjenila su odlično pigmentirana i mogu se nanositi na suho ali i mokrim kistom :)



Artdeco za mene definitivno ima najbolja rumenila. Nijansa koju vidite na slici je br.12, predivna koraljno - narandžasta nijansa. Na sniženju u cm-u do 20.-og juna koštaju samo 10 KM. Must have :D


78 paleta sjenila i rumenila sadrži sve što mi je potrebno - i neutralna i jarka sjenila, za razliku od npr. 120 palete koja ima vrlo mali izbor neutralnih nijansi. 78 paleta je dostupna na ebay-u po cijeni od samo 15 KM.

P.S. Izvinjavam se svima onima koji su bili u neprilici da ovaj članak pročitaju sinoć, jer je blogger poludio i nisam mogla urediti bućkuriš od slika, od kojih su se neke pojavljivale 2 puta, a k tome niti dodati tekst. I dalje je blogger u toj fazi u kojoj svaku sliku moram pojedinačno dodavati i nemam opcija za slike i tekst koje sam imala do prije 2 dana. nadam se da će se to uskoro promijeniti.

P.P.S. KONAČNO RASPUST! Dakle, mogu se posvetiti odmoru, izležavanju u pidžami i blogu :) Od danas me očekujte mnogo češće na istom :D

Broj komentara: 12:

  1. Krasan wishlist, pogotovo ovi Catrice ruževi. Obožavam ih!
    Još bih ubacila sigma kompletan set kistova :(
    Zasad ostaje na želji :)
    xoxo

    krasan blog!

    OdgovoriIzbriši
  2. Imam ovu maskaru od Maybellina, zaista nije loša ali po meni ima i jeftinijih varijanti koje se mogu nositi s njom. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Melody of Beauty: Da, nova linije njihovih ruževa je fantastična. O Sigmi mogu amo sanjati :D
    Hvala :*

    Just Me and Hohner: Stvarno? Preporučiš koju? :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja sam sad narucila kistove sa Abbamart-a i CS-a....cekam F80 sa Sigme i dva seta kistova s Ebay-a... :D
    Tu je naravno i NYX kozmetika kojoj treba sto godina da mi dode doma. :P
    San mi je je kompletan set Sigminih kistova...onaj za 99 dolara...mozda si priustim jer slinim nad njim vec mjesecima.. :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Chloee, odakle naručuješ NYX? Izgleda da svaka cura želi Sigmu :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Preporučila bih Multi Action (u crno rozom pakiranju) od Essence-a, nekih 20-ak kunića a čuda radi. Mnoge je cure na netu hvale jer se zaista može nositi sa skupljim brendovima.
    Ova colossal je odlična, jedina zamjerka što pokupi previše maskare na četkicu pa se treba pažljivo 'obrisati' prije nanosa.
    :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Just me and Hohner: Imam ju, skoro mi je pri kraju :D Nažalost, nakon 2-3 sloja trepavice mi izgledaju full čudno, nekako se zapetljaju, ne znam kako objasniti. A super ako je to vezano za Colossalku tačno, jer uvijek imam problem sa premalo maskare na četkici, npr. Max Factorova False Lash Effect čuda čini ali tek nakon 5.-6. sloja jer ima gumenu četkicu koja kupi vrlo malo maskare.

    Hvala ti puno :*

    OdgovoriIzbriši
  8. ja na svoje wish liste već mjesecima ništa ne dodajem - ne smijem, stvarno sam zabrazdila :-)
    ali rado bih isprobala bilo šta od golden rose i flormar kozmetike - svi ih hvale a ja ih nisam niti vidila u živo ;-)

    OdgovoriIzbriši
  9. @nail crazy: vjeruj mi, i meni je ovo prvi put nakon nekoliko mjeseci :D Pokušavala sam trošiti određene proizvode, uskoro post o tome ;)

    U Sarajevu, GR i Flormar se vrlo lako mogu naći na pijaci, i to ogroman izbor, sve nijanse.

    OdgovoriIzbriši
  10. Ova 78 paleta mi izgleda zanimljivo, osim ovih manjih potova, ima i neka rumenila je li tako? a šta je ovo prevougaonog oblika? Isto neka sjenila? Možda ipak ovu naručim :)
    Slažem se da Gabrini, divna su im ova teracota rumeNJEela :D

    OdgovoriIzbriši
  11. @Biberlee: Vjerovatno su stavili veću količinu sivkastih i neutralnih sjenila. Meni je super baš zbog toga što je 3 u 1: i rumenila, i jarka i neutralna sjenila :D Jesi probala Gabrini rumenila?? Ja jesam jedino testere :)

    OdgovoriIzbriši
  12. E zdravo ja zivim u Sarajevu pa mogu li znati da li ima negdje da se kupi golden rose u Sarajevu

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)