2. srpnja 2011.

Skin sketching.

Illamasqua su nedavno na njihovom You Tube profilu objavili video u kojem su predstavili skin sketching tehniku šminkanja. Radi se zapravo o šminkanju koristeći samo olovke (za oči i usne) i kistove. Moram priznati da mi to u početku nije bilo interesantno, ono, što bih to radila kad mogu koristiti regularno sjenila, tuševe, ruževe... No, ovo vas može spasiti kad želite da vaš makeup ostane besprijekoran i intenzivan tokom cijelog dana, jer je poznato da su kremasti proizvodi na licu postojaniji od praškastih. Baš zbog toga su odlični kao baza prije samog nanošenja sjenila u kamenu/prahu. Također, ako nemate prostora u putnoj torbici za razne boje sjenila, najjednostavniji izbor je kupiti paleticu ili ponijeti olovke koje već posjedujete. A i zabavno je, osjećate se kao da crtate po licu :D


Illamasqini visažisti su koristili njihove debele olovke, a ja sam čisto u svrhu eksperimentiranja iskoristila olovke svih veličina i tekstura. One mekše se lakše blendaju, ali će se nakupljati u pregibima brže ako prije njih ne koristite neku bazu ili primer.Kao liner i sredstvo za uređivanje obrva sam koristila nešto tvrđe olovke, kako se ne bi lako razmazale i kako bih mogla što preciznije povući crtu. Ako tražite nešto mekše i masnije olovke koje biste mogle iskoristiti u ovu svrrhu, preporučila bih vam NYX Jumbo olovke koje šminkerice, i profesionalne i amaterke, već odavno koriste za pojačanje intenziteta određene boje sjenila. Probajte i Manhattan sjene u olovci te njihove vodootporne tanke olovke koje imaju dosta mekanu teksturu.


Evo rezultata. Olovke sam čak koristila i kao sredstvo za konturiranje i kao rumenilo. I zato mi je muka kad vidim neizblendano sjenilo na nekome, jer kad se i tamne olovke mogu izblendati do te mjere da ih nosite na obrazima kao bronzer, zar je problem uložiti malo truda i novca za bilo kakvu fluffy četkicu i već jednom izblendati te grozne oštre crte na kapcima? :S





Što vi mislite o ovoj tehnici? Da li ćete je koristiti ili pak zaobići?

Broj komentara: 8:

  1. Jako jaaaako dobro ti je ovo ispalo!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Predivno. Obrve su ti mrak. :)

    Imaš dvije nagrade kod mene na blogu ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Meni se jako sviđa ta i zamisao i tehnika i mogla bih je probati vrlo uskoro, ti si to super napravila. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. super, super! koju olovku si koristila za konturiranje? nijansa, broj, ime, nešto?

    OdgovoriIzbriši
  5. Thnx :D

    @Lalica: Hvala draga, idem pisat post :D A i tutorial za obrve ide uskoro.

    @Maybe: Essence smokey eyes olovka, mekana, kremasta, pigmentirana, ma san snova. Šteta što je nema više za kupiti :/

    OdgovoriIzbriši
  6. Koristila sam ovu tehniku, a nisam ni znala da ju vizažisti koriste. :) Odlična kad želiš intenzivniji i dugotrajniji look kao što si i sama napisala :)

    OdgovoriIzbriši
  7. @Violet Fairy: Inače kad želim da mi dnevni makeup bude dugotrajniji, koristim olovke kao bazu, i da, stvarno intenzivira sjenila i pomaže njihovoj postojanosti na kapcima :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)