14. siječnja 2012.

Top proizvodi 2011. - preparativna kozmetika

Nakon što sam vam nedavno predstavila što sam to najviše voljela u protekloj godini i koji su me to proizvodi naviše oduševili što se tiče dekorative, lakova i kistova, na red je došla i preparativna kozmetika.


Moram priznati da do prije nekoliko mjeseci nisam uopće obraćala pažnju na izbor preparative u drogerijama, niti pratila novosti u svijetu iste. Uvijek sam koristila samo hidratantnu kremu na licu i gel za tuširanje na tijelu. No, kako sam počela isprobavati različite vrste pudera, bilo mi je potrebno sve više podloga, kako se sunce povlačilo, koža mi je postajala suhlja i suhlja. Lice bi mi ponekad postajalo nepodnošljivo išarano bubuljicama, čak i nakon sedmica bez istih. I tako sam sve više počela čitati recenzije različitih proizvoda za njegu i hidrataciju, i sve ih više kupovati i isprobavati. Ta faza još uvijek traje, tako da će u ovom postu biti spomenuti i neki proizvodi koje nećete naći u slikama, čisto zbog razloga što sam ih potrošila i trenutno testiram druge.




Hidratantnih krema sam valjda najviše isprobala i to je proizvod kojeg koristim svaki dan, bila našminkana ili ne. Ona koja je ispunila sve moje kriterije jeste Nivea Soft, jer je baš hidratantna i ne upija se odmah, već nakon 5 minuta, a i poslije toga ostavlja kožu izuzetno mekanom. Nakon nje volim nanijeti Balein Aqua serum  na suhe dijelove poput brade i nosa. Zahvaljujući njemu sam se riješila perutanja.
Balein nježni gel za umivanje mi je definitvno jedan od najdražih proizvoda ikad, jer nimalo ne isušuje, skida svaki trag makeupa sa lica, a što je najbolje, ostavlja kožu glatkom i čistom. Za dane kada mi je lice u nešto lošijem stanju, koristim Garnierov Pure ExfoBrusher, nešto jači i agresivniji gel za lice sa četkom na vrhu koja istovremeno obavlja piling. Njime lice čistim 2-3 puta sedmično maksimalno, upravo zbog toga što je nešto jači od Baleinog i pomalo i isušuje.
Makeup sa oči sam skidala pomoću Violeta vlažnih baby maramica i alverde ili Balea odstranjivača. Također sam koristila i maramice specijalno načinjene za odstranjivanje makeupa, koje sam kupovala u cm-u za sitnih 1.45 KM. Ne sjećam se točno naziva, ali ih ne možete zaobići jer su najjeftinije, no uprkos tome makeup odstranjivaju mnogo brže i efikasnije nego i one 4-5 puta skuplje.
Avene termalnom vodom sam lice prskala svakodevno, odlična je zamjena za tonik, smiruje crvenilo i nadraženost lica i planiram je kupiti i u mini varijanti koju ću nositi u torbici.
ESI Aloe vera gel je odlična stavar za ožiljke i bubuljice, jer ih smiruje i čini da brže nestanu, a također sam ga koristila i za ujede komaraca koji mi muke zadaju zbog alergije.




Baleina pjena za brijanje super miriše na breskve i ne iritira kožu. Njihov losion za tijelo, Summer Glam, osim što hidratizira, ostavlja i prekrasan zlatni sjaj i shimmer. 
Gelovi za tuširanje, poput ovog Niveinog Water & Lilly, su mi draži od mlijeka i krema za tuširanje, no to me nije spriječilo da zavolim Palmolive narančin kremasti gel, koji jako pjeni i hidratizira i super miriše i radi sve što bi proizvod za tuširanje trebao raditi. Kupit ću ga i u ostalim verzijama/mirisima.




Melem i alverde balzam za usne sa kamilicom su moji spasioci u hladnim danima jer njeguju usne i pomažu mi riješiti ih ispucalosti. Obavezno ih stavim prije nešto manje hidratantnih ruževa.



Garnierov mineralni dezodorans me oduševio, jer nije jedan od onih zagušljivih i alkoholnih koji samo pogoršavaju neugodan miris. Dolaze u nekoliko verzija, a ja se ipak ne mogu odlučiti koja mi je draža. Još jedna pozitivna strana jeste što ne ostavlja bijele fleke na tamnoj odjeći.



Alverde puter za tijelo su skoro sve blogerice već nahvalile, pa sam ga i ja odlučila isprobati. Imam ga u mini pakiranju bez kojeg ne napuštam kuću, te ga koristim i za ruke. Odličan je u tu svrhu jer je jako guste i bogate teksture. Jedina stvar koja mi smeta jeste miris kokosa, kojeg i nisam neki ljubitelj.
Isprobala sam mali milion odstranjivača laka za nokte, i oni koji su ispunili moje zahtjeve i očekivanja jesu ebelin u plavom pakovanju (kojeg više ne mogu naći u dm-u :/) i essenceovi. Svi efikasno odstranjuju lak bez previše truda.






Što se kose tiče, najdraži mi je head&shoulders šampon sa mirisom mentola, koji super čisti kosu i riješio me peruti. Također ostavlja vrlo osvježavajući miris. Schwarzkopf Gliss regenerator mi pmaže da lakše raščešljam kosu nakon pranja, a također je čini vrlo mekom i glatkom. Za dane kada nisam imala vremena oprati kosu, Balein šampon u spreju za suho pranje bio mi je najbolji prijatelj i pratioc. A još nešto Baleino za kosu što sam voljela jeste Power Volume lak za kosu koji je jedan od rijetkih koji suhu kosu ne oštećuje i isušuje još više, te je ne slijepljuje.


A što ste vi voljele, drage moje? :)

Broj komentara: 13:

  1. Avene termalnu vodu obozavam. Mozes li mi reci gdje si kupovala ESI Aloe vera gel?

    OdgovoriIzbriši
  2. jednostavno uvijek zaobidem melem, ne znam zasto. haha. kako on mirisi?xD

    OdgovoriIzbriši
  3. već dugo planiram kupiti ovu Avene termalnu vodu u spreju i evo sad si me napomenula..idem sutra, a koristila sam njihovu kremu za osjetljivu kožu i ona mi je najbolja hidratantna krema dosad. i Slažem se za Garnier deo-jaaako dobar, a što se tiče Balea proizvoda.. generalno nisam neki fan ali ima ih par jako dobrih npr. serum za vrhove kose.. i daj ja ne mogu zamisliti da ti sa svojom Snjeguljica savršenom puti imaš problema :D Dolazim u Sarajevo najvjerovatnije za sljedeći Lucky market 11 tog i stvarno bi mi bilo drago da svratiš :D

    OdgovoriIzbriši
  4. I mene zanima ESI Aloe vera gel, gdje?

    OdgovoriIzbriši
  5. Melem, balea svi proizvodi +maramice su i meni zaista favoriti...a kako koristite termalnu vodu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prije hidratantne kao tonik, nakon šminkanja kao fiksator ili jednostavno tokom ljeta preko dana za osvježenje :)

      Izbriši
  6. Odličan post! Nisam probala ovaj Balea serum pa to stavljam na spisak. A izgleda da ću i ja morati do apoteke da provjerim ima li ovog ESI Aloe vera gela.

    OdgovoriIzbriši
  7. Baleini proizvodi su me pozitivno iznenadili tako da ih imam jako puno :)

    OdgovoriIzbriši
  8. hehehe, obožavam kokos, ali proizvode od kokosa baš i ne volim, osjećam se kao čupavac. Morat ću isprobati ovaj Balea aqua serum, imam isti problem

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)