8. travnja 2012.

Garnier BB krema

Upozorenje: Ovo će biti jako dug i detaljan post, pa kome se ne čita i ima pametnijeg posla neka preskoči do kraja posta i zaključka.

Za BB kreme ste čule već vjerovatno zilion puta - super praktični i multifunkcionalni proizvodi iz Azije sa korijenima u Njemačkoj koji su nam donedavno bili dostupni samo preko eBay-a. Ako ste nove u makeup svijetu, BB kreme su proizvodi nastali prije koju godinu i bile su prvenstveno namijenjene djevojkama i ženama (iako je sada dostupno nekoliko za muškarce :)) koje su vršile mikrodermoabraziju, hemijski piling, zahvate, imale problematičnu kožu, ožiljke, odnosno koži koja treba dodatnu njegu i nekoliko proizvoda u jednom. Uglavnom objedinjuju puder, hidratantnu kremu, zaštitni faktor itd.
Prije otprilike mjesec-dva i kod nas je stigla Garnierova BB krema, ali sa jednom velikom malom - samo u Medium, odnosno tamnijoj nijansi koja malo kome odgovara. A kamoli meni, Casperki :) Kada je konačno stigla i u svjetlijoj verziji, iako sam već znala da mi neće u potpunosti odgovarati nijansom, naravno da sam je odmah kupila - jednostavno ne mogu da odolim svim tim pristupačnim, a hidratantnim i dewy proizvodima za lice, radilo se o bazama, puderima ili toniranim kremama. Ovo zadnje bi bilo najbolje za opisati moj doživljaj iste.



Ako vas zanima što Garnier misli o njihovoj inovaciji...


Ova BB krema dolazi u klasičnoj tubi koju smo navikli viđati kad je riječ o 99 % BB krema i otprilike 85 % tekućih pudera.  Veliki plus jeste to što dolazi i u kutiji, koju je zaštićena komadom samoljepljive trakice, dakle - nema otvaranja i guranja svačijih prstiju punih bakterija :) Nažalost, tubica je neprozirna i količinu koja vam je ostala možet vidjeti jedino pri visokoj dioptriji i jakom Sunčevom svjetlošću zajedno. Dolazi u količini od 50 ml, što je 20 ml više nego kod većine pudera, a i pošto je gušće teksture i ne treba vam je mnogo u odnosu na npr. hidratantne kreme, pretpostavljam da bi potrajala najmanje 3-4 mjeseca uz svakodnevno korištenje. U odnosu na količinu, cijena je prihvatljiva i nimalo visoka - 11,45 KM, s tim što sam ja svoju kupila na sniženju za 9,70 i ne sumnjam da će sniženja biti još. Uostalom, ni redovna cijena, kao što rekoh, nije visoka, i poklapa se sa prosjekom boljih hidratantnih i hranjivih krema dostupnih u drogerijama, a definitvno je niža u odnosu na pudere. Garnerovu BB kremu možete nabaviti u dm-u, cm-u, Kozmu, ukratko, u svim drogerijama i, poprilično sam sigurna, hipermarketima.



 Nijanse su vjerovatno nešto zbog čega mnoge djevojke oklijevaju nabaviti ovaj proizvod. Dolazi u samo dvije nijanse, tipično za BB kreme, koje, za razliku od azijskih, nemaju sivkasti ton, ali nisu najsvjetlije i tople su. Obje su dostupne na tržištu i u većini drogerija (u početku se u svim mogla nabaviti Medium, a Light samo u dm-u). Na meni ova svijetla čak ima i pomalo narandžastu primjesu. Dakle, hladni tonovi - pozdravite se. Svjetlija, Light, je neutralna i vuče prema toplom, što je vjerovatno razlog tog narandžastog tona na mojoj svijetloj koži žutog podtona. Tamnija, Medium, je čak i još toplija, tako da bi odgovarala jedino djevojkama prirodno brončanog tona, i to ljeti.

Tekstura je nešto što, moram priznati da nisam očekivala i ugodno me iznenadilo. Jako je gusta na prvi pogled i kad je istisnete na ruku, ali se divno razmazuje poput hidratantne kreme, možda čak i bolje. Ta hidratacija se bukvalno osjeti. Rekla bih da je teksturom identična većini laganijih hranjivih krema. Jako je lagana. Za one osjetljive na miris, možda bi bilo dobro da obavezno isprobate tester, jer je miris jak. Susretala sam se i sa intenzivnijim, ali lagala bih kad bih rekla da je blag. Srećom, svjež je i voćni i jako ugodan, zadržava se čak i nakon  nanošenja.

Nanošenje je jednostavno i najpraktičnije i najbrže prstima ili kistom za rumenilo sintetičkih dlaka. Pošto je tektura bogata, sa flat top kistom ili bockalicom izgleda nekako premasno i jednostavno previše. Brzo se i jako dobro razmazuje i blenda. Garnier preporučuje nanošenje BB kreme umjesto redovne hidratantne, no pošto imam suhu kožu, ipak ispod volim nanijeti hidrirajući serum ili laganu hidratantnu kremu koja se brzo upija.

Na licu uopće ne naglašava nikakve suhe dijelove, pore i bubuljice, šta više, zaglađuje ih. Zbog teksture koja je bogatija, a i dewy finisha, kad se tek nanese izgleda gnjecavo, nekako nedovšeno i sjajno, tek nakon 4-5 minuta se upije ali ne izgleda nimalo mat, štaviše, 50 % sjaja od trenutka kad je tek nanesete ostaje. To je jedan od razloga što ne mogu zamisliti ovu kremu na nekome sa masnijom kožom.



Što se tiče prekrivanja, ono je slabo. Poput tonirane kreme. Ima mrvicu pigmenta i ten tek ujednačava, dok crvenilo, bubuljice i podočnjake ne uspijeva prekriti. Ja svoju uvijek nanesem u dva sloja zbog nešto problematičnije kože s kojom se borim ovih dana. Između slojeva obavezno bih preporučila da sačekate dok se prvi upije, inače ćete dobiti samo previše proizvoda na licu koji "sjedi" na koži i čeka rukave vaše bijele košulje kad naslonite šaku na lijevi obraz :) Ponekad, ako sam u problematičnoj fazi kože lica (kao sad :/), a želim preskočiti puder, ispod BB kreme nanesem sve korektore (i na bubuljice, modre dijelove, podočnjake), a nakon samo stavim hidrirajući okoloočni iluminator i jaču kamuflažu uskim kistom na sitne bubuljice.

Nakon korektora, kada izgledam približno pristojno, obavezno je fiksiram transparentnim puderom. Tako još više zagladim kožu i osiguram nepreslikavanje na odjeću, a i dužu postojanost. Postojanost je, u krajnju ruku, razumna. Nije pretjerana i ne bih je preporučila za night out, no za dnevne šetnje je sasvim ok. Nekih 4-5 sati ostaje nepromijenjena i onda se počne skidati, kod mene sa brade i nosa. Moram napomenuti da je nisam nosila preko primera, tako da ako se neka od vas uvjerila u dužu postojanost na taj način - javljajte.

Swatchevi:

L-D: Artdeco Hydra Silk 16, Max Factor Lasting Perfomance 106, Garnier BB krema Light, Catrice Photo Finish 10


Sastojci:

G790303- aqua/water, isononyl isononoanoate, isohexodecane, glycerin, alcohol denat, peg-20 methyl glucose sesquistearate, ethylhexyl methoxycinnamate, methyl glucose sesquistearate, cetyl palmitate, nylon-12, cyclohexasiloxane, propylene glycol, hydrogenated polyisobutene, stearyl alcohol, argilla/magnesium aluminium silicate, phenoxyethanol, parfum/fragrance, caprylyl glycol, lithium magnesium sodium silicate, disodium edta, linalool, benzyl salicylate, limonene, caffeine, ascorbyl glucoside, geraniol, cellulose acetate butyrate, polyphosphorylcholin glycol acrylate, citral, ammonium polyacryldimethyltauramide/ ammonium polyacryloyldimethyl taurate, polyvinyl alcohol, sodium chloride, butylene glycol, sodium hyaluronate, (+/- may contain CI 77891/titanium dioxide, CI 77491, CI 77492, CI 77499/iron oxides)



+dostupna je kod nas, ne morate online kupovati i čekati 10-20 dana da stigne
+poprilično je dobro "osigurana", ne morate se brinuti oko mogućnosti već otvaranog proizvoda, tu su i testeri za svaku nijansu
+dobar odnos cijene i količine
+izvrsno blendanje i stapanje sa kožom
+ne naglašava suhe dijelove kože
+hidratantna je
+pruža SPF
+daje gotovo neprimjetan izgled, jako prirodan
+lagana je na koži

-proizvodi se u samo dvije nijanse
-obje nijanse su tople i ne previše svijetle
-sporo se upija i djeluje nedovršeno
-ne traje nešto posebno dugo
-ne možete vidjeti koliko vam je proizvoda ostalo
-prekrivanje je slabo i mora se nadograđivati
-izgleda sjajno, pa čak i za moj ukus, ako se ne fiksira puderom u prahu
-između nanošenja više slojeva morate čekati određeno vrijeme

Iako me Garnier BB krema ugodno iznenadila budući da sam očekivala lošiju teksturu, i iako jeste hidratantna i ugodna za moju kožu, ona je samo okej. Daleko bolja bi bila nekome ko želi samo ujednačiti ten (i nema totalno svijelu put kao ja) i usput osigurati hidrataciju, zaglađivanje i SPF. Djevojkama sa masnom ili mješovitom kožom sa nešto masnijom T zonom je nikako ne bih preporučila, iz čistog razloga što za par dolara i dana čekanja više možete naručiti neku azijsku BB kremu koja pruža veću kontrolu sjaja i pritom i veću postojanost. Dok ću u ljetnim danima nastaviti koristiti moj voljeni Artdeco Hydra Silk, meni najbolji puder u rangu slabijeg prekrivanja i laganini osjećaja na licu, potraga za različitim BB kremama definitvno će se nastaviti, jer su mi koncept, a i sama njihova tekstura odlični.

Ono što me zanima jeste da li ste vi probale BB kreme i koja vam je najbolja? Imate li posebne preporuke? Ako ste isprobali i ovu, kakvom vam se pokazala? Želite li nastaviti čitati detaljne i nešto duže recenzije, ili su vam draže one kraće, kao u sklopu omiljenih proizvoda mjeseca?

Broj komentara: 14:

  1. I ja sam je kupila... MakeUpMakeOut će nas otjerati na prosjački štap :)))
    Uglavnom, meni je isto tako... okej. Ništa posebno, i isto mi je nekako prežuta/prenarandžasta na licu, ne znam, jednostavno se ne uklapa. I prekrivanje je skroz slabo, meni ništa ne prekrije. I baš si to dobro opisala, izgleda gnjecavo :):
    Ali našla sam joj lijeka: pošto već od ranije imam Missha PC BB kremu, ona ima prekrivanje za 10, i više vuče na mat finish, a i ima sivkasti podton kad se nanese, ja onda pomiješam te dvije i dobijem SAVRŠENSTVO ( ja amo nešto miješam i mućkam, LOL - ali fakat radi).
    Uglavnom, miješanjem te dvije se dobije prava, normalna nijansa kože (bez sivih i narandzastih tonova), prekrivanje bude srednje do jače, a finish neki satenski, ni mat ni dewy, nego između.
    Eto, nadam se da ovo nekom pomogne. Odlična recenzija, btw :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti na savjetu, i meni MakeUpMakeOut opelješi džep :)

      Izbriši
  2. Mozda nece biti losa za leto. :] Potrazicu tester ali vec znam da mi ni najsvetlija nijansa nece odgovarati. :/

    OdgovoriIzbriši
  3. I ja ju imam (svijetlija nijansa) i ne sviđa mi se nešto. Najviše mi smeta to što je tamna i naranđasta pa izgledam skoro prljavo. Sviđa mi se taj neki sjaj koji daje licu i meni s masnijom t-zonom to ne smeta jer mi ona dodatno ne masti kožu, a ionako taj dio lica uvijek 'zaprašim'. ;)

    Uspijevala sam je koristiti tako da sam ju miješala s hidratantnom kremom i još jednom toniranom kremom koja mi dosta isušuje lice pa je to sve skupa funkcioniralo u zimskim mjesecima. Kako je zatoplilo, tako mi kombinacija radi masni festival na licu. :/

    Sada stoji u ladici i čeka da ili promijenim rasu ili je uvalim nekome.

    OdgovoriIzbriši
  4. Svaka cast na detaljnosti stvarno si se potrdila. Razmisljala sam da uzmem proizvod al kad si napisala da nije za masnu kozu odustajem!!! Veliki pozdrav citam te stalno!!!

    OdgovoriIzbriši
  5. Opet ne znam da li da ju kupim ili ne xD

    OdgovoriIzbriši
  6. E baš ti hvala na ovako opširnoj recenziji.. mislim da ipak sad neću kupiti jer imam i previše ok proizvoda koje ću ..kao što gledam.. poluprazne pobacati uskoro. Ipak mi treba puder i to onaj koji matira pogotovo sad sa toplijim vremenom.

    OdgovoriIzbriši
  7. Nisam ju kupila, a ni ne namjeravam. Imam crvenilo na lici i sigurna sam da bi još uz ovu kremu trebala tonu korektora stavljat, kraj crvenila, tu su prištići, podočnjaci i sl... Možda ju budem kupila na ljeto, ali isto tako ne vjerujem :)
    Sviđa mi se lak koji viri na fotkama :))

    OdgovoriIzbriši
  8. Sad sam je baš pokušavala nanijeti samu, bez kreme ispod, i čini mi se da tako puno bolje izgleda, moraću probati tako jedan dan na posao pa da vidim kako će se ponašati na licu... Ali tek za koji dan - sad mi lice baš i nije u fazi da eksperimentišem ;)

    OdgovoriIzbriši
  9. Ma kakvi. Missha 13 mi je trenutno super, a namjeravam probati i Skin 79 kremice. Garnier me neće vidjeti čisto zbog bahatosti - samo žuti tonovi, i pretamne nijanse.

    OdgovoriIzbriši
  10. Drage moje, ja sam kupila Skin79 Super Plus Beblesh Balm- nemam rijeci. Jednostavno presavrsena je! ja sam dosta svijetloputa pa mi i boja odgovara, ponekad malo preko stavim pudera u prahu ako bas idem negdje.... ali eto moje preporuke da ne trosite pare na razne kopije, pogotovo garnier (po meni previše kemije koriste u svojim proizvodima) vec da si uzmete tu ;))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Misliš na rozu? meni je nažalost i sam podton njen preroz, ali vjerovatno da će odg. Biberlee :)

      Izbriši
  11. Ja imam medium nijansu i odusevljena sam kako mi se stopi sa tenom. Slucajno sam je kupila i od tada je stavljam svakodnevno, zaista mi je odlicna. Meni boja bas odgovara, i odlicno mi prekriva. Jos kad stavim i preko malo kamenog pudera to je onda pun pogodak, stavljam je i za nocni izlazak. Inace koza mi je mesovita, T-zona mi je masna ali mi se ne sija kad stavim ovu kremu. Ja ne volim tecne pudere i nemam neke potrebe za njima (osim malo korektora na podocnjake), pa mi je ova krema idealno resenje jer ne gusi kozu, a hidrira, ima spf i lice izgleda super. Ne volim nista od Garniera ali sto se mene tice ovo im je pun pogodak! :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)