22. travnja 2012.

Golden Rose ruževi - recenzija i swatchevi

Volim ruževe. Nude, ružičaste, malinaste, crvene, narandžaste, plave, ljubičaste. Volim ih sve. Volim ih u vidu staina, balzama, tekućeg ruža ili pak čiste pigmentirane klasike. Jedino ne volim shimmer ili frost kod njih, ali hajde, kod nekih može i da prođe (npr. crvenih ili ljubičastih). Nosim ih zimi, ljeti, danju, noću, u svakoj prilici. Vjerujem da su najbrojniji dio u mojoj kolekciji. I zato me uvijek veseli kad pronađem neke nove jedinstvene ljubimce koje još nemam.

L>D: 98,99,53,67,56,107

Za Golden Rose ruževe znam već nekoliko godina i sjećam se da je jedan od najomiljenijih ruževa moje mame (crvenkasto-bakarni, kunem se da je jedina osoba koja može iznijeti takve nijanse) bio upravo iz njihove klasične linije. Također, vidjela sam da se jako puno prodaju svaki put kad bih išla kupovati GR lakove. Doduše, smetalo mi je što nema testera, a znala sam da je puno nijansi frost (bljak to :)). Prošlog ljeta sam kod Azre vidjela nekoliko swatcheva fantastičnih nijansi, pa sam krenula u potragu i sad ih već imam šest. I bit će ih još barem toliko, vjerujem.





Krenimo od pakiranja. Jednostavno je, malčice elgantno, no ništa spektakularno niti posebno loše. Ono mi se najmanje sviđa od svega, klimavo je i nije čvrsto, ne očekujem ništa više od proizvoda od 3-4 KM. Crno je, pomalo glomazno, sa zlatnim prstenastim zatvaračem na sredini i drži 4,2 g ruža.

Što se samih ruževa tiče, pigmentacija i trajnost su i više nego odlični. Pigmentiranost je ono što mi se najviše sviđa kod njih - uvijek kad ih swatcham moram dobro oprati podlaktice nekoliko puta. Potpuno prekriju usne u dva nanosa, a možete ih i ravnomjerno natapkati za samo malo boje. Na usnama se zadržavaju 3-4 sata minimalno, ali kako ja stalno jedem (:D), to kod mene malo manje traje. Ipak, i kad se skidaju, to je potpuno ravnomjerno i ostavljaju lijepi stain na usnama - čak imam osjećaj da se nekako "upiju" jer ih je teže skinuti.

Tekstura je nešto tvrđa i gušća, pa je ne bih preporučila osobama koje imaju suhe usne. Dakle, pošto se tako "fiksira" na usne, istakne suhe dijelove, tako da ja obavezno nanesem balzam ispod. To je jedna od stvari koje bih izmijenila, dodala nešto kremastiju teksturu, ali ipak mislim da bi to smanjilo njihovu postojanost.

Imam, kao što sa, već rekla, 6 nijansi, od kojih su dvije nude, tri jarke, savršene ljetne boje, a jedna neka nedefinirana, ali ipak meni draga.

98-svijetla ružičasta nude
99-svijetla neutralna nude
53-jarka, gotovo neonska, koraljno ružičasta
56-fuksija sa ljubičastim podtonom
67-crvenkasto narandžasta
107-lila sa sitnim plavim sjajem; ne volim nikakve biserne, sjajne čestice, pa ga nosim sa sjajilom preko

98, 99

67, 53

107, 56

98, 99, 53, 67, 56, 107
Gdje ih kupiti? To je vjerovatno najčešće postavljano pitanje u vezi Golden Rose kozmetike. Ja, lično, GR, Gabrini i Flormar kupujem na pijaci, redovno kod jedne ljubazne tete kod koje su dostupni i testeri za većinu proizvoda i sve je fino upakovano u orginalno pakovanje. Osim toga, možete ih naći i u manjim parfimerijama po gradu (znam da ima jedna na Baščaršiji u na Dobrinji, u Sam Shopu). Cijena je od 3 do 4 KM, u zavisnosti od toga gdje kupujete. Proizvode se u mnoštvo nijansi, ako se ne varam, preko 120, a dio možete naći na popisu ovdje. Nijanse tu nisu prikazane nimalo realno, ali me veseli što mogu pronaći koja nijansa je mat (tj. kremastog finiša), a koja frost.

Kao zaključak cijele recenzije, rekla bih da  su GR klasični ruževi jako dobri, i iako nisu najbolji na tržištu i imaju svojih mana, poput manje kremaste teksture i slabe ambalaže, pristupačni su, dobro pigmentirani i traju satima, i što je najbolje, dolaze u mnogo nijansi, tako da bih vam ih toplo preporučila, posebno ako tražite određenu nijansi i ne znate kako će vam pristajati, a ne želite riskirati.

21 komentar:

  1. ova zadnja je baš unikatna nijansa :O ja u Golden Rode dućanu u ZGu kupujem samo lakove, a koliko se sjećam nemaju ovoliko šarolik izbor boja al morat ću provjeriti slj.put kad odem tamo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja sam ruzeve jedno vrijeme nesvjesno zapostavila, ali vracam im se i popunjavam svoju kolekciju, a u njoj ima i nekoliko GR ruzeva.

    OdgovoriIzbriši
  3. 88 i 89 moram potraziti, mada njihve sam samo lakove kupovala :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Koja pijaca, i koja teta? :)
    ja sam ih prije viđala u marketu Mars97, ali sad više ne viđam GR ruževe, samo sjenila i rumenila...

    OdgovoriIzbriši
  5. Otoka, dole desno, prvi dugi prolaz, na ćošku. Teta crvene kose :)

    OdgovoriIzbriši
  6. @CR: Mene uvijek podsjete na nešto ovakvo http://4.bp.blogspot.com/-2nK6Lx230KI/TdyC620GipI/AAAAAAAAAoQ/UM2JoIUmSYc/s1600/frost.jpg :/

    OdgovoriIzbriši
  7. Gdje u Zagrebu ima Golden Rose dućan ako netko zna?:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U Importane centru na glavnom kolodvoru =) preko puta Funky Fisha =)

      Izbriši
  8. Ja ih osobno nisam nigdje vidjela, a voljela bih ih isprobati. Možda ubrzo kupim kad odem u Bosnu, znam da mi ih rođakinja koristi masovno! Predivne su nijanse, naročito 98 i 99! Ova 56 je tako predivna, želim nešto tako!
    <3

    OdgovoriIzbriši
  9. Slažem se za frost ruževe,ja također mrzim bilo kakve ruževe sa bilo kakvim šljokicama u sebi,jedino mi je to prihvatljivo kod crvenih ruževa,ali i njih više volim mat.
    Super recenzija,moj favorit je inače 98-ica :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Iako ja te jarke boje nikad ne bih stavila - prelepe su! Ljubicasta pogotovo! :3 Moracu da ih probam jednom. :]

    OdgovoriIzbriši
  11. prekrasni su svi redom! ali 56 mi je favorit! nemam jos nista njihovo, stvarno je vrijeme da nabavim koji ruz :D

    OdgovoriIzbriši
  12. super su mi njihovi ruževi, za sad imam samo 2, ali morat ću otić po 56 i 98....a ni 53 nije loš ^^ oćeš možda raditi swatcheve na usnama ili neki look s njima? zanima me kako ih skombiniraš i s čim =)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pojma nemam - jedino možda u okviru LOTD posta. 98 i 99 nosim uz neutralni ili sivi smokey, a ostale samo uz maskaru i highlight.

      Izbriši
  13. jel neko koristio njihov puder u kamenu,kakav je?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam, ali sam čula jako puno pohvala (ako misliš na Silky puder) :)

      Izbriši
    2. da taj,hvala i moram te pohvaliti super ti je blog i s obzirom da sam i ja i sarajeva mnogo sam proizvoda kupila nakon tvoje recenzije :)thanks :))

      Izbriši
  14. Oduševljena sam sa 56-icom :)))

    OdgovoriIzbriši
  15. Imam 98 i 99, a posebno mi je draga 67 - moja narandžasto crvena. Golden Rose je nevjerovatna šminka, čudo kako jeftina - a tako dobra!!!
    Ako već nisi, probaj i Flormar (slična je Goldenu).
    Dobra opcija: Kad želiš što više šminke u svojoj kolekciji, a nemaš baš dubok džep!!!
    http://www.flormar.com/

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)