15. travnja 2012.

Wishlist vol.4.

Mi i naši novčanici, kao i prepuni folderi komada nad kojima pravimo ovakvu facu, najbolje znamo koliko naša ljubav za kozmetikom daleko seže. I koliko god kutija imali i koliko god ruževa i sjajeva izgubili po torbama i džepićima zbog overloada kolekcije, uvijek ćemo htjeti još. I još. I što je najčudnije, ali u drugi ruku nekako i najshvatljivije, uvijek želimo ono što nemamo, a dugi da :) Za sebe znam da sam donekle racionalna pri kupovini, i polako štekam te iste komade na koje reagiram kao na početku posta, u jedan tajni folder u blog odjelu biblioteke slika. Nakupi se toga dosta, a evo čime sam "parila oči", što bi rekli, posljednjih nekoliko sedmica. Prvo malo stvari koje su dostupne kod nas.



Catrice duo rumenilo i Ultimate Color ruževe već posjedujem, i sa svime sam izuzetno zadovoljna. Rumenila su gotovo mat, srednje pigmentirana i jako se lako blendaju i prirodno izgledaju. a ruževi su pune boje, mekani, hidratantni i ugodni za nositi. Rumenilo Apricot Smoothie su uspoređivali sa Benefit Coralistom, jako lijepa koraljno-crvenkasto-naradnžasta nijansa. Ruževi Pinkadilly Circus i Oh, so juicy! su  jarki i intenzivni, savršeni za sunčane dane koje jedva čekam. Još nešto što želim, a nažalost nije (još uvijek) dostupno na policama jeste Chanel Peridot duplić, Genius In Bottle, kao i gotovo cijela Revoltaire kolekcija - ako moram birati jednu must have stvarčicu, to bi bilo gradient rumenilo.

Za razliku od Catrice Nymphelia pečenog rumenila, koje mi se ne sviđa jer je nekako prljave brekvasto-ciglaste boje, Essence Marble Mania je lijepa brekvasto-ružičasta bez previše shimmera/frosta, koji je osnovna mana većine rumenila ovog oblika. Iako sam razočarana highlighterom u olovci, iluminirajuća baza je daleko kremastija i pigmentiranija, i, osim kao baza, može se koristiti na vrhovima jagodica za lijep, suptilan sjaj. Lakići su nešto standardno što, mogu reći, skupljam, jer su povoljni, praktični, kvalitetni i dolaze u mali milion boja - one koje su mi sada zapele za oko su Passion For Fashion i neke iz nove Nude Glam linije. Better Than Gel Nails podlak i nadlak iz Studio Nails linije svakako namjeravam nabaviti, i to ponajviše zbog gomile pozitivnih recenzija širom blogosfere. 



NYX je pojedine proizvode izbacio u novotvorenoj "Šminka i to" prodavnici u Hrvatskoj, a mi koje ih ipak želimo, a nisu nam u blizini dostupni, možemo ih naručiti putem eBaya, gdje su i najpovoljniji. Taupe rumenilo ne bih baš nazvala rumenilom i malo mi je glupo što ga nisu uvrstili u liniju bronzera - jako je neutralno, nimalo narandžasto i savršeno za konturiranje svijetlih do srednjih tonova kože. MAC Candy Yum Yum je dobio opasnu konkurenciju u vidu Shocking Pink nijanse iz linije mat ruževa - i ako se ispostavi da nisu slični, SP mi je i dalje fantastična nijansa koja bi, iako hladnog podtona, zajedno sa narandžastom, pristajala većini tonova kože. Pearl sjenila/pigmente u prahu iz prve nisam posebno zamijećivala, pošto nisam ljubitelj frost ili bisernog finiša, no sada definitivno namjeravam nabaviti barem nekoliko neutralnih nijansi kako bih stvorila kontast sa mat nijansama ili pak koristila kao highlighter.


Caresse balzamasti ruževi iz L'Oreala nam uskoro stižu u drogerije (nadam se i Maybelline Color Tattoo kremastim sjenilima!). Makeup&more ih je nahvalila i uskoro piše recenziju, koju jedva čekam čitati, a sudeći po već pročitanim recenzijama sa stranih blogova, ugodni su za nositi i, na moje iznenađenje, kažu da su hranjivi i gušće teksture poput Revlonovih Lip Buttera. Glam Bronze duo bronzer sam, sve mi se čini, viđala i kod nas po ne baš prijatnoj cijeni, zato ga namjervama nabaviti (u nešto drukčijoj verziji) na eBayu, koji nudi i više nijansi i širok raspon verzija i cijena.



Rumenila i highlighteri iz Avona su mi oduvijek na wishlisti, budući da dolaze u jako nosivim i univerzalnim nijansama (nema onih ružnih brončanih i smećkastih, ili pak jako shimmerastih nijansi), kao i u lijepim i elegantnim ambalažama. Soft Plum True Color rumenilo su nekoliko puta koristile i Pixiwooice u nekoliko svojih videa, a kombinacije highlightera i shimmerastih rumenila mi se čine zanimljivim za ljetne dane kad slobodno kombinujem neutralne shimmeraste i mat jarke boje. SuperShock olovke, tj. gel lineri u olovci su već nekoliko godina najprodavaniji Avonovi proizovodi i jako mi je žao što se više ne mogu naći u nekoliko lijepih nijansi, poput ljubičaste i maslinasto zelene.




Kiko je kozmetika porijeklom iz Italije, koja, iako ima neke klasične i uvriježene proizvode, nudi jako širok raspon nijansi svakog proizvoda. Maskare su im povoljne, tako da vjerujem da se neću puno razočarati ako mi se koja ne svidi, kao npr. Ultra Tech verzija. Mat ruževi mi se isto tako čine jako zanimljivim, vjerovatno da ću odabrati neki crvenu nijansu, a lak u nijansi 336 je predivna električno plava koja je već neko vrijeme bestseller. Pored nje, zanimljivim mi se čini i tuš u flomasteru- iako takve ne koristim jer se brzo suše, mnoge djevojke su ga nahvalile da baš dugo traje, kako u neseseru, tako i na oku.


Deborah lakovi su ovog mjeseca na svim prodajnim mjestima sniženi 50 %, i to, između ostalog, Shine Tech linija koja ima jako lijepe, shimmeraste ili duochrome nijanse. Vjerovatno da ću odabrati tirkizno-zelenu najsličniju Essence Choose Me lakiću - Deborah nudi veću količinu za trenutno nešto manje nego duplu cijenu. Još jedan duochrome bombon jeste Max Factor Fantasy Fire, predivan miks ružičaste, ljubičaste i zlatne koji je izazvao pravu oluju u nail art blogosferi. Pripada mini liniji, nažalost ga nisam viđala kod nas, pa ću morati ponovno to provjeriti kada odem u dm/cm idući put.


Sleek paletice su popularne kako god da okrenete - kompaktne su, jako kvalitetne i dolaze u nekoliko zanimljivih verzija. Osim klasične Oh So Special, meni je za oko zapela i Sunset paletica, miks toplih, breskvastih nudaća i nekoliko jarkih, vibratnih nijansi. Vibratne nijanse Sleek nudi i u njihovom rangu rumenila, a najbolji primjer je Scandalous nijansa. Nemojte se preplašiti zbog i više nego intenzivne nijanse, posjedujem nekoliko jarkih rumenila i sva odredom se daju jako lijepo izblendati i dozirati. Trenutno nije dostupna na eBayu, tako da ću, ako ne dođe uskoro, odabrati Rose Gold verziju, ružičasto-brekvastu sa dosta sitnog zlatnog shimmera koji daje gotovo metallic finiš.


Skin79 BB kreme su neke od najhvaljenijih azijskih BB krema zbog svoje pigmentiranosti, moći prekrivanja, guste teksture i solidne cijene. Narandžasta verzija Triple Function linije ima nešto što me privuklo na prvu - žutu, jako svijetlu nijansu koja je perfektan match mojem tonu kože. Također puno bolje pokriva od ružičaste verzije, što je čini, barem meni, još i više primamljivijom.


Nešto što nema narandžaste tonove i to ga čini jako popularnim u SAD-u jeste NYC Sunny bronzer. Nahvalile su ga masa YouTube vloggerica kao jednog od najisplativijih i najboljih bronzera drogerijskog ranga. Sudeći po swatchevima sa neta, jako je sličan Benefit Hooli. I sad vi meni fino recite kako da odolim? :)



Fyrinnae pigmenti. Odakle da počem... Nisu mi bili primamljivi ponajviše zbog užasno neorganizovane i neprivlačne stranice. Ali, iako mrzim loš dizajn, preći ću preko toga jer sam pala na guzu kad sam vidjela nekoliko nijansi koje već dugo tražim. Tipa Rapunzel Had Extensions. Googlajte i vidjećete o čemu govorim. Ako još tome dodate nekoliko ubitačnih zelenih i tirkiznih sa gomilom shimmera, te savršeni zlatno-žuti highlighter, kao i nisku cijenu poštaarine, sa kojom, preračunato, 6 pigmentata (1/3 teaspoon u testerčiću) dođe 25 KM, činjenica da ću ih naručiti prvom prilikom je neupitna.


I na kraju, zepice sa prugasto-tačkastim šarama i vezicama kao detaljem koji ih čini sličnim patikama. Sa Asosa, naravno. 15,50 funti iliti 36 KM. Što se mene tiče, odličan omjer cijene i kvaliteta. A, uostalom, imam odgovarajuću majicu bez rukava za ljeto :)

23 komentara:

  1. veliki lajk za wish listu :D

    Niki http://niki-veki.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  2. Možeš li staviti link za patike?

    Soft plum imam i krasan mi je, nije previše shimmerast i lijepo se blenda, na meni zaista djeluje prirodno.
    Ljubičasta SuperShock mi nije prava ljubičasta, nego neka blatnjavo ljubičasta pa ti ne mora biti žao što je više nema.
    I meni su u zadnje vrijeme pigmenti privlačni, ali ja ću naručiti sa neke od stranica koje je Azra preporučivala, kao PureLuxe i Sassy minerals, mislim da su jeftiniji.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Naravno :) http://www.asos.com/ASOS/ASOS-DENVER-Plimsolls/Prod/pgeproduct.aspx?iid=1968345&cid=4172&sh=0&pge=1&pgesize=20&sort=3&clr=Red+multi+spotstripe

      PureLuxe ću i ja uzeti, imaju jako dobar izbor jarkih i mat nijansi, i baš me začudilo što su Fyrinnae 2$ za testerčić, a PL duplo manje. Onda sam malo istraživala količinu i skontala da Fyrinnae imaju 1/3 teaspoon, a PL 1/8, tako da su Fyrinnae još i isplativiji. A boje su.... idi pa vidi :D

      Izbriši
    2. Bježi od Sassy, postali su bezobrazni, povećali su cijene pigmenata na 1$ a ostavili im istu malecnu količinu - 1/16 tsp i poštarina im je veća nego na PL koji daju 1/8 tsp za istu cijenu i manju poštarinu. I izbor boja im je veći. Malo sam zakomplikovala ali skužila si poentu :)

      Izbriši
  3. Wow, wish lista ti je strava! :'D Catrice rumenila mi se najvise svidjaju. ^^ <3

    OdgovoriIzbriši
  4. Catrice Oh Juicy je nešto prelijepo! Kupila sam ga istog momenta kad sam ga vidila, savršen je :) Obožavam te njihove ruževe :D Moja cijela wishlista je trenutno u hibernaciji jer sam u Illamasqua fazi. Skanjivala sam se oko kupovine dugo, nije mi se davalo puno novaca na njihove proizvode, i onda sam u roku mjesec dana kupila 3 ruža, a ima još toliko toga na popisu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A vidi, i ja sam uvijek bila za ideju da se treba uzeti nešto kvalitetno i skupo, a ne milijun jeftinijih stvari.

      Izbriši
  5. Ako ne možeš do ovog laka, nešto slično ima Bipa :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti na informaciji, nažalost ni Bipa mi nije dostupna, tako da ću ipak morati čekati nekoga iz cm-a da se smiluje i uveze ostatak asortimana :(

      Izbriši
  6. NYX Taupe i ja već dugo "šmekam" ;)
    Essence better than gel nails top coat je jaaako dobar, nije kao Seche Vite, ali mislim da nema boljeg na našem tržištu.
    Oba narandžasta BB krema i mene zanima, ali sačekaću mjesec-dva dok potrošim ovo što imam, a ona je laganija i ima SPF 50 pa je bolja varijansa za ljeto. Javi kakva je obavezno ako je nabaviš...

    NYC bronzer sam kupila zbog silnih pohvala na netu, i SVI SU U PRAVU, Bronzer je milina jedna... sličan je Hooli, ali meni čak i bolji za svjetlije cure jer je mrvicu manje pigmentiran, nijansa je tako prirodna i divna, hladna, ma san snova. Možda i napišem recenziju uskoro ;)
    P.S. imaš ga trenzno kupiti na thecosmetichouse za 2,95 funti, pa požuri ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam jesam li ćorava, ali ja taj bronzer na THC ne vidim ni na mapi :) Na eBayu je sa poštarinom nekih 7,5$, kupujem ga odmah kad stavim novce za tene na račun.

      Izbriši
    2. Aaa evo i ja sad gledam i ne ga više :(
      Ja sam ga tu kupila prije mjesec dana, a gledala sam u petak i bilo ga je još na zalihama - mora da se rasprodao jucer ili danas... Kupi ga svakako, odličan je, nećeš se pokajati ;)

      Izbriši
  7. odlična ti je wish lista, naročito me mami ovaj nyc bronzer i sleek palete. i lepo si me podsetila za caresse karmin, pa sam malopre napisala recenziju :)

    OdgovoriIzbriši
  8. ovaj NYX ruž sam i ja u petak "snimila" u Šminka i to i savršen je! ♥ uzimam ga definitivno :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Imam ove nude essence lakove i sjajni su :)

    OdgovoriIzbriši
  10. A gdje se kod nas ima kupiti Kiko kozmetika?

    OdgovoriIzbriši
  11. Jako volim ovakve postove, tvoja wish lista je odlicna. Vecina stvari je i na mojoj wish listi :)

    OdgovoriIzbriši
  12. došli su Caresse balzamasti ruževi iz L'Oreala makar sam ih ja vidjela u dm-u predivni su e sad mana jedan košta 20 km moram dobro razmisliti koju ću nijansu da su jeftiniji sve bi ih uzela...

    OdgovoriIzbriši
  13. još nisam vidjela ove glam nude lakove, ali djeluju mi lijepo. moram ih imati! :)))

    OdgovoriIzbriši
  14. Ne znam stvarno što bih izdvojila od ovog svega, stvarno si pogodila izbor! Najviše žalim što se kod nas ne može naći Kiko kozmetika i lakovi a nokte jer su odličnog omjera cijene i kvalitete :)

    OdgovoriIzbriši
  15. E, samo da ti prijavim da su restock-ali NYC Bronzer in Sunny na thecosmetichouse ;)
    http://www.thecosmetichouse.co.uk/NYC/All_Bronzers/Smooth_Skin_Bronzing_Face_Powder_

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)