15. lipnja 2012.

Favoriti proteklih mjeseci i proizvodi koje trenutno volim

Došlo je vrijeme i za dugoočekivani post o nečemu o čemu već izvjesno vrijeme ne pišem - proizvodi koji su me protekli mjeseci oduševili i prirasli mi srcu (i neseseru :)). Ovaj sam put ubacila i proizvode koje trenutno masivno koristim, i čije recenzije spremam.

Na samom početku - nešto od preparative. Niveinu Soft kremu trošim već jako, jako dugo vremena, ako uzmemo u obzir da sam osoba koja rijetko kad nešto kupi sva puta. Ovo mi je već, ako se ne varam, treće pakovamje. Iako je krema namijenjena, pored za kožu lica, i za tijelo i ruke, tu radije biram nešto hranjivije i masnije losione i putere, ali za moje lice je savršena. Gusta, hidratatna i sporije se upija, a stvarno sjeluje - skoro pa sam se u potpunosti riješila suhih područja na čelu i oko nosa. Za tijelo sam birala Baleim LE peeling sa indijskim čajem: savršen miris, savršena tekstura i savršeno djelovanje. Too bad što je limitirano izdanje, kao i Alverdeov puter za tijelo sa marelicom. Uvijek imam nekoliko njihovih putera u mini izdanju, bilo  u kupatilu ili u torbi kako bih njima mazala ruke. Gusti su i kremasti i stvarno hrane kožu. Kod ove verzije mi se ne sviđa što se malo teže razmazuje, tako da ipak ostajem pri onoj sa kokosom. Btw, ikakvih preporuka za putere sa kakom ili vanilijom?
Postavka pudera i korektora za lice je, manje-više, ostala ista kao i ona početkom godine. Koristila sam nekoliko tekućih pudera, ali puder u kamenu kojem bih se uvijek vraćala jeste Bourjois Mineral Radience, jer je izuzetno prirodan na licu i nimalo težak, a praktično je nepotrošiv. Bourjoisov itekako hvaljeni Healthy Mix korektor se dokazao što se prekrivanja tiče - prekrije sve, ne moram koristiti čak ni puder ni breskvasti korektor na području podočnjaka ispod. Nažalost, i uprkos visokoj moći prekrivanja, ne izgleda baš najbolje ako ga nanesete previše ili imate nešto suhlju kožu. Meni će u ljetnom periodu svakako poslužiti, ali čim primjetim isušivanje kože, prebacit ću se na Essence Stay All Day korektor - daje puuuuno bolji efekat. Rumenila koja sam koristila početkom godine jesu brekvasta, pa sam odlučila malo izmjneiiti rutinu i ubaciti pokoje ružičasto, kao što su npr. Essence Ballerina Backstage rumenilo u pjeni ili pak elf rumenilo u prekranoj tamno ružičastoj sa zlatnim shimmerom (Berry Merry, Studio linija).


Kod šminkanja oči sam većinom težila minimalizmu i uglavnom nosila samo maskaru i neko mat sjenilo boje kože. Manhattan paletica sjenila iz Freaky Friday kolekcije, u kombinaciji sa Artdecovim sjenilom 514 (koje je odlično za obrve!) ima lako sklopive, jednostavne, a opet ne previše neutralne nijarnse. Iako još uvijek koristim Rimmelovu Black Brown olovku za obrve, pošto sam ih prečupala (-.-'), siva olovka za obrve iz Manhattna je zaista odlična nijansa za crnokose djevojke koje ne žele pretamne ovrve. A još jedna olovka koje me je oduševila jeste i Maybelline Master Drama, moja savršena crna olovka za waterline koju ne mogu prežaliti (budući da je nema u asortimanu kod nas).


Na usnama su mi proteklih mjeseci (i dana) prevladavale nešto hladnije, ružičaste nijanse. To su, npr. moja savršena fukcija Avon Colordisiac Flirty Fuchsia, Rimmel Lasting Finish Royalty i Golden Rose 53 (ružičasta koraljna). Za nešto dramatičniji efekat mi je poslužio Manhattan X-treme & Intense Red - meni definitvno najbolji tamno crveni ruž (barem što se nijanse tiče). Za neutralne dane - Avon Shine Attract Raisin - savršena MLBB (my lips but better) nijansa koja je izuzetno je prirodna. Manhattan Water Flash sjajilo sam često nosila, kako preko Raisin, tako i samo.




Što se lakova tiče, nije nikakvo iznenađenje da su četiri od sedam zelene kategorije :) Ove sezone sam stvarno bila luda za zelembaćima, od kojih su mi omiljeni S-he 315, Avon Aqua Fantasy, Deborah Shine Tech 53 i Essence Viva La Green. Rimmel Lycra Pro Hot Gossip i Gabrini Summer Edition M110 su mi isto tako često bili na noktima - savršena crvena i ljubičasta, dok je Essence Night In Vegas bio jedan od mojih najomiljenijih lakića za razbijanje monotonije bilo koje nijanse.

Iako proizvode koristim redovno, "neki novi klinci" koje sam nabavila nedavno (u kolekcij mi nisu duže od 20-ak dana), a osvojili su me kvalitetom su Bourjois Flower Perfection puder i Avon Arabian Glow perle. Za puder, kako sam već u postu o majskom shoppingu rekla, pripremam recenziju, a Avonove perle, iako su već duže vrijeme u ponudi, sam dobila tek nedavno i postale su mi najbolji saveznik za ekstra brzo postizanje brončanog tena - izgledaju jako prirodno i još se izuzetnije blendaju na licu.

 I u ovoj kategoriji sam uspjela uvući dva preparativna proizvosa, a to su Balein uljni balzam i Alverde pjena za umivanje lica. Balein balzam, iako ne najbolji koji sam probala, sve češće i češće koristim zbog lakog razmazivanja i brzog upijanja, a Alverde pjena je zaista odličan proizvod za umivanje lica i skidanje šminke koji definitivno zaslužuje poseban post :)

There comes the end :) Što je vama priraslo srcu u posljednje vrijeme?

Broj komentara: 12:

  1. omg ovaj Manhattan tamno crveni ruž kupujem odmah :O koji je broj btw?

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja imam ovaj piling i oduševljena sam :)

    OdgovoriIzbriši
  3. maslac s uljem makadamije-alverde je meni fantastičan...

    OdgovoriIzbriši
  4. Ako tražiš kakao body butter, search no more!
    Balea ima saaaavrrrršeeeen proizvod: http://4.bp.blogspot.com/-LKif8Rp-ZRo/Te-ys2T87wI/AAAAAAAAAFw/zLodzYrR7HM/s1600/Balea.Kakao.jpg

    Hidratantan je, nije mastan, brzo se upija, predivno miriše (na kakao i čokoladu, afkors), i nemam mu nijedne zamjerke. Jedno pakovanje potrošila, drugo koristim, a treće je u rezervi - to govori dovoljno :)

    E baš ću i ja napraviti ovaj jedan favoriti post imam toliko proizvoda kojima sam oduševljena u zadnje vrijeme :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Bourjois concealer i Avon ruzevi i lakovi, def favoriti:))

    OdgovoriIzbriši
  6. Daj ovu Alverde pjenu nam fino detaljno opiši..da vidim da li je vrijedna kupovine :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Odlican post i favoriti! :) Niveu soft koristim cijeli zivot i nikad se ne odvajam od nje. Ruzevi su naprosto savrsenstvo - pogotovo onaj tamnocrveni i ljubicasti! *.* Alverde pjenu za umivanje sam koristila i nije losa :)

    Niki (http://niki-veki.blogspot.com)

    OdgovoriIzbriši
  8. Molim te da napišeš recenziju za Alverde pjenu.
    Koja je nijansa ELF rumenila? Ja imam fuchsia fusion, a čekam pink passion da mi stigne ;D

    OdgovoriIzbriši
  9. Imam ovaj bourjois korektor i obožavam ga! Sada ne mogu ni zamisliti da ostanem bez nejga, divan je, kao i odgovarajući tekući puder , no meni je i najsvjetlija njihova nijansa malo pretamna... :(
    Inače, sviđa mi se sve iz posta, a kako i ne bi kad je njam njam. :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Zapela mi za oko Alverde pjena za umivanje i jedva cekam tvoju recenziju, pa da vidim hocu li je kupiti. :)
    Zadnje vrijeme, opsjedaju me Baleine mazalice i umivalice, a dekorative se klonim, jer je prevruce da uopce razmisljam o sminki. :/

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)