1. srpnja 2012.

Eksperimentalni LOTD (zapravo, mnogo njih :)).

Znate onaj osjećaj kad imate nešto raditi? Bilo što, zadaću, učenje, kućne poslove, preslaganje knjiga nakon završene školske godine (napokon!), čitanje nekih više zanimljivih knjiga, pisanje posta... Shvatate poentu. Uglavnom, u svakom od tih slučajeva, ja radim sve drugo osim baš te stvari koje bih trebala da radim :) I tako, dok sam proteklih desetak dana izbjegavala obaveze, vježbala sam određene makeup tehnike, što je završilo sa poprilično dobrim rezultatima (barem u usporedbi sa prijašnjim pokušajima :facepalm:).
Prvo što sam rekreirala jeste Illamasquin Human Fundamentalism look inspirisan arapskim makeup-om. Uistinu, mnogo je drukčiji - Illamasqua style :) Najteže mi je bilo srediti u potpunost crne obrve uokvirene srebrnim sjenilom, ali sam napokon, nakon 3 pokušaja, uspjela :D Sam look mi je baš interesantan, i zanimljiv mi je kontrast hladnih pastelnih nijansi sa patlidžan tušem, toplim brekvastim rumenilom i brončanim tenom u odnosu na hladno ljubičaste usne.
Sljedeći je također inspirisan arapskim smokey eyes makeup-om. Tamne obrve, cat eye sjenilo i mnogo, mnogo crne olovke i tuša za oči, te maskare, a na obrazima bronzera. Naravno, fotić ni ovdje nije kooperirao, pa sve izgleda....pa, prosječno. Možda čak i ispod prosjeka. Fuck it.
Paralelno sa pastelnim Illamasqua HM cat eyes lookom, radila sam modificiranu verziju nečega što sam pronašla na Tumblr-u. Radi se o jako dramatičnom smokey eyes makeupu sa izblajhanim obrvama, jako svijetlim tenom, te tamnim burgundi usnama. Modificiran definitivno jeste, upravo zbog toga što mi se nije dalo petljati se sa obrvama, pa sam ih definisala poprilično tamnim sjenilom, a ljubičasto malčice spustila. Ruž je Rimmel Cutting Edge (ljuuuubav <3).
Sljedeći je tropski, pretjeran, zelembać, kako god :) Željela sam testirati gradient do kapaka, i baš mi se sviđa kako izgleda, šteta što je malo too much za nošenje bilo gdje osim ispred objektiva. Isto tako sam isprobala sive, svijetle obrve sa tankim "repićem" i malo podignutim početkom. Izgledam zabrinuto :S Rumenio je Catrice iz Expect The Unexpected kolekcije, u ogromnim količinama (što je i očito).
Japanski tuš. Mljac :P Da barem spretna u nanošenju najobičnije linije mogu biti u rano jutro. Uglavnom, prije samog skidanja makeupa kojeg sam u tom trenutku imala na sebi,  krenula sam sa eksperimentiranjem cut crease makeupa 60-ih, što je završilo u potpuno drugom smjeru. Trepuške se skoro i ne vide, ali nema toga što bi opravdala moje mučenje nanošenjem istih. Pogotovo ako se preplastične i ne odgovaraju konturi oka. Seriously, ljudi. Nemojte kupovati ništa drugo do Red Cherry ili Ardell.
Još jedan Illamasqua look, ovaj put iz Naked Strangers kolekcije. Vizual im je...pa, naprosto WOW. Samo je Illamasqua u stanju napraviti super ekstreman, dramatičan, zanimljiv i drop-dead-gorgeous makeup za kolekciju u nude tonovima. Zlatno lišće, blajhane obrve, zlatne usne i konture lica, heavy smokey eyes. O, da. Rekreacija mi je bila poluuspješna, zbog toga što moje obrve jednostavno ne reagiraju na bilo koji pokušaj potpunog prekrivanja. I fotić je otkazao. Whatever. Ali i dalje mislim da sam uspjela u samom makeupu očiju, prvi put sam crease produžila do korijena nosa a da nisam izgledala kao da me neko pretukao. 
I, za kraj, jedna skoro pa no makeup fotka, nastala u svrhu recenziranja Olay tonirane kreme koju masovno koristim ovih dana. I nova friuzura - kosa mi manje opada, manje je naelektrisana i ima oblik. Yaaay! (P.S. Na slici je samo prednji dio kose, zadnji dio je duži i svezan u repić :))
P.P.S. Bonus slika moje prošlosedmične manikure u Shrek stilu - zeleni Kost lak kojem pojma nemam broj.

Broj komentara: 14:

  1. Extra energičan i pozitivan post! Odlično!

    OdgovoriIzbriši
  2. Rekreacija Illamasqua Naked Strangers kolekcije - SAVRŠENO!

    OdgovoriIzbriši
  3. Meni drugi look izgleda savrseno :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Prvi look i linije tušem - meni fantastično! :)
    Sviđa mi se frizurica!

    OdgovoriIzbriši
  5. U lookovima si vrlo uredna i precizna, super su mi svi aali zadnji i predzadnji si baš nailala. :D

    OdgovoriIzbriši
  6. predzadnji look mi je fenomenalan! savrseno...

    OdgovoriIzbriši
  7. arapski look uopce nije ispodprosjecan, stovise, odlican je i mislim da bi ga mogla iskoristiti za rodendanski makeup :D

    niki (http://niki-veki.blogspot.com)

    OdgovoriIzbriši
  8. Tropski zeleni bih više blendala, a ovaj s japanskim tušem mi je prava anavgarda! odlično ti stoji, odlično izvedeno!
    U zadnjem looku su ti oči nekako male, možda zbog obrva, imaš li sliku cijelog lica, baš me zanima kako je izgledalo izdaleka? Mislim da si ipak dobro prekrila obrve.

    OdgovoriIzbriši
  9. Wow.. :D 2 i 5 <3 Ali inace su svi odlicni, svaka cast! :]]

    OdgovoriIzbriši
  10. svida mi se, dobra si u ovome :D lak je odlican!

    blogg♥mfashionfreak

    OdgovoriIzbriši
  11. Hvala vam, cure :) Drago mi je da vam se dopadaju, budući da sam mislila uopće ih i ne postavljati.

    @Biberlee: Nemam, nažalost, a vjerovatno tako izgleda zbog prekrivenih obrva i crne olovke na waterlinu.

    OdgovoriIzbriši
  12. Super post,bas mi se svidja,a nokti su super,ja zelenu obozavam u svim nijansama ;)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)