13. srpnja 2012.

I don't always wear make up in summer, but when I do...

Ovo vrijeme je, jednom riječju - ludo. Nepodnošljivo. Nesnošljivo. Jednostavno, previše.
Idealno godišnje doba za mene bi bilo proljeće. Normalno proljeće. Kad se možete fino slojevito obući, ne crkavati od vrućine i ne proklinjati majku prirodu, a opet, ne zabundavati se slojevima i slojevima vune i probijati se kroz kilometre snijega i lokve koje opasno prijete da postanu jezera. Ali - normalno proljeće. Ne ono sa 24/7 kišom i kaputom iz decembra. Prokleto globalno zagrijavanje. Planeta nam polako, ali sigurno ide dođavola.
Što god da stavite ovih dana ne da se istopi, nego ispari. Zajebite magiju, ako stavite dva sloja pudera ili uradite smokey eyes, jedino što ćete postići jeste da sami sebe pitate dva sata kasnije da li biste mogli dobiti Nobelovu nagradu za hemiju nakon što dokažete kako je određena količina pudera jednostavno nestala, a zatim se pitate bi li mogli dobiti ulogu u sljedećem nastavku crtaća u kojem glavnu ulogu igraju ili panda ili rakun.
Iako je sve što sam pobrojala u prethodnom pasusu manje-više tačno, ja sam jedna od onih ljudi koji ne umiju poslušati zdravu logiku, pa na sve moguće načine pokušavaju dokazati nemoguće. Tako je i sa nošenjem šminke.
Umjesto da uživam i pustim kožu da diše, na sve načine pokušavam pobiti već navedenu tezu o agregatnim stanjima. A danas vam ukratko predstavljam svoje najbliže partnere u zločinu.


 Bourjois Flower Perfection puder. Nikako nešto što biste okarakterizirali kao klasičan ljetni puder. Gust je, prekriva na nivou (to je razlog zbog kojeg na ovoj listi nema korektora) i ne baš u potpunosti lagan i neprimjetan. Zbog toga svakodnevno obično koristim mješavinu Lush Jackie Oates kremastog pigmenta i Olay tonirane kreme, a FP obavezno koristim kad izlazim negdje na duži period. Osim zavidne postojanosti, finiš mu nije u potpunosti mat, pa mi ten ne izgleda "ugaslo". Me happy.
 Odmah nakon pudera stavljam kremasto rumenilo iz Essence-ove Ready for Boarding kolekcije. Rumenilo je fantastično, blenda se sa izuzetnom lakoćom i, što je najvažnije, za razliku od većine proizvoda ovakvog tipa,traje i ne ostavlja "fleke" u kontaktu sa puderom. Jedina mana jeste nešto manja količina od 2,5 g, što mi nije najjasnije, budući da u Rebels kolekciji koja je stigla u dm prije nekoliko dana možete naći kremasto rumenilo identične formule i cijene, a količine 7 g. Bilo kako bilo, iskreno se nadam da će ih Essence uvrstiti u stalnu ponudu tokom neke od njihovih promjena asortimana, jer su kremasta (ili bih trebala reći, tečna) rumenila u trenutnom asortimanu, blago rečeno, katastrofa.
 Bourjois mineralni puder u kamenu sam već pominjala nekoliko puta, i, vjerovali ili ne, nisam ga potrošila ni do pola (a imam ga od početka godine). Puder je lagan, fiksira ali ne matira kožu u potpunosti i što je najvažnije, nije težak na licu. Njega nanosim nakon bilo kojeg kremastog proizvoda na licu. I mirna Bosna.
 Avonove Arabian Glow brončane perle za lice su ozbiljan kandidat za moje all-time favorite. Blendaju se sa izuzetnom lakoćom, nema šanse da pretjerate, a poprilično su univerzalne i mislim da bi pristajale svakom podtonu iz domena svijetlijeg do srednje tamnog tena. Nosim ih na licu, na tijelu, umjesto highlightera za sunkissed look, kao rumenilo.... I izgledaju i više nego odlično, čak i na mojem još uvijek NC15 tenu.
 Ekipa zaslužna za moje obrve se nije značajno promijenila. Tu je moja ljubimica, Rimmel Black Brown olovka za obrve, treća ili četvrta koju trošim. Osim sjenila kojim sam već postala dosadna, Catrice Starlight Express, koristim i nijansu svjetliju blizankinju, Artdeco sjenilo 514, koje mi je praktičnije nositi u torbici, budući da mi je SE razbijeno. Što se tuša tiče, dovršavam fabulozni Golden Rose tuš sa tankim kistom, koji traje cijeli dan, lako se nanosi, četkica je uska, precizna i nije ni malo oštećena ni raščepurana (što mi se desilo nekoliko puta sa drugim tuševima), a cijena je nekoliko puta manja od svih katastrofalnih nazovi tuševa koje sam koristila.
 Iako moja veza sa Colossal maskarom ima love-hate karakter, za njom sam najčešće posezala, prvenstveno s ciljem da je potrošim i kupim neku drugu novu :D Uglavom, formula se dosta poboljšala i puno je bolja što se volumena tiče nego nekoliko prvih sedmica korištenja, ali mi još nije došla do srca zbog činjenice da se trusi i ipak ne daje neki dramatičan look. Jutros sam kupila Bourjois Volume Fast&Perfect (rotirajuća) kao zamjenu i jedva čekam da je isprobam. Preko Colossalke sam nosila Avonovu SuperExtend Extreme maskaru kako bih trepuške produila (stvarno funkcioniše!) i dodala malo dramatičnosti.

 Iako sa nerijetko nosila jarke pink, fuksija i ljubičaste ruževe, uz smeđi smokey sam uglavnom birala breksvaste i narandžasto koraljne nijanse. Takav je, npr. MAC Ravishing, a  kombinirala sam ga sa Avonovim Melon Madness SuperShock sjajilom, kako bih Ravishing učinila još intenzivnijim.

Pozdravi uz intenzivni smokey eyes, kremasto rumenilo iz ovog posta na obrazima i usnama, neizbježnu "after-beach" frizuru i odgovarajuću muzičku numeru :*

Broj komentara: 10:

  1. Razumijem te potpuno. Ja se topim, ali makeup je postojan. Trenutno sam u fazi neutralnih očiju i jarkih ruževa sa naglašenim dewy efektom na obrazima (čitaj: nakon sto godina čekanja mi je prijateljica donijela MACov Whisper of Gilt pa ga svaki dan nosim i moram smisliti look koji će ići s njim), i moram priznati da još nisam imala neugodnu ''puder mi kaplje po podu'' situaciju, Bog blagoslovio puder u kamenu! Jedino ruževe držim u frižideru jer mi se moje ljubavi u tubici tope po ovoj vrućini. :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Razumjela bih te vjerovatno prošle godine. Ove godine ne izlazim prije 21:00 :D I osjećam se puno bolje. A što se tiče make up rutine. Gospode, tu sam si dala izazov da svake sedmice furam nešto drugo. Evo trenutno je nouajlajner sedmica. A prije toga je bio akcenat na usnama. Sviđa mi se to nekako, nije mi jednoličan izgled.
    Btw koliko košta ovaj GR tuš, gdje je nabavljen i šta da tražim??? :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Gdje si narucila Macov lipstick, molim teee :)?Anja

    OdgovoriIzbriši
  4. @Anna: I ja sam neke svoje morala u zamrzovaču držati, toliko su se topili :/

    @Dž: 3 KM, pijaca Otoka, samo traži GR tuš sa tankim kistom.

    @Anja: Dobila na poklon :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja se tebi divim ako uopšte možeš da nosiš bilo šta to je u kategoriji " šminka " :D prošle godine sam uspjevala da izdržim sa Nivea toniranom kremom sa kojom mi je koža izgledala iznenađujuće " zdravo " ali ove godine se jedva natjeram da stavim Avene Mineral 50+ zaštitu i to je sve ! Baš me briga i za bore,pore,bubuljice i ostalo jer se topim čim kročim nogom iz stana :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Ovo ljeto koristim garnier bb kremu koja meni savrseno odgovara i colossalku bez koje ne mogu :)

    OdgovoriIzbriši
  7. @S.Art: LOL, meni ne odgovara ni jedno ni drugo.

    OdgovoriIzbriši
  8. hahaha, kako si me nasmijala. i ja ne odustajem od šminke, pa kad ću isprobati sve boje ako ne ljeti?! i da, i ja hodam okolo kao mutant pande i rakuna.

    OdgovoriIzbriši
  9. Gdje si kupila Essence rumenilo?

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)