20. srpnja 2012.

Napokon uspješan ombre/gradient!

Blog mi se polako počinje pretvarati u nail blog... Not that I mind ;)
Anyway, i sami ste bili svjedoci da su moji pokušaji uratka gradienta na noktima bili manje-više (prije će biti više) bezuspješni, pa iako nosivi, nikako nisam mogla postići ono što sam htjela. Radila sam tehniku sa različitim kozmetičkim spužvicama jer su glatke na površini, smočila ih u vodu, blendala lakove sa bezbojnim lakom, ali ništa nije funkcionisalo kako treba. Pošto inače ne pratim slijepo tutoriale nego uzmem pokoju uputu i prilagodim ih sebi kako mi odgovara, nisam ni tražila upute dok mi jedan nokat nije počeo oduzimati 15 minuta za završiti. A zapravo je riješenje bilo jako jednostavno :) 
  Tutoriale po kojima sam radila možete naći ovdje i ovdje. Prvo i osnovno: ne koristite kozmetičke spužvice! One u obliku trokutića. Ne, ne i ne. Ni na koji način. Nikad. Upijaju lak i trebat će vam 10+ slojeva za opaque završetak. Najbolje je otkinuti komad od spužve za pranje posuđa, koja meni i pored svih ostalih najsavršenije funkcioniše. Također, ne preporučujem direktno nanošenje laka na spužvicu, mada nećete mnogo upropastiti rezultat, ali puno bolje je lak nanositi na plastičnu foliju za papir ili, kao ja, na metalnu pločicu sa pečatima za nail art.
Nakon što ste nanijeli željeni broj nijansi u linijama jednu pored druge, stopite ih malim vijugama iglom ili čačkalicom. Spužvicom ih nanesete na nokat, odmah preko ide nadlak i voila! Poprilično je jednostavno i ne trebate ponavljati više od dva puta. Tricky dio je uklanjanje laka oko nokta, na prstima i kutikuli, a za to je najbolje pričekati da se sve osuši, a zatim tankim nail art kistom umočenim u odstranjivač neželjeno odstraniti.
Btw, za ovaj gradient ili ombre, pošto sam boje stopila i koristila samo dvije, kombinovala sam jarko narandžastu sa žutim podtonom (Avon Orange Creamsicle) i bubblegum pink sa primjesama koraljne (Flormar lak iz Supermatte linije). Interesantna ljetna kombinacija koja izgleda još i bolje uživo. I da, povratila sam stiletto nokte, kao što možete vidjeti na zadnjoj slici :) Uživo su još oštriji (seriously, zašto ništa na slikama ne izgleda kao IRL?) i grebem ukućane istima (3:D), a mislim da bi izgledali najbolje sa crvenim lakićem. Probam prvom prilikom, pošto trenutno nosim svijetli greige iz GR Paris kolekcije.

P.S. Jesam jedina totalno ekstatična oko konačnog izlaska The Dark Knight Rises? Brojim dane, sate i minute do 26.-og, kada je zakazana premijera u Sarajevu. Poprilično kasno u odnosu na ostatak svijeta (danas, negdje čak i prije), zato sada u širokom luku izbjegavam sve spoilere.
P.P.S. Jedna prefotošopirana fotka nečega što sam sinoć kreirala pod užasnim osvjetljenjem i u trenucima dosade (pa sam čak i maskaru zaboravila):

Puse :*

Broj komentara: 14:

  1. E pa moram još probati to sa spužvicom za suđe i ako mi ovaj put ne uspije definitivno odustajem!! Koliko sam samo pokušavala na sve načine i ništa. Tebi je ovo baš super ispalo. I boje i sve :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Uhh, ovo ne da je divno, nego je savrseno !
    Bravo i hvala za upute :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Prekrasni su, i moji su isto stiletto, ali ih samo lakiram u neke jarke boje jer mi se ne da raditi ništa kompliciranije, a i dovoljno me nervira što mi se po ovoj vrućini stvaraju mjehurići, pa mi se ne da nervirati i oko neuspjelog gradienta :D

    Čekam taj TDKR, idući petak je kod mene premijera i rođak i ja smo već kupili karte :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Ne znam šta se dešava sa mojim noktima u zadnje vrijeme ali ne mogu izrasti ni jedan jedini milimetar :( pa furam crno i kratko :D
    A tvoji su divni,pun pogodak sa bojama !

    OdgovoriIzbriši
  5. predobar gradijent, sviđa mi se odabir boja :-D

    OdgovoriIzbriši
  6. ja sam odusevljena ovim trendom...meni je od drugi puta uspjelo onako kako sam ja zamisljala da bi trebalo...jako su efektni ovi tvoji pink-narandžasti noktici...

    OdgovoriIzbriši
  7. još samo malo da narastu i radim ovo, skanjujem se već par mjeseci a niako da isprobam ! ovi linkovi sa tutorijalima su odlični, i nisam euforična oko Batman-a, mislim da ga uopšte neću ni gledati, nemoj me mrziti ;D

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja ne brojim ništa, al jedva čekam Betmena. :D

    http://fc02.deviantart.net/fs70/f/2011/255/e/b/bat_cat_by_neoslashott-d49iof2.swf

    OdgovoriIzbriši
  9. Ova kombinacija boja mi je najdraza, podsjeca me na karnevale, ljeto, sarene papagaje, ma euforicna sam cim vidim nesto ovakvo :) a i nokti su ti to die for, of course.

    OdgovoriIzbriši
  10. Super kombinacija boja za gradient (Y)
    Pošto vidim da si imala malih poteškoća sa spužvicama, jesi li probala koristiti spužvane aplikatore od sjenila ? Ja s njima inače radim i zadovoljna sam rezultatom :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Supet ti je ispalo. Pročitala sam more postova i nagledala se slikica gradienta, ali nikako da sjednem i bacim se na posao :)

    OdgovoriIzbriši
  12. You can use my pictures of the Cosnova post for your blog. But it would be better if you ask Cosnova for the press material of your country.

    Karmesin

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)