6. srpnja 2012.

Shopping u junu + julska wishlista

Prije nego započnem sa samim postom, moram vas pitati za vaše mišljenje - da li bi vam bilo draže da shopping postove nastavim pisati mjesečno ili pak to obavim na kraju sezone (npr. shopping za proljeće, ljeto...)? Iako sam mnogo puta to već rekla, stvarno volim čitati shopping postove, ali ako biste ipak voljeli da malo "odahnem" i prestanem vas daviti istima svakog mjeseca, slobodno se izjasnite - meni je svejedno.
Back to the theme :) Juni me malo dočekao nespremnu, pa sam uzimala više basic stvari, kao što su gelovi za tuširanje, kreme za lice i proizvodi za umivanje. Pojma nemam što mi je bilo, ali sam u jednom trenutku iskapila sva četiri gela za tuširanje. Weirdo. Odsad pravim zalihe :D 



Počela sam sa Baleinim Young Mademoiselle LE gelom, koji mi je manje-više isti kao i svi njihovi - solidan. Ne loš, ali nije me nešto oduševio, ponajviše jer je miris nekako neodređen, slab, a na ambalaži piše da bi navodno trebao mirisati na čokoladu i narandžu. Sreća te su gelovi jedan od proizvoda koje uvijek mogu iskoristiti. Idući je Anatomicals Another Bloody Shower Gel - apsolutno me osvojio i namjeravam ga i dalje nabavljati :) Anatomicals inače možete naći na Asosu, odakle sam i ja ovaj poručila po cijeni od nekih 2,5 funte, i skoro sam zaboravila na njega, dok mi poštar nije pokucao na vrata sa paketićem. Gel je, u skladu s nazivom, crvene boje, mirisa koji je miks mente, manga i narandže, spakovan u simpatičnu ambalažu sa žutim poklopcem na "klik" i izuzetno zabavnim opisom - politika Anatomicalsa mi je jedno od njihovim najdražim obilježja. Kao i logo - we only want you for your body :D


Što se njege lica tiče, tu su Alverde blaga pjena za umivanje za osjetljivu kožu, koju sam već pominjala u favoritima prve polovine juna i za koju je recenzija već spremna, zatim Cera di Cupra krema sa zaštitnim faktorom 30 i Baleina krema za osjetljivu kožu lica. Cera di Cupra je relativno dobra, jako je gusta i teže se razmazuje ako ne stavite neku bogatiju hidratantnu kremu ispod, ali nije nimalo masna i puder mi ne prosijava previše od nje. Baleina krema je, iskreno, bezveze - niti mi omekšava kožu, niti je hidratizira, niti zaglađuje, a teže se razmazuje i podsjeća me teksturom na pastu.

Golden Evergreen
Od makeupa sam malo odstupila, ponajviše jer ovih dana nosim uglavnom samo puder/toniranu kremu, mrvicu maskare, olovku za obrve i ruž, a tako je bilo i u većem dijelu posljednjeg mjeseca. Drugi razlog je taj što se u drugoj polovini ovog mjeseca namjeravam istinski "zadati" što se kupovine tiče, pa već sastavljam destinacije za stvarčice sa wishliste o kojoj ćete čitati pri kraju posta :) Ono što sam od dekorative nabavila jeste Catrice Golden Evergreen svjetlucavo, maslinasto-zeleno sjenilo sa dosta zlatnih primjesa i koje je jako lijepo za neki dnevni jesenjski smokey eyes, te Essence Ready For Boarding LE kremasto rumenilo/ruž. Swatchat ću ga uskoro, uglavnom, jako se lijepo blenda i nema nimalo ljepljivu teksturu - jedino je što me privuklo iz pomenute kolekcije koja mi je skoro pa promašaj. 


Od lakova sam zbavila Essence Snow White LE Grumpy, možda čak i najpopularniji iz cijele kolekcije, prelijepa plava, gotovo električna, te Flormar žuti neonac koji, iako je baš intenzivan i upečatljiv, nije fluorescentan, pa ću potragu za takvim koji bi se slagao sa kaišem kojeg sam nedavno nabavila morati nastaviti.


I, da ne zaboravim još spomenuti da sam kolekciji dodala Ovnak kist za usne (kojeg sam, naravno, zaboravila uslikati) i sintetički flat top kist sa BuyInCoins koji mi još uvijek nije stigao (O.o) što me baš čudi, jer sam potvrdu o uplati sa PP-a dobila još 10. juna, a njihove pošiljke obično dobijem za 15-20 dana max. Također, nakon potvrde o transakciji nisam dobila ništa više, niti račun sa BIC niti potvrdu da mi je pošiljka poslata. Weird.

Eh, što se WL tiče, ozbiljno namjeravam nabaviti neke od sljedećih komada:

1. MUA (Make Up Academy) palete - najvjerovatnije Undressed i Glamour Nights. Toliko puno pohvala sam čitala o njima na stranim blogovima, da naprosto ne mogu odoljeti a da ih ne isprobam. I to ne jednu, nego barem dvije u navedenim verzijama - Undressed jer mi fali jedna sa intenzivnijim, tamnijim i shimmerastim mat nijansama, a Glamour Nights čisto zbog toga da bih imala sve nijanse za brzinski smokey eyes u boji na jednom mjestu. Paletice su, sudeći po recenzijama, jako dobro sklopljene, sjenila pigmentirana i glatka - to kažu i mnoge blogerice koje koriste high end kozmetiku. A cijena je isto sitnica - 4 funte. Shipping je nešto veći, 5 funti za narudžbu bilo koje vrijednosti, pa sam sa SG dogovorila zajedničku kupnju krajem jula/početkom augusta, pa očekujte ponešto o MUA i kod nje :)



2. NYX rumenila i ruževi - i ovo po prijedlogu SG :) Duže su mi na wishlisti, ali nikako da se natjeram da ih kupim. Konkretno, to su Taupe i Red Cheeks (kremasto), a od ruževa Matte Shocking Pink (neonska pink - yes, please) i neke od nijansi iz njihove popularne Round linije - najvjerovatnije da će to biti Power, Tea Rose i Thalia (jarke radije biram u Matte ili Black Label liniji).

3. Creepersice. Ili ih volite ili mrzite. Kod mene je prisutan prvi slučaj, pa ih defitivno namjeravam naručiti krajem jula kako bi mi stigle na vrijeme i kako bi ih mogla nositi na jesen. Razmišljam o plavoj verziji, ili pak o crnoj sa dalmatiner printom.


4. Pin-up kupaći kostim. Pošto ne idem na more, definitivno ću koji put skoknuti do bazena, a pošto imam jako nezahvalnu figuru kruške i volim vintage, bikini sa točkicama, mašnicama i visokim strukom je neizbježan. Dobra vijest je što sam ga već pronašla, i to u New Yokeru za jako povoljnu cijenu od nekih 35 KM.

I, to je to od mene za danas :) Što ste vi kupili tokom juna i što vam je na top pozicijama wishliste?

Broj komentara: 15:

  1. Ovo Essence sjajilo/rumenilo mi je divno. Skroz ce se uklopiti u ovo uzavrelo ljeto :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja sam se obradovala postu:) Puno toga pročitam na tvom blogu, kupovala sam prilično stvari po tvojim preporukama i zadovoljna sam. Samo piši. Ovaj kupaći mi je ekstra:):)

    OdgovoriIzbriši
  3. @IP: Nije ovakav, ovo sam skinula s neta, NY nema stranice kako treba :( Ali je na ovaj fazon, poprilično sličan :D

    OdgovoriIzbriši
  4. jaao kupaci mi je presavrsen....ja sam u new yorkeru pretražila sve (doduse,prije jedno mjesec dana) i nista slicno nisam nasla....
    i ako bih te mogla zamoliti za jednu uslugu...:$...nikako ne mogu da uradim smokey eyes kako treba,a trudim se već duze vrijeme,pa ako ti nije problem da mi das neka upustva,linove s upustvima za pocetnike,bilo sta...moze ovdje,a mozes i na mail...dr_daca@hotmail.com...:*

    OdgovoriIzbriši
  5. Računajte i mene za tu Krajem Jula Početkom Avgusta kupovinu ako može :)

    OdgovoriIzbriši
  6. ja nikak ne bih voljela da se ovakvi članci čitaju samo na kraju sezone :( nek ostane ovako, svaki mjesec! Što se tiče tvojih novih stvarčica najviše me se dojmilo essence rumenilo i bikini *_*

    OdgovoriIzbriši
  7. meni se isto više sviđa svaki mjesec, da imam šta da čitam :)

    OdgovoriIzbriši
  8. E, kad kupuješ na BIC, uvijek možeš pratiti stanje narudžbe, loguješ se na svoj acc koji si kreirala prilikom narudzbe, odeš na Meny - My Account, i tu možeš vidjeti svaku narudzbu pojedinacno, datum plaćanja, datum shippanja... meni isto uglavnom stize za 15 dana, samo par puta sam cekala 3-4 sedmice, vidi da im posaljes poruku, dosta brzo odgovaraju ;)

    E moram i ja da se bacim na pravljenje te wishliste, bliži se Kraj Jula Početak Augusta ;)))
    A ako će i Azra s nama, ima da naručimo sve živo sa MUA i kompletan NYX asortiman, ouuu jeeeeaaaaa :))))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I da, piši ovo svaki mjesec, defrinitivno, tako da svaki mjesec znam kako na najbolji način da potrošim platu :)))

      Izbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)