22. listopada 2012.

60's LOTD + veliko cm sniženje ove sedmice

Zdravo cure! Što se radi večeras? Film, serija, učenje, izlazak ili pak samo opuštanje? Pošto 7. sezona Bones može još pričekati, u međuvremenu vam imam za predstaviti jedan jako jednostavan, ali efektan look kojeg sam radila prije 10-ak dana.
Ako pratite YT kanale (koje sam ja u posljednje vrijeme, kao i vlastiti blog, užasno zapostavila - shame on me), vjerovatno ste već primjetili gomile i gomile tutoriala za signature make up Lane del Rey ili pak onaj Christine Aguilere iz spota za novu pjesmu "My Body". Pošto se u oba slučaja radi o dramatičnim trepavicama, eyelineru i otvorenom pogledu, nastojala sam sve to spojiti u brzinski i dnevno nosiv makeup koji, što mi je najbitnije - traje.
Dakle, na licu imam mješavinu Garnier BB kreme i Bourjois Flower Perfection pudera kojeg više ne nanosim sintetičkim kistovima za lice, već prstima. Razlog je taj što je užasno gust, najgušći puder kojeg sam ikad probala i na suhoj koži mi se nakuplja na suhe dijelove i ističe ih ukoliko ga nanesem u izdašnoj količini. Ovako ga ravnomjerno rasporedim i lijepo izblendam za minutu. Fiksirala sam ga Catrice mineralnim puderom (nemam pojma zašto su ga izbacili, trošim posljednju količinu kao bazno sjenilo i fiksirajući puder) nakon što sam nanijela Bourjois Healthy Mix korektor i Artdeco kamuflažu
Na obrvama i u pregibu imam Catrice I'm A Coal Girl sjenilo koje je savršenstvo, i dalje ne razumijem ko im je u kompaniji odgovoran za promjenu asortimana jer ih očito vuče prema dolje. Blendala sam ga sa Artdeco 514 sjenilom i njegovom nešto toplijom verzijom iz 164 palete. Zatim sam nanijela Maybelline Master Drama olovku na gornji i donji kapak, tik uz trepavice, i jedina je olovka koju nanosim na ovaj način jer sam veliki protivnik olovki na gornjem kapku. Na donjem kapku sam ponovo blendala olovku I'm A Coal Girl sjenilom, te nanijela izdašnu količinu Avon Super Drama maskare - odlična za spider lash look bez grudvica i trušenja. Na kraju sam na sam waterline nanijela Catrice Eyebrow Lifter iz Fabulous 40-ties kolekcijem kojeg zapravo koristim umjesto bijele olovke jer ima apsolutno savršenu teksturu i pigmentaciju (i naravno da ovim putem apeliram da ga uvrste u stalnu postavu :)).
Obraze sam ostavila "gole" i nisam nanijela niti bronzer niti rumenilo jer sam težila svu pažnju fokusirati na oči, a na usne natapkala mat ruž boje usana sa breskvastim podtonom - Flormar Supermatte 202.

To je to što se makeup-a tiče :) No, za kraj vas ostajem dužna obavijestiti o sniženju koje traje u cm-u kod kina Radnik ove sedmice - svakog dana će biti snižen dio ili pak cijeli asortiman određenog brenda, zajedno sa promocijama  i poklonima, tako da vam preporučujem da stvratite - sutra je na "meniju" Artdeco (a usput, stigla je i Dita von Teese kolekcija ;)). Evo nekoliko ponuda, a za više detalja zavirite u aktuelni katalog.


22.-27. - Deborah - 20 %

23. - Artdeco - 30 %
24. - Maybelline - 30 %
25. - Max Factor - 30 %
26. - L'Oreal - 30 %
27. - Bourjois - 40 %

P.S. Umalo da zaboravim - Voodoo Blonde slavi 1. blogorođendan i želim joj zahvaliti za iskrene recenzije, nove dupliće i gomile intenzivnih ruževa, predstavljanje azijske i nove dekorativne kozmetike, detaljne, tačne i opširne postove, svako malo "new in" postove u kojima uživam i uputiti iskrene čestitke. I, naravno, poželjeti da što češće piše jer mi je jedan od omiljenih blogova u posljednje vrijeme :* (a o ostalima ćete pak čitati drugi put)





23 komentara:

  1. Predivna:*
    piši nam češće, fališ!

    OdgovoriIzbriši
  2. Kod tebe je to sve uvijek uredno i lijepo! Katkad mislim da jedina ja ne znam rukovati fotoaparatom jer za jedno oko okinem 10000 slika, i oslijepim od blica :D

    <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahahah, isti slučaj :D I još uvijek nisam popravila fotić, mrsko mi otići.

      Izbriši
  3. E hvala puno za dojavu u cm-u, sutra cu obavezno otici ;) bas se veselim snizenjima!

    OdgovoriIzbriši
  4. awwww HVALA TI PUNO! baš si me iznenadila, cerim se sad ko luda :D :D <3 daj piši češće, nikako te nema :(

    OdgovoriIzbriši
  5. Jao, ja sam već snimila CM katalog, napravila spisak, izračunala koliko ide sve sa popustom i sutra sam prva gore! Tipujem na Artdeco i Bourjois! :-)
    Mislila sam pogledati i one nove Deborah kistove, al nema baš recenzija po netu, pa ne znam kakvi su.. Šta ti misliš?
    Inače, u katalogu im stoji i da su snižene Artdeco sjene na 5.45, mimo ovog popusta, pa tako da ne vjerujem da se ovih 30% off odnosi i na njih. Nisam sigurna. Joj, mislim da će bit baš gužva. Kad se otvara taj CM? :-)

    Izgledaš prekrasno i piši nam češće.

    gaby

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :* Ja sam i dalje na "apsistenciji" od kozmetike jer mi je bilo prešlo u običaj da kupujem sitnice, a ne ono što m stvarno treba, tako da mi se dosta stvari nagomilalo. Zato DvT ruž FTW <3 Deborah kistove sam i ja gledala, ali su mi lično cijene visoke za pojedinačne, budući da su ipak drogerijski rang, a i ne sviđaju mi se baš previše niti su nešto posebno privlačni i jedinstveni. A AD sjenila, isto mislim da neće biti snižena, ali valja provjeriti rano - mislim da se otvara oko 8 ujutru.

      Izbriši
  6. predobar look... imam ti ja jedno I'm a coal girl sjenilo viška, ako ga želiš tvoje je :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Super ti je ovaj look, odlično si ga napravila!

    OdgovoriIzbriši
  8. Bez obzira sto je make up u vidu odredjenog izgleda, 60-tih, Lane i sl. mislim da su obrve predebele i ne pristaju ti, a i puder ti naglasava bore ili je fotka losa. Ali oci su ti predivno nasminkane.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bit će da je do korektora, malo sam pretjerala, što jest jest :)

      Izbriši
  9. Emma...jesi slučajno vidjela negdje u Sarajevu Golden Rose mat sjenila??? Hvala!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kao što sam napisala i u mailu, mislim da ih ima u njihovim poslovnicama, potraži adresu na http://www.goldenrose.ba/ :)

      Izbriši
  10. Odgovori
    1. I ja bih ponekad željela svakodnevno postati, ali mi nažalost obaveze ne dozvoljavaju....

      Izbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)