27. listopada 2012.

Proizvodi koji su me razočarali - 1. dio

Iako već dugo redovito pratim make up blogove i forume, te čitam gomile i gomile recenzija prije nego što neki proizvod i sama isprobam, nemalo puta mi se desilo da doživim ogromno razočarenje kad shvatim da određeni proizvod uopće nije u skladu sa mojim očekivanjima, svojim obećanjima ili se pak moje i iskustvo drugih djevojaka totalno razlikuje. Isto tako, često želim isprobati nešto na "blef", pa tako bacim novce uzalud. Takve proizvode obično proslijedim nekome sa drukčijim tipom ili nijansom kože od moje, a neki su pak toliko užasni i razočaravajući da su otišli pravo u smeće. Upravo zato sam napravila mali popis takvih proizvoda, a u ovom postu možete čitati što me to od proizvoda za lice i obraze najmanje dojmilo.
Lush Jackie Oates Skin Tint
Kremasti pigment kojeg sam kupila nakon recenzije i demonstracije Dulce Candy na YT-u, i koji bi trebao funkcionisati kao korektor, puder ili tonirala krema, zavisno od toga da li je, i ako jeste, pomiješan sa hidratantnom kremom i u kojoj mjeri. Samo što on od tri navedene funkcije niti jednu ne obavlja kako treba. Nijansa je jako dobra, no prekrivanje je apsolutna nula. Ne uspijeva mi prekriti niti crvenila, pa čak i nanesen u više slojeva. Tekstura je još i gora, jer se hvata na suhe dijelove i imam ljepljiv osjećaj pod prstima kad ga nanosim. Ne znam kakve su druge nijanse, ali ja lično sasvim sigurno neći ni saznati jer sam od ovog proizvoda odustala.
Garnier BB krema
Još nešto što sam kupila nakon mnogobrojnih recenzija, kako na regionalnim, tako i na mnogim internacionalno poznatim blogovima. Prva BB krema na našem tržištu koja je, čini mi se, pokrenula lavinu neuspjelih drogerijskih pokušaja kopiranja orginalne formule azijskih BB krema. Nijansa, iako svjetlija od dvije u ponudi, mi je pretamna, a tekstura, koja je, sudeći po recenzijama, jako gusta, je meni masna, krema se ne upija u kožu i ističe pigmentacijske fleke, a što više nadograđivam pokrivenost činjenica da je nijansa promašena se sve više ističe. Ne toliko loš proizvod, ali za nekoga sa manje nepravilnosti i tamnijim tenom od mojeg bi bila puno bolja.
 Maybelline Affinitone tekući puder
Što bi Make Up Make Out rekla u slučaju groznog proizvoda - here comes the king of evil! Jedan od prvih Maybelline pudera na tržištu (mislim da je prije njega bio dostupan tek Dream Satin Liquid i Superstay), koji je kasnije dobio i svoju mineralnu inačicu. Orginalna formula je, jednom riječju - katastrofa. Izuzmimo to što mi je nijansa bila preneutralna (istina je da sve izgledaju prirodno i da je solidan izbor istih) i što je tekstura vodenasta, ali preko toga što se hvata za sve moguće suhe dijelove kože, izgleda kao da sam na lice nalijepila šmirgl papir i skida se dok ste rekli "keks" stvarno ne mogu preći.
 Miss Sporty korektor
Moj prvi korektor kada sam se tek počinjala šminkati. Nažalost, vidim da ga mnogo cura i dan danas koristi, uprkos tome što Rimmel za sličnu cijenu proizvodi daleko bolji korektor u sticku. MS je gust, suh, ne razmazuje se i praktično "sjedi" na kožu. Not it.
 Manhattan puder u prahu
Jedan od prvih na našem tržištu. Postoje dvije verzije, ja sam uzela onu za matiranje i jednostavno mi nije odgovarala ni na bilo koji način. Kao prvo, nije transparentan, pa mijenja boju pudera. Zatim, nije fino mljeven pa se baš jako vidi. A, iako bi trebao odgovarati svim tipovima kože, hvata se na suhe dijelove. Bonus je to što ne fiksira puder kako treba i nimalo ne "zaglađuje" kožu kao što to čine ostali puderi u prahu ili kamenu. 
 Bourjois Healthy Mix korektor
Nemojte me shvatiti pogrešno. Ovo je zaista odličan korektor. 11 ml koji traju cijelu vječnost, niti pretečna niti pregusta tekstura te odlično prekrivanje. Razlog zašto sam ga uvrstila na ovu listi jeste što nije mogao funkcionirati ni sa jednim kistom kojeg posjedujem. Niti onima za puder, niti za sjenila, niti za korektor. Stavila bih previše, u međuvremenu bi se skupio u male borice ispod očiju i izgledao bi užasno brašnjavo.Zato sam ga počela nanositi prstima i - voila!
S-he mineralna podloga
O, Bože. Uzela sam ju kad je s-he dizajnere ambalaže uhvatila manija lego kockica pa su ih doslovno prekopirali na sve svoje proizvode. Bolje i to nego stara ambalaža. Gruba četkica, nezgodan pokopac koji uhvati dlake četkice, rasipanje svuda. Sam puder - suh, oksidira, ne prekriva, katastrofa. Nuklearnih razmjera. I dalje ga ima u ponudi, tako da vam toplo preporučujem da od njega bježite k'o sam đavo od križa.
 Avon Glow bronzer u prahu
Sam bronzer nije nimalo loš. Fino mljeven, podatna tekstura i jako lijepa nijansa za žućkasti podton. Ali, ambalaža je čista katastrofa. Od četkice koja me podsjeća na metlu, čije su dlake grube i debele i rijetke, preko male količine od 5 g do toga da ga je gotovo nemoguće nanijeti bez da istresete malu količinu u neku drugu ambalažu. Nemoguće. Preskočite i investirajte u brončane perle iz iste linije koje su mi fantastične.
 Bourjois rumenila
Jedna od najhvaljenijih svojeg ranga. Odličan izbor boja, praktično pakiranje i činjenica što su u pečenom obliku koji omogućava dug vijek. Aha. Malo sutra. Malena četkica dimenzija 2,5x4 koja ničemu ne služi osim da vas nervira svaki put kad otvorite rumenilo. Postojanost koja je nikakva i svaki put kad prislonim lice rukama, imam fleku na obrazima koja je pola nekadašnjeg nanosa rumenila. Teško blendanje, pa lako možete izgledati kao klaun. A da ne spominjem užasno tvrdu tekturu zbog koje morate koristiti tvrđe i preciznije kistove i uputiti se pravo u cirkus.
 Essence I <3 Runway highlighter u olovci
Radi se o kremastom highlighteru breskvastog podtona i divne nijanse slične Benefit High Beam higlighteru sa mnoštvom sjajnim čestica. Kako se radi o kremastoj teksturi, očekivala sam da će izgledati prirodnije od highlightera u kamenu ili prahu i da će se lakše blendati. Ali sasvim je suprotna situacija. Nakon nekoliko sekundi suši se i ne miče s mjesta. Kada krenem blendati odmah nakon nanošenja, sva tekućina se povuče na kist ili prste, a sve što ostaje su šljokice, ne shimmer, nego baš šljokice. Usput, količina je tek 1,5 ml.
Farmasi highlighter u kamenu
Miks 4 nijanse koji daje sasvim lijep zlaćani sjaj i fino se blenda. Pakiranje je isto tako klasično i jednostavno, a cijena niska. Razlog zbog kojeg sam ga uvrstila na ovu listu jeste taj što su testeri bili tako glatke i svilenkaste teksture pod prstima, a kad sam napokon kupila sam proizvod, uvidjela sam da su čestice nešto grublje i ne baš tako sitne i sjedinjene. I dalje ga svakodnevno koristim, ali moram priznati da me je upravo to kod teksture malo razočaralo.

To je to za 1. dio, cure! U nastavku ćete čitati o proizvodima za obrve, oči, usne i nokte :)


I, da, definitivno ne bi škodilo da upozorite na nekoliko proizvoda koji su vaš baš razočarali. Pišite mi u komentarima ;)

Broj komentara: 37:

  1. I meni se čini da su ova Bourjois rumenila hvaljena više nego što zaslužuju :$ A samo jedno pitanje L'oreal True match, ova Bourjois ili Maybeline affinitone rumenilo ? Po tebi, koje je najbolje ?
    Ili pak neko četvrto :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. True Match, definitivno... ;)

      Izbriši
    2. Pa, lično sam probala ni jedno od dva navedena, ali me nikad nisu privlačila, čisto zbog siromašnog izbora nijansi. Tako da preporučujem Artdeco i Catrice :)

      Izbriši
  2. Ja sam od ovoga isprobala samo Garnierovu BB kremu i zafitiljila je u smeće brzinom munje koliko je odvratna bila a i Bourjois rumenila nisu bila nešto posebno ali hajde, probala sam i gora!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bourjois i nisu tako loša prvih mjeseci, a i dalje su iskoristiva, no ne shvatam čemu sva frka i hvale koje ih okružuju.

      Izbriši
  3. Pa..mogu da potpisem 90 % liste :) Iznimka je bb krema koja mi savrseno odgovara po kvalitetu..naravno da je i light pretamna ali je mesam sa Vichy tecnim puderom pa bude ok.
    Jedva cekam drugi deo!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja je često pomiješam sa Lush pigmentom da mogu iskoristiti oboje :)

      Izbriši
  4. Meni je Essence I <3 Runway highlighter sasvim ok, mogla bih reći i da mi je poprilično. količina je mala i zato ga ne bih opet kupila to jest neću ga više kupiti. :D od Lushovih proizvoda imam samo ruž koji sam dobila na poklon i on mi je ok, a ne bih sama kupila jer košta nekih 45 KM mislim, jer ne nosim ruževe često. meni su essence gel lineri čisti promašaj, uopšte mi nemaju gelastu teksturu nego nekako fujavu xD novi essence colour and go lakovi, na noktima se zadrže maksimalno dan-dva bez obzira koji base/top coat imala. jedna divna nijansa grey-t to be here mi je na noktima izdržala čak 5-6 sati prije no što se ogulila. ima ih još, al ovo su najpopularniji proizvodi koji su mene razočarali :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imam i ja tu nijansu laka :) I slažem se, nijansi ima zaista predivnih, ali je tekstura baš vodenasta. A Essence gel liner, meni je najviše smetalo što se preslikavao, no super je za waterline :)

      Izbriši
  5. Garnier BB krema,nesto najodvratnije sto sam stavila na kozu za vrijeme 16 godina koliko se konstantno sminkam.I meni je nijansa 'light' malo tamnija od mog tena ali ni to ne bi bio problem koliko je problem sama tezina i osjecaj lijepljenja na kozi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni nije toliko teška koliko mi je tekstura rijetka i ljepljiva :(

      Izbriši
  6. Od svih ovih sam probala Affinitone puder, i iako moja suha koza upije sve sto se stavi na nju, ovo je ostajalo po rukama, mobitelu, odjeci..fuj :D

    Sto se tice proizvoda koji su razocarali: Essence Stay All Day (nije da sam previse i ocekivala, ali najsvjetlija nijansa je jaaako narandzasta), Avon Color Trend puder u kamenu, opet pretaman i Avon Supershock maskara koja je odlicna, ali se susi 100 godina.

    OdgovoriIzbriši
  7. Meni je Affinitone super odgovarao, tekstura i nijansa su na mom licu izgledali skroz prirodno, ali onda mi je lice "buknulo" iz cista mira, pa sam za to okrivila jadni puder i vise ga nikad nisam stavila. Sad kad gledam na taj period, prije da su drugi razlozi bili u pitanju, ali eto :)
    Super post, ali se ne mogu sloziti za Bourjois Healthy Mix korektor, on mi je super, za razliku od pudera iz istoimene linije, koji sam i sama svrastala na svoju "crnu listu" :) I Manhattan loose powder mi je isto super, bas ga trenutno dosta koristim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Fakat? HM ti ne odgovara? Mora da si prva :) Vjerovatno da meni korektor nije odgovarao jer mi je suha koža, ali super funkcioniše kad ga nanesem prstima. Mislim da su Manhattanov puder izmjenili, dodali minerale ili šta već, vidim da ga puno cura hvali sad.

      Izbriši
  8. Affinitone = zlo ! Nije mi odgovarao ama baš nikako :S prevodenast !

    OdgovoriIzbriši
  9. Potpisujem za Bourjois rumenilo- nikad nisam shvatila čemu tolika hajka oko njega i svojeg sam se jako brzo riješila.

    OdgovoriIzbriši
  10. Sreća ništa od ovoga nisam koristila, pa zato i ne mogu ni komentarisati, ali znaš da je svačija koža, pogotovo lica, drugačija i da ono što nekome odgovara nekom drugom ne odgovara. Šteta samo bacanja para na uzaludne proizvode :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, nemalo puta mi se desilo da uzmem nešto što je nekome super, a meni totalna katastrofa.

      Izbriši
  11. Affinitone je definitivno bio najgori puder koji sam koristila. Cak su i neki "jeftiniji" Rimmelovi puderi bili daleko bolji i kvalitetniji. U svakom slucaju, ne ponovilo se. Od tad izbjegavam bilo sta od Maybellina u sirokom luku iako mozda i imaju dobrih proizvoda.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Isprobaj lakove, one veće količine (ne sjećam se imena), cijene oko 7-8 KM, čula sam mnoge pohvale.

      Izbriši
  12. BB krema meni savrseno odgovara :)
    a ovaj maybelline affinitone puder sam odmah proslijedila jer mi je bio grozan.

    OdgovoriIzbriši
  13. eh da sam ranije pročitala ovo za Affinitone...
    meni su Miss Sporty sjenila grozna, Rimmelov topcoat meni nije nikako sjeo mada je mnogima super, a od preparative su mi daleko najgori Gliss šamponi - samo im je reklama dobra :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Grrr, i meni je Gliss sav zamastio kosu, bila mi je ko slama umočena u ulje.

      Izbriši
  14. stvarno sam se zacudila za neke proizvode, uvijek sam mislila da su bourjois rumenila odlicna hh!

    autumn loves♥blog

    OdgovoriIzbriši
  15. Meni je Garnier je bb krema odlicna,,svaki dan je koristim i super je za moje potrebe :D (koristim onu za masnu kozu) a za Bourjois Healthy Mix korektor se slazem,bas me razocarao nakon svih hvalnospjeva o njemu :(

    OdgovoriIzbriši
  16. Affinitone puder mi je koma... na mojoj koži ističe sve suhe dijelove, izgleda brašnasto i u najtanjem sloju, izgledam ko da imam masku -.- bourjois rumenilo nikad nisam kupila jer mi se ni nijanse ne sviđaju, nit mi se da strugat rumenilo kistom da bi dobila nanos boje.

    ono što je mene razočaralo u zadnje vrijeme je bourjois flower perfection puder, koji na mojoj koži ne sjeda dobro i ističe suhe dijelove, a i prosijavam se na T zoni nakon sat vremena :/ čak mi je i nijansa malo pretamna, br. 52 -.-

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. probala sam i taj, probaj ga nanositi prstima preko neke bigatije hidratantne kreme, tada baš dobro funkcioniše. ali da je nevidljiv i lagan kao što tvrde - nije.

      Izbriši
    2. probala... onda je bolje, al nije to to...:/

      Izbriši
  17. Za vecinu stvari se slazem-obicni Affinitone mi je strasno los puder, onaj minerlani je vec sasvim druga prica.Bourjois rumenila i korektor takodje ne volim, a Farmasi highlighter sam smao prislijedila dalje jer i ja sam primjetila identicnu stvar, tester svilenkast, a pravi proizvod sav kao zrnast,onaj glitter grebunja sta li.
    Ali Garnier BB krema mi je odlcina, nijansu medium sam koristila ljetos, a sad je posvijetljujem sa light,a kupila sam i ovu najnoviju anti age BB kremu. Doduse i Manhattan puder u prahu mi je super, samo moj je drugaciji od tog tvog sa slike i nije mineralni, a i fino je i sitno mljeven.
    Ja samo znam da nikad vise ne bih kupila M.factor puder-nijedan, sve je to maska za lice i profi sminka,niti Garnier Fructis sampone.Essence rumenilo u pjeni/gelu sta li je vec-takodje katastrofa kao i Maybelline volume express maskara u crnom pakovanju

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probala sam i mineralni, i slažem se, sasvim drukčiji od običnog. MF sam probala nedavno Lasting Perfomance, i nevjerovatno je koliko se suši i koliko oksidira na licu. Garnier sam kupila ovaj novi, sa narom ili čime već i sasvim je u redu, ali im regeneratore nikako ne gotivim. A Essence rumenilo - katastrofa. Probala tester i od tad bježim k'o glavom bez obzira.

      Izbriši
  18. Slažem se za ovaj Essence highliter, to je hightrash jedino xD al Afinitone već dvije godine koristim, od svojih prvih šminkerskih koraka.. :)

    OdgovoriIzbriši
  19. A toliki hvalospevi za Bourjois po celom netu...Zamalo da ga kupim :D
    Cekam sa nestrpljenjem i drugi deo ;)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)