30. kolovoza 2013.

Empties #1



Postovi sa fotkama i popisom u proteklom periodu potrošenih proizvoda su u posljednje vrijeme postali iznimno popularni, iako su bili prisutni na beauty blogovima duži vremenski period prije nego su pronašli mjesto na regionalnim blogovima. Moram priznati da radije čitam New In i Favorite što se tipa postova tiče, no i Empties su jako korisni kad su u pitanju proizvodi koji su pri kraju ili pak u potpunosti potrošeni i ne baš više tako fotogenični.


1. Garnier Ultra Doux Heritage de Provence sa marelicom iz Roussillona i bademovim uljem sam kupila nakon što je Mateja navela da joj je to jedan od najboljih šampona za suhu kosu. Iako zaista hidratizira, moja kosa koja ne podnosi baš prehidratizirajuće tretmane reaguje tako što se brzo masti i izgubi na volumenu.
2. Syoss Repair and Fulness šampon bez silikona za normalnu do oštećenu kosu se brzo pokazao kao moj Holy Grail šampon. Mislila sam da nikad neću naći takav, ali ovaj uistinu ispunjava sve što hoću od šampona - dubinski očisti kosu, čini je laganom i daje joj dosta volumena. Jednako je dobar i šampon iz iste linije za farbanu kosu, kojeg ću ovog puta kupiti.
3. Balea tonik za sjaj kose s breskvom i proteinima svile mi je bio prvi tonik za kosu i kupila sam ga nakon pohvala na račun toga da ne ostavlja kosu ljepljivom i lijepo miriše. Meni se od početka nije vidio miris i iako da kosi sjaj, osim toga ništa ne radi, tako da ću se radije odlučiti za neki leave in tretman ili sprej za kosu koji ima dodatnu funkciju.
Avon Advance Techniques tretman bez ispiranja s arganovim uljem (kojeg nema na slici jer sam ga prilikom fotkanja ispustila i razbila :/ ) sam također kupila dva puta i imala visoka očekivanja koja su se, iznenađujuće, i ostvarila. Moram napomenuti da ovo nije čisto arganovo ulje što mu i sama cijena i sastav govore, no uprkos tome mene je oduševio jer ne masti kosu što se meni često zna desiti čak i sa običnim regeneratorima, o maskama da ne pričam. Ja ga nanosim na vrhove i ponekad u tankom sloju preko cijele kose. Sve u svemu, vrijedno tople preporuke.


4. i 5. Baleine pjene za brijanje uvijek uzimam, bez obzira što se u tu svrhu mogu koristiti losioni, šamponi i regeneratori, meni se jednostavno niti jedan od takvih proizvoda nije pokazao dovoljno dobrih.
6. Dove kremasti gel za tuširanje sa shea puterom i vanilijom mi je ubrzo postao omiljena stvar za tuširanje. Nemam pojma kako ovo čudo ranije nisam otkrila! Prije sam koristila Niveine gelove za tuširanje te tu i tamo poneki Balein iz limitirane edicije sa specifičnim mirison, no od sada sam vjerna i Dove kremastim gelovima <3 Osim što je izuzetno bogat i treba mi duplo manja količina nego kod Baleinih gelova jer jako pjeni, ja ponekad i ne koristim losion ili mlijeko za tijelo kad koristim ovaj gel u ljetnom periodu jer sasvim dovoljno hidrira.
7. Balea blago mlijeko za čišćenje lica sam kupila kao privremenu zamjenu za Garnier mlijeko i nije mu ni do koljena. Dobro otklanja puder i ostale proizvode sa lica kao i svako drugo mlijeko, hrani kožu, ali ništa više ne radi. Ja ionako obavezno nakon odstranjivanja šminke sa lica temeljito operem lice gelom za ččišćenje, tako da mi je hidrirajući efekat kod odstranjivača nepotreban.


8. Soft krema za kozjim mlijekom mi je ubrzo postala omiljena hidratantna krema za koju ću napisati zasebnu recenziju, ovo mi je drugo potrošeno pakiranje i treće je već otvoreno i u punoj radnoj snazi.
9. Niveina Soft krema mi je dugo bila go-to krema za lice i tijelo dok nisam otkrila već pomenutu Soft kremu za kozjim mlijekom. Jako dobra krema kod koje mi za korištenje na licu jedino smeta što se malo sporije upija,  no za tijelo je jako dobra i volim što nije tako masna i teška kao klasična plava Nivea ili Baleini losion i krema za tijelo za hranjenje i hidrataciju kože tijela.
10. Garnier Pure Active Exfo Brusher sa salcitnom kiselinom sam već dvaput kupila i potrošila i bio mi je go to gel neko vrijeme. Ipak, kako sadrži salcitnu kiselinu i samim time se ne bi trebao koristiti više od 2-3 puta sedmično na suhoj koži kakva je moja, pronašla sam druge tretmane koji su mi ga zamijenili. Da postoji neko manje pakiranje odmah bih ga kupila jer mi količina od 150 ml traje izrazito dugo. Ako neko zna gdje se može naći ovakva gumena četkica za posebno kupiti, neka odmah javi, jer mi je odlična za piling lica.
11. Garnier Essentials mlijeko za čišćenje lica je na blogovima hvaljeno dosta puta i meni se pokazalo dosta dobro, ako zanemarimo činjenicu zbog kojeg ga neću više kupiti, a to je da, iako je namijenjeno osjetljivoj koži, mene pecka po očima.


12. Balein odstranjivač šminke sam nekad prije koristila i ponovo ga kupila i od utisaka mogu samo reći da je solidan - lijepo ukloni šminku, maskaru malo teže, dok dvofazna verzija ostavlja masni film. Trenutno koristim micelarnu otopinu koja mi je za tu namjenu puno bolja, a probat ću i bademovo ulje, no i ovaj odstranjivač bih ipak preporučila u slučaju da ne nosite jako puno šminke na očima.
13. Ebelin odstranjivač laka s voćnim mirisom jedno vrijeme nisam nikako mogla naći u prodaji, no srećom je ponovo dostupan. Jedan od hvaljenijih odstranjivača, sasvim dobro otkloni lak, ali meni više pogoduju Essence studio nails odstranivač i odstranjivač sa mirisom kokosa jer mi manje isušuju kožicu oko noktiju.

Broj komentara: 13:

  1. Možeš napraviti pauzu i od godinu dana, ali se i dalje čuva ambalaža potrošenih proizvoda (profesionalna deformiranost blogera) :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. neke sam čuvala i po pola godine, mislim da to dovoljno govori :)

      Izbriši
  2. Htjela sam napisati isto što i Marija hahah :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Mozda da probas ovo
    https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTtEHhd6ikDQ7KPRZ9Nce4tz6LDDXqpAPi37P-OSBgPVTqvuiTH

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. još kad bih znala šta je to čudo :)

      Izbriši
    2. Silikonski jastucak sa bodljicama po kom rastrljas gel za umivanje pa izmasiras lice. Nezniji je od Garnijera ali za suvu kozu idealan :))

      Izbriši
    3. Kao masazer za ciscenje lica, i ja ga evo nekako dobavih iz Srbije jer nasi dm-ovi jos nisu dobili, a ebelinovo je navodno...

      Ja sam tebe ubacila da te pratim iako sam vidjela da je prije milion godina zadnji post ali neka te nazad da vidim prezimenjakinju na djelu :) :*

      Izbriši
    4. Vau, zvuči odlično, šteta što ga nema u Sarajevu, ja se nadam da ćemo ga dobiti, makar dokraja godine :)

      Hvala Melisa :*

      Izbriši
  4. jopet sam sretna što si se vratioooo <3
    meni su korisni empities više nego new in, a tek favoriti :D

    OdgovoriIzbriši
  5. super potrosene stvarcice :) najvise volim kad se nakupi, poslikam i onda sve u reciklazu, sreca najveca :D

    OdgovoriIzbriši
  6. ma nek si se ti vratila... i sačuvala svu tu ambalažu pa nam je pokazala ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. ima i u avonu slična četka za lice...nisam ju imala, ali sam čula dosta pohvala...ne znam ima li je u ovoj kampanji, znaju je ponekad izostavit iz ponude...

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)