30. kolovoza 2013.

Updates.


Zdravo svima! Nakon....pa podobrih skoro pa godinu dana. Huh. Sad bi kao obično trebalo uslijediti opravdanje o nedostatku vremena i inspiracije, no u ovom slučaju se neću niti pokušavati opravdavati jer ne znam niti jednu blogericu koja se na ovoliko dug period povukla iz blogosfere. Zašto? Pa, osim tehničkih, drugi posebni razlozi ne postoje. Jednostavno sam uzela poveću pauzu kako bih se povukla i posmatrala, a pod tim mislim da iako nisam pisala blog, redovno sam pratila dešavanja u bogosferi, posebno beauty. Čitala sam, istraživala, skupljala informacije, tražila i otkrivala nove blogove i pratila njihov razvoj i promjene, a sve iz razloga što, od kako sam započela ovaj blog, nisam imala čiste smjernice. Osim očite nekvalitete u dizajnu, fotografijama i pisanju, nefokusiranje na jedan cilj mi je zadalo najviše problema, pa i nakon što sam riješila na početku rečenice navedene probleme. Dvoumila sam se između čistog bloganja (pisanje o različitim tematikama), beauty i fashion stranice, direktorija za sve i svašta, uključujući ispovjesti, random postove, wishliste itd. i mislim da ste i sami mogli primjetiti da bućkuriš kod malo koga upali. Zbog toga sam odlučila fokusirati se na beauty kategoriju, dakle recenzije i rambling oko kozmetike i beauty blogova, bez recenzija knjiga i filmova usred LOTD/NOTD posta, nabacanih stvari na koje naiđem kad tražim odjeću za iduću sezonu ili formalnih postova oko novih kolekcija i proizvoda jer takve možete naći na različitim portalima, stranicama, blogovima itd. i takvi postovi bi bili čisto kopiranje.


Glitter & Confusion sam otvorila kao lični blog, na kojem ću moći pisati o svemu i svačemu i ne brinuti se za dizajn, fotke, dužinu i učestalost postova kao i na općeniti promoviranje bloga i na ti da li me neko uopće čita. Dakle, randomness do daske kojeg ću moći izbrisati i ponovo započeti bez pritiska, a tako i pisati, što mi je zaista trebalo.

Beauty blogosfera se u posljednjih godinu dana itekako povećala. Sjećam se kad sam tek počela pisati da su postojala 2 do 3 bloga u BiH, ako new i toliko, te da su zahvaljujući Šminkerici i Vesni mnoge djevojake dobile inspiraciju i otvorile vlastite blogove u Hrvatskoj, kojih je tada bilo oko 10-ak. Situacija se umnogome promijenila, tako da je vremenom nastalo mnogo divnih i jako korisnih blogova koje redovito pratim, a usput su se organizirale na Facebook i ostalim društvenim zajednicama. Tako da nas iz BiH možete naći na Facebook stranici BiH Beauty Blogs ili od milja BBB, gdje ćemo redovno objavjivati nove postove svih beauty blogerica iz BiH.


Ono što je jako bitno i vjerovatno većini blogerica bilo kojeg tipa ili općenito ljubiteljicama određene grupe proizvoda predstavlja jedan od većih problema jeste organizacija. Dugo sam se mučila sa organizacijom kozmetike po plastičnim, limenim i kutijama od cipela, odvajala najkorištenije, po kategorijama, nijansama itd. i jednostavno nije funkcionisalo zbog izuetno nepraktičnog rasporeda i pretrpanosti, a problem je bio i fokusiranje na jednu grupu proizvoda i zanemarivanje druge. Žudila sam za nekim ladičarom ili još bolje jednostavnim stolom sa ladicama sa strane koji bi ujedno bio moj radni stol za pisanje, učenje i korištenje laptopa, ali i organizaciona makeup jedinica. Tražila sam ga dugo i uvijek bi problem bio širina, nepotrebne police za dijelove kompjutera, kao u duboke ladice koje meni nisu trebale jer sam tražila da su što šire i pliće kako bi mogle držati veći broj proizvoda. Odlučila sam se za ručni rad i pokajala. Naime, radna ploča je predebela, ladice jako uske, ima ih samo četiri i mnogo je neiskorištenog prostora tako da se sad kajem što nisam uzela najobičniiji radni sto i pored neki ladičar. Kako god, ipak je praktičnije od sviih ostalih solucija koje sam probala, a uskoro namjeravam preurediti i police sa strane tako da dodam još jednu, ostalima smanjim visinu, kupim pletene četvrtaste korpice i tu stavljam stvari kao što su nakit, nail art pribor i lakovi za nokte kako bih oslobodila prostor u ladicama.


Još jedna novost jeste i promjena frizure. Uprkos bivanja u vodama blogosfere i redovitog praćenja iste, gdje mnoge djevojke jako često postavljaju recenzije preparata za njegu kose, ja se ubrajam u onu grupu koja je navikla na neredovno šišanje i minimalnu brigu o kosi, što je jedna od stvari koje namjeravam da promijenim. Imam kosu nezgodnu za oblikovanje koja nerado podnosi promjene i različite preparate, koju nisam farbala duuugo vremena budući da je razlika u nijansama bila minimalna. Prije dva mjeseca sam imala stepenasto ošišanu kosu dužine do pola leđa, a onda sam otišla frizeru, ošišala je do ramena i napravila kratke šiške, te je zatim ofarbala u nijansu svjetliju smeđu od moje prirodne boje kose sa toplim podtonom. Imam u planu da  ponovim farbanje jer mi se boja nije primila na donjoj polovici kose i sad mogu reći da sam bojom zadovoljna, a frizurom manje više, jer ovakva zahtjeva gušću i ravnu kosu, dok je moja sve samo ne to, ali snalazim se kako znam i umijem :)


Nokte sam i prije oblikovala u stiletto stilu, no potrajali bi relativno kraći vremenski period u odnosu na ovalne. Sada ih oblikujem u nešto između stiletto i ovalnog oblika, koristim jači bazni lak i nadlak, redovno ih turpijam i odstranjujem kožicu i poprilično sam zadovoljna njihovim stanjem. Nemam neku posebnu njegu da bih napravila post o istoj, ali mogla bih sastaviti jedan o rutini lakiranja.

bit' će i NOTD, ne brinite :)

Svoje shopping izlete sam dosta smanjila, tako da je to rezultiralo pažljivim kupovinama i shvatanju da dosta stvari koje imam ne koristim tako redovito i isplanirala sam manji blog sale, ako to želite. Super prilika da probate neke proizvode za koje niste bile sigurne da li ćete ih kupiti, a i za mene da oslobodnim mjesta za nove :)

Što se izmjena na blogu tiče, osim dizajna, uvela sam i moderiranje komentara. Inače nisam fan toga, volim da vidim ko šta komentariše i ostavim komentare i na to, barem što se ostalih blogova tiče, ali osim što ovako mogu svaki komentar pročitati i na isti odgovoriti, riješila sam se problema koji se zove spam pošta. Dok sam aktivno blogala imala sam u prosjeku 1-2 spam komentara po postu, a kako sam zapustila blog, tako se naredalo i nekih 500-ak takvih komentara kojih je bilo naporno za brisati jer su se pomiješali i sa uobičajenim komentarima, a ovako ih sad Blogger automatski sprema u folder neželjenje pošte.


To je to od mene za danas, još samo mogu reći da mi je jako drgao da sam se konačno odlučila za povratak u svijet blogova i jedva čekam aktivno započeti učešće u istom :*

Broj komentara: 17:

  1. Dobrodošla natrag! :) Što se tiče komentara, ja nikad nisam imala taj problem sa spam komentarima, valjda nisam dovoljno popularna no nemam anonimnu opciju na blogu jer (da citiram Variolu Veru) je komentiranje privilegija, a ne pravo. Na baš svakom blogu vidim negativne komentare kukavički skrivene iza "anonimous" a cic-mici super komentare iza profila. Makneš trolovima hranu da ne nastavljaju trolati i kenjati ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam ostavila, nek' stoji anonimcima na sramotu, a znam da i puno onih koji žele komentarisati ne žele raditi Google račun samo radi toga. Šuti ti za popularnost, najbolja si blogerka za drugstore, iHerb i vege-stuff <3 Meni je baš pravi robot spam bio, dakle reklame i nekakvi linkovi, vidi se da dolaze sa jednog te istog izvora čim ih Blogger automatski označava.

      Izbriši
  2. emili nam se vratilaaa jupi jeeeej :D veselimo se novim postovima (govorim u svoje i Sanjino ime :p) <3 <3 <3
    šaljemo ljubaviiii

    OdgovoriIzbriši
  3. Drago mi je da si nam se vratila ;-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Veselim se novim postovima, blog sale-u i svemu ostalom :) Friz ti je skroz sladak!

    OdgovoriIzbriši
  5. Kako mi je draaaaaaaaaaaago :D Dobro si se sjetila :D

    Btw, duboke ladice ti super mogu doći ako unutar njih staviš one male akrilne :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Još da su stvarno duboke i široke kao što izgledaju, nego su unutra skroz mini :/

      Izbriši
  6. Dobrodošla nazad, nedostajala si :)
    Da, nisi najgora, i ja ne pišem već i duže od godinu dana, čekam da mi se malo raščisti raspored na poslu pa da ugrabim nešto slobodnog vremena, i iskreno se nadam da će se to skoro desiti, jer mi nedostaje pisanje ;)
    Sretno sa nastavkom blogganja, jedva čekam da čitam taj glitter&confusion blog, sigurna sam da će biti pravo random i zanimljiv, kao i ti ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jao, tebe sam najmanje očekivala, mislila sam da si isparila s lica Zemlje i čudila se što ti je blog još uvijek tu! Jedva čekam tvoj povratak :*

      Izbriši
  7. e neka si se vratila, baš mi je drago, veselim se budućim postovima :)

    OdgovoriIzbriši
  8. jako mi je drago sto si se vratila. ja sam djevojka iz sarajeva koja cita tvoj blog od pocetka :) mozes li napraviti clanak o blogovanju? Ley

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti puno :* na šta tačno misliš pri takvom članku, šta bi voljela da pišem?

      Izbriši
  9. jeeee! Bas mi je drago da si se vratila, voljela sam te čitati! htjedoh pitati koji bazni lak i nadlak koristiš, ali ako će biti post o rutini lakiranja (a nek bude :) ) mogu pričekati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. bazu neki Miss Sporty, nije mi baš najbolji, preporučujem Eveline lakiće, a nadlak Essence BTGN :)

      Izbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)