1. rujna 2013.

Trenutni favoriti #1

Ako ste me prije pratili, mogli ste primjetiti da sam imala rubrike mjesečnih favorita i mjesečnog shoppinga, i da čak ni u takvim rutinskim postovima nisma bila redovna, pa sma odlučila ukrasti ideju od Voodoo Blonde i takve postove realizirati u rubrikama Trenutnih favorita i niza New In postova bez mjesečne oznake. Na to je najviše utjecala činjenica da jedan mjesec mogu kupiti 2, a drugi 20 proizvoda, te što već pred kraj mjeseca zaboravim koje sam proizvide voljela na početku istog ili ih pak ima previše. Također, neću se suzdržavati od postova tipa favoriti po godišnjem dobu ili drogerijski favoriti, koje namjeravat sastaviti do sredine septembra.


Rimmel Match Perfection puder sa novom formulom i svjetlijim nijansama sam nakon mnogobrojnih pohvala na inostranim blogovima željela isprobati dok se još prodavao samo na Asosu. Ipak sam ga uzela tek nakon što sam potrošila Avon Luxe puder i došla do samog kraja Max Factor Face Finity pudera, te sam ga nakon 10-ak dana već jako zavoljela. Nijansa mi je nešto tamnija nego što sam očekivala, no formula mi je zaista savršena - lagana, zagladi kožu, srednje prekriva, ne sjaji se previše i postojana je.

Catrice Eyebrow Lifter bi u slobodnom prijevodu glasio "podizač obrva". Izašao je na tržište u sklopu Hollywood's Fabulous 40s kolekcije, što bi bilo logično da je namijenjen za prekrivanje obrva jer su 40-e era kozmetike poznata po jako visoko postavljenim tanko iscrtanim obrvama. Zapravo nije namijenjen ni za što drugo do highlight ispod obrve. Iako sam jako svijetla, na meni nanesen ispod obrva izgeda kredasto, no zahvaljujući kremastoj teksturi i prilagodljivoj nijansi sam mu našla namjenu - aplikacija na waterline u svrhu "otvaranja" oka i činjenja istog vizualno većim. Izgleda prirodnije i traje duže od bilo koje druge bijele olovke koju sam probala u istu svrhu.

Rimmel olovka za obrve u crno-smeđoj nijansi je u stalnoj postavi moje kolekcije, no tu je negdje bila i greškom kupljena tamno smeđa nijansa, koju sam koristila pri šminkanju drugih jer je za mene bila precrvenkasta. Kako sam se ofarbala u nešto svjetliju smeđu od moje prirodne boje kose, te sa crvenkastim postonom, tako je i ova olovka došla u stalnu upotrebu.

Essence šiljalo mi je preporučila jedna djevojka na Facebooku kad sam tragala za novim jer sam prije koristila metalna šiljala za olovke iz knjižare, vodeći se misli da metalna bolje i efikasnije šilje. Od kako ga koristim, apsolutno sam se preporodila, kao i sve moje olovke koje su bile u užasnom stanju i koje zbog toga nisam mogla ni stizala koristiti kako priliči.

Ovnak kist za usne je jedini Ovnakov kist koji mi odgovara. Kist za rumenilo mi je puštao boju i tokom svakog korištenja se linjao, ravni kist za sjenila mi nije dovoljno čvrst i ferula mu se odvojila od drške, a kist za liner i obrve mi je prevelik i premekan. Kist za usne, za razliku od većine je taman dovoljno čvrst, pljosnat je, jer ja ne volim uske kistiće za usne, te je napravljen od sintetičke dlake što ga čini odgovarajućim za kremaste proizvode i lako održavanje.

Catrice Lip & Cheek Tint sam uhvatila među posljednjim primjercima iz neo Geisha kolekcija. Iako mi je u početku bio nešto manje kremast i suhlji od ostalih kremastih rumenila, tek sam ga sada počela intenzivnije koristiti. Hladna crvena nijansa, ne volim ga koristiti na usnama, no na obrazima je idealan za kombinovanje sa berry, crvenim i fuksijastim nijansama ruževa.

Gabrini Terracota Blush On (nijansa se izbrisala) imam duže vrijeme i to u dvije nijanse od kojih mi tamnija ne odgovara i ide u blog sale. Kupila sam ga za korištenje kao highlighter ili bronzer (ne osuđujte, bila sam u fazi shimmerastih bronzera), pa sam ga zanemarila neko vrijeme, no sada ga opet jako volim kao rumenilo ili all over shimmer jer je minimalno pigmentiran i ne prevše mekan, što meni odgovara jer tako ne pokupim previše proizvoda na kist.

Avon Luxe paleta mi se već kad sam je dobila krajem prošle godine dopala jer je, sudeći po recenzijama i swatchevima, jedna od pigmentiranijih Luxe paleta, no budući da ima uobičajene nijanse nisam je prečesto koristila i skoro sam u potpunosti zaboravila na nju. U posljednje vrijeme je stalno koristim, smeđa nijansa je savršena, kako teksturom, tako i samom nijansom jer nije pretopla niti prehladna, a izvrsno pigmentirana, dok moju ljubav prema plavi nijansama dugujem TymeTheInfamous.


Golden Rose ruž 126 je jedna od nijansi GR ruževa koje su na tržište izašle prije nekih godinu dana, što je poprilično novo ako uzmemo u obrzir "staž" GR ruževa na tržištu. Svijetla breskvasto koraljna nijansa, pigmentirana, no ne ostavja crte i prekriva tako da pastelna priroda nijanse uistinu dođe do izražaja.

Flormar Supermatte ruž 202 je kao i Flormarova Supermatte linija lakova ni "m" od "mat", no odlikuje ga izuzetno dobra tekstura i pigmentiranost. Uglavnom ga koristim u kombinaciji sa Luxe paleticom jer je topao, što mi je često potrebno kad koristim plave nijanse na kapcima.


Lakovi: Golden Rose Jolly Jewels 107, Flormar Glitter GL07, Flormar Supermatte M117, Essence kapi za brzo sušenje laka i Essence Better Than Gel Nails Top Sealer iliti nadlak. Spucale me šljoke ovih dana, a Flormarov koraljac je tu zbog odlične teksture i pokrivne moći, kao i boje koja "vrišti". Essence nadlak sam brzo pokupila čim sam vidjela da izlazi iz prodaje jer sam čula mnogo lijepih riječi koje su potpuno opravdane, a kapi sam izvadila iz zadnjeg dijela ladice kad mi je Dž rekla da ih stalno koristi a ja sam na njih zaboravila i u međuvremenu plakala zbog otisaka posteljine na noktima 6 sati nakon lakiranja.

Brzinski swatchevi: Gabrini Terracota Blush On, Catrice Lip&Cheek Tint, Flormar Supermatte 202, Golden Rose 126

Broj komentara: 6:

  1. E puder ću da probam iako kažeš da je srednje prekrivanje... jednostaavno ne mogu da odolim :D

    OdgovoriIzbriši
  2. prva slika je fenomenalna! predivni favoriti :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ruževi na donjoj slici su prelijepi! GR 126 gledam već neko vrijeme, ali već sam počela da kupujem "zimske" nijanse, pa ću ovo ostaviti za iduću godinu :D
    Što se Rimmel pudera tiče, idući mi je na spisku za kupovinu, ali trenutno imam pet pudera u opticaju, pa ne bih trebala da kupim još jedan (što ne znači da neću :P )

    OdgovoriIzbriši
  4. Bas super ruzevi. Ja nigdje u Banja Luci nisam vidjela Flormar:/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. imaju i online shop iz Kiseljaka, poštarina iznad 50 KM besplatna :)

      Izbriši
    2. Odlicni su ti favoriti,vec se vidim kako neke kupujem :)
      Nazalost, postarina je besplatna na kupovinu vecu od 100km, digli su cijenu...najbolje nagovoriti par prijateljica, da skupa narucite ili podijelite troskove dpstave, onda nije skupo tih 8-9 km.

      Izbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)