2. prosinca 2013.

BuyInCoins kistovi

Kistovi su, moramo to priznati, ono što zaista čini razliku u šminkanju. Ono što bi nam uštedjelo silne živce i novce kod kupovanja i bacanja proizvoda koje nismo znali koristiti dok nismo otkrili pravi alat za nanošenje. I ono čega nam nikad nije dosta i nažalost je na našim prostorima najmanje zastupljeno, tako da jeftine i kvalitetne prilike odmah grabimo, u dosta velikim količinama, pa se ponekad i prevarimo u vezi istih. Danas vam donosim recenziju tri kista koja su, bez obzira što su kopije dosta skupljih, nepristupačnijih i razvikanijih kistova, itekako kvalitetni i bili bi idealan izbor kako za početnice, tako i za one koje u svojoj kolekciji imaju brojku od 100+ kistova.

Sva tri kista su sa BuyInCoins stranice, a mogu se naći i na eBayu. Ja lično preferiram BIC jer imaju i eBay profil sa itekako pozitivnim feedbackom, na njihovoj stranici je sve pregledno, dostava brza i ako nešto ne stigne na vrijeme pošalju drugi paket. Nikad mi se nije desilo da se paket izgubi ili dobijem slomljen/pokvaren proizvod.

Evo koje sam kistove odabrala (od gore prema dole):
-kopija Real Techinques Expert Face kista
-kopija MAC 224 kista
-kopija Everyday Minerals ravno rezanog kabukija

  

Ravno rezani kabuki

 

Kopija EM mini kabukija je ujedno i moj prvi kabuki i prvi BIC kist. Prvi je zapravo po dršci pljunuta kopija EM kabukija, ali kako ga je moja poprilično tupava malenkost osušila i spržila kistom, a zatim ošišala, naručila sam ponovo jedan komad, sa običnom drškom. 

 Sam kist je malen i kompaktan, tako da bi bio idealan za nošenje u neseseru. Ipak, sasvim je dovoljno dug da lijepo "sjedne" u ruku i omogući precizno nanošenje proizvoda. Dlačice su super mekane, doslovno kao zekin repić :)


Ovaj kist je multifunkcionalan - orginal je namijenjen za nanošenje mineralne podloge, koju ja nemam, no njime nanosim tekući puder, za što je savršen. Prvi mi je kist za tekuću podlogu koji valja, a takav status je i zadržao. Može se koristiti i za puder u kamenu i prahu, i za to je odličan, premda meni pokupi previše proizvoda - ne volim previše matiran ten.

Niti jedna dlaka nije ispala, pa čak ni kad sam ga prvi put oprala. A koristim ga preko godinu dana. I dalje je zadražao oblik koji je imao prvog dana. Ono što se dosta svidjelo jeste što ne upija previše proivzoda, tako da ga ne moram prati odmah nakon prvog nanošenja. 

Košta oko 2,5 dolara i vrijedi barem 5 puta više. Strašno volim kad naiđem na ovako dobar proizvod. Morate ga imati. Yep.

 Zaobljeni kabuki

 

Njega sam nakon mnogobrojnih pohvala i zbog pink drške konačno naručila, čisto da isprobam i uvjerim se u kvalitetu kopije. Radi se o ne baš doslovnim kopijama pojedinih RT kistova, dok je ovaj koji ja imam najsličniji po dužini dlaka i obliku Expert Face kistu. Iako nemam RT Expert Face, sigurna sam da ga i neću imati, upravo zbog toga što nemam potrebe za njim - kopija ga sasvim dobro mijenja. 
Drška nije kraća kao u prehodnog kista, već je full size i vjerna je kopija RT kistova. Čitala sam kod nekih djevojaka da im se crni dio odvojio od ferule, ali ja nisam imala problema s tim.

 

Dlake su, iako se na prvu ne čini tako, iste dužine kao i kod ravno rezanog kabukija, no oblik i gustoća se razlikuju. Oblik se nakon 2/3 mijenja i postaje obli, dakle, dlake nisu različite dužine od samog početka.
Izuzetno je mekan, ali čvrst. Zato njime nanosim kremaste i tekuće pudere, konturiram, ponekad nanosim bronzer, a izvrstan je i za kremaste rumenila zbog svojeg oblika. Ipak, nije pogodan za prepigmentirane proizvode, pa ga zato ne koristim za baš sva rumenila, jer je blendanje pomalo otežano.
Preporučila bih ga, kao i prvi kist, ali ne vrijedi pravilo da vam ne treba drugi ako imate jedan - trebaju vam oba :) I ovaj košta negdje oko 2,5 dolara, zaista sitnica za ovakvu kvalitetu.

Kist za blendanje

 

Moram priznati da za ovaj kist ne bih ni znala da nije Neirinog posta. Viđala sam ga i prije, ali prvo što sam pomisla jeste da BIC osoblje "rasparčava" setove kopija Sigma i MAC kistova, pa ih prodaje zasebno, no tek kad sam malo detaljnije pogledala, shvatila sam da se ovaj kist ne može kupiti niti u jednom njihovom setu, samo zasebno.
Naručila sam tad samo jedan komad jer sam ga željela isprobati, zajedno sa zaobljenim kabukijem. Kad sam otpakirala paketić, jako sam se iznenadila jer sam očekivala bar duplo manji kist. Dosta je dug i flafast, pa sam ga odmah otpisala kao kist za nanošenje, tako da mi sad služi isključivo za blendanje nakon završetka nanošenja sjenila. Nije tako črvst, ali ima sasvim dovoljan broj dlaka koje su pretpostavljam prirodne, ne sintetičke. 
Ovim kistom sam polovično zadovoljna jer sam očekivala kist kojim ću moći nanositi sjenilo u pregib, pa ću iskoritit jedan ili više kistova iz nedavno naručenog seta, a ovaj ostaviti za samo blendanje. Planiram naručiti i još jedan, ovaj put za nanošenje highlightera ili konturiranje nosa. Cijena je nepuni 1 dolar.


Evo i usporedbe sa ostalim nešto većim kistovima koje posjedujem: Flormar kist za blendanje, Ecotools kist za sjenilo, BIC kist za blendanje i moj omiljeni Farmasi kist za sjenila/blendanje.

Jeste li isprobali neki od kopija kistova sa BuyInCoins-a ili eBaya? Što općenito mislite o kopijama?

Broj komentara: 9:

  1. Samo mi fali ova RT kopija, ali s obzirom da imam Expert face brush, ne treba mi i ne privlaci me previse. Ovaj "MAC" mi je super za pregib i blendanje, a neki dan sam ga isprobala i sa highlighterom i definitivno cu jos jedan da narucim. Meni licno jedan od boljih kineskih kistova. Kabuki mi je isto divan za svasta nesto i glavni zadatak mu je da stoji u neseseru, tako da "vadi stvar" u najrazlicitijim situacijama, i to uspjesno :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Dobro kažeš, prije par godina kistove si morao povećalom tražiti. Sada ih ima u dosta 'normalnih/običnih' dućana, makar nisu neki kvalitetom. osobno, zbog kistova najviše žalim što više nemamo sephoru.

    OdgovoriIzbriši
  3. Naručujem ravno rezani kabuki upravo sad :D

    OdgovoriIzbriši
  4. s kineskim kistovima vazda lutrija :) meni je kopija everyday mineralsa loša, nije ovako mekan nego je plastican, mislim ne grebe on, mekan je ali skoro pa nesavitljiv, čudan.
    kopija rt je dobar kist ali vjeruj mi kad kazem da ti expert treba, nije mu ni blizu :) puno je mekaniji i labaviji, expert je čvrst a opek mekan, ma savršen za tečni puder.
    meni ovaj kist za blendanje nije dobar za blendanje jer je puno veći nego tvoj( ili mi se čini) ali mi je dobar za neke druge stvari :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Za blendanje sam dugo mjerkala ovaj kist na ebay-u, ali i u mom slučaju je ipak kupljen zbog Neire :) Kada sam prvi put koristila, nešto me bocnulo i zagrebalo strašno, a onda sam otkrila "kaktus" dlačicu koja je bila jako oštra i kada je odstranjena sve je bilo oki doki :) I ja mislim kao Anela da je i meni došao veći od tvog. Ali, kako god, dobar je, ne žalim se.

    OdgovoriIzbriši
  6. Varate se, i moj blending je veeeliki, samo sam ga uspoređivala sa većim kistovima u mojoj kolekciji, zato se i ne čini toliki....

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja imam ovaj mali kabuki vec sigurno god dana i svima pricam koliko ga trebaju. Ne znam kako sam prije stavljala puder prstima, sad ne mogu bez ovog cuda. Sjenila cak i sad kad imam nekoliko kistva cesto znam staviti prstima, pogotovo ako hocu jaci nanos, onda ih utapkam prstima. Ali bez ovog kista za puder ne bi mogla vise. Meni treba jedan dobar veliki kist za puder u kamenu. Ima li toga na ebayu, ali da je bas dobar, a opet da nije vise od nekih 5 dolara :) ?

    OdgovoriIzbriši
  8. Imam dva komada ove kopije 224, zahvaljujuci Neiri i stvarno su odlicni. A sad cu naruciti i ovu kopiju RT:)

    OdgovoriIzbriši
  9. Imam sva 3 kista i sva 3 su mi odlična! Smiješna cijena za super kvalitetu ;)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)