29. prosinca 2013.

dm blog newsletter + recenzija Balea mlijeka za tijelo i She duo sjenila

Nedavno sam, zajedno sa još nekolicinom bh. beauty blogerica kontaktirana od strane dm-a u svrhu novog projekta kojeg organizira dm kompanija. Riječ je o pokretanju blog newslettera, projekta koji je već skoro godinu dana aktivan na njemačkim prostorima, gdje se i nalazi glavn dm-a.

Naime, svrha blog newslettera jeste ostvariti kontakt sa bh. blogerima i približiti ih s novitetima na policama dm drogerija, posebno onih iz asortimana dm brendova kao što su to Balea, Alverde, She i sl.  Osim toga, dm uvodi i newsletter i za svoje kupce, pa se pretplatiti možete već nešto više od sedmicu dana na službenoj stranici dm BiH.


Ovog mjeseca je dm predstavio svoj novi TV spot povodom novogodišnjih praznika, kako i imaju običaj da rade što se tiče reklamnih kampanja za specijalne prilike, bilo to neko posebno sniženje u dm poslovnicama, događaj, praznik i sl.

Spot možete pogledati ovdje:


Osim toga, što se tiče novih proizvoda iz asortimana dm brendova, dm za ovaj mjesec predstavlja Baleino mlijeko za tijelo sa konceptom koji je poprilično popularan u posljednje vrijeme kod proizvoda za njegu tijela, a to je mogućnost aplikacije i ispiranja istog pod tušem, što znatno olakšava cijeli proces njege, posebno ako ste u žurbi, što svi jesmo zimski jutrima - niko ne želi čekati u donjem vešu da se losion upije dok se smrzavamo i ne možemo obući odjeću zbog gnjecavog osjećaja na koži :)

Na moju adresu je, osim već pomenutog Baleinog mlijeka za tijelo, stigla i ručno pisana čestitka (volim ovako jednostavne, a brižno osmišljene detalje) povodom praznika, kao i početka suradnje, te duo sjenilo iz asortimana još jednog od dm brendova - S-he. Danas ću vam prestaviti moje dojmove o oba proizvoda.

 

 

Iako na njemačkoj dm stranici ovo mlijeko za tijelo nije označeno kao novitet, poprilično sam sigurna da je tek stiglo na police naših dm-ova, budući da ga nisam prije viđala.  Kao što sam već navela, koncept jeste pojednostaviti rutinu njege kože tijela nakon tuširanja i pritom pružiti dovoljnu njegu tokom hladnih dana. Skoro pa identičan proizvod ima i Nivea - dobro se toga sjećam jer su Niveino mlijeko i regenerator izazvali "bum" među blogericama i svaka ih je željela isprobati i uvjeriti se u njihovu efikasnost.

Dakle, mlijeko je jako gusto, klasično bijele boje i podsjeća teksturom na tekuću univerzalnu kremu poput plave Nivee ili Solee. Navedeno je da sadrži makadamija ulje i shea/karite puter. Dolazi u ambalaži koja sadrži 400 ml i košta 5,75 KM.

Testirala sam proizvod nekoliko tuširanja, i to u periodu kad mi je koža najviše suha. Količina dovoljna za cijelo tijelo je poprilično izdašna jer se lako razmazuje i uprkos gustoj teksturi, nije nimalo ljepljivo. Nanosi se na mokru kožu. Može se isprati odmah nakon nanošenja, no ja ga volim zadržati na koži barem punu minutu. Nakon toga ga isperem kao što bih uradila i sa gelom za tuširanje, što je vrlo brzo.

Efekat koji pruža jeste taj da je koža osjetno mekana, nije gruba, gnjecava i ljepljiva. Nažalost, ne riješava probleme poput ispucalih peta ili lakata, za što volim koristiti Dr. Pasha Argan kremu koju ću vam predstaviti vrlo brzo. Na slici ispod možete vidjeti i moje nedavno poštrošeno Baleino intenzivno mlijeko za njegu oštećene kože tijela čiju bih teksturu poredila sa Baleinim mlijekom za tijelo koje se nanosi pod tušem, s tim što je klasično mlijeko dosta ljepljivije teksturom i treba mi najmanje pola sata da se u potpunosti upije.


Smatram da je ovo jedan jako praktičan proizvod koji će se mnogima svidjeti zbog svojeg koncepta i uštede vremena koju pruža, kao i mogućnosti njege, no za nekoga kome je koža zaista zahtjevna i izuzetno isušena neće biti dovoljno za potpunu njegu u samostalnoj upotrebi.


S-he duo sjenilo sam dobila u nježnoj plavoj kombinaciji. Mislim da se radi o testnoj ambalaži, budući da se prodaje sa dodatnim aplikatorom i ambalaža izgleda nešto manja.... No, ne držite me za riječ što se toga tiče :) Tačnu cijenu ne znam, budući da nisam na to obraćala pažnju i cijenu recenziranog mlijeka za tijelo sam saznala tek iz novog kataloga.

 

Iako jesam probala S-he mono sjenila koja su srednje pigmentacije i mekane teksture, uzglavnom satenskog do bisernog završetka, duo sjenila su nešto slabije kvalitete. 

Svjetlija plava je mekana, sa vrlo malo shimmera koji se vidi tek pod sunčevim svjetlom. Slabije je pigmentacije, no sviđa mi se što nije nimalo kredasta i ne morate grebati površinu da dođete do sjenila. Tamnije plava je u kutijici divna, ima malo tirkizne, zlaćanog i srebrnog shimmera, no nažalost, bez dobre, nešto ljepljivije baze za koju će se uhvatiti (poput Artdecove), bazna nijansa se ne može nanijeti i leti svuda, samo shimmer ostaje na koži.

 

To bi bili moji dojmovi o novom projektu od strane dm drogeriemarkt kompanije, kao i proizvodima koje sam dobila kao poklon od njih u svrhu recenziranja. Moram pohvaliti dm zbog praćenja projekata dm poslovnica u inostranstvu, kao i to što su se pridružili malom broju kompanija koje sve više uviđaju značaj bloga kao medija. Danas ih je nažalost jako malo, no i sve je veći broj blogova koji tako malo broj i opravdavaju time što su se pretvorili u grabljivce za besplatne proizvode.

Jeste li znali za projekat dm blog newsletter? Koliko često obavljate kupovine u dm-u? Jeste li isprobali ijedan od recenziranih proizvoda? Pišite u komentarima?


2 komentara:

  1. divno :) jedva cekam da citam dm blog newsletter :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlicna recenzija i svaka cast za dm. U dm-u kupujem svasta, od vitamina do poslastica za psa:)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)