7. prosinca 2013.

ESI aloe vera gel

Danas sam potpuno bezvoljna, spava mi se i osjećam se kao da me udario voz. Zadala sam sebi da poslikam jutros sve što mi treba za blog, no sve što sam uradila jeste organizirala ladice sa dekorativom i vitrinu u kupatilu sa preparativom, te bacila sve što mi ne treba i što stoji dugo. I raščistila torbe. Čak nisam ni pidžamu skinula. Zato vam danas donosim nešto kraću recenziju preparativnog proizvoda kojeg sam poslikala još prije 10ak dana i kojeg volim u svako doba godine.

Inače mi se rutina njege lica sastoji od maksimalno 3-4 koraka, ne koristim serume, ulja, kojekakve gelove, okoloočne kreme itd., tako da se može reći da sam poprilično neinformirana što se toga tiče, no ovaj proizvod sam otkrila skoro pa sasvim slučajno. Na jednom od portala sam čitala recenziju za aloe vera gel, vidjela stavku da se može koristiti za umirenje ujeda insekata, a ja kao osoba koja privlači komarce čak i u decembru sam odmah otišla do apoteke i kupila svoj primjerak.


Radi se o ESI Aloe Vera gelu koji dolazi u nekoliko različitih verzija. Inače, aloe vera gel je prirodan proizvod, dakle nije neki gel za čišćenje smiksan u laboratoriji kojemu je dodan miris aloe vere, već se stvarno radi o izlučevini/dijelu biljke. Može se praviti čak i u kućnoj verziji ako uzgajate aloe veru, no radi pravog omjera koncentracije i što veće količine sam se odlučila za apotekarsku verziju.


Evo nekoliko stavki o aloe vera gelu i njegovim namjenama....

Primjena aloe vera gela kod kožnih oštećenja i promjena je nezamjenjiva jer:
- smiruje, obnavlja i vlaži kožu
- pospješuje brže zacjeljivanje rana i ožiljaka
- smanjuje upale i ublažava bolove
- smiruje kožu nakon uboda insekata te duljeg izlaganja suncu i vjetru 


Da ne bih kopirala masu teksta, linkam vam dva jako dobra članka o djelotvornosti, porijeklu, proizvodnji i konzumaciji proizvoda - link 1, link 2, tako da ih obavezno pročitajte jer sam i ja ostala zapanjena na koliko se načina i u koliko različitih svrha može koristiti.


ESI Aloe Vera gel koristim već drugi put, jer iako nije jedan od onih "wow" faktora, itekako pomaže i moram ga uvijek imati u kolekciji preparative. Koristim ga isključivo za vanjsku upotrebu, i to najčešće da njime saniram ujede komaraca, insekata, te iritacije koje su posljedica depilacije. Osim toga, ljeti ga redovno koristim na opečenoj koži (djelotvorniji je od jogurta), te na istanjenoj, iritiranoj koži koja je na rubu da postane otvorena rana - ovo mi se na nožnom prstu na kojem mi nokat pomalo urasta godinama redovno dešava u zimskom periodu. U posljednje vrijeme ga koristim i kao masku za lice, iako mi se ne sviđa ljepljiv osjećaj koji ostavlja, no lice mi je nevjerovatno hidratizirano i glatko, iako nisam primjetila značajno smanjenje bubuljica koje mnogi proizvođači aloe vera gela obećavaju, već samo smanjenje bola i upale.



 ESI Aloe Vera gel sam kupila u obližnjoj apoteci za nekih 10ak KM, što mislim da je sasvim okej cijena jer mi traje jako dugo, ponekad i do godinu dana.

Ja sam ovim proizvodom jako zadovoljna i mislim da je jedan od onih koji namjenu nemaju samo u neseseru ili ormariću sa preparativom, već se može koristiti u najrazličitije svrhe, tako da je proizvod za cijelu porodicu. Ponovo bih ga kupila, jer kako sam već navela, koristim ga tokom cijele godine i još mu nisam našla zamjenu.

Broj komentara: 5:

  1. Esi je odlična marka, ja ih jako volim. Pila sam njihov sirup od aloje i tabletice ananasa protiv celulita, kao i vitamninski kompleks. Takođe, prave Nodol, poznati biljni preparat za bolove u zglobovima kod starijih i sportista. Ne sumljam da je i ova krema fenomenalna i svakako ću je imati u vidu :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Probala sam je i ja sam prezadovoljna, kao i većinom asortimana ove kuće!

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja sam ga bas skoro kupila po preporuci, protiv osipa poslije depilacije, ali nisam primjetila apsolutno nikakav napredak :-(
    xx
    B.

    OdgovoriIzbriši
  4. Koristila sam za umirivanje bubuljica ali nasla sam bolje rjesenje tako da sam ovo na kraju bacila, bas mi se nije svidio ljepljiv osjecaj a i kao komentar iznad, ni za depilaciju mi se nije pokazao :/

    OdgovoriIzbriši
  5. Ljetos, kad sam bila na moru, ovaj gel me je spasio jer mi je izišla neka iritacija na koži... Preporučujem ga svima otad :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)