8. prosinca 2013.

New In #4

Razlog zbog kojeg sam ovaj post odgađala tako dugo jeste taj što mi je gomila proizvoda stigla taman nekoliko dana prije objavljivanja prethodnog new in posta, a dva dana nakon fotografisanja za taj post, tako da mi se nije dalo ponovo slikati sve i ostavila sam ih za idući new in :) A 3-4 dana nakon prethodnog new in posta, dolazi druga "tura" Golden Rose proizvoda koje ne znam kako recenzirati, tako da ću vjerovatno napraviti neku kolektivnu recenziju - ali da vi sve to fino prvo vidite :)


Prva, mogu slobodno reći, gomila proizvoda zbog kojeg je ovaj new in post poseban jeste dio pošiljke od Jasmine koju sam danima ružila što mi je govorila da će mi donijeti nešto u Sarajevo, a da budemo realni, imam šminke za najmanje 10 godina. Čak sam kao znak prepoznavanja porijekla proizvoda stavila i ljubičastu podlogu :D Tu je bilo svega, od dekorative, preko lakova, pa do testera preparative...


Dva proizvoda zbog kojih sam, da prostitite, pala na dupe su Nyx Merlot ruž koji mi se zbog savršene formule koja mi se uopće ne preslikava na zube, što je slučaj sa gotovo svakim drugim ružem, popeo na ljestvici omiljenih proizvoda skoro pa do samog vrha, te MAC Heroine olovka za usne koju je Jasmina odabrala jer sam danima kmezila o tome kako ću tužiti MAC ako ne uvede Heroine liniju u stalnu postavu - nosim je svakog dana, a moja reakcija na istu je bila otprilike ovakva -



Tu su i GR lakići, Aura duo u ljubilčastim tonovima, divno nude GR sjenilo sa gomilom šljokica, te ostala različita Manhattan, Catrice i Essence sjenila, testeri preparative, dekorative i parfema, kao i GR Sexy Black maskara koju mi je poslala kao najprodavaniju u svojoj parfimeriji Arena, no koja se mene, iako s poklonu u zube ne gleda, nimalo nije dojmila i nije ni do koljela GR Maxim Eyes maskari.

Zatim sam kao "plaću" dobila od Golden Rose-a i drugi paketić kojeg sam ja birala :D  Odabrala sam ugalvnom neke neutralnije, rockaste i ljubičaste tonove, a ovog puta će situacija vjerovatno biti šljokičasta.


Odabrala sam neutralnije nijanse tri različita proizvoda za obraze - Silky Touch i Terracotta rumenilo, te Terracotta Stardust koji nažalost u asortimanu ima samo jednu nijansu koja mi pristaje. Tome sam dodala i kosi kist za nanošenje rumenila koji mi nikako ne odgovara jer je čupav, linja se, pušta boju i nakon prvog pranja je izgubio oblik.



Za oči sam odabrala zelenu Volume maskaru koja je meni stigla u crnoj varijanti, tako da ću je vjerovatno ostaviti za giveaway, novi tuš Cats Eyeliner koji mi je postao puuuno draži od starog favorita, Volume linera, Extreme Sparkle tuš koji je gotovo pa proziran i formula mu je dosta drukčija od ostalih nijansi iz asortimana, te mat smeđe sjenilo za koje sam se nadala da će biti nešto svjetlije, no odlično mi služi za obrve.

Što se ruževa tiče, uzela sam samo jedan, čisto da si pokušam smanjiti opsesiju :) Radi se o još jednoj nijansi iz Ultra Color Rich asortimana, hladnoj pink koja odlično koordinira sa ES šljokičastim tušem.


Ista situacija za ruževe vrijedi i za nokte, tako da sam nijanse pomno birala prema lsti želja - jedino sam Holiday 57 odabrala nenadano nakon što sam ga dva dana pred poručivanje vidjela na Sarinom blogu. Mogu reći da on puuuno bolje izgleda sa top coatom. Uzela sam i roze šljokice koje sam željela, ali mi i nisu nešto, no ista formula ne vrijedi za cijelu 3D liniju jer, kako sam vidjela sa promo slika, svaka nijansa ima različite šljokice. Top coat za sjaj nisam pomno isprobala, no ne nadmašuje Essence BTGN.


U posljednje dvije narudžbe za Farmasi sam dodala i proizvode za sebe, a to su CC krema kojom sam izuzetno oduševljena, šampon za ekstraktom češnjaka koji mi je postao all time favorit (vjerovatno za ova dva proizvoda napišem recenziju), piling sa ekstraktom limete koji mi je prerijedak i čestice su mi prevelike, te kesten gel za mamu. Osim CC kreme, od dekorative tu je i Gleam Rouge sa fantastičnom formulom, a ja sam se u nedostatku svjetlijih nijansi u asortimanu odlučila za sivkasto-ljubičastu nijansu. Kao i svaki put, tu je i dosta testera, koji su mi ostali da ih podijelim kupcima.


Od Eme koju pratim duže vrijeme na Facebook stranici, a odskora surađujemo i kao Farmasi kolegice, sam dobila dva para trepavica kako bih uvježbala stavljanje onih malo dramatičnijih, uzorak No7 Stay Perfect pudera kojeg je ona stavila u praznu ambalažu Farmasi sjenila za obrve, te probu pigmenta za kojeg imam zadatak da pronađem brend i nijansu :)

SPARKLYYYY :D



Od Dr. Pasha kompanije sam dobila dva proizvoda za recenziranje - Shea Butter sapun sa limunom, te Argan kremu. Krema je izuzetno masna i koristim je samo na suhim područjima lica, no na ispucalim rukama radi čuda, dok se na sapun još navikavam jer inače koristim gelove za umivanje.

 



Sad konačno i malo vlastite kupovine :D Tekuće Rimmelovo sjenilo čija je recenzija već napisana (sneak peak: morate ga imati), Essence maskara za obrve kao zamjena za Anastasia Hills gelove za obrve u boji koje stalno viđam posljednih dana na YT-u, Avon baza za sjenila, te proizvodi za nokte:  diiivni Gabrini Confetti u zlatnoj verziji koje jedva čekam nalakirati, odstranjivač laka po Jasmininoj preporuci, te 4 pakovanja šljokica od kojih su brončane namijenjene na oči, no Kinezi svašta pišu pa ću ih ja ipak ostaviti za korištenje isključivo na noktima.

EDIT: Zaboravila sam dragulje posta, a to su kistovi :D Kad je Coastal Scents imao sniženje od 50 % povodom Crnog petka, naručila sam njihov set od 22 kista. Mislim da čak nisu ni javili da su ga poslali, toliko su spori, nažalost.

 Kako sam zadovoljna kistom za blendanje sa BuyInCoins stranice kojeg sam vam predstavila u prethodnom postu, naručila sam još dva kista za oči - kopije MAC kistova 222 i 217.



Kad je Abbamart za Cyber Monday imao besplatnu poštarinu, ipak sam se suzdržala i naručila dugo željeni kist za blendanje od kozje dlake.


Huh, iako mi je trebalo dosta vremena da sve poslikam i napišem, sad kad pogledam i ne čini mi se mnogo. Linkajte svoje New In postove u komentarima i govorite što ste kupile i dobile? :)

Broj komentara: 6:

  1. ...no Kinezi svašta pišu... :) HA HA, jsi me nasmijala. Uglavnom ovo je jedan impresivan new in. Uživaj

    OdgovoriIzbriši
  2. Krasni ma prekrasni noviteti ... baš post po mom ukusu ;).

    OdgovoriIzbriši
  3. Oduševljena sam! Sve redom bih ti ukrala <3

    OdgovoriIzbriši
  4. Predvni noviteti! A koliko si platila ovaj veliki komplet cetkica, kad je bio na popustu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. 17,5 dolara + popolovila poštarinu sa jednom blogericom i došla me 14 dolara.

      Izbriši
  5. Divni noviteti! Imamo nekih zajedničkih stvarčiva, i btw. ni meni CS još nije poslao mail da je narudžba shippana, već vidim da će me koštati dosta živaca. :@

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)