13. prosinca 2013.

NYX Merlot ruž



Prije nekih mjesec dana me Jasmina iznenadila itekako krasnim poklonom, a između ostalog tu se našao i još krasniji ruž koji mi je dugo bio na wishlisti, ali sam ga valjda zbog svih ostalih krasota zapostavila. Znate ono kad pročitate toliko recenzija i swatcheva nekog proizvoda i onda imate osjećaj kao da ga već posjedujete i jednako ga volite kao oni koji ga koriste svakodnevno? Takav mi osjećaj daju poneki prekomecijalizirani proizvodi, pa iako Merlot nije bio takav element wishliste, skroz sam ga zapostavila i pažnju obraćala na NYX-ove proizvode nešto kraćeg roka na tržištu.

Na moju radost i radost moje kolekcije, nakon što je Jasmina počela uvoziti NYX, uveliko je počela hvaliti Merlot i ja sam se sjetila da sam ga zabilježila u nekom skrivenom kutku svojeg mozga nakon davnog posta o istom kod Viole aka Killer Colours.

Merlot je dio NYX-ove Matte linije ruževa koji su, za razliku od ostalih linija nekih drugih brendova koji imaju "mat" u nazivu, uistinu mat, a ono što me oduševilo jeste moderan izbor nijansi. Ne volim baš pretjerano upotrebljavati tu riječ, ali činjenica jeste da su kupci tek posljednjih nekoliko godina osviješćeni što se boja tiče i da su se odmakli od nekih klasičnih pogleda na nijanse u odnosu na ten, boju kose i očiju, u prijevodu, crvene, pink i smeđe, kako to naši dragi zastarjeli magazini znaju kopirati iz nekog članka sa neta starog 100 godina, te počeli eksperimentisati, a tržište ih pratiti u tome. Sjećam se situacije prije nešto manje od 2 godine kad smo svi tragali za ljetnim bojama ruževa tipa koraljne, narandžaste i fuksijaste i sve smo rejvale za ruževima koje je tad izbacio Catrice i Maybelline, te novotkrivenim već postojećim nijansama iz Golden Rose asortimana klasičnih ruževa.

Da se vratim na temu dana - Merlot. Merlot, iako se sa mojih fotki čini kao klasična hladna crvena, je puno više od toga. Zvuči pretjerano, ali ne mogu si pomoći diviti se kako su uspjeli napraviti nijansu  koja je skoro pa univerzalna za cure i svijetle i tamne puti, i toplog i hladnog podtona, kao i uspostaviti balans između boje bobičastog voća, crvene i nešto tamnijih nijansi boje vina. Merlot može proći kao proljetna, jesenska i zimska nijansa, jedino mi još ne može sinuti neka sveprihvatljiva ideja makeup-a sa njim koja je tipična za ljetni period, ali sigurna sam da ima još dosta vas koji se ne rukovoode godišnjim dobima pri odabiru makeupa-a (friendly reminder da sam nosila Catrice After Work Wine u julu, i to sa indigo plavim smokey eyes makeup-om na očima :) )

Što se same formule tiče, ona je savršenstvo. Opet se čini kao da pretjerujem, ali ja sam naprosto oduševljena. U postu sa trenutnim favoritima sam navela Avonov ruž u nijansi Matte Crinson kao trenutno najkorištenijim ružem i napisala da sam izuzetno ljuta na Avon kao kompaniju što su ga povukli iz kataloga jer je formula najbolja od Avonovih ruževa i općenito najbolja formula dugotrajnih ili mat ruževa koje sam dosada isprobala. Merlot mu slobodno može stajati rame uz rame, iako dosta različit u nijansi i univerzanosti iste. Tekstura nije previše kremasta, ali niti previše suha, no uprkos tome bez problema se nanosi - nema onog ružnog "zapinjanja" za svaku nepravilnost i boricu na usnama. Postojanost je definitivno najjača karakteristika ove nijanse, jer traje satima. Jedino što jesam zapazila jeste da se skida sa valjskih kuteva usana, ali to je problem kojeg imam sa svakim ružem jer mi je površina "suhog" dijela na usnama (onaj koji ne prelazi u usnu duplju) dosta smanjena baš u tom predjelu. 

Negativnih strana ne mogu naći. Eventualno je to što "boji" usne i nakon skidanja, što može smetati, a i nedostupnost. U BiH je odnedavno dostupan u parfimeriji Arena i webshopu iste, ali ako niste u mogućnosti otići direktno u parfimeriju i na licu mjesta ga isprobati, naravno da je nezgosno kupovati bilo što na taj način. Ipak, danas Google i blogovi čuda čine, tako da je dostupno more swatcheva na milion različitih tenova i podtonova.

Raspisala sam se nešto danas, ali ne brinite, i meni dođe kraj :) Za navesti su ostale još samo formalnosti - mjesta za kupovinu jesu, kako sam već gore spomenula, parfimerija i webshop Arena, kao i eBay, Cherry Culture, Blanc2Noir itd., a cijena varira od lokacije. U Areni koštaju 12 KM.



 


Na ovoj slici je ruž nanesen samo u jednom sloju, direktno iz tube, bez kista za usne. Ispod je Flormar olovka za usne, samo na rubovima.


I evo kako izgleda na meni :) Molim obratite pažnju na moje nove, duplo tanje obrve. Na očima je novi Golden Rose tuš, smeđe i bež mat sjenilo, na licu mješavina Holika Essential BB kreme i Rimmel Match Perfection pudera i Artdeco rumenilo.


Broj komentara: 9:

  1. Jako lijepa nijansa. Blago tebi kad imaš tako pune usne, savršene za ovakve ruževe.
    Obrve su ti sada savršene!

    OdgovoriIzbriši
  2. divna ti, dobar ruz,a za te obrve bih ubila :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Divan je, mene boja podsjeca na ovaj sto je meni danas stigao- Flormar 23.
    Ja se zasad suzdrzavam i drzim podalje od Jasmininog sopa, al rodjendan mi je krajem januara i tad tek planiram nesto narucivati da se pocastim.
    Mami me onaj Bloody Merry ruz i jos par nekih drugih, dvije roll on sjenke i to ce biti to za pocetak.
    Skuckala sam cak i wish list post :-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Mozes li napraviti clanak kako se nasminkati za tinejdžere i jesi li imala iskustva sa ovnak kistom za rumenilo?

    OdgovoriIzbriši
  5. Vrlo lijepa nijansa. I nekako imaš baš pravilne usne i svi ruževi ti lijepo stoje.

    OdgovoriIzbriši
  6. Koliko je fenomenalna ova boja. On mi je definitivno sledeci na spisku za kupovinu :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Kako lijep osmjeh imas!
    Obozavam sto imas mali razmak izmedju prednjih zubi :)))

    >> milna89.blogspot.com <<

    OdgovoriIzbriši
  8. WOW! Prekrasna nijansa! Must have za zimu :D divno ti stoji :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)