12. prosinca 2013.

Rimmel kolektivna recenzija: Scandal Eyes maskara i tekuće sjenilo + Apocalips tekući ruž


Sasvim nenadano sam u proteklim periodu kupila nekoliko Rimmelovih proizvoda, i to u jako kratkom roku, pa sam ih nakon testiranja od skoro pa mjesec dana, a možda i malo više za pojedine od njih, odlučila predstaviti u jednom postu, budući da mislim da nema potrebe pretrpavati blog dnevnim i isuviše suhoparnim postovima kad je riječ o proizvodima koju su nam, zahvaljujući stranim blogericama, dosad itekako poznati.



Prvi proizvod jeste Scandal Eyes maskara. Nakon što sam potrošila svoju omiljenu Classics 3D maskaru i 10 dana hodala uokolo bez maskare jer nisam mogla odlučiti koju kupiti, cure iz jedne kozmetički orijentirane grupe na Facebooku su taman postavile link na post sa swatchevima 100 maskara, od kojih je među najimpresivnijima autorica uvrstila i Scanday Eyes, a da ne spominjem ostale liste najboljih i najpopularnijih na kojima se pronašla.


SE ima pakiranje i četkicu tipičnu za posljednjih nekoliko godina, zahvaljujući Maybellinu, popularne maskare za volumen. Tubica proširena po sredinim, upadljive, gotovo neonsko narandžaste boje, sa crnim natpisom. Četkice je zaista ogromna, zamislite Essence I Love Extreme, mislim  da joj jedina ona konkurira. Cijena je oko 10-ak KM za 12 ml.


Tekstura je, kad sam je otvorila, bila izuzetno tekuća, a pripisala sam to činjenici da je maskara bila zalijepljena selotejpom i da je niko nije otvarao. Obično su mi sve maskare takve kad ih tek kupim (ako neko od promotorki ili bezobraznih kupaca nije otvarao što ne treba), pa pričekam sedmicu-dvije da postanu nešto gušće i pogodnije za korišztenje. No, to ovdje nije slučaj. SE sam kupila prije gotovo dva mjeseca i i dalje je zadržala izuzetni tekuću i mokru teksturu! U kombinaciji sa ogromnom četkicom, više maskare završi na liniji trepavica i kapcima nego na samim trepavicama, koje slijepi i ne daje im nešto specijalno dramatičan efekt. Strašno sam razočarana, ponajviše zbog neispunjenja mojih velikih očekivanja koja su rezultat toga što su druge djevojke izuzetno zadovoljne ovim proizvodom...

usporedba Classics 3D i Rimmel Scandal Eyes maskare
 Ono što sam dala zaključiti iz nekoliko failova sličnih maskara i mojeg neumijeća rukovanja istima jeste da se potpuno prebacujem na gumene i minijaturno uske četkice kod maskara.


SE Shadow Paint ilitiga naški tekuće sjenilo je proizvod kupljen u nedostatku testera novih Essence sjenila u olovci u cm-u, kao i nestašici Pomegranate nijanse Maybelline Color Tattoo sjenila u trenutku kad sam bila u kupovini. Odlučila sam se za kupovinu jer nikada prije nisam imala prilike isprobati tekuće sjenilo, boja mi se činila jako zanimljiva, a i sam proizvod me podsjećao na MAC Shadow Paint koje često koristi i voli MissChievous. Osim nijanse Golden Bronze, koju ja posjedujem, dostupno je još 3-4 nijanse, među kojima su tamna taupe, srebrna, tamno ljubičasta... Cijena je 7,20 KM za 7 ml. Tubica i aplikator su klasični za sjajila, čak štaviše, podsjećaju me na Rimmelova Vinyl sjajila za koja mislim da ih više nema u asortimanu. Tekstura je taman, niti previše gusta, niti previše tekuća, a pigmentacija na zavidnom nivou. Kao eventalnu manu  bih navela to da se jako brzo fiksira, pa ako je želite blendati, radite jedno po jedno oko, jer dok je na jednom izblendate, na drugom će se već osušiti. Kad se fiksira, ostaje postojana satima i zaista se ne skuplja u pregibu. Još jedna mala zamjerka jeste to što metallic finiš meni lično istakne svaku boricu i nepravilnost na kapku, no isto slučaj nije samo sa ovim sjenilom, već i sa svim ostalih proiuzvodima sličnog finiša. Ja sam poprilično zadovoljna i namjeravam kupiti još smeđu i ljubičastu nijansu jer su odlične za brzinski makeup.

Swatcheva nemam, uskoro ću editirati post i staviti slike istih.


I dolazimo do posljednjeg kupljenog proizvoda za kojeg su već i ptice na grani čule, Rimmel Apocalips. Čitala sam recenzije ovih i stavila ih na wishlistu čak i kad su se tek pojavile na britanskim blogovima. Da znate samo kako sam se razočarala da nema skoro pa nijedne nijanse koj sam željela :/ Izgleda da su skroz promijenili nijanse za britansko i ostatak europskog tržišta. Jedina koju sam ja izabrala jeste Stellar, mješavina crvene, koraljne i maline. Ostale koje su mi privukle pažnju jesu Galaxy i Celestial i baš sam se začudila samoj sebi što sam baš odabrala ovu nijansu jer ih obično nosim ljeti. Ambalaža mi se jako sviđa, ima ombre uzorak i višestruko isklesan vrh zatvarača. Sama tekstura je gušća, a pigmentiranost jako visoka. Trajnost je malo duža nego kod sjajila, ali nećepreživjeti piće ili obrok - ipak se ne radi o gustoj i suhljoj teksturi dugotrajnog ruža. Ja sam, uprkos tome izuzteno zadovoljna i opet bih kupila ovaj proizvod, naravno u drugim nijansama, a za sada sam sigurna da će bar jedna od njih biti sa nekog od britanskih sajtova.

 



Jeste li probali jedan od u ovom postu navedenih proizvoda? Šta mi imate još preporučiti od drogerijskih noviteta (kao da nemam šminke za 5 života :D )?

Broj komentara: 7:

  1. Meni je npr ta maskara bila skroz ok. I ovaj ruz imam samo ne u toj nijansi i isto ga bas volim.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovu senku bih probala definitivno!

    OdgovoriIzbriši
  3. Imam apocaliptic ruž i zadovoljna sam njime. Maskara, veličina četkice me plaši :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Maskara je delovala obećavajuće po obliku četkice, šteta što se nije bolje pokazala.

    OdgovoriIzbriši
  5. Kao što rekoh za NYX nema šanse da ti zbog bisernih zuba i pravilnih usana ne stoji neki ruž/sjaj ili šta god. Savršeno precizno. A što se tiče Rimela, odavno nisam kupila njihovo ništa, a spremam se da kupim ajlajner.

    OdgovoriIzbriši
  6. Imam apocalips i jako mi se sviđa <3

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)