23. prosinca 2013.

Zimska kozmetička wishlista

Jako rijetko radim ovakav tip postova na blogu, iako mi je najdraži za čitati kod drugih blogera. Razlog tome jeste mnoštvo proizvoda na mojoj već postojećoj wishlisti na Pinterestu (onoj nerealnoj, za koju mi treba dobitak na Lotu :) ), kao i to što se nisam odlučila kako raditi wishliste, da li po godišnjem dobu, mjesecu ili bez vremenske odrednice. Danas vam sistematski predstavljam ono što u narednih nekoliko mjeseci, barem dok me ponovo ne uhvati manija za pastelnim i neonskim bojama, namjeravam dodati u svoju kolekciju. Reda radi. A ne zato što mi je rođendan u četvrtak. Shvatite ovo kao wishlistu do proljeća :)

 

Shvatila  sam da sam u hroničnom nedostatku bronzera kad sam vidjela da su svi ili shimmerasti, ili narandžasti ili se neravnomjerno nanose. Zato ću sad kupiti prejefitini i pregigamtski (33 grama!) Flormarov bronzer puterasto glatke teksture. Jesam spomenula kako uopće nije narandžast? Planiram uzeti dvije nijanse, 02 i 03, prvu za konturiranje, drugu kao klasičan bronzer.


 NYX bronzer samo zato jer mi je lijep. I shimmerast. I pinky. I leopard.

 

Isti hronični nedostatak koji  važi za bronzere, važi i za highlightere. Imam brončane, shimmerasta sjenila., bež highlightere ali nemam jedan go to, onaj koji mi omogućava da se sjajim k'o disko kugla i koji mi se ne stapa sa kožom u roku od 20 sekundi. Kad je bal, nek' je maskenbal.


 Bit ću sad hipster i reći da sam za Wet'n'Wild Megalast ruževe znala i prije nego su sve blogerice iz Hrvatske poludjele za istima. I zato jer mi treba jedna tamna, tamna nijansa koja nije prekremasta, želim Cherry Bomb.


Iako sam mislila da će nijansa Alabama biti još tamnija nego što stvarno jeste, ta me činjenica razočarala, pa kad već moram imati još nijansi iz ranga NYX mat ruževa (a moram, jer su savršeni) biram ispranu, tamnu, sivkastu nude, Butter. Zato jer je zanimljiva i jer je želim.


Kad sam uzimala Dž CG Electrify, željela sam si Emerald Sparkle, kojeg seller nije imao :kmeee: A najljepša je zelena nijansa i ko kaže suprotno, nek' trči s mojeg bloga glavom bez obzira.


Iz nove GR Galaxy linije želim bar 90 % nijansi. Ali mi je prešljokičasta i prefensi 18 prva na wishlisti.


Čekam osigurano sniženje od 50 % na Artdeco asortiman u cm-u nekad sad u januaru ili oko aprila, kad ću si kupiti ili Glam Vintage ili Talbot Runhof rumenilo. Da, zato jer sam plitka i jer ih želim samo da gledam ambalažu.


Kako sam se aktivirala što se šminkanja drugih tiče, shvatila sam da mi podhitno treba gel liner. Ali ne neki koji je prekremast, presporo se suši ili se preslikava na gornji kapak. Mislim da ću kupiti Maybellinov hvaljeni, i to što prije, prije nego mu promjene formulu, što su već počeli raditi u Europi.


Ukrasi za nokte razičitih veličina, boja, šara. Jer volim treshy nokte.


Za Garnier micelarnu sam čula pohvale i to da je identična L'Orealovoj. Za istu cijenu nudi bolje pakiranje i duplo veću količinu. I sad vi meni recite kako da ja to ne želim?


Sleekova Vintage Romance paleta mi je bolna tačka i stvarčica koju želim još od prvih promo fotki po britanskim blogovima. Nikad prežaljena i neželjenja.


Luda sam za glitterima u posljednje vrijeme i jedini koje nisam pronašla u obliku tuša jesu zeleni i crveni. Zar je toliko teško naoraviti tamniju zelenu i crvenu? Grrrr. Aura ih je srećom izbacila kao novitete za ovu zimu. I želim ih. Pa makar izgedala kao da sam izašla iz pop art reklame.


Danima tražim kremasto nude sjajilo, ono koje nema shimmera, ne uvlači se u male borice i nije prozirno. A onda sam se sjetila da takvo i postoji u asortimanu Rimmel Apocalips tekućih ruževa/sjajila čiju formulu obožavam, no nijansa nažalost nije dostupna kod nas, ali - svemogući internet je tu :)

Neću više gomilati jer bi se tu našlo još gomila koječega, ovo je samo ono što stvarno želim i što mi treba već neko vrijeme. I što naravno, jeste prvo pri popisu za kupovinu kad god odem u shopping pohod :)

Broj komentara: 12:

  1. Upravo sam stavila Avon Midnight Green za koju sam mislila da je najljepša ikada dok nisam vidjela ovu *,*
    Aura ima nešto slično ovom tigrastom bronzeru, kupila sam ga Dženani :D Apocalips mi je na vječnoj WL, ali sumnjam da ću ih kupiti prije ljeta.
    I sramota me je, ali nisam do sada čula za Garniner micelarnu. Je li stigla kod nas? Doduše, tek sam kupila Mixu, ali poslije nekada da je uzmem :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imam i ja MG, ipak mi je ES šljokičaviji :) I ja sam saznala za Garnierovu micelarnu prije neki dan tek, valjda će ubrzo kod nas doći.

      Izbriši
  2. ja bih se zaklela da je jedan Flormar bronzer sa siiitnim šljokicama :/ ja imam 1 i on je mat, a čini mi se i da je 3 bio baš narančast, a možda nisam dobro zapamtila...ne bih da ti otežavam izbor, samo kažem :D
    CG lak je diiivan i želim ga i ja sad *.*
    Vintage Romance imam već više od mjesec a nisam je još isprobala :O čekam sunce i malo vremena da je uslikam prvo :D otvorim je i gledam s vremena na vrijeme :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Dobra lista. I ja zelim Garnier micelarnu probati, a dok je ne ugledam, mislim uzeti onu Mixa.
    Mary Lou je i na mojoj listi, a Artdeco rumenilo sam vec pikirala.
    Takodje neke Sleek stvarcice zelim.
    Sta mi radis sa tim GR lakom, nisam ni znala da imaju i ti, a sljokice obožavam. Imam sve nijanse Aura glittera i zaista su super i imaju milion primjena. :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imaju, nova im je linija, googlaj, ima još ljepših nijansi :D

      Izbriši
  4. Dobro si me napomenula da izrovim ovaj Farmasi bronzer, nikad ga potrositi :-D mada moram priznati da me nije odusevio nesto, ali iskoristit ce se vec...Meni je Mary Lou-Manizer u samom vrhu WL i ovo Artdeco rumenilo zelim isto, ali sam se odlucila na Talbot Runhof, a ovo ce cekati neke sretnije dane. tj. snizenje koje i sama spominjes :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Flormarov je :D Sniženje i ja jedva čekam, sva ću im rumenila pokupovati.

      Izbriši
    2. Daaa, Flormar :D Prebaci me na Farmasi haha

      Izbriši
  5. Odlicne zelje. Ruz je prelep i zeleni CG!!!

    OdgovoriIzbriši
  6. Nisam znala za Garner micelarnu, hvala na informaciji ;) Joj ovi galaxyći nikad stić kod nas u Galant, predobri su

    OdgovoriIzbriši
  7. I ja cekam ovo artdeco snizenje, vjerovatno cu jednu kamuflazu a za dalje cu da vidim :D

    OdgovoriIzbriši
  8. The balm highlighter ti definitivno treba jer je predivan, stalno ga koristim :D
    Sleek paleta također, ja sam se u nju definitivno zaljubila.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)