16. srpnja 2014.

New In #6


Nakon prethodnog new in posta koji se pokazao kao jako uspješan, donosim vam još jedan :) Poprilično sam sigurna da pokriva poduže vremensko razdoblje u kojem nisam pisala zbog privatnih stvari o kojima ne bih na blogu. Jednostavno sam pomao i perfekcionista i odgađam sve dok ne budem imala materijala i sposobnosti za bolje, zbog čega mi je i blog postao obaveza umjesto odmora.

No, da se vratim na kupovine. U ovom razdoblju sam se odlučila krenuti sa šminkanjem, a samim time i graditi kit. Zbog toga nisam kupovala previše šminke za sebe, osim prijeko potrebnog i fokusirala se na pomno planiranje kako da izgradim  ekonomičan, praktičan i kvalitetan kit.



Dosadne stvari. Gel za tuširanje u maxi pakovanju, Garnier  micelarna otopina koja je već 3. bočica po redu koju trošim (na slici je 2., dok sam objavila post i potrošila sam je :)) i Violetino mini pakiranje maramica za skidanje šminke koje sam dobila na kasi u dm-u. 


Na Siranu se otvorila Roxanne radnja sa Golden Rose i Classics kozmetikom, Xceed i Roxanne parfemima i mnoštvom drugih sitnica od kojih sam si ja uzela novu metalnu turpiju (jer staklene ne rade ništa za mene) i dva para kineskih trepavica (za po kući :)). Kupila sam još i usku četku za feniranje, ali nju nisam slikala.


Balein vitaminski šampon ništa ne radi za moju kosu, ali sam zato oduševljena dm verzijom vodice za ispiranje usta (Dontodent) koja je uz to i dosta jeftinija od Listerina (250 ml Listerine je oko 6 KM, dok je 500 ml Dontodenta oko 4 KM).


Malo sam se za promjenu odmakla od Mercatorovog MyBody i Essenceovog plavog odstranjivača i ponovo kupila Ebelin. Solvente je tu da isprobam da li se imalo razlikuje od svojih užasnih klasičnih verzija.


Ljubičasta ekipa za kosu :) Ljubičasti Gliss regenerator u spreju, kao i cijela ta linija, je snižen 50 % u dm-u.


Na "Našminkaj mi osmijeh" eventu dobila sam Avonov Fleur parfem koji je dušu dao za proljeće i ljeto jer je svjež i sladak - recimo samo da ga moja mama jako voli i često koristi pošto je ona ljubiteljica takvih mirisa, te ruž za usne iz mat linije koji zapravo nije mat. Radi se ko tamnijoj nude nijansi koja je odlična za srednje taman ten jer nije prehladna i jako lijepo se složi sa brončanim tenom i tamnijim nijansama na očima.


Za kit sam uzela Bourjois Healthy Mix za suhu kožu bez previše nepravilnosti, nijanse su 52 i 55. 52 i ja koristim kao svakodnevni puder, iako mi je nijansu taman čak i u ljetnim danima, pa ja sitaciju sredim korektorom i bronzerom.


Još stvari za kit, iako ponekad i ja koristim Maybelline Color Tattoo u famoznoj Permament Taupe nijasni za obrve. Uzela sam i L'Oreal gel liner koji dolazi u pakovanju sa kistićem.

Zatim slijedi gomila noviteta iz dm-a o kojima nikako da pišem. Isprobala sam skoro sve, oko nekih mi se bilo teško odlučiti kakav sam dojam stekla, nekima sam izuzetno zadovoljna i kako ovo pišem, ili su u stalnoj upotrebi ili već potrošeni.


Nova Baleina linija proizvoda za dugu i oštećenu kosu u koju su uključeni šampon, regenerator i maska/kura za kosu koja nije na slici jer je potrošena. Moram reći da su mi već ušli u omiljene proizvode za kosu, zajedno sa sprejem za ravnanje kose čije se djelovanje zaista i primjeti na kosi, dakle nemate dojam da vam se iz kompanije smiju jer su vam podvalili vodu koja ne radi ništa (znalo mi se dešavati :)).


Krema za celulit koju nisam još ni isprobala, gel za tuširanje kojeg već smatram kao jednu od kategorija prepoznatljivih za Baleu (budući da svake sezone imaju nova i zanimljiva izdanja) i Balein losion za tijelo sa šimerom na kojeg ću posebno obratiti pažnju dok budem pisala recenziju jer je zamjena za drugi Balein šimerasti losion koji je bio favorit mnogih dok je još bio u prodaji.


Alverde proizvodi iz nove kolekcije: ruž u hladno crvenoj (na nekome i malinastoj) nijansu, ružičasto sjenilo i zanimljiv proizvod za čišćenje lica za kojeg vjerujem da će biti idealan za putovanja zbog svoje kompaktne ambalaže.


Posljednja dva mjeseca sam iz dm-a dobila prave ljetne proizvode, iako nam je ljetno vrijeme pomalo poljuljano gotovo stalnim kišama, ali se radi o stvarima koje gotovo svi koristimo u tom periodu. SPF je obavezan tokom cijele godine, mada mi se čini da ga se većina, u kojoj sam i ja, sjeti tek kad ljeto bude već u jeku. Tu su Sundance SPF30 stick i SPF20 losion za tijelo, kojeg sam već isprobala prošle godine, mada u drugoj mirisnoj verziji. Također sam dobila i svoj voljeni gel za brijanje kojeg gotovo uvijek imam u nekoj od drugih mirisnih verzija, i svjetlucavi sprej za noge koji će biti dobra suptilnija verzija šimerastog losiona.


Posljednji set proizvoda za ovaj mjesec se sastoji iz Lovely linije Baleinih proizvoda za njegu stopala, koja je odmah našla mjesto kod moje mame koja ima problema sa oštećenom i tvrdom kožom stopala, posebno ljeti. Za mene se našla divna Ebeline ogrlica u mojem stilu, jer volim jednostavne, ali elegantne komade, te najnoviji fluidi za njegu lica od kojih sam probala ružičasti za sve tipove kože i odmah mi je postao favorit među Baleinim proizvodima uopće :)


U martu sam svratila do Kiseljaka, kafenisala sa Anelom, Nikolinom i drugom Nikolinom, i naravno otišla u Galant i izašla sa okruglo 20 stvari za 60 KM - pa recite da nisam dobro prošla :)




Sve Flormar stvarčice: sve nijanse korektora (jednu sam već imala od prije), tri olovke za obrve (četvrta nijansa je crna i nemam potrebe za njom), narandžasto-crvena olovka za usne i najdivnija nude koju sam izgubila (kmeee) i najdivnije nude sjajilo koje posvijetli svaki ruž i visoke je pigmentacije. Kod ruža nisam išla na nude, već sam se odlučila za ružičastu sa žutim podtonom iz Revolution linije koja nažalost nema formulu tako dobru kao što je nijansa.


Pokupila sam i tri Moda sjenila i zaključila da moram po još njih jer su u biti to presovani pigmenti, no njih nisam slikala jer sam ih depotovala i još ih nisam popravila od nezgode,  te tri kista, dva Flormarova i jedan Gold (prvi put čula za brend kod Anele, ali su im kistovi za lice flafasti, ne opadaju dlake - jako kvalitetni).


Ostao je sam samcat i jedan jedini lak kojeg sam u Galantu kupila, pored silnih polica punih lakova.

Ako se pitate odakle 20 stvari ako sam navela samo 18 - uzela sam i naočale i novčanik.


Uzela sam i Golden Rose Satin Smoothing Fluid pudere za kit, koje uglavnom koristim na probama, dok za finalna šminkanja koristim druge pudere.


Puder u sticku u svjetlijoj nijansi jer tamniju već imam od prije i koristim ih za konturiranje. Divni šljhokičasti tuš koji najbolje izgleda kad ga se nanese preko tamnog sjenila ili u unutrašnjem kutu oka. Ostalo su stvari za nokte: brzosušeći nadlak koji mi je zamijenio Essence Better Than Gel Nails kojeg nema više u prodaji, Calcium Milk za jačanje noktiju što nisam primjetila jer su moji ionako čvrsti i ne očekujem da vidim rezultate na već oštećenim vrhovima, te dva laka koji su među mojim favoritima za ovo ljeto.


Osim poznate Paris linije lakova, sada su dostupni i Paris kompatni puderi - mene nije impresionirao jer je mekaniji, pa se i više primjeti na licu od Revelique Soft pudera kojeg sam potrošila. Zatim slijede ozbiljno podcijenjeni Golden Rose proizvodi, jer iako je GR u posljednjih nekoliko mjeseci, možda čak i godinu postao poznat brend na našim prostorima (što pripisujem lakovima i novitetima), nigdje na blogovima nisam vidjela da se piše o fantastičnim kompaktnim rumenilima koja me podsjećaju na Artdecova i šljokicama koje su nažalost povučene iz proizvodnje, ali su u BiH još uvijek dostupne. 


Šljokice u nijansi 205 sam koristila kad sam šminkala Dženanu/Blogobebu/Betmenku/Šljokicu :)


Gomila GR lakova, uglavnom u pastelnim i jarkim nijansama. 69 imam na nožnim prstima i radi se o pravoj Barbie rozoj, dok sam 80 nosila na noktima 7 dana sa 3 sloja i minimalnim oštećenjima.


Još Velvet Matte ruževa - jako mi je žao što ih nisam slikala kako treba i ne dolaze na izražaja na ovim fotografijama. 03 je smećkasta nude, 10 je prava boja usana, dok je 24 najdivnija mješavina crvene, narandžaste i ružičaste ikad. Bila sam naručila i 07 i 12, ali sam ih proslijedila dalje prilikom šminkanja. 


07 je najdivnija baby pink ikad, koristila sam je za bridal makeup ovdje.


Golden Rose je u svoju ponudu uvrstio i Dream Eyes, Eyebrows i Lips olovke. Uzela sam 405 i 406 - 406 je odlična smeđa za koristiti kao bazu ili čak i u pregibu za neki look iz 60ih, 303 za obrve, i 520 i 509 za usne. 520 je najtamnija nijansa, mješavina bordo i ljubičaste. Malo prekremaste za moj ukus, ali znam da mnogi vole takve. Tu su i tuš u olovci, Style crni glossy tuš po Azrinoj preporuci, šljokičasti tuš kojeg sam greškom uslikala ponovo i hvaljena Wonder Lash maskara.


Od uvoznika za Golden Rose sam dobila i Epilady set za depilaciju sa roll-on voskovima, uljem za poslije depilacije, grijačem i trakama za vosak. Primjetila sam da je i Veet u skorije vrijeme izbacio ovakav set.



Sve sa dvije slike gore sam dobila od Jasmine (neizmjerno hvala <3) i naravno da mi je favorit Lady Danger jer se radi o najljepšem crvenom ružu ikad.


Za kit sam kupila fantastičnu Catrice Glamour Doll vodootpornu maskaru, Fing'rs ljepilo koje se sporije suši od Artdecovog ali se jednostavnije nanosi i Misslyn ljepilo za parcijalke.



Jasmina je u Arenu dobavila i Ardell trepavice, pa sam uzela nekoliko komada za prigode na kojima sam šminkala. Najviše su me oduševile popularne Demi Wispies i Double Up 202 koje nisam slikala, ali ih možete vidjeti na fotografiji bridal makeupa prethodno u postu. GR lak sam dobila uz narudžbu, a konačno sam nabavila i NYX Taupe koje mi je savršeno za konturiranje.

Evo i kako Taupe izgleda na meni:



Sa BuyInCoinsa sam nabavila dva paketa trepki i izabrala one koje izgledaju najmanje plastično. 


Konačno sam nabavila i hvaljene Kryolanove Supracolor pudere koju su savršeni za fotografisanje i za problematičnu kožu, ali sam ih isprobala na sebi i podijeljenog sam mišljenja jer izgledaju krajnje neprirodno na koži koja ima suhih dijelova i moraju se pažljivo dozirati.




I za kraj, još komada za kit od MAC-a, ovaj put Blot puder i Neutral Cool paleta. Mislim da o njoj neću pisati mnogo već ću dojmove ostaviti za recenziju :)

To bi bilo to za ovaj new in post. Pišite mi da li vam se nešto posebno dopada ili vas zanima kako bih mogla požuriti sa recenzijama :)

Broj komentara: 10:

  1. GR tekući puderi, baš me zanima kakvi su ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Mnogo mi se dopada novi izgled bloga… mnogo….
    divni su ti i noviteti, samo nemoj više ovako dugo čekati da ih pokažeš ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Aaaa oci su mi ispalee, želim svee :D pianje ako moze gdje se imaju kupiti Golden Rose preparati pogotovo lakovi ovi novi? hvalaa :**

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U Areni, ako si u Sarajevu i hoćeš uživo da vidiš, mislim da su stigli u Roxanne radnju.

      Izbriši
  4. divni noviteti :) i morat ću potražiti tu roxanne radnju :)

    OdgovoriIzbriši
  5. aaa predivni noviteti , ali sta je s obrvama tvojim , meni ti nikako ne leze licu , previsoke su i predebela, a inace si bas lijepa :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :) Obrve sam dosta stanjila, mislim da je to zbog ugla slikanja, ja ih podignem jer su ravne koliko god da im naglasim luk.

      Izbriši
  6. L'Orealov liner mi je super, a Colour Tattoo u Taupe planiram nabaviti! GR sam tek počela uvrštavati u svoju kolekciju, mada čujem sve više i više pozitivnih krtiika! MAC proizvodi su diiivni :)

    OdgovoriIzbriši
  7. ajme koliko stvariiii
    ne znam što da prvo iskomentiram
    onaj Ebelin odstranjivač imam i koristim, oke mi je zasad :D
    ova Alverde kolekcija mi je preslatka sa ružicama
    volim balea gelove za tuširanje :D
    i Maybelline taupe nijansa mi je odlična i kao sjenilo i za obrve :D na tebi izgleda super :D

    OdgovoriIzbriši
  8. super, super noviteti, uživala sam razgledavajući!

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)