26. rujna 2014.

Tutorial - uređivanje i iscrtavanje obrva

Ukoliko bi me neko pitao koji je najvažniji segment makeup-a i lica, rekla bih obrve. Okej, znam da nije tačno i da recimo dodir rumenila i maskare uz uredno očupane i počešljane obrve može izgledati i izgleda bolje od nacrtanih obrva na golom licu koje time svu pažnju privlače na sebe, no ja sam eyebrow team :) Moj brzinski makeup kad žurim se sastoji od obrva i mrvice korektora na kapcima i podočnjacima fiksiranog puderom u kamenu. Zbog toga obično možda i previše pažnje posvećujem obrvama pri šminkanju i sebe i drugih i nalazim im mane koje neko možda drugi i ne bi.

Pošto sam svoje obrve koliko-toliko oblikom dovela u red, šminkam ih sa Maybelline Color Tattoo sjenilom ili samo sa tvrđom smeđom olovkom (Golden Rose ili Revelique), mada CT prevladava u posljednje vrijeme. Ipak, pri šminkanjima sam se susretala sa  obrvama koje zahtijevaju nešto drukčiji tretman, dakle ili su dlake dosta jače i duže, ili su dosta tanke i imaju rupica... Tako da sam ipak odlučila tutorial raditi na drugarici koja ima svjetliju kosu i dosta drukčije obrve od mojih. Hvala Nikolini za prijedlog za  tutorial, posveta istog ide njoj :)



1. Obrve prije sređivanja imaju duže dlačice na početku i viška dlačica ispod linije obrva.

2. Obrve sam počešljala i ošišala te time napravila oblik. Ovo je vrlo važan korak kojeg ne bih preporučila kod nekoga sa jačim i tamnijim dlačicama koje se vrlo često pomalo i uvijaju zbog toga što često i vrhovi dlaka ulaze u okvir oblika obrva i njihovim skraćivanjem ga vrlo lako možete poremetiti. Radije počupajte samo višak i dlačice dovedite u red gelom ili voskom za obrve.

3. i 4. Kako su prijateljičine obrve tamne, nisam ih htjela oblikovati svjetlijom olovkom prije popunjavanja rupica i nanošenja baze za postojanost svih proizvoda na obrvama, obrve sam iscrtala kremastim sjenilom (Maybelline Color Tattoo Permament Taupe). Prvo sam precizno iscrtala vanjski dio obrve, a zatim sam sredila ostatak obrve pazeći da ih ne precrtam pa sam radila lagane i brze poteze od donjeg dijela obrve prema gore sa vrlo malo proizvoda na kistu.

5. Kako bih obrve posvijetlila i dala im malo topliji ton, preko cijele površine obrva sam nanijela olovku za obrve za plavuše (Flormar olovka 301). Nisam odabrala sjenilo da ne bi dobila prepepeljastu nijansu.

6., 7. i 8. Preciznim i čistim kistom sam nanijela korektor (Ben Nye krug korektora, svjetla i žućkasta nijansa za highlight pomiješane). Prvo sam definirala vanjski dio obrve, a zatim sam ostatkom korektora definirala i ostatak donjeg dijela. Radi preciznosti sam nanijela korektor i na gornju stranu vanjskog dijela obrve.

To bi bilo to :) Pored navedenih proizvoda sam koristila dva kosa kista sintetičkih vlakana. Za mene je ovo najjednostavniji način  za dobiti definirane obrve bez mučenja nanošenja slojeva sjenila i olovke i preciznog iscrtavanja olovkom. Znam da vjerovatno ovakve obrve nisu za svakoga, ali ja ih volim i nastaviću da ih volim :)


Sad mi pišite u komentarima kako vi iscrtavate svoje obrve i šta mislite o mojem načinu rada :)

Broj komentara: 11:

  1. bas moram da isprobam CT ... inace sam tesko bacila oko na anastasia brow pomade :D

    OdgovoriIzbriši
  2. E vala naucit cu ja njih ovako nacrtat... Pusa velika i hvala za tutorial

    OdgovoriIzbriši
  3. pet puta ostavljam komentar, valjda ce jednom uspjet. ima da ih naucim ovako crtat, pa makar... hvala na tutorialu, bit ce od velike pomoci

    OdgovoriIzbriši
  4. ja sam isto na team-brows, i najviše ih volim ovakve. s tim da ja još malo prođem češljićem preko gornjeg ruba i njega ublažim, a donji volim da je "oštar" :) ako nemam vremena za šminkanje, bar obrve moram srediti, makar malo i makar u autu :D

    OdgovoriIzbriši
  5. meni ovo odlicno izgleda. super je. ja sam jedna od onih sto ne vole prenaglasene i preocito iscrtane obrve. zao mi je sto mi CT ne odgovara bojom, bas dobiju taj sivi pepeljasti ton i ne ide mi uz boju tena ni kose. kod mene kombinacija revelique olovke, catrice sjenila i CT kao podloga, pa kako se za sto uhvatim ujutro, time i nacrtam...

    OdgovoriIzbriši
  6. Odlično, jako mi se sviđa! Slažem se da su obrve vrlo bitne i zaista podignu svaki look, ali eto, do prije godinu dana ni ja im nisam pridavala puno pažnje. Sada ih također malo šišnem, pinceta je naravno obavezna, a popunjavam ih također pomoću Maybelline Permanent Taupe i neke olovke ili sjenila za obrve (volim Catrice Eyebrow set i Kryolan paletu za obrve)

    OdgovoriIzbriši
  7. Odličan post! Volim da gledam brow tutoriale. :D

    OdgovoriIzbriši
  8. ja sam eyebrow-nazi također, jednostavno ne volim neuredne obrve :/ doslovno me zaboli fizički kad vidim ružne obrve...ali to sam ja :D
    ja svoje slično radim samo u rusty-narančastoj boji....jedino ako kosu obojam u kričaviju crveno uz to furam i crvene obrve ;)

    OdgovoriIzbriši
  9. Obrve su ti genijalne! Ja svoje samo malo popunim kad sam raspoložena za to i čau :D

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)