9. veljače 2012.

Januarski haul!

....Iako je sve osim januara :D  

Prošlog mjeseca nisam previše kupovala osim proizvoda koji mi zaista trebaju, jer pokušavam smanjiti količinu kozmetike, biti više organizirana i štedjeti kako bih si mogla priuštiti stvari sa wishliste i kupovati više stvari sa neta (jer uvijek nastojim kupiti više proizvoda na eBay-u od istog sellera zbog shippinga). I naravno, više odjeće, jer su sad cijene niže nego ikad, sniženja su u punom jeku, pa pokušajte iskoristiti tu priliku.
Pa, krenimo od odjeće i obuće.

 o

Prve na slici su lakirane cipele sa punom petom koje sam dobila kao poklon za rođendan od prijateljice. Iako ne izgledaju najljepše, strašno su udobne i planiram ih nositi uz crne farmerice ravnog kroja. Sljedeće su proljetne čizmice iz Kotona koje sam ugrabila za 50 KM i koje mi se jako sviđaju, osim činjenice da nisu baš najšire što ja volim. Zatim je na redu mnoštvo šaleva, te dvije suknje - jedna crna sa neonskim prugicama i jedna plišana sa tigrastim printom. 


Tamno crvena džemper-rolka iz Terranove koja je baš topla i čija mi se boja sviđa u kombinaciji sa šalom tigrastog printa. Platila sam je samo 20 KM :)


Još nešto iz Terranove, preslatka i pretopla siva kapica koje je bila 30 KM, a koju sam kupila na sniženju za   15 KM. Izuzetno je topla i nosim je ovih dana na sve moguće načine.



 U New Yorkeru sam za 25 KM kupila Pinhead majicu, i to na muškom odjeljenju jer imaju najbolje majice kratkih rukava, pamučne, udobne, mekane i sa fora printovima, te sivu trenerku za proljeće.


Još jedna fotka Koton čizmica <3


Predivan tamno srebrni prsten sa tirkiznim kamenom kojeg sam kupila na pijaci za sitnih 3 KM kod djevojke kod koje kupujem Flormar lakove. Nosila sam ga najviše uz Essence Choose Me lak.


Kozmetički haul sa dva prstena dolje kao uljezima; crveni sam kupila još početkom decembra.


Preparativni dio, ništa posebno - vazelin kako bi uklonio suhe dijelove kože, Essence hidratantna krema, odstranjivač laka te my skin maska/piling za lice. Dole su i spužvice koje koristim za gradient na noktima ili aplikaciju kremastih rumenila i proizvoda. Tu je i Artdeco Hydra Silk puder za koji već pišem recenziju kako bih ga usporedila sa još jednim Artdeco puderom kojeg imam.


Staklena turpija za nokte jer mrzim zvuk kojeg proizvode klasične; zatim tamno plava BeYu olovka za oči, Artdeco kamuflaža i sjenilo neobične zelene boje, Classics maskara i Golden Rose tuš za tankim kistićem.


L'Oreal lip blush ruž/sjajilo iz Color Rich linije (smatram da je defitivno uljez u toj liniji, jer je više sjajilo nego ruž).


I, za kraj, Manhattan rumenilo još iz decembra, te Bourjois mineralni puder u kamenu.

A sad, nešto što jeste haul, ali ne januarski :) Ovo sve sam kupila prije dva dana kada sam se zaputila u cm po Essence sitnice koje izlaze iz asortimana.



Taupe sjenilo u nijansi Taupe of the Pops koje je jako slično jednom od Urban Decayovih sjenila iz Naked palete; za razliku od većine Essence sjenila ima jako lijepu i svilenkastu teksturu i ne trusi se.


Tirkizno-zeleni tuš I Love NYC kojeg nažalost više nećemo viđati na policama; nijansa koja predivno ističe smeđe oči i odlično služi kao baza za zeleni smokey.


Artdeco Ultra Volume primer koji izlazi iz prodaje zajedno sa jednim smeđim ružem i nekim proizvodom za izbjeljivanje noktiju; kupila sam ga za sitnih 3 KM i ostao je još samo jedan kada sam ja otišla. Super proizvod za neutraliziranje prirodne boje usana i zaglađivanje istih. Nadam se da će i Lifting Lip Base koja će ga zamijeniti biti jednako dobra.


Dva color&go lakića - Reach Peach koji će biti odličan za jesen i tmurno vrijeme, kao i u kombinaciji sa zlatnim pečatima i uzorcima, te Irreplaceable, nijansa koju upravo sada imam na noktima - boja pijeska sa mnoštvom sitnih zlatnih čestica.


Te nešto po što sam svratila u dm - Balein odstranjivač šminke sa lice i oči kojeg sam kupila čisto zato jer nisam nikada prije koristila odstranjivače ovog tipa - gelaste, glatke tekstrure u tubi poput gela za pranje lica.

A sad mi vi recite što se lijepoga kupile u posljednje vrijeme :) Pokoji savjet ili preporuka su dobro došli!

Broj komentara: 11:

  1. SSimpa haul :) mene interesuje ovaj 4in1 essence? Kada prođe probu prosledi utiske :) hvala

    OdgovoriIzbriši
  2. kaj se furas na mene s tom pinhead majicom :D
    ove lakirane cipele su mi fantasticne <3

    OdgovoriIzbriši
  3. Super stvarčice!Jao moram i ja da probam ovaj gel eyeliner:)

    OdgovoriIzbriši
  4. kako su dobre ove čizmice iz Kotana i baš ih vidim na tebi! :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Super su mi čizmice i crna suknja sa neonskim prugicama (hoću! odakle?)
    I šubarica je krasna!
    Ja sam htjela kupiti ljubičasti tuš, ali svi su bili otvoreni, grrr!

    Koji je to divni ciklama ruž na prvoj kozmetičkoj slici?

    OdgovoriIzbriši
  6. Nisam skužila koje je ovo rumenilo skroz desno na slici kozmetike ali izgleda preprekrasno!
    Jako dobar ulov, nice job ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. Cure, zaboravila sam napisati o rumenilu i ružu, ide editiranje :)

    OdgovoriIzbriši
  8. @Biberlee: Kupila u second handu za 5 KM, nisam mogla vjerovati da sam uspjela naći nešto takvo :)

    OdgovoriIzbriši
  9. koliko si platila artdeco comuflage cream?

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)