1. svibnja 2012.

Aprilski shopping

Osim što sam ovog mjeseca kupila samo jedan ruž i niti jedan puder/korektor (na što sam izuzetno ponosna, jer ih imam već za pet života + za podijeliti trećini države), konačno sam, da izvinete, podigla dupe, otišla do banke i uplatila nešto novca na račun (na kojem sam bila debelo u minusu) i ponovo počela online kupnju nakon barem 5-6 mjeseci. Možete misliti u kolikoj sam sad opasnosti kad sam počela bidati na aukcijama :O No, da prvo počnemo sa stvarčicama bliže nama. I to sa preparativom :)



Prvi na listi su šampon i regenerator. Nivein Long Repair šampon sam kupila čisto iz znatiželje da promijenim svoj Head&Shoulders šampon protiv peruti s mentom. Pokazao se kao sasvim solidan i jako dobar, ali mi je ipak H&S bolji jer imam osjećaj da bolje čisti kožu, osvježava i daje mi više volumena. Schaumin Q10 regenerator je kupljen pogreškom, moja mama ga je kupila sebi misleći da je šampon :) Doduše, obje smo ga prisvojile jer je zaista sjajan. Njegovu konzistenciju bih najbolje opisala kao nešto između pjene i kreme - nije pregust niti pretežak, a stvarno dobro njeguje kosu i što je najbolje, ne ostavlja "film" na površini dlake karakteističan za većinu regeneratora koje sam dosad isprobala i koji su mi uzrokovala značajan nedostatak volumena.


I dalje bojim kosu u tamno smeđu jer mi je najpraktičnija - za nijansu-dvije je tamnija od moje prirodne smeđe boje čiji nisam veliki fan zbog prevelike količine plavog pigmenta, pa je ne moram farbati svake 2-3 sedmice u strahu od preprimjetnog izraštaja. Iako je u početku svaka tamno-smeđa na meni crna, nakon nekog vremena malčice izblijedi i izgleda jako prirodno, što mi se mnogo dopada. Ovaj put sam odabrala 3.0 Prestige Brown nijansu iz nove Garnierove Color Sensational linije. Nisam je još isprobala, ali iz prijašnjeg iskustva sa ostalim Garnier farbama, mislim da će biti i više nego odlična.


WHY??
Još nešto što sam jučer pokupila zajedno sa farbom i jednim divnim lakićem o kojem ćete čitati malo dolje niže jeste Balein Indian Chai piling za tijelo. Ni njega nisam još isprobala, ali ga jesam šnjofala satima i proklinjem Baleu što ga ne uvrsti u stalni asortiman. Ima ih još nekoliko u dm-u i sasvim sam sigurna da ću obezbjediti zalihe. Miris je divan, predivan, miks narandže, vanilije i još nečega što ne mogu odgonetnuti, a tekstura je gušća i bogata, barem po onome što sam imala prilike zaključiti nakon isprobavanja na podlaktici :) Još jedan plus je što sadrži ulja, pa dodatno njeguje.



Vojska dodataka za oči ovog mjeseca dolazi iz Essenca i Maybellina. Prva je Colossalka, njihova, ako se ne varam, najprodavanija maskara koja mi se na prvo isprobavanje nije nimalo svidjela, pa sam ja fino otišla i izazvala pometnju na Fejs stranici :D Šalu na stranu, maskara mi je sad puno bolja, ali ipak ne toliko dobra koliko sam od nje očekivala. U paketu s istom sam dobila gratis Master Drama olovku za oči kojom sam oduševljena i, opet, proklinjem naše uvoznike koji su je odlučili povući iz asortimana. Samo se nadam da će Avon SuperShock gel olovke biti ovako dobre.

Od Essenca sam nabavila novi kist za sjenila, jer imam još dva kista iz asortimana za oči i jako sam zadovoljna. Ovaj je, doduše, nešto grublji i nije toliko pljosnat koliko sam očekivala. Više javljam u recenziji nakon temeljitog pranja i isprobavanja. Čini mi se da će ovo prvo, nažalost, biti večeras (bol u leđima će sutra ujutro biti nepodnošljiva).

Zatim dva proizvoda iz I <3 linije, čisto iz razloga jer sam za jedan čula mnogo pohvala, a imam i još jedan (maskaru) kojim sam oduševljena. Radi se o bazi za sjenila i highlighteru u olovci. Bazom sam djelimično zadovoljna, vjerovatno iz razloga što sam navikla na Artdeco bazu koja je gušća i ljepljivija, a samim time i duže drži sjenila na mjestu. Opet, I <3 Stage nije loša ako ne stavite nikakav puder ili korektor ispod iste, inače se pozdravite sa sjenilom sa kapaka i zaželite dobrodošlicu istima u pregibu. I <3 Runway je highlighter kojim  sam poprlično razočarana jer koliko god se blendao i blendao, nemoguće ga je izblendati da ne izgleda kao bijela linija glittera duž jagodične kosti. Možda bi bolje izgledao na očima, ko zna. Još jedan minus je svakako i bezobrazno mala količina od 1,5 ml O.o


Proizvodi za usne među kojima je samo jedan ruž :) GR 67 o kojem sam već pisala ovdje. Uvijek kupim više ruževa nego što mi treba i drago mi je što sam se uspjela zaustaviti. Barem dok mi ne dođe stol sa ladicama 3:) Drugi je balzam za usne koji mi je uzela mama i kaže da se ne sjeća gdje, ali ja zasigurno znam da izvrsno miriše i podjeća me na vaniliju  i svima nam poznatu nekadašnju grožđanu mast (mljac :P).


Sa GR ružem sam uzela i njihov trobojni bronzer pošto sam kod Makeup&More pročitala nešto o istom. Iako se malčice teže blenda, potpuno je mat, a nijansa je žućkasta, nimalo tamna niti narandžasta, što mi i više nego odgovara.



Lakića su samo tri jer je moja ogromna kutija za iste dimenzija 30x25x15 cm prepuna i jedva se zatvara uprkos tome što ova tri sa još nekolicinom stoje zasebno na polici, i uprkos tome što imam još barem 5-6 za podijeliti i nekoliko sam potrošila ili bacila. Sreća te nisam tolika lakoholičarka kao pojedine bloggerice, ne bi mi bilo kraja :) Prvi lakić je jarko zeleni sa sitnim shimmerom marke Kost (Italija?) koji mi je mama uzela zajedno sa balzamom. Ovo je moj prvi lak takve boje i jako, jako mi se sviđa. Treba mi još jedan koji naginje na žuto. Sljedeća dva su isti zelembaći (prije njih sam imala najmanje zelenih), od kojih sam vam prvog, Essence Viva la Green, već pokazala, a drugi tek to čeka. Radi se od Deborah Shine Tech lakiću u nijansi 56 koju upravo sada imam na noktima i ne mogu se prestati diviti koliko je lijepa i divna i prekokrasna...Ah....

*_*
Sa Asosa sam konačno naručila tene o kojima sam vam govorila u wishlisti i već sam zabrinuta jer ih nakon 13 dana još nema. A trebale su stići još 26.-og. Vjerovatno da su otvarali paket na granici - nije da mi nešto naročito smeta, ali gdje su moje tene sada? -.-'

Sljedećih nekoliko stvari je skoro sve sa eBaya i nisam ih platila više od dolar i nekoliko centi. Prva je sa Buyincoins i najvjerovatnije da im je out of stock čim je ne mogu naći na njihovoj stranici. Radi se o lampici koja se zakači za knjigu i možete čitati do mile volje dokasno u noć (i osluškivati koliko glasno vam ukućani hrču :D). Možete je naći i na eBayu ovdje, a evo kako izgleda:

Dalje, moustache dupli prsten. Like a sir!


10 pari random trepuški da se malo uvježbam pri stavljanju i katkad začinim već totalno nakinđuren  i pretjeran look kao ovaj:


I dvije sitnice upecane na aukciji - čini me sretnom kad u nečemu pobjedim (Jarac u horoskopu :D). Sintetički kist za definiranje oka i plava shimmerasta sjena. Zanemarite MAC natpis na oboje, fejk su - i sama cijena im to govori. Nevermind, ako ih hvale ostale blogerice, ko sam ja da odbijem :)


To je to od mene! Kao šlag na kraju jedna lijepa vijest, a to je da ćete moj intervju za woman.ba imati prilike čitati ako ne ove, onda već sljedeće sedmice. Mislim da bi bio red da se ovim putem javno zahvalim cijelom timu, a posebno novinarki Nadini koja je bila dovoljno strpljiva čitati moje kilometarske odgovore i čekati me dok prekopavam po milionima fotki i foldera u potrazi za slikom koja ne prikazuje samo makeup look, nego mene barem do ramena (a da mi kosa, kako sam joj objasnila, ne izgleda naelektrisano kao da sam tek ustala iz kreveta) :)

Usput, sretni i ugodni praznici i lijepo se provedite (ako to trenutno već ne činite). Ja odoh čitati Goethea i uživati. Puse :*

Broj komentara: 7:

  1. I ja sam oduševljena tim peelingom <3

    OdgovoriIzbriši
  2. Sve sam vas navukla na Indian Chai hihihihihi. moram hitno po nabavku zaliha dok ga nije nestalo iz svih DM-ova :D
    Ako tražiš highlighter, probaj definitivno Collection 2000 The highlighter (bež-zlatni ton, ali se skroz dobro blenda), ili ELF Spotlight (ili neku drugu nijansu - ali u sticku, onu u tubicaqma su preprepreshimmerasti), on ima bjelkasti ton, pa zavisno od toga koja ti nijansa više odgovara. Prvi košta oko 3 funte, drugi oko 1,5 funtu, i meni su super ako voliš prirodni look, a ne bijelu liniju, ili šljokičastu liniju na obrazu ;)
    Čekam recenzi8ju ovog Essence kista, čini mi se dosta aličan ELF kistu za sjenila iz Obične linije, pa ako zaista jeste, kupujem odmah ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. mene najviše zanimaju iskustva s kojekakvim podlogama za sjenila. pazi sad ovo-nikad ih nisam ni isprobavala jer sam jednostavno zaključila da ne funkcioniraju. dakle, u krivu sam?

    OdgovoriIzbriši
  4. joj kako je dobar taj prsten :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Super šoping. Baš se mislim sad da odem do dm-a da potražim ovaj piling :)
    Odličan prsten ♥

    OdgovoriIzbriši
  6. Gdje si kupila ovaj Kost zeleni lak? I mooolim te, gdje TACNO uzimas ovu GR kozmetiku, ja znam da ima negdje na pijaci, al' ne znam ni na kojoj ni nis xD

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)