16. svibnja 2012.

Recenzija: Maybelline Colossal maskara i Master Drama olovka za oči

Vjerujem da ste sve dobro upoznate sa Maybelline maskarama i da ste probale dobar dio iz asortimana, budući da se ubrajaju od neke od najpopularnijih na našem tržištu. Posebno Volume Express linija, i to Colossal maskara prepoznatljiva po upadljivoj žutoj ambalaži. Kako i sama volim guste i voluminozne trepavice, nisam mogla a ne isprobati barem nekoliko komada. Prva na listi je bila Falsies (za vas koje ne pamte nazive, to je ona u magenta ljubičastoj ambalaži), kojom sam bila jako zadovoljna, a njena svojevrsna srodnica, Colossalka je uslijedila iza. Nažalost, nije me pretjerano dojmila kao većinu djevojaka čije sam recenzije čitala (fakat ne kontam što nije u redu sa mnom - niti jedna od hvaljenih i popularnih maskara mi ne odgovara). Iako ne volim pisati negativne kritike i recenzije, jednostavno je činjenica da se jedan proizvod može ponašati drugačije od osobe do osobe (posebno puderi i maskare). Uglavnom, hajdemo mi na konkretnu recenziju (malo će biti kraća nego moja uobičajana kilometarska blebetanja :)).




Colossal maskara pripada, kako sam već spomenula, Volume Express liniji maskara, zajedno sa nekolicinom ostalih, uključujući i Falsies i One by One. Colossalka je na tržište stigla još prije dvije godine (ako ne i više) i tada je bila jedna od rijetkih maskara u drogerijama sa nešto glomaznijom četkicom/aplikatorom, što je mnoge privuklo. Klasična Colossalka (jer postoji i Cat Eyes verzija) dolazi u tri izdanja - vodootpornom, običnom i ultra crnom. Ja imam ovo posljednje. Razlika je, osim naravno i formuli, i u ambalaži - istina, imaju zajendičku jarko žutu tubu, ali slova i natpisi su drukčije boje, zavisno od izdanja. Četkica je ista kod sva tri, velika i sa sintetičkim vlaknima koja nisu pregusta (odn. preblizu smještena), a otvor na tubi maskare nije preširok, tako da četkica zahvati relativno povoljnu količinu maskare. Pošto je četkica nešto veća, sigurno da će vam trebati prakse da se malo uvježbate i, prije svega, naviknete na njeno korištenje koje neće rezultirati neuglednim flekicama na kapcima.


Ova maskara obećava volumen i pune, kolosalne trepavice kombinovane sa 100 % crnim pigmentom i kolagenom. Zvuči kao dobitna kombinacija, zar ne? Eh, pa, moje iskustvo sa Colossalkom bih mogla usporediti sa otvaranjem poklona umotanih u fensi, ukrašeni, blještavi papir. Mislite da će ono što je upakovano biti jednako fascinirajuće, a oduševljenje splasne otvaranjem. I onda uslijedi razočarenje.
Colossalka mi, nakon prve 2-3 upotrebe nikako nije odgovarala. Nije radila ništa mojim trepavicama, koje su kratke, rijetke, nejednake i ravne (kud ćete gore). Koliko god bih slojeva nanijela, efekat bi ostajao isti. Zaključila sam da je kriva činjenica da je maskara nova i da se to podrazumijeva, budući da je tekstura rijeđa i nešto vlažnija. Nakon sedam dana postala je pogodna za korištenje. Brzina nanošenja se skratila, kao i vrijeme potrebno za nadogradivost. Ono što se nažalost nije promijenilo jeste činjenica da maskara malo produžuje moje trepavice, potamni ih, da im solidan volumen. I to je to. Ne nešto što bih očekivala od njedne od najprodavanijih maskara uopće.  
Što se ostalih faktora tiče - minimalno se trsui (ali se ipak trusi) i teško skida - vjerovatno zbog kolagena. Cijena je i više nego prohvatljiva i razumna za drogerijski rang - 13,95 KM, a ovog mjeseca je u cm-u možete pronaći po sniženoj cijeni od 9,95 KM. Ja sam je kupila u paketu sa olovkom za oči po cijeni od 14,35 KM.




Olovka koju sam dobila uz maskaru jeste Master Drama kohl. Maybelline kaže da je kremasta, intenzivne boje, ne preslikava se, lako se nanosi. Moram potvrditi sve to i dodati da je ubrzo postala jedna od, ako ne i najomiljenia olovka za oči koju sada posjedujem. Više bih je nazvala gel linerom u olovci. Izuzetno je intenzivna i ponaša se identično kao tuš u gelu na mojim kapcima. Koristim je, osim na waterlinu (na kojem jedina izdrži - sve druge nestanu u roku od pola sata), i na gornjem kapku. A inače nikako nisam pobornica nošenja olovke na gornjem kapku. Ne preslikava se i ne razmazuje, tako da mi savršeno odgovara. jednina mana jeste da je na našetm tržištu povučena iz uporabe (what the fuck, uvoznici?).

Da sumiram : Colossal maskara ima veliku čekticu i formulu koja obećava mega volumen, ali daje osrednji, uz dužinu i solidno uvijanje. S druge strane, Master Drama olovka je odlična, ne razmazuje se, intenzivna je i dugotrajna, a alternativu možete pronaći kod Avona i njihovih SuperShock olovki. Iako me maskara nije dojmila niti ispunila očekivanja, niti ću je ponovo kupiti, svakako žalim što olovka više nije dostupna.

Broj komentara: 15:

  1. Odlična recenzija, svaka čast. Koristila sam ovu maskaru i nisam baš oduševljena. Ova olovka mi se čini super. Da li se može kupiti odvojeno? :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Meni je maskara ok, ali nista specijalno.. Falsies mi je bolja, al' s njom imam problem sto mi toooliko umaze kapke i sve zivo (jer bude puno maskare na cetkici), al to se da sredit, jer trepavice budu diivne :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Olovka me zainteresirala. :D

    Mani MNY maskare nikad nisu sjele :/

    OdgovoriIzbriši
  4. Ova maskara je definitivno nešto najbolje što sam ikad isprobala. Probala sam apsolutno svaku Maybelline maskaru i sve su mi bile dobre u trenutku korištenja, osim ove posljednje (stvarno ne znam naziv) - ona žuta tupba sa zlatni slovima, uvrnuta četkica i jako tanka. Ta mi je užasna.Mislim, formula ko formula je uredu, nije loša, ali četkica mi je kriza. Sreća pa sam sačuvala četkicu stare maskare pa sam ih samo zamijenila. Slijedeći put se vraćam svojoj staroj, provjerenoj žutoj tubi-extra black! ;)
    Ni ona roza nije bila loša, samo mi se brzo osušila, tj. brzo istrošila :(

    OdgovoriIzbriši
  5. ja se drzim moje l'oreal telescopic. to je najbolja maskara koju sam ikada probala. i l'orealova nesto 4d mi je isto dobra. druge marke mi nisu bas sjele.

    niki (http://niki-veki.blogspot.com)

    OdgovoriIzbriši
  6. Moja omiljena maskara, deli prvo mesto sa Avon Spectra lash. :))

    OdgovoriIzbriši
  7. Nisam probala mnogo maskara ali ova je moja omiljena. :] <3

    OdgovoriIzbriši
  8. već dugo sam u fazi da mi je samo bitno da se maskara ne trusi. nekako sam se pomirila da niti jedna neće napraviti čudo na mojim trepavicama. ili barem do sada još niti jednu takvu nisam isprobala. zato živjele umjetne trepavice :D

    OdgovoriIzbriši
  9. haha jao svakom postu sam se nasmijala , koja si ti kraljica..
    p.s. cekam tutorial za obrve :D

    OdgovoriIzbriši
  10. Imam jedno pitanje. Koji puder bi preporučila za ljeto, da nije od onih masnih, teških. Koristim Catrice Photofinish i jako sam zadovoljna, ali se bojim da je težak za svaki dan, da ne napravim veću štetu na licu nego korist. Unaprijed hvala:) Pozz

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam upravo potrošila PF i jako mi se sviđa, ali ga i ja namjeravam zamijeniti nečim lakšim. Ako imaš mogućnost kupovine preko neta, preporučujem neke od Skin79 BB krema (možda VIP Gold ili Classic - doduše, ona je isto gusta i malo teža, ali pretpostavljam da nema tako "štetan" efekt kao težak puder ljeti). A od ovih pudera kod nas mi se sviđaju Rimmelov Lasting Finish (nijanse mi nažalost ne odgovaraju), Artdeco Hydra Silk (slabo prekriva i ne blenda se dobro prstima, ali nanošenje ravno rezanim kistom čini čuda - moj omiljeni puder ovog proljeća, zajedno sa PF) i Bourjois Healthy Mix Serum (njega namjeravam kupiti sljedećeg). Također, uskoro će stići i L'Orealov Lumi Magique, za kojeg sam čula puno pohvala i iskreno se nadam da će biti bar jedna nijansa za mene. Nadam se da sam pomogla :)

      Izbriši
    2. Hvala puno:) Slijedit ću preporuke. Lijep pozdrav

      Izbriši
  11. Meni su Maybelline maskare obično dobre, ono solidne su za svoju cijenu i često su na sniženju, ali sam sada kupila onu neku sa zzakrivljenom četkicom i kad god je stavljam proklinjem je. Ne smeta mi ta debela četkica što je u zadnje vrijeme forsiraju, ali ova zakrivljena je najgori mogući izbor. Em se ubrljam, em sve trepavice slijepi. Ne znam, možda sam samo ja smotana. Jesi je ti imala priliku probati?

    OdgovoriIzbriši
  12. i menii je pva grozna fuj

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)