10. lipnja 2012.

"Ulovi" u maju

(...umalo ne napisah "snijeg u maju" :facepalm:)

Haul/Shopping postovi su jedini čije pisanje održavam redovnim i, ne bojte se, ne namjeravam i njih prekinuti. Iako već prolazi prva trećina juna. Jednostavno, to je vrsta postova koje uživam pisati i još više uživam čitati. Trenutno obuhvatam samo kozmetiku, ali ukoliko ste uopće zainteresovane, mogla bih početi pisati i o pokojim komadima odjeće i obuće koji su se ušunjali u moj ormar :)

Nešto preparative na samom početku. Ovaj put su 4 od 5 proizvoda Baleini, kupljeni uglavnom jer su neki od najprodavanijih i najhvaljenijih u blogosferi - tu su Pure+Fresh šampon, tonik sa mirisom breskve, uljni balzam i gel za brijanje. 
Gel za brijanje sam imala od prije, doduše, u drugoj verziji, ali ne vidim neke velike razlike osim boje i mirisa. I dalje dobro obavlja posao za koji je namijenjen, puno bolje od Niveinog 2 u 1 gela za brijanje i tuširanje. 
Uljni balzam sam kupila nakon što sam pročitala recenziju kod Voodoo Blonde, i moram se složiti gotovo sa svime što je napisala. Glavni problem koji imam sa Baleinim kremastim losionima za tijelo jeste što nisu dovoljno gusti i imam dojam da se ne upijaju u kožu u potpunosti. Ista stvar je i sa ovim, s tim što je mnogo bolji od drugih Baleinih losiona za tijelo koje sam isprobala (uglavnom iz limitiranih izdanja) jer je izuzetno hranjiv i ostavlja kožu glatkom i elastičnom. Ja, lično, preferiram gušću i bogatiju testuru mazalica za kožu tijela, npr. kao kod Alverde putera, ali pošto su mi oni "preteški" za ljeto, uljni balzam mi svakako služi kao dobra ljetna zamjena.
Tonik za kosu je dobar, ali ništa specijalno. Daje nešto sjaja kosi, čini je lakšom za raščešljavanje, ali nisam primjetila Bogzna kakav efekt. 
Pure + Fresh šampon mi je, s druge strane, odličan - stvarno dobro čisti kosu i ostavlja je mirišljavom (ima ugodan miris mentola) i, što je najbolje, ima gelastu, a ne kremastu teksturu, što meni itekako odgovara, budući da mi kremasti šamponi (poput onih iz Schwarzkopfove Gliss linije) podobro smanje volumen. Također, P+F je i jako dobra zamjena za Head &Shoulders šampon protiv peruti, jer daje identičan efekat. U kombinaciji s njih koristim i Schwarzkopf Gliss masku za suhu kosu, koja je bogata, hranjiva i ima sve preporuke od mene, za razliku od šampona i regeneratora iz iste linije.
Olay toniranu kremu sam kupila zabunom; krenula sam u dm provjeriti trenutne akcije i ona mi je zapala za oko, ali sam se pomalo razočarala kad sam vidjela da to zapravo nije hidratantna, već tonirana krema koja bi trebala biti zamjena za puder. Recenzija u pripremi, samo ću reći da ima bolju nijansu nego Garnierova BB krema, identično prekrivanje i ljepše izgleda na licu.
Još jedan proizvod za lice koji je "ušetao" u moj neseser jeste Bourjois Flower Perfection puder. Njega sam dobila od prijateljice kao poklon (zahvaljujem ovim putem :*). Iako sam orginalno htjela Healthy Mix Serum, ipak sam se predomislila, jer, iako mi je Artdeco Hydra Silk puder odlično služio tokom posljednjih mjeseci, ja ipak volim gustu teksturu poput BB krema i srednje do jače prekrivanje. Priprema recenzije teče punom parom :) A kao sneak peak samo ću vam reći da je i više nego odličan za normalnu i mješovitu kožu.
Sa eBaya mi je došlo fejk MAC sjenilo u nijansi Freshwater kojeg sam kupila nakon swatcheva i recenzije kod Stylish Geekete. Iako nisam očekivala mnogo, budući da je to ipak kopija i da sam ga platila nepuna 2 dolara, ostala sam doslovno "paf", jer je sve izuzetno dobro - od teksture, preko pigmentacije, do postojanosti i nijanse. A u cm-u sam na stalku sa sniženjem pronašla i Essence Mystic Lemon sjenilo (i to, zamislite, novo novocato, bez da ga je iko otvarao i swatchao - to mi je uvijek bilo vrhunac bezobrazluka) koje je nažalost, pri zadnjoj izmjeni asortimana, "ispalo iz igre". Kupila sam ga s namjerom da ga koristim kao highlighter, za što je i više nego odličan i ne znam što ću kad ga potrošim - defivitino jedan od bivših najboljih proizvoda na tržištu. 
Još dva sjenila koje sam nabavila jesu Artdeco 372 i 298. Imam već, ne računajući ova dva, četiri Artdeco sjenila. I iako nisu loša, nisu ništa specijalno dobra kako bi opravdala njihovu popularnost i cijenu od 8 KM za bezobrazno malu količinu od nepunog grama (preciznije - 0.8 g). Swathevi u recenziji (jesam vam rekla da pripremam milion recenzija ovih dana :)).
Završno sa kupovinom proizvoda za oči tu su nekoliko pari umjetnih trepavica - Ovnak, Catrice Nymphelia i one sa eBaya. Još uvijek se prakticiram i ono što mi nije baš najdraže, jeste da nigdje u cm-u ne mogu naći Fing'rs ljepilo za trepuške koje je, kako mi se čini, osim Artdecoovog, jedino indivualno ljepilo za trepavice kod nas. Ako neko ima kakvu preporuku - govorite hitno.
Tri ruža koja sam kupila posljednjih dan maja, iako sam se stvarno pokušala suzdržati (kunem se :)) jesu Catrice Ultimate Color After Work Wine (isto kao i Mystic Lemon, nije više u prodaju :kmeee:), Rimmel Lasting Finish Cutting Edge i Manhattan Perfect Creamy & Care 39N. Prva dva sam već swatchala na usnama u prethodnom postu, a što se formule tiče, ista je kao i kod ostalih nijansi pripadajućih linija - pigmentiranost na nivou, postojani i dovoljno kremasti. Manhattanov narandžastko je, kako mu i samo ime kaže, kremast i ima više karakteristika balzama. Boja jeste prava naradžasta, ali upravo zbog nedovoljno pigmentirane formule, na usnama više naginje na koraljnu.

I, naravno,tu su, kao i uvijek, neizbježni lakići. Imam oko 70-80 u kolekciji, ne smijem preborajati, a hitno mi treba novo skladište za njih, pa broj onih iz maja nije veliki. S-he duplić za Peridot, o kojem sam već pisala, Maybellinov Urban Lemon kojeg trenutno imam na noktima, te Essence Passion Fashion, istinita srednja ljubičasta, koja na mojim fotografijama uporno odbija biti ljubičasta i više liči na električno plavu, pa za swatcheve ćete morati posjetiti i pročitati ovaj post
I, to je to :) Usput, kako sam sve više i više aktivnija na blogu, samo da vam pružim mali nagovještaj onoga što vas očekuje idućih dana i sedmica:
-favoriti projeća i nekoliko proizvoda koje trenutno volim
-Avon divotice za ljeto 
-malo modne inspiracije
-Maybellinov žutalj iz ovog posta
-swatchevi nekoliko linija ruževa koje volim
-recenzija Bourjois Flower Perfection pudera i Olay tonirane kreme
-swatchevi i recenzija Artdeco i Catrice sjenila
-i još poneke sitnice :)

Broj komentara: 11:

  1. joj, volim ovako bogate postove, samo mi je problem što dođem do kraja teksta i zaboravim što sam htjela točno komentirati! moram početi praviti bilješke...

    OdgovoriIzbriši
  2. Svakako ubaci i postove sa novom odjecom i ostalim stvarcicama, volim da citam ovakve postove mada me uvijek koštaju jer nešto od toga moram i ja da kupim :)

    OdgovoriIzbriši
  3. I ja najviše volim ovakve postove kad je o kozmetici riječ. Volim dobru preporuku, a kod tebe to uvijek mogu naći :)
    Za ovaj Balein tonik za kosu nikad do sada nisam ni čula o.O
    On se ne ispira zar ne?
    I i ja imam problem kad su ljepila za trepavice u pitanju..nikako ne mogu da nađem neko da valja -.-

    OdgovoriIzbriši
  4. Volim ove tvoje postove. Uvijek dobijem neku preporuku. Dugo razmišljam o Oley toniranoj kremi i baš se veselim recenziji.

    OdgovoriIzbriši
  5. hvala za tagg :D
    ostalo mi se isto sviđa, dobro si se nakupovala :D
    also, ruževiiiiii <3

    OdgovoriIzbriši
  6. A meni baš jučer palo na pamet da te pitam da li ti je stiglo fake MAC sjenilo :)
    Baš mi je drago da ti se sviđa ;)

    Ja sam neki dan kupila Essence sjenilo koje mi je savršena nijansa za highlighter, all over lid, i sve ostalo... Tragam za idelanom nude satenskom nijansom sjenila već taaako dugo, i uviek je ili prešljokičasto, ili se trusi, ili je boja previše bijela, žuta, bež... Ovo je SAVRŠENO. Dosta slično Mystic Lemonu, samo bez onoliko zlatnog odsjaja, neka "smirenija" verzija Mystic Lemon... Pisaću skoro novi post, sad ne znam koja je nijansa napamet, ali važno je da je u redovnoj liniji ;)

    Čekamo "quirks" post :)

    OdgovoriIzbriši
  7. ja imam ardell ljepilo za umjetne trepvice,meni je dobro,drzi dugo,samo mi cudno mirise.kupila sam u kozmu,kosta oko 10 KM.

    OdgovoriIzbriši
  8. Daj mi link za taj fake MAC, savršena plava!

    OdgovoriIzbriši
  9. Uvek koristim DUO adhesive ljepilo za trepavice , ali i REVLON ljepilo nije tako lose

    OdgovoriIzbriši
  10. Ove Artdeco boje sjena su savrsene ali nisam ih imala priliku isprobati...
    Imam 2 olovke za oci Artdeco i super su!

    OdgovoriIzbriši
  11. Znas li neki sajt za narucivanje pravih MAC proizvoda i da salju za BIH ako znas? Ajla :).

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)