10. listopada 2013.

Deborah Milano Glossissimo sjajila za usne



Danas vam donosim recenziju dvije nijanse Deborah Milano sjajila iz njihove najnovije linije - Glossissimo.



Deborah kaže: Prekrasne, intenzivne, senzualne nijanse, koje odlično prijanjaju, hidratiziraju i njeguju usnice. Usnama daju poseban sjaj istaknut refleksijom blistavih mikro čestica. Glossissimo sjajila su hidratantna, dugotrajna, te hipoalergena s blagim voćnim mirisom. Sadrži DH kompleks šumskog voća te ima antioksidativna svojstva, djeluje protiv slobodnih radikala. Sadrži specijalne polimere za sjaj i hidratizaciju te na usnama ostavlja jako sjajan trag. Dolaze u 18 nijansi.


Dakle, glavna karatkeristika Glossissimo sjajila, kako im i sam naziv govori, jeste da imaju izuzetno sjajan završetak, a to je začinjeno sa još pokojim trikom poput antioksidanasa, ugodnog mirisa, sastojaka za hidrataciju itd.

Dolaze u ukupno 18 nijansi, dok je kod nas dostupan dvostruko manji broj. Uprkos tome, svih 9 je pažljivo birano iz asortimana: 02, 03, 04, 05, 06, 08, 10, 11, 12.




Ambalaža je klasičnog oblika, dok su zatvarač i slova printa usklađeni u srebrnoj nijansi. Nažalost, na pakiranju nigdje nije navedena militraža, niti sam je mogla naći na Internetu. Cijena je 10,80 KM, što ga čini jednom od povoljnijih sjajila, ako uzmemo u obzir kvalitetu i izbor nijansi. Možete ga naći u cm-u, dm-u, Čarolija parfimeriji...



Kad sam završila sa prijeko potrebnim informacijama, iznijet ću vam moje utiske. Deborah nam je poslao ova sjajila za recenziju prije neke 2 sedmice, budući da su posljednji novitet u njihovom asortimanu. Očekivala sam jedno, ali sam umjesto toga dobila dva :) Moram priznati da, kao i što Jasmina reče u njenoj recenziji, nisam veliki fan sjajila i bila sam pomalo skeptična prema samoj sebi - da li ću uspjeti ocijeniti proizvod kako treba? Nisam probala preveliki broj linija sjajila, a to što su dobivena na recenziju mnogi čitaoci, pa samim time i budući kupci, ne uzimaju baš zdravo za gotovo i vjerujem da se uvijek među istima nađe onih koji sumnjanju u iskrenost takve recenzije. Zato sam ih isprobavala 15-ak dana, kako bih bila sigurna u kontinuirani i istinit stav kojeg ću zauzeti. 

Dobila sam nijanse 05 i 10.



05 Bubble Rose - u ambalaži izgleda kao intenzivna pink koja opravdava svoje ime. Na usnama je nešto svjetlija i sadrži više pastelnih tonova. Nije mat, već ima jako sitan zlatni shimmer koji se na usnama zadržava i nakon skidanja. Napominjem, iznimno je sitan, dobro se vidi samo na direktnom izvoru svjetlosti, i to ako pogledate baš izbliza.




10 Strawberry Kiss - prava jagodasto crvena nijansa. Ako ste željeli crveno sjajilo, a smatrate da bi bilo preintenzivno, 10 je uistinu jako nosiva. Uglavnom je kombinujem za nešto hladnijim tonovima na očima ili pak uz neutralne oči i naglašene obrve i obraze.

Sa 05 iste sekunde bila oduševljena, jer volim ružičasta sjajila više i nego ruževe, dok me 10 nije nešto previše impresionirala na prvu, jer izbjegavam crvena sjajila i intenzivne nijanse uopće, te se kod takvih radije okrećem ruževima - što pigmentiraniji, to bolji. Kasnije sam doznala da je 11 istinska crvena, dok je 10 nešto nježnija i toplija varijanta iste.

Aplikator je klasičan, nešto tanji i pljosnatiji od većine. I naravno da sam ga ja zaboravila uslikati :), ali to ću nadoknaditi što prije i editovati post.


moje usne bez ičega
Pigmentacija je srednja. Ne očekujte boju na usnama onakvom kakvu je vidite u ambalaži - ipak se radi o sjajilu, pa to ne uzimam kao minus. 


lijevo 05, desno 10
Ono što me najviše oduševilo jeste što se nisu ljepljiva. Apsolutno niti malo. Na usnama nema onog neprijatnog osjećaja zbog kojeg razmišljam da li sam nanijela tekuće ljepilo ili sjajilo, a uprkos tome pružaju zaista sjajan završetak, kao što i obećavaju. Tesktura nije pretečna, ali mislim da je za to zaslužan aplikator koji omogućava nanos optimalne doze. Također, miris mi se jaaaako svidio, jer nema onog groznog plastičnog ili gorkog mirisa koji vas zapuhne kad otvorite sjajilo, a koji mi je jedan od ključnih razloga što ih izbjegavam.

Za kraj, mirne duše mogu reći da Glossissimo sjajila imaju moju preporuku. Zadovoljavaju sve što bi jedno sjajilo trebalo, pa čak i mene, inače zakletog skupljača ruževa. Nisu ljepljiva, solidne su pigmentacije, imaju božanstven miris i cijena je pristupačna.

Jeste li isprobali Glossissimo sjajila? Koji su vaši dojmovi? Ako znate za neko njima slično, pišite u komentarima :)

3 komentara:

  1. Odlična recenzija Ema, vidim da smo sve uistinu jako zadovoljne :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Danas sam probala nijansu 10 i super stoji na usnama mislim da cu ga sutra kupiti. Malo su mi dosadile roza nijanse cijelo ljeto sam ih stavljala :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Divno izgledaju i super je što nisu lepljivi, mrzim kada su sjajevi lepljivi. :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)