12. listopada 2013.

Ljeto 2013 - favoriti

Iako nam ljeta nema kalendarski već duuuugo, ja sam iz nepoznatih razloga odgađala ovaj post. I iako sam ljetne favorite drugih blogerica viđala već i krajem augusta :) Vjerovatno da sam se nadala produžetku sunčanih dana kojih je bilo zaista mnogo, ali kako su ovih dana temperature gotovo ispod 0°C (edit: ponovo je sunčano, pisala sam post u hladnim i kišnim danima :D ), nade su mi potonule. Zato vam danas donosim kratak pregled proizvoda koji su me oduševili i koje sam najčešće upotrebljavala ovog ljeta.


Avene termalna voda - uvijek je imam u ormariću u kupatilu, dođe mi nekako kao obavezni proizvod za različite namjene zavisno od doba godine. Ljeti je koristim kako bih ublažila iritaciju zbog depilacije, za osvježenje i kao tonik. Uvijek uzmem najveće pakiranje od 300 ml jer se najviše isplati, ako gledamo odnos cijene, kvalitete i količine.
Vichy 3u1 micelarna otopina - greškom sam je dobila jer sam tražila Bioderminu ABCDerm od 1 l, dok Vichyeva ima tek 400 ml po istoj cijeni. Bilo kako bilo, zamijenila mi je sve losione, mlijeka i odstranjivače šminke, jer skida apsolutno sve u minimalno pritisaka na pumpicu i poteza blazinicom. Koristim je puna 2 mjeseca i potrošila sam tek nešto manje od pola.
Sun Dance SPF20 losion sa mirisom kokosa - što se SPF-a tiče, kako nisa, boravila vani puno po najvećim vrućinama, uzela sam SPF20, sa mirisom kokosa, nakon brojnih pohvala. Brzo se upija, ne ostavlja bijeli trag i ima prekrasan miris, što mi je sasvim dovoljno.


Već znate da sam ošišala šiške koje me, od kako sam ih oblikovala poput luka, itekako muče, jer se krajevi uvijek nekako čudno savijaju čega nije bilo dok su mi bile ravne. Zato ih ukrotim Baleinom kremom za oblikovanje i Power Volume sprejem, to mi je trenutno jedino riješenje, a ljetni sam ih nosila podignute u stranu i ova dva proizvoda su ih i tada držala. Kod njih mi se najviše dopada što ne slijepljuju i ne maste kosu, te uopće nisu teški, jedino se osjete kad češljem kosu češljem gustih zubaca.


ESI 99,9% aloe vera gel - must have, kao Avene termalna. Njega daleko više koristim i mnogo je djelotvorniji. Na licu ga nanosim ponekad kao masku, ali puno češće da smirim kožu nakon depilacije i ono najvažnije - kod uboda komaraca i od sunca opečene kože.
Balea Soft&Care vitaminski gel za kožu - kupila sam ga nakon mnogih hvalospjeva i korostila tokom cijele ove godine, tako da mi je pri kraju već sada. Blag, ne isušuje, a opet efikasno čisti i nema 1001 dejstvo i čudotvorni sastojak koji meni idu na živce kod preparativnih proizvoda jer se na kraju uglavnom ispostavi da ne djeluju ni 1%.
Krema sa kozjim mlijekom - postala mi je omiljena krema za lice, već trošim treće pakiranje i apsolutno mi je savršena.
Avon gel za regeneraciju sa AHA kiselinama - dobila sam ga prošle jeseni iz Avona i nekako sam ga uvijek izbjegavala korisitii jer ga nisam znala pravilno uklopiti u svoju rutinu i mislila da se radi o nekakvom serumu sa svjetlucajućim česticama. Sada ga koristim dva do tri puta sedmično, i to kao masku - nanesem debeli sloj na cijelo lice ili samo na problematična područja i ostavim da prenoći. Riješio me nekoliko upala i ožiljaka od manjih bubuljica, ali na same bubuljice ne djeluje tako brzo kao Avene Clearance K.



Bourjois Eclat Mineral puder 02 Vanilla - ne pamtim kad ga kupila, samo znam da je bilo nakon pohvala od strane Make Up Make Out i taman sam ga ulovila na sniženju jer je izgleda, nažalost, izašao iz prodaje. Koristila sam ga uglavnom da ga potrošim jer mu se bliži istek roka trajanja. Fino matira, jako je sitno mljeven i ne primjeti se na koži.

Essence Fix&Matte translucentni puder - koristila sam ga paralelno sa Bourjoisovim, ali sa nešto težim puderima i ispod očiju kako bih spriječila da se mrvice tamnog sjenila "zalijepe" na puder pri nanošenju. Meni je jako dobar i ne ostavlja bijeli trag, ali mislim da ga neću ponovo kupiti jer sam prešla na pudere u kamenu sa više prekrivanja.

Golden Rose trobojni bronzer - jedna jako praktična stvarčica koju sam preko ljeta koristila i kao sjenilo i kao bronzer za tijelo. Sastoji se od tri različita dijela, ali ja sam ih uglavnom miješala. I da, potpuno je mat :)

Manhattan rumenilo u kamenu 53N Fresh Peach - ovo je savršenstvo od rumenila za suhu kožu! Jako je fino mljeven i nije mat, ali nema shimmera, već iznimno sitne biserne čestice koje se ne primjete puno, nego daju onaj lijepi, dewy efekat zbog kojeg vam i ne treba highlighter. Mislim da preostala količina dovoljno govori o tome koliko sam ga često koristila u ljetnim mjesecima.

Essence Stay All Day korektor 10 Natural Beige - kupila sam ga po drugi put i opet zadržala zadovoljne utiske i osjećaj da je ovo jedan od Essence proizvoda koji nije toliko razvikan, a trebao bi biti. Jako je lagan i ne uvlači se u borice, a nijanse su odgovarajuće i bez rozih i narandžastih tonova. nažalost, samo ih je dvije u opticaju.

Artdeco kamuflaža 6- i dalje omiljeni proizvod za kamufliranje čudovišnih bubuljica, ali i definiranje luka obrva. sad je malo suhlji, budući da ga imam duže vrijeme, ali sigurna sam ga da ću ga ponovo kupiti u skorije vrijeme kad ovaj potrošim.


MUA Undressed paleta sjenila - vjeran saveznik za kreiranje brončanih makeup lookova, ali i za smokey eyes u smeđim tonovima. Mana je što se sjenila truse, ali ako uzmemo u obzir cijenu, mislim da je sasvim dobar proizvod, a ako investirate u dobru bazu, bit će još bolji. Najviše sam trošila 3. i  5. sjenilo, već su skroz pri kraju, pa ako znate neke ekvivalente u mono obliku, pomozite :)

Artdeco sjenila 387 i 298- još uvijek nisam zaljubljena kao druge ljubiteljice kozmetike i blogerice, ali ove dvije nijanse su fantastične. 387 ima mat bazu sa krupnijim shimmerom, dok je 298 koraljna za kojom sam dugo tragala i tek je ovo ljeto krenula intenzivnije koristiti.

Classica mat sjenilo 08 - dok krajem augusta nisam posvijetlila kosu, koristila sam ovo sjenilo za oblikovanje, jer nigdje nisam mogla naći Catrtice Starlight Expresso koji mi je vjerni saputnik što se obrva tiče :) Ipak su mi bolja Catrice mat sjenila jer mi je Classics suviše mekano za obrve i uvijek pretjeram sa količinom.

Flormar mat sjenilo M05 - ovo je savršentvo od proizvoda! Najbolji spoj mat završetka i pigmentacije kojeg sam ikad vidjela. Koristila sam ga kao highlighter za ispod obrve, ali najviše na samom kapku zajedno sa definisanim pregibom za look 50ih i 60ih.

Essence Mystic Lemon sjenilo - jedno od rijetkih Essence sjenila zadovoljavajuće teksture koje su oni, naravno, morali izbaciti iz asortimana. Jako lijepa svijetla nijansa sa zlatnim odsjajem, gotovo metallic finisha, te duplić za NARS Albatros.



Classics 3D Lash Defined maskara - već sam je recenzirala, što reći osim da je ovo moja savršena maskara i da ću joj se vratiti još mnogo puta.

Avon ColorTrend olovka za oči Turquoise - iznenadila me svojom kremastom mat teksturom i  neobičnom bojom koju jaaako volim. Koristila sam je na obrvama ili kao bazu za tirkizni makeup.

Avon Glimmerstick Chromes Ultra Violet  - vodootporna, dugotrajna, ne šilji se, fenomelna boja. Imam tri nijanse i sve su jednake kvalitete.

Essence Stays No Matter What olovka za oči - proizvod s kojim imam pravi love-hate odnos. Volim je zato što je jaaaako dugotrajna, ne skida se baš svačim i sjajna je zamjena za tuš za neki lagani smokey, a najbolje je što mi se ne preslikava na mojim blaho spuštenim kapcima. Hate je zato jer nije ultra crna, teško se šilji bilo kojim šiljalom koje nije Essence, a na waterline ju je besmisleno nanositi jer izgleda sivo.

Classics 3D maskara

Avon SuperShock sjajila Melon Madness i Pink Indulgence - prošlogodišnje otkriće. Visoka pigmentacija i sjaj su zaslužni što sam ih nosila umjesto ruževa.

Golden Rose 57 - savršena neonska pink nijansa.

Artdeco Dita Von Teese 607 Bon Bon - savršena neonska narandžasta, i dalje je nosim uz maslinasto zeleni i plavi smokey eyes.


Essence Better Than Gel Nails TC - nažalost je izašao iz prodaje jer mijenjaju ambalažu, pa sam ga brzo zgrabila. Daje visok sjaj i lak mi uz njega stvarno duže traje.

Deborah Milano Shine Tech GelLike 01 - uh, dugo ime :) Trebala mi je nude nijansa koja prekriva u dva sloja, a pronašla sam onu koja prekriva i u jednom. Dobro izgleda na svakom obliku noktiju i moj je službeni go to lak jer se izuzetno brzo suši i sija bez top coata, a nijansa pristaje uz apsolutno sve.

Golden Rose Jolly Jewels 118 - duplić za popularni L'Oreal Confetti, a ja sam ga nosila kako preko lakova, tako i između istih u sandwich glitter manikuri.

Rapsodi 202 - primjetila sam da Natalia Kills dosta novi ovu vrstu nijanse, a na stiletto i ovalnim  noktima zaista prekrasno izgleda.

To je to :) Što je u vašim ljetnim favoritima? Mijenjate li proizvode zavisno od sezone?

Broj komentara: 6:

  1. Ja ih mijenjam i po dekorativi i po preparativi ... sve izokrenem zapravo.

    Sviđaju mi se tvoji favoriti jer sam ih više manje sve isprobala a one koje nisam pamtim do idućeg ljeta.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ne mogu da vjerujem da si dotakla dno AD kamuflažnoj, ja je imam sto godina i nisam ni do pola :D
    Imam ovu mat Flormar sjenu i mislim da na svijetu ne postoji bolja mat sjena. Imam i onu bež, idealna je za highlight.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ema, cija je ta classics maskara? Bas se cini dobra

    OdgovoriIzbriši
  4. Dita ruž sam htjela, ali nisam ulovila! :-(

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)