13. listopada 2013.

Obavještenja.

Zdravo , cure (i momci, nadam se :))! Danas je, kao i nekoliko prethodnih dana, skroz tmuran i dan, a još i nedjelja, kojom se meni inače ne da raditi ništa ako ne moram, što ove jeste slučaj jer sam na pauzi čak do četvrtka! Zato sam danas iskoristila ono malo svjetlosti oko podneva da poslikam i proizvode i swatcheve određenih proizvoda, te da napišem kraći post sa nekoliko obavještenja. Iako sam se nakon jako duge blogopauze odlučila fokusirati samo na čisto kozmetičke postove, neke informacije objavim samo na Facebook stranici bloga, a znam da me mnogo vas tamo ne prati, pa nije na odmet imati sve na jednom mjestu.


Prva je to da sam počela raditi za Farmasi. Farmasi je inače dugogodišnji turski brend kojeg smo mogli naći na policama Kozma i Didaca do prije godinu-dvije, ali tada su se povukli i ja ih nisam više mogla nigdje naći, a nekim proizvodima sam bila zaista zadovoljna. Sad kad su se vratili organizirali su katalošku prodaju, a uveli i preparativne proizvode i parfeme. Iako nudi zaista dobar program i mogućnosti za članove, nisam se učlanila zbog toga, već zbog prilike da isprobam što veći izbor proizvoda i nijansi istih. Ono što želim naglasiti jeste da ako na blogu bude recenzija Farmasi proizvoda, one će biti pisane isključivo kao proizvodi drugih brendova koje sam kupila vlastitim novcem u drogeriji. Cilj mi je iznijeti utiske, bilo pozitivne, bilo negativne, predstaviti proizvode, a ne reklamirati sebe ili brend. Kako bih se što bolje balansirala posao, blog, hobi, vlasite i blog stranice/profile na društvenim mrežama, napravila sam zaseban profil na Facebooku preko kojeg me možete kontaktirati za bilo što vezano za firmu ili određeni proizvod, kao i učlaniti se.



Počela sam "suradnju" sa bh. Golden Rose predstavnišvom. Zašto je riječ "suradnja" pod navodnicima? Zato što se pod istom podrazumjeva da proizvode dobivam kao blogerica, dakle kao PR uzorak, a to nije ono što se dešava. Prije mjesec dana me je kontaktirala Jasmina koju poznajete bolje sa Make Up Arena bloga i ponuila mi posao Facebook administratora za oficijalnu Golden Rose stranicu. Prvobitno je isti bio ponuđen njoj, ali radi obaveza ga je odlučila prepustiti nekome drugom i ne mogu vam opisati koliko sam sretna i zahvalna što sam to upravo ja.  Ono što radim jeste predstavljam proizvode na stranici, postavljam slike i linkove recenzija i swatcheva, organiziram nagradne igre i odgovaram na pitanja i poruke. Razlog zbog kojeg sam odlučila staviti ovu informaciju na blog jeste što jedan dio plaće dobivam u obliku proizvoda, koje ću recenzirati i postavjati New In postove za iste. Nisam željela nakon svakog postavljati da su proizvodi PR uzorak, jer nisu, niti objašnjavati nekome da ih nisam dobila preko ko zna kakve veze. Proizvodi su oblik plaće za rad, a to što imam blog mi omogućava da pišem o istima i dobivam informacije od ostalih blogerica i ljubiteljica GR kozmetike o proizvodima kojima su one zadovoljne, kao i preporučim iste onima koje ih još nisu probale.


Već pomenuta Jasmina je prije nekoliko mjeseci otvorila parfimeriju "Arena" i tako nam omogućila kompletan Golden Rose asortiman, zajedno sa drugim brendovima kao što su Classics, Xceed, Aura, Blush četke, pa i famozni NYX :D Sad se pitate što ja nju reklamiram, je li to zbog iznenađenja koje mi je priredila kad mi je predala posao admina za GR. E, pa ne, drage moje, obavještenje je vezano za Make Up Arena web shop, na kojem će se moći naći svi proizvodi koji i u samoj radnji, a dostava će biti dostupna na području cijene BiH. Posljednjih 10ak dana smo ja i Jasmina radile na postavljanju proizvoda na web shop, tako da vam mogu prenijeti radosne vijesti da će uskoro biti pokrenut i spreman za rad.

Automatsko objavljivanje postova ću pokrenuti krajem iduće sedmice  i one naredne. Imam zaista gomilu obaveza, pa ću se preko vikenda i početkom sedmice potruditi poslikati što više proizvoda i napisati što više postova, te se unaprijed izvinjavam zbog mnogobrojnih komentara koje neću moći na vrijeme odgovoriti.

Kako vi provodite kišne i hladne dane? :)

Broj komentara: 7:

  1. jedva cekam web shop, zaista divna ideja:) I meni nedostaje Farmasi jer je imao zaista fine proizvode.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pogotovo olovke za usne i ruževe :) Ako hoćeš da naručiš, na slici je link :)

      Izbriši
    2. Hvala, pogledacu:) Jedva cekam i web shop jer mi nije nesto ponuda Golden Rose kozmetike u Banja Luci.

      Izbriši
  2. I meni nedostaje Farmasi, imali su dobrih proizvoda. Drago mi je što se vraćaju :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Puno lijepih informacija u svakom slucaju :) I ja sam bila zadovoljna farmasi kozmetikom, tu su negdje u rangu sa GR a i oni su mi super sve dok nisu izlozeni na nekim klimatski neprihvatljivim mjestima i losim uslovima za kozmetiku :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Divnoooo, čestitam! Meni je žao što kod nas nema Farmasi. :(

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)