10. studenoga 2013.

Rimmel Match Perfection puder


Ako ste pročitali moj post o trenutnim favoritima, zasigurno ste primjetili i Rimmelov Match Perfection puder. Koristim ga već dva mjeseca što mislim da je sasvim zadovoljavajuća količina vremena za isprobati puder.

Rimmel kaže: Potpuno novi tečni puder s poboljšanom formulom s dodatkom SMART-TONE TM tehnologije, prilagođava se boji i teksturi kože i čini da zaista perfektno prijanja na koži lica. Bilo da ste na poslu ili u kafiću .Vaš prirodni look neće se mijenjati. Prekriva nepravilnosti, lagan, nosiv, dugotrajan, čini da Vaše lice odiše cjelodnevnom svježinom.

 Bitno je naglasiti da je ovo reformuliran puder i da se od starog istoimenog izdanja razlikuje i po formuli i po ambalaži.





Kupila sam ga prije mjesec dana nakon što sam potrošila Avon Luxe puder i trebala novi njemu sličan, a za reformuliran MP sam čitala mnogo pozitivnih recenzija koje su ga svrstavale u rang čak i sa high end puderima. Također sam već prije testirala najsvjetliju nijansu i iznenadila me budući da je svjetlija od većine Rimmeovih pudera. I ja k'o ja, naprosto sam ga morala kupiti i probati iz inata što mi hvaljena Wake Me Up podloga nijansom ne odgovara ni na kilometar.



MP dolazi u staklenoj bočici sa plavom pumpicom i zatvaračem. Bočica se širi od dna prema vrhu, a sam zatvarač je kos i na istom je utisnut prepoznatljiv Rimmelov logo. Dolazi u standardnoj količini od 30 ml i, čini mi se, 4 do 5 nijansi, dok je izbor puno veći u inostranstvu - za referencu, postoje čak 3 svjetlije nijanse od naše najsvjetlije, 102 Light Nude,  koju sam ja uzela! Dostupan je u cm-u, dm-u, Didacu po cijeni od oko 13-13,50 KM - stvarno nisam sačuvala račun.


Teksturom je jako tečan, gotovo kao Bourjois Healthy Mix Serum. Može se nanositi sa prstima za lagano prekrivanje i jako dobro funkcioniše kad se tako nanosi, ali za nešto veće prekrivanje ja ipak preferiram moj standardni ravno rezani kabuki. Mislim da bi jako dobro funkcionisao u kombinaciji sa bockalicom, ali kako ju nemam niti je mogu naći da valja, nisam u mogućnosti to i potvrditi.

Light Nude nijansa je meni nažalost za pola nijanse tamna i isuviše vuče na narandžasto. Taj narandžasti ton se ne vidi toliko na licu i izgubi se po nanošenju nakon par minuta, ali na mojem tenu ipak izgleda tamno, pa ga nosim i na vratu.  Mislim da bi odgovarala djevojkama toplog ili neutralnog podtona, NC20-25.


Na licu izgleda prekrasno. Zamislite idealni nude look na licu, tako da je sve prekriveno, ali da teksturom ipak izgleda kao da na koži nemate ništa. Finish je odmah nakon nanosa dewy, no nakon nekoliko minuta postane polumat. Ne preslikava se na odjeću, tako da ga ponekad nosim i bez fiksirajućeg pudera, eventualno ga stavim na samu ivicu lica i vrat. Zbog finisha bi bio idealan za suhu i normalnu kožu, a sa dobrim matirajućim puderom bi mogao odgovarati i mješovitoj koži.

Nisam ga na licu slikala jer ga ovih dana miješam sa Holika BB kremom zbog nijanse, a ionako uvijek kad završim šminkanje moram žuriti, pa mi onda slikanje nije ni na kraj pameti :)

Za prekrivenost bih rekla da je lagana prema srednjoj, ali nadogradiva. Na slici ispod sam je testirala jednim malm testom prekivanja tačkice markera (što sve mi blogerice radimo za recenziju, ostade mi još tačka :D ). Jako ju je dobro prekrio, no na licu se puder ipak razmazuje, pa dobije laganije prekrivanje nego kod ovako ciljanog nanošenja.


Postojanost je jako dobra. Koliko tačno ne mogu sa sigurnošću reći budući da sam jedna od onih osoba koje stalno brišu nos i naslanjaju lice na ruku, tako da je neizbježno da se puder sa tih područja skine, ali recimo na obrazima i na čelu se dobro drži i za razliku od pojedinih pudera ne izgleda brašnasto nakon nekoliko sati.

Na početku posta sam navela da sam ga kupila kao zamjenu za Avon Luxe puder, ali mi se MP mnogo više dopao. Nezavisno od nijanse, cijene i postojanosti, imam osjećaj da Luxe sadrži više ulja i zato mi se neravnine i nepravilnosti na koži mnogo više primjete te da koža nakon nekoliko sati izgleda masno.

Ukratko, jedan od najboljih pudera za suhu kožu koje sam imala prilike isprobati. Od teksture, cijene, pokrivenosti, finisha, trajnosti... Da sam pogodila nijansu, bio bi savršen. Ako imate suhu kožu, svakako ga morate isprobati jer zasigurno tvrdim da ćete ostati oduševljeni kao i ja. Kad ga potrošim, namjeravam ga kupiti ponovo, ali ovaj put naručiti sa Asosa svjetliju nijansu i mislim da to govori dovoljno o tome koliko ga volim.

Broj komentara: 15:

  1. super post, nazalost imam masnu kozu pa mi nece odgovarati ali izgleda primamljivo :( imam pitanje takodjer, mislim da bi mi beauty blogerke najbolje znale odgovoriti. trazim jeftiniju drugstore alternativu za ovu olovku za oci: http://www.lizchewy.com/2012/08/laura-mercier-caviar-stick-eye-colour.html

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možda Rimmel Scandal Eyes olovke, i one obične i jumbo?

      Izbriši
    2. Ja imam masnu kozu i jednom prilikom sam ga uzela od drugarice kad smo se spremale za grad jer sam zaboravila moj. I mogu ti reci da se jako dobro pokazao, vrlo malo se prosijao, ali naravno da sam ga setovala nakon nanosenja, Puder je izvanredan, ako je moao da izdrzi nocni izlazak sa vrlo malo prosijavanja, onda ce moci i dnevnu varijantu. I da, uposte nije tezak. Tako da iako ga kupis ne verujem da ces se pokajati, samo nemoj da zaboravis puder u kamenu/prahu :))

      Izbriši
  2. Čitala sam puno recenzija i zbog njih ga preporučila prijateljici koja je prezadovoljna. U planu mi je da ga kupim idući put kad mi puder bude trebao, a budući da sam spala (napokon) sa 7 pudera na 3; možda to bude brže nego što sam mislila :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Zvuči mi baš zanimljivo..s obzirom na moju suhu kožu mislim da bi mi mogao odgovarati. Iako meni je Avon Luxe jako jako dobar i ne 'zamasti' mi se na licu niti nakon nekoliko sati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako ti Luxe odgovara, i MP će. Iste su teksture, ali MP puuuno bolje izgleda na licu.

      Izbriši
  4. U potrazi sam za puderom koji ostavlja dewy finish,a ovaj je prvo dewy pa onda polumat :/ Bez obzira na to,koliko čitam odličan je,možda ga na kraju i kupim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni je svaki polumat malo nakon nanošenja jer imam suhu kožu :)

      Izbriši
  5. Meni nazalost ne odgovara zbog nijansi koje su kod nas uvezli. Ti vjerovatno imas jako svijetlu kozu, ali evo meni, koja cak zimi i nisam tamna, nego neki srednji ten, jako daleko od tamnog, najtamnija nijansa koju su kod nas uvezli je ipak malo presvijetla. Recimo, svjetlija je od Wake me up pudera u nijansi 303 true nude koji u toj liniji nije najtamniji, imaju jos jedan.
    Stvarno lose uvoze, nemaju najsvijetliji za bas svijetle cure, a nemaju dovoljno tamnih za ljeto i nas koje ljeti jako mozemo pocrniti. Meni ljeti samo Wake me up ima pravu nijansu, a svi ostali njihovi nemaju. :-/
    Probala sam ga od drugarice, i meni je jako dobar, ali Wake me up ipak bolji za moje potrebe i vise volim gusce, a kremaste koji lagano do srednje prekrivaju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Wake Me Up je za mene crnački, zato ga planiram naručiti sa Asosa, tamo imaju sve svjetlije nijanse :D

      Izbriši
  6. nažalost mi ne bi odgovarao :/ meni treba mat mat mat :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja imam kombinovan tip koze i super mi je ovaj puder! Masna mi je T zona, ali nije previse.. Preko stavim malu kolicinu Rimmel Stay Matte i tek posle 6 sati malo prosija, ali se primecuje samo ako se bas priblizis i zagledas. Vec posle 8-10 sati mi se sija ogromno T na licu :D Ali tad maramicom ili sudjercicem "pokupim" masnocu i traje jos malo. I to je bio jednodnevni test, inace ne nosim toliko dugo puder, a i imam onaj osecan "prljavog lica" posle nekih 7-8 sati. Super ti je post! Pozdrav :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)