25. studenoga 2013.

Soft krema sa vitaminom E i kozjim mlijekom

Prije nekoliko mjeseci sam napravila jedno jako kvalitetno i korisno otkriće u svijetu preparativne kozmetike, u području u kojem moje znanje nije baš na nekom visokom nivou, kao ni želja za istraživanjem i eksperimentisanjem sa novim proizvodima. I dan danas je moj prvi dojam isti, i dan danas svakodnevno koristim taj proizvod i i dalje sam apsolutno oduševljena.
 Radi se o ne tako poznatom i razvikanom proizvodu o kojem nisam baš mnogo čitala po portalima i blogovima, a to je Soft krema sa kozjim mlijekom. Prvo je našla put do mojeg kupatila kad je moja mama kupila sebi za mackanje ruku i zglobova. I naravno da sam je ja morala prva upotrijebiti - znatiželja je ubila mačku, zar ne? Pogotovo ako uzmete u obzir da sam probala milion drogerijskih hidratantnih krema i jedina koje me koliko-toliko zadovoljila jeste Nivea Soft, ali problem jeste što sam je se zasitila, kako teksturom, tako i mirisom - ipak sam je koristila gotovo godinu dana, ako ne i više.
Problem sa mojom kožom, ako zanemarimo neujednačenu pigmentiranost i tragove od bubuljica, jeste sama tekstura - nije nimalo elastična i glatka, čak i u periodu kad nije suha. Može se svakako poboljšati pilingom ili maskom, te aplikacijom neke bogatije kreme pred spavanje, kao što je Pantenol mast, no naravno da to nije stalno riješenje. U skladu s tim, svaka hidratatna krema koju sam ja koristila, a to su bile uglavnom drogerijske brendova tipa Essence, Garnier, L'Oreal, Eveline i sl. nije ništa učinila za moju kožu, iako je jedino što sam očekivala bilo hidratacija prije nanošenja pudera kako bi bolje izgledao na koži. Bile bi rijetke, gelaste teksture, hladile kožu na sekundu-dvije i u roku izgovora riječi "keks" isparile s površina kože i osjećala bih se kao da ništa nisam stavila. I da, pričam o svojoj koži u ljetnom periodu, zimi mi nije bilo spasa bez neke masti prije spavanje ili sloja kreme debljine prsta.

 Naknadno sam saznala da je Soft krema porijeklom iz Poljske, a da je uvoznik za BiH Vita, pa sam pronjuškala po njihovoj stranici i pronašla više informacija o ovom proizvodu.

Kozje mlijeko je već dugo na glasu kao prirodni izvor vlage za kožu i sastojak koji je pomlađuje.Prirodni je izvor amino kiselina, vitamina A, D, B2, B12 i mikroelemenata kao što su kalcij, fosfor, magnezij i cink.

Hemijski je vrlo slično ljudskoj koži.Od davnina je poznato kao prirodni lijek, a sada ga možete pronaći i u obliku kreme. Još u davna vremena Kleopatra je pripisivala svoju ljepotu isključivo kozjem mlijeku za koje je bila uvjerena da joj ono poklanja mladalački izgled i mekoću kože.

Kozje mlijeko je jedino mlijeko koje sadrži capric-caprilliyctriglicerid koji pomaže  u hidrataciji kože i čini je mekšom.

Učinci Kreme Soft sa kozjim mlijekom:

  • - poboljšava gipkost i glatkoću kože
  • - osigurava dugoročnu vlagu
  • - savršeno regenerira, njeguje i blago opušta kožu
  • - usporava proces njenog starenja
  • - na prirodan način ublažava problem osjetljive i alergične kože kao što su: akne, psorijaza, ekcemi i sl. 
  • - umiruje iritacije i opekotine od sunca
  • - namjenjena za hidrataciju svih tipova kože

Soft krema sa kozjim mlijekom je obogaćena koenzimom Q10 i vitaminom E koji će spriječiti isušivanje kože, smanjiti i već nastale bore te oporaviti kožu. Lagana je i hidratantna, ugodnog mirisa te djeluje umirujuće na kožu.

Krema je namjenjena i za noćnu i za dnevnu njegu.


To je ono što proizvođač obećava, a ja mogu potvrditi većinu stvari. Jedino što nisam primjetila jeste neki dugoročniji efekat što se tiče elastičnosti kože i umirivanja iritacija, jer za to koristim jedan drugi, jako drag proizvod, kojeg ću vam predstaviti u nekom drugom postu. O smanjenju bora neću ni da pričam, jer ih nemam i ne koristim kremu radi njih :)
Tekstura je ono što mi se najviše sviđa. Nije nimalo gusta, već je baš lagana i gelasta. Ja je nanosim kako navečer, tako i poslije čišćenja lica i prije nanošenja pudera. Čitala sam mnogo puta da se puder nanosi poslije potpunog upijanja kreme, inače mu se postojanost znatno smaniiva, ali ja nisam imala tih problema, pogotovo zato jer ova krema ne "sjedi" na koži, a i ne upija se brzinom svjetlosti, već kožu ostavlja osjetno hidriranom.

Dostupnost je, čini mi se, problem kad je riječ o Soft kremama. Ja sam je našla u obje obližnje apoteke na Aipašinom Polju, a naknadno sam pronašla spisak lokacija gdje možete nabaviti Vita proizvode u BiH - link.

Jedno pakiranje sadrži 190 ml, što je meni čudno budući da sam navikla na neke kvartalne vrijednosti tipa 100, 125, 150 itd., no ne žalim se :) Cijena je smiješna - nekih 5-5,50 KM, a jedno pakiranje će vam trajati bar 3 mjeseca uz svakodnevno korištenje.

Da sumiram: korisni sastojci, izuzeno lagana i hidratantna tekstura, odličan omjer cijene, količine i kvalitete i treća kutija koju sam već skoro do pola potrošila :) Četvrtu neću kupiti uskoro iz dva razloga: želim probati i verziju sa kestenom koja obećava smanjivanje fleka i kapilara, a drugi je što mi ipak nije dovoljno hranjiva i hidratatna za zimski period. Pronašla sam jednu koja jeste, no dok je ne kupim i full size verziji i pomno ne isprobam i potvrdim dejstvo, neću pisati.

Jeste probali Soft kreme? Koje su vam omiljene hidratatne kreme za ljeto i zimu?

Broj komentara: 6:

  1. Volim sve proizvde sa kozjim mlijekom, moracu probati :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Zvuči jako dobro, voljela bih probati :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Prvi put čujem za ovu kremu.Baš bi voljela da je probam :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Pozdrav! Nisam do sada bila upoznata s proizvodima koji u sebi sadrže kozje mlijeko, moram priznati da zvuči jako zanimljivo i ako stvarno ima tako dobar učinak želim je probati! Inače imam problem sa suhom kožom i također su mi ostali tragovi od bubuljica. :/

    OdgovoriIzbriši
  5. Pomazel ta krema u otklanjanju bubuljica?

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)