31. siječnja 2014.

dm blog newsletter januar + recenzija Alverde Beauty & Fruity proizvoda i Balea balzama za usne

 

 
Danas vam, svečano povodom kraja prvog i pomalo dosadnog januara, ponedjeljka među svim ostalim mjesecima, donosim informacije o novim proizvodima u dm drogerijama, kao i recenzije istih.

Suradnja sa dm drogerijama je počela prošlog mjeseca, o čemu možete čitati više ovdje.

Ugodno sam se iznenadila kad su me u prvoj polovini mjeseca na adresi čekali proizvodi iz januarskog dm blog newslettera, uz dodatni proizvod - balzam za usne, i ono čemu se uvijek veselim, a to je ručno pisana dm razglednica od drage Ajle koja nas svakog mjeseca i pored razglednice i proizvoda razveseli i pismom/porukom u sklopu newslettera.

 

Sljedeći proizvodi su se nalazili u pošiljci:

Alverde Beauty & Fruity 3u1 pjena za čišćenje lica za normalnu i mješovitu kožu
Alverde Beauty & Fruity matirajuća krema za normalnu i mješovitu kožu
Balea Juicy Orange balzam za usne

 

Ovog mjeseca je u fokusu Alverde prirodna kozmetika, već dugo vremena član grupacije dm brendova i čini mi se, samo mrvicu manje poznata od Balee. 
http://www.dm-drogeriemarkt.ba/ba_homepage/moja_marka/dm_marka/165654/alverde_moja_marka.html 

Alverde, osim preparativnih proizvoda, nudi i dekorativne, a zajednička karakteristika im je prirodna baza.

 

Prvo ću vam predstaviti Beauty & Fruity pjenu za lišćenje lica, moj omiljeni proizvod iz pošiljke.

 


 

Kao što ste mogli vidjeti na slici, Alverde Beauty & Fruity pjena za čišćenje lica ima tri funkcije i samim time bi trebala biti idealan multifunkcionalan proizvod za lice jer ga čisti, tonizira i otklanja makeup.

Pjenu sam prvo isprobala za otklanjanje makeupa. Ako niste nikad koristili ovaj tip proizvoda, obavezno dobro protresite bocu prije upotrebe. Puder sa lica otklanja jako dobro i ostavlja kožu čistom - ne isušenom, već taman onoliko da osjetite da je koža uistinu čista. Nažalost, jednostavno nisam navikla otklanjati makeup sa oči bilo kakvim gelom, pjenom ili sličnim proizvodom za umivanje zbog izuzetno neugodnog osjećaja koji nastupi kad mi mala količina zapjenušanog proizvoda uđe u oči. Maskaru jeste uklonila, no nisam se mogla riješiti tragova maskare i tuša tik uz i između trepavica.

Osim Alverde pjene iz Beauty & Fruity linije, probala sam i onu sa dodatkom aloe vere, no već nakon kratkog korištenja B&F verzije i uprkos činjenici da sam verziju sa aloe verom koristila prije dugo vremena, odmah sam zaključila da mojem licu puno više prija B&F linija. Bolje se pjeni, a osim što temeljito čisti lice, ne isušuje ga, što je bio slučaj sa aloe vera verzijom. Također, B&F ima puuuno bolji miris kojim sam opčinjena - osvježavajuća zelena jabuka pored koje i ne osjetim limetu koja je navodno glavna mirisna komponenta pored jabuke.

Nisam mogla uslikati sastojke zbog oblika ambalaže, pa ih kopiram sa oficijalne dm stranice:

Ingredients: Aqua, Alcohol*, Coco-Glucoside, Sodium Coco-Sulfate, Glycerin, Malus Domestica Fruit Water*, Glyceryl Oleate, Citrus Aurantifolia Fruit Extract*, Citric Acid, Tocopherol, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Parfum**, Limonene**, Citral**, Linalool**
*ingredients from certified organic agriculture/**from natural essential oils

Beauty & Fruity pjena dolazi u količini od 150 ml po cijeni od 6,95 KM. Preporučila bih je svakome ko želi blagi proizvod koji že temeljito otkloniti puder i ostale proizvode sa lica bez isušivanja - bez obzira što je namijenjena normalnoj i mješovitoj koži, sigurna sam da bi je mogao koristiti svaki tip kože.

Idući proizvod na redu jeste Alverde Beauty & Fruity matirajuća krema.



 

Odmah ću vam reći da imam suhu kožu i da kreme koje ja biramu svojem nazivu sadrže "hranjiva" u čak više od 90 % slučajeva - čak i čisto hidrirajuće izbjegavam, tako da nisam bila u mogućnosti testirati ovu kremu. Ipak, probala sam je jednom i potvrdila pretpostavku da je za moj tip kože ova krema potpuno "ne". Kako biste ipak imali mali uvid u djelovanje ove kreme, da li zaista matira - jer to je glavno pitanje, budući da je smanjen broj dobrih matirajućih krema drogerijskog ranga, proslijedit ću je prijateljici koja ima masnu kožu i javiti vam njene dojmove.

Cijena za 50 ml kreme je 5,95 KM. Ima identičan miris kao i prethodno spomenuta pjena, dok sastojke možete vidjeti na slici ispod.

 

Kao šlag na kraju, donosim vam recenziju jednog proizvoda, koji je, sigurna sam, uprskos svojoj minijaturnoj veličini, neizostavan sastojak režima zimske njege, a radi se o balzamu za usne, tačnije Balea Juicy Orange balzamu.
 
 

Ove balzame sa viđala u obilascima dm-a i primjetila da često postoje verzije različitih mirisa, obično dio limitirane kolekcije, kao i ovaj. Dolaze u pomalo nepraktičnom pakiranju, limenoj kutijici, što ne preferiram za ličnu upotrebu i lakše mi je dohvatiti klasičan balzam pakovan kao ruž, staviti ga u džep ili neseser i nanositi tokom dana. Ipak, ovakva pakiranja su itekako praktična kad šminkate druge - uvijek mi je bilo lakše kistom za usne pokupiti optimalnu količinu balzama ili, ako je istopljen, ruža.

Miris je osvježavajući, mogla bih reći i pomalo ljetni, a sama tesktura je bogata, masna i hidrira jako dobro.  Uprskos narandžastoj boji, na usnama je balzam bezbojan.


Cijena balzama mi nije poznata, no količina je 10 g, što je pozamašno i trajat će jako dugo i uz čestu upotrebu.

Popis sastojaka: Petrolatum, Tocopherol, Mica, Parfum, Limonene, Linalool, CI 77491

To bi bili neki od novih proizvoda u asortimanu dm brendova, te moje mišljenje o istima. Nadam se da sam vam uspjela pomoći u izboru nekog od njih. U komentarima mi pišite koji su to vaši omiljeni Alverde i Balea proizvodi i jeste li imali prilike susresti se sa ijednim od proizvoda iz posta.




3 komentara:

  1. Ovo je baš super kad vam pošalju proizvode onda je nekoliko dana naslovna preplavljena proizvodima i jednostavno ne možeš a da ih ne kupiš haha :-D Super post :-* E.

    OdgovoriIzbriši
  2. Kladim se da bi pjena super pasala meni, zbog masne kože. Imam već jednu i definitivno mi je favorite proizov za lice. Nisam probala ovu Alverde.

    OdgovoriIzbriši
  3. sta mislis o highlighteru za tinedjerku? bi li bilo bezveze malo highlightera ispod obrva i na jagodicama bez bronzera i rumenila za svaki dan?

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)