10. siječnja 2014.

Favoriti 2013. godine

Već uobičajena rutina mene, kao i mnogih blogerica, jeste raditi godišnje favorite, nešto što je ove godine, čini mi se, posebno aktuelno jer gotovo svaka blogerica ima ovaj tip posta na svom blogu ovih dana, no ipak je to i za mene must have jer objedinjuje naj naj proizvode kojima sam toliko zadovoljna da sam se usudila uvrstiti ih u listu proizvoda  koje sam voljela gotovo pa 365 dana života. Sjećam se da su na Šminkerici imali običaj raditi ovakve postove, s tim što je to bilo svakih 6 mjeseci, pa su se zvali "favoriti polugodišta" i da mi je bilo zaista uživanje čitati ih. Bilo kako bilo, u nastavku slijedi popis onih proizvoda koje sam itekako voljela i koje namjeravam nastaviti koristiti, ili u slučaju da ih trenutno nemam jer sam ih potrošila, pa ih nisam mogla poslikati - ponovo kupiti.

Krenut ću s preparativom iz razloga što mi je tu najlakše izdvojiti favorite, budući  da proizvod mora da bude izuzetno dobar da bih ga ja uopće nastavila koristiti - nema šanse da ću kupiti hidratantnu kremu ako je mogu koristiti samo kad mi je lice u dobrom stanju, ili odstranjivač koji skida samo puder i sjenila, ali ne i tuš i maskaru.

 

Soft krema sa kozjim mlijekom - must have od proljeća 2013. pa nadalje. Krema koja me oduševila svojim djelovanjem, teksturom i time što mi pruža optimalnu količinu hidratacije - takvu da je ne trebam nanositi u 3+ sloja, a da ipak ne čini lice masnim i takvim da moram čekati cijelu vječnost da se bar malo upije pa da počnem nanositi puder.

Essence odstranjivač laka bez acetona (plavi, miris kokosa i papaje) - iako su se mnoge djevojke žalile da im ovaj odstranjivač isušuje kožu oko noktiju, za mene je ovo najbolji proizvod takve vrste kojeg sam probala. Okej, jedan od najboljih - drugi tip je odstranjivač  teglici sa spužvicom, no oni nisu baš trajni. Pored plave verzije koja miriše na kokos i papaju (iako ja ne osjetim ni jedno ni drugo), postoje još i ljubičasta i roza, koje imaju daleko gori miris (roza je navodno jagoda, no mene je natjerala na povraćanja). Odstranjuje i šljokice, tamne lakove, ne smrdi, jeftin je.... Mislim da sam potrošila bar 15 bočica prošle godine.

Vichy micelarna otopina - svi su poludjeli za micelarnim vodama, pa sam i ja morala isprobati bar jednu (teško žabu u vodu :D ). Iako sam je koristila nekih 3-4 mjeseca, najbolje mi je sredstvo za odstranivanje šminke. Skida sve u nekoliko poteza, ne isušuje kožu niti mi je čini bolesno masnom, a ima i prijatan miris (za razliku od Evelinove - fuj). Uprkos tome što sam je jako voljela 2013., neću je ponovo kupiti jer ima jeftinijih verzija koje su izašle na tržište krajem godine (L'Oreal, Mixa, uskoro i Garnier).

 

ESI Aloe Vera gel - moj vjerni saveznik kako u borbi protiv sitnih krvopija koje vladaju tokom ljeta, tako i protiv isušenih i iziritiranih dijelova kože.

Iii, sad kreće i dekorativa....

 

Rimmel Match Perfection - puder kojeg koristim od polovice augusta. Najbolji puder nešto tečnije i hidratantne teksture i dewy finiša. Ono što, kao i uvijek, stvara problem jesu nijanse u našim drogerijama, pa drugu bočicu naručujem s Asosa.

 

Max Factor Face Finity - iako se nismo slagali u zimskim mjesecima, FF mi je uvijek bio pri ruci na proljeće i ljeto. Jedan je od onih pudera koji uprskos tečnoj teksturi pružaju dobro prekrivanje i mat dugotrajan finiš. Bonus je SPF20, zbog čega sam ga i dodatno voljela. Jedini minus je što možda i nije za suhu kožu, te opet - nijanse.

 

Buy In Coins ravno rezani mini kabuki - iako sam ga tek pred kraj godine zamijenila kistom jednake funkcije i efikasnosti, ovaj mališa mi je bio omiljeni kist za nanošenje pudera, kao i omiljeni kist uopće. Kupljen je za smiješnu cijenu, dokaz je kako dobro ne mora biti skupo. Super je za nositi u neseseru, a puder nanosi - savršeno.

 

Artdeco kamuflaža - prekriva sve, od podočnjaka (za koje je i mrvicu teža) do onih ružnih potkožnih, ogromnih, crvenih, natečenih bubuljica. Trenutno je sniženje u cm-u na Artdeco proizvode, pa vam savjetujem da barem isprobate ovaj i više nego odličan korektor. 

 

Essence Stay All Day korektor - da se malo odmorim od Bourjos Healthy Mixa, koristila sam SAD korektor koji nije dugotrajan kao što Essence nalaže, ali jako dobro pokriva i ne ističe suhe dijelove kao Bourjois. Isto tako dobro funkcionira kao highlighter jer ima divnu kremastu teksturu koja se lako razmazuje. Mislim da ću se ipak ponovo prebaciti na Bourjos jer sam tek sad počela primjećivati koliko su mi kritični podočnjaci i da sve svjetlije što ne prekriva dobro samo završi sivkastim izgledom ispod očiju.


Manhattan Tender Touch Fresh Peach rumenilo - rumenilo koje sam najviše koristila i iskoristila, tako da uskoro moram po nove zalihe. Divna nijansa koja ne izgleda ciglasto na licu, nije mat, ali se uprkos tome nevjerovatno ravnomjerno nanosi i licu daje najljepši sjaj..... Nijansa i sjaj zajedno čine da izgledam jedno 3 puta više naspavano nego što zaista jesam :)

 

Make Up Academy Undressed paleta - paleta za kojom su svi poludjelijer je kopija famozne UD Naked. Vjerujem da je Naked puno bolja u pogledu trušenja (odnosno, netrušenja?) i postojanosti, no uprkos tome mi je Undressed bila go-to paleta prošle godine. Najviše je stradao prvi red, kako i vidite,

 

Mat sjenila Flormar, Catrice, Golden Rose - trio fantastiko baznih nijansi koje sam upotrebljavala na obrvama i očima i koje su must have za bilo koga ko zna nanositi sjenila :)

  

Golden Rose Volume tuš - pojma nemam zašto je nazvan "volume" jer me to više asocira na maskaru, ali to nije ni bitno jer sam ga koristila gotovo pa cijele godine dok ga u posljednjim danima nisam zamijenila novim GR tušem (Cat's Eyes). Potrošila sam barem 3 bočice od kako sam ga počela koristiti.

Maybelline Master Drama crna olovka - hands down, najpostojanija i najpigmentiranija crna olovka za oči. Ukoliko ste u potrazi za pomenutom, ne tražite dalje. I košta nekih sitnih 6 KM.

Catrice "podizač obrva"- kupljen u LE čija su tematika bile 40-e. Ja ga ipak koristim u sasvim drugu svrhu, a to je vizuelno povećanje očiju nanošenjem ove olovke u unutrašnji dio kapka. Iako nije potpuno neutralna da bi se mogla koristiti za neke dramatičnije lookove koji ne zahtjevaju crnu olovku, itekako je idealna za neki jednostavan crni tuš+netralna sjenila look.

 

Rimmel olovke za obrve - najbolje olovke za  obrve ikad. Barem za brinete i crnokose. Savršena tekstura, odgovarajuće nijanse i niska cijena.  Bonus je to što si ovim olovkama sredim obrve za tili čas, a da ne izgledaju kao loš permament.

 

Classics 3D Lash Defined maskara - najsavršenija maskara ikad za moje i više nego jadne trepuške. Ekvivalent joj je Golden Rose 3D Fantastic Lash maskara, pa uzmite i nju ako vam je više dostupna.


Što se ruževa tiče, imala sam nekoliko u stalnoj postavi.

Golden Rose Ultra Rich Color 53 - linija čija mi je formula mrvicu bolja od klasičnih Golden Rose ruževa. Nijansa je ovdje ono što je najbolje, jer se radi o pravoj boji mesa, idealnoj za bilo kakav nenametljiv look.

Farmasi True Color 20 - imala sam prilike isprobati još nijansi iz True Color linije koju jako volim zbog visoke pigmentacije i mazivosti, ali 20 mi je među favoritima. Radi se o nude nijansi koja ima idealan balans pink i bež podtona.

Artdeco Dita Von Teese 507 Bon Bon - istinska narandžasta nijansa mat finiša. Još mi samo treba odgovarajuća olovka za usne.

Avon Plump Pout Chilli - savršena formulacija i nijansa, moj omiljeni crveni ruž.

NYX Merlot - najkorišteniji  ruž u periodu jesen/zima. Idealan nosivi tamni ruž savršene formule - najdraža pored Avonove Plump Pout linije.


Prošle godine sam voljela i više nego prihvatljiv broj lakova, preko krem do šljokičastih, od neutralnih do vrištećih, no dvije linije koje su mi obilježila godinu jesu Golden Rose Jolly Jewels i Holiday. Prvu sam počela skupljati sa nijansom 115, koja je identična China Glaze It's Trap-eeze!, a zatim su uslijedile i ostale. Holiday sam otkrila na jesen, kad su svi poludjeli za pjeskastim lakićima (pogotovo OPIevim) i skupila već 6 nijansi (mada su na slici samo 3 moje omiljene). JJ su izuzetno zabavni, šareni, šljokičasti, fensi (:D), a Holidayci se već ističu kako izuzetno lijepim nijansama, tako i lakoćom nanošenja, brzinom sušenja i trajnosti. Uskoro stiže i Galaxy linija iz Golden Rosa za koju već predviđam da ću skupiti barem polovičan dio :)

To je to što se tiče proizvoda koje sam voljela prošle godine. Ono što sam vas još željela obavijestiti jeste da uskoro na blogu započinjem seriju postova o puderima. Znam da se tu radi maltene o otkrivanju tople vode, no smatram da je na ovom blogu baš potrebno objediniti informacije tog tipa. I ne znate sa koliko sam se, od kako sam počela raditi katalošku prodaju, mitova o šminkanju suočila, kao i tome da mnoge žene još uvijek koriste dosta tamniji ili puder koji uopće nije za odgovarajući tip kože. Već počinjem pisati :)

Puse :*


Broj komentara: 11:

  1. MF 3u1 volim, dosadna sam koliko to spominjem a zbog ovog posta ću da probam Essence korektor i Clasics maskaru, AKO je nađem u BL :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Artdeco kamuflazu bih od svega ovoga izdvojila, kao i nyx matte ruz :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Imamo nekoliko zajedničkih favorita, ali definitivno se slažem za MUA palete :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Super favoriti. :-) Koju nijansu kamuflaze ti koristis?
    G.

    OdgovoriIzbriši
  5. Možda je bolje raditi te polugodišnje favorite jer su potrebe kože, a meni i dekorativa, drugačiji zimi i ljeti. međutim, ovi godišnj su baš za ono naj naj proizvode koji su dogurali do kraja :D
    GR Holiday su mi definiotivno nešto najdraže što sam ikada imala na noktima!

    OdgovoriIzbriši
  6. Svidja mi se ova kamuflaza :D mozda bih mogla potraziti da probam.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)