5. ožujka 2014.

Avon baza za sjenila

Danas vam donosim recenziju jednog proizvoda za kojeg smatram da bi svi koji koriste sjenila ili bilo kakve proizvode na očima osim maskare trebali da imaju. Pogađate, riječ je o bazi za sjenila, proizvodu koji je tek u skorije vrijeme, prije par godina, napravio "bum" na tržištu jer su ga apsolutno svi zaljubljenici forsirali u bilo kojem obliku, i to opravdano.

Naime, dobra baza vam istovremeno može neutralizirati kapak, upiti masnoću, spriječiti skupljanje sjenila u pregibu, višestruko pojačati intenzitet sjenila i produžiti trajanje sjenila i olovki na kapku za nekoliko sati. Već nakon ove rečenice shvatate da je baza za sjenila prava mala investicija koja će se višestruko vratiti i neophodan je komad jer čini itekakvu razliku, kako onu vizualnu, tako i onu vremensku, jer ćete mnogo manje vremena provesti nanošenjem slojeva i slojeva sjenila, blendanjem i popravljanjem istog tokom dana.

Isprobala sam relativno mali broj baza za sjenila budući da one znaju trajati i preko godinu dana uz svakodnevno korištenje i da ih ima zasista malo na našem tržištu. Posljednja koju sam probala i koju i trenutno koristim jeste Avonova.

 

Avon je bazu izbacio prije par mjeseci i o njoj sam imala prilike čitati uglavnom na regionalnim blogovima, te su utisci bili većim dijelom pozitivni. Naručila sam je krajem prošle godine kada je iznosila 7,5 KM. Dolazi u količini od 3 g, što nažalost nije nigdje naznačeno. 
Kad sam ju otvorila i vidjela da na dnu teglice stoji da je nijansa "light beige",  pošteno sam se načudila budući da je to i jedina nijansa u katalogu, no uz nekoliko sekundi guglanja sam doznala da postoji i tamnija nijansa, no da nije dostupna na našem tržištu.



 

Kao što vidite, baza dolazi u maloj staklenoj teglici sa crnim poklopcem što će za mnoge biti problematično. Ja ionako ne volim nanositi ni korektor ni slične kremaste proizvode prstima zbog dugih noktiju, pa koristim bilo kakav pljosnati kist sintetičkih vlakana (trenutno je u opticaju kist iz seta sa Coastal Scentsa).

Nijansa "light beige"je svijetla, pomalo breskvasta i odgovarat će većini različitih nijansi tena na našim prostorima. Ono što mi se sviđa jeste što baza nudi i solidno prekrivanje nedostataka na kapku kao što su vidljivi kapilari, a nijansa pomaže neutraliziranju.

 

Tekstura baze je ono što me najviše iznenadilo. Očekivala sam nešto gušću, onakvu kao kod kremastih korektora, a ispostavilo se da je jako mekana, gotovo poput gušćeg tekućeg pudera i jako lako se razmazuje na kapku. Ne otežava blendanje, čak štaviše, imam osjećaj kao da sam stavila tanki sloj običnog tekućeg pudera. I vama savjetujem da ne pretjerate u količini jer će se inače i sama baza zajedno sa sjenilom skupiti u kapku, što nipošto ne želite.

Produžava trajnost,  sjenilo se ne skuplja, lako se blenda itd., itd., dakle zvuči kao idelna baza, no ipak joj moram istaknuti jedan nedostatak. Naime, za razliku od Artdeco baze koja ima takvu teksturu da za sebe lijepi sjenila, zbog čega je blendanje otežano, Avonova baza i ne pridonosi toliko intenzitetu.... Jednostavno nemam taj osjećaj da boja prione na kožu, ali to svakako može i biti pozitivna strana za one koji ne vole tonu sjenila koje se ne može pošteno izblendati.

Na donjoj slici sam sa lijeve strane nanijela sjenila preko baze, na desnoj bez.... Vidi se kako su i sama boja i shimmer dosta bolje izraženi na koži i da će uz korištenje ove baze sjenilo završiti na kapku kako i treba, a ne ispod očiju.

 

Da sumiram: dostupna, jeftina baza koja nudi gotovo sve što od baze možete očekivati i koja će vam biti odlična ukoliko ne očekujete čuda poput oživljavanja sjenila kojeg morate grepsti kako bi izvukli imalo boje. Svakako je preporučujem i  početnicima i onima koji su bili razočarani u Artdeco bazu zbog preljepljive teksture i nemogućnosti lakog blendanja. 

Jeste li isprobali Avon bazu? Koja vam je omiljena baza za sjenila?

Broj komentara: 18:

  1. Kupila je i ja kad je toliko hvaljena, baš danas mi stiže :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Trenutno sam na artdeco ali mi bledanje nije problem. No svakako zelim probati i avonovu bazu

    OdgovoriIzbriši
  3. Već duge je merkam i preispitujem se da li mi zaista treba, a znam da ću na kraju ipak odlučiti da je kupim! :) Lidija

    OdgovoriIzbriši
  4. Nisam probala a deluje zanimljivo. Godinama koristim AD bazu

    OdgovoriIzbriši
  5. Već dugo koristim Avonovu bazu za senke i obožavam je! Nešto bez čega ne mogu. Odlična recenzija :)

    http://mylittleworld444.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  6. Meni je ova naspram artdeco baze cista nula. Ne produzi mi pretjerano trajanje sjenila, a ono mi se pocne skupljati u pregibu nakon par sati, sto mi se sa Artdecom nikada ne desava... :(
    Ali da, dosta se lakse blenda preko nje nego preko AD baze :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja imam suhu kožu i kapke tako da mi odgovara, ali da, definitivno nije za masnije kapke.

      Izbriši
  7. Imam, volim, najbolja drogerijska baza do sada, sto se mene tice.

    OdgovoriIzbriši
  8. Imam, voolim i ne mogu bez nje ;P

    OdgovoriIzbriši
  9. Nisam je probala. Kao što si rekla, baze dosta traju pa trošim svoje dok mi ne nestanu.Možda kasnije?

    OdgovoriIzbriši
  10. obozavam je i ne mogu bez nje...vidjela sam na par videa blogerica koje nisu bas odusevljene sa njom da je stavljaju nakon tekuceg pudera sto je veeeelika greska,mislim da je vecini ipak jasno da se baza nanosi na cist kapak na kojem eventualno moze biti kremica za okoloocno podrucje,meni je bolja od AD jer je sto puta laksa za nanosenje...M.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bravo! Ja sam činila istu grešku sa AD bazom i mislila sam da ne valja dok nisam shvatila da je to puder koji mi se skuplja u pregibu.

      Izbriši
  11. Imam je i super mi je :)
    Probala sam još i Nyx bazu, ali mi je Avonova bolja :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Koristim Artdeco i Essence bazu za sjenilo, ovu nisam probala, ali ne mislim ni mijenjati Artdeco, tako da će teško doći na red Avon :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Moja prva baza za sjenilo bila je Essence Color arts i Essence I <3 stage. Essence color arts je dobra, pojačava pigmentaciju, intenzitet i trajanje, ali je otežano blendanje i koristim je samo kad stavljam Essence pigmente i šljokice. I <3 Stage je dobra baza, više kao korektor pa je i kao ovu Avonovu bazu koristim i samostalno čisto da mi kapak bude ljepši, zaglađeniji, i da mi prikrije pokoju izniklu dlačicu što se obrva tiče. :D Trenutno koristim upravo ovu Avonovu, meni je jako dobra, što se intenziteta tiče, pojačava ga kod nekvalitetnijih sjenila, a kod malo kvalitetnijih je ista stvar u pitanju :D Meni je super jer joj je tekstura lagana, kremasta, mekana. Kupila sam na sniženju dvije Artdeco baze, ali neću ih koristiti dok ne potrošim Avon zbog sušenja. :) Čula sam da su Too faced, Elf i UD baze odlične, ali ja ih nisam imala priliku probati (možda u drugom životu xD)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)