15. ožujka 2014.

Kako je dm obilježio mjesec ljubavi: dm februarski blog newsletter + recenzija Balea proizvoda (puter za tijelo i trakice za obrve)

Zdravo cure! Prije svega, nadam se da uživate u ovim sunčanim danima i maksimalno ih iskorištavate i nadam se da ste svjesni koliko smo sretni ove godine što se (ne)prilika tiče jer snijega nema na vidiku. Neće ovo biti post o vremenu niti prognoza istog, već želim naglasiti da su ovakvi dani dušu dali za šetnje, kao i za fotkanje proizvoda za postove :)

Februar je već nekako tradicionalno mjesec ljubavi koji je 10-ak dana iza nas, te se nadam da ste bile mažene, pažene ili da ste jednostavno uživale, pa makar i same :) Dm svake godine za Valentinovo i praznike općenito pripredi iznenađenja kupcima, a ove godine je to bilo masivno sniženje cijena parfema i štošta toga, dok je nas blogerice koje surađemo s njima obradovao paketićem proizvoda u ružičastim nijansama. Naravno, ružičasta je uvijek aktuelna tako da mislim da će se ljubiteljice iste pronaći u proizvodima i van februara.


hvala Ajla <3

Prvi proizvod kojeg bih izdvojila kao favorita i vjerovatno ću ga i uvrstiti u post takvog tipa jeste Balein puter sa mirisom kakaa. Volim putere za tijelo i dosada sam uglavnom kupovala manja pakiranja Alverde putera. Iako su namijenjena za tijelo, zbog jako lijepog mirisa i guste teksture ja ih volim nositi u torbi i njima mazati ruke. Ovaj, naravmo, ne mogu baš nositi svuda sa sobom  :), no to mi je samo dalo još više prilika za testirati proizvod za ono za što je prvobitno namijenjen.

Puter je zapravo reformuliarno izdanje, pretpostavljam povodom Valentinova, stare verzije Baleinog kakao putera koji nije više dostupan. Prvo sam mislila da je dizajn ambalaže jedino što je promijenjeno, no to nije slučaj, već je puter sada dosta laganiji, no čvršće teksture i drukčije boje. Nisam isprobala staru verziju, no sudeći po recenzijama istog, bio je nešto rijeđi i hranjiviji.

Nakon tuširanja ga uvijek nanosim po cijelom tijelu i ono što sam primjetila jeste da uprkos tome što je čvrste teksture lako se razmazuje i podsjeća me na pravi puter. Jako mi se sviđa to što se brzo upija i ne "sjedi" na koži (pod ovim mislim da ne ostavlja bijeli sloj koji nikako da se upije).

Miris je, pa, kao čokolada :) Poprilično sam sigurna da je to glavni adut zbog kojeg se kupuje.

Cijena Balea kako putera iznosi oko 6 KM, za količinu od 200 ml, kako je i naznačeno na pakiranju.


sastojci i dodatne informacije

Da sumiram: proizvod za tijelo koji nije ništa inovativno kao npr. Baleino mlijeko za tijelo za nanošenje pod tušem, no također jako dobar proizvod za tijelo za sve one koji vole malo bogatiju teksturu i lagano razmazivanje, te naravno miris kakaa.

Sljedeći proizvod koji me je dočekao jesu Baleine trakice za obrve. Ovo je nešto što nisam ni znala da postoji u Baleinom asortimanu. Kad sam se negdje sredinom februara zainteresovala za oblikovanje obrva, shvatila sam da je neki preparat na bazi voska uistinu potreban za precizno i potpuno otklanjanje dlaka izvan željenog oblika obrve.

Naime, ovo nije ništa drugo do klasične trakice za čupanje sa voskom, ali izmjena je oblik i najvjerovatnije i formulacija voska koja je prilagođena upotreni na licu.



Na ovoj slici je objašnjeno kako su trakice oblikovane. Iako se možda čini komplikovano, to uopće nije. Imate nekih 0,5 cm ili više neljepljivog najlona sa strane kako biste mogli uhvatiti trakicu, a u sredini je izrezan oblik obrve kojeg vi pri čupanju ne korisite, već ga odstranite i ostanu vam dva dijela za iznad i ispod obrve.


Evo kako to izgleda kad odljepljujem dio za čupanje iznad obrve. Napominjem da dobijete 10 pari trakica, dakle 20 trakica, tako da je njih 4 na jednom "listu", stoga bih preporučila da ih izrežete makazama prije upotrebe kako biste lakše odlijepili trakice sa papira u odgovarajućem obliku.



upozorenja
Na pakovanju je navedena uputa za korištenje i mjere opreza koje mislim da vrijedi pročitati.

Trakice se stavljaju na čistu kožu, malo zagriju prije toga dlanovima i povuku u smjeru suprotnom rastu dlaka. Otklanja dosta malih dlačica koje i ne vidim dok ne stavim korištenu tračicu pod direktnu svjetlost. Napominjem da i te male dlačice čine dosta razlike jer dosta ljudi ima problema sa rastom dlaka iznad i pored obrva, prema slijepoočnicama.

Postupak je, barem meni, bezbolan i boli čak i manje od čupanja obrva. Iako su trakice namijenjene za čupanje svih dlačica, nemojte očekivati da počupa išta drugo do malih tankih dlačica. Morate razumjeti da je koža kapka ipak jako tanka i nježna i da bi itekako negativno djelovalo da je vosak išta jači. Ja prvo, prvi sređivanju obrva, počupam veće i deblje dlačice koje su van  željenog oblika, ošišam obrve i zatim primjenim trakice. Osim iznad i ispod obrva, jako su korisne kad se izrežu na nešto manje oblike i koriste za prostor između obrva,

Smatram da je ovo jedan nešto neobičniji proizvod koji beće biti potreban onima koji vole gušće obrve i sređuju ih tu i tamo pincetom, no svima koji vole oštro definisane obrve "čistog" oblika bi bio maltene neophodan.

Cijena za 20 trakica, tj. 10 pari iznosi 5,25 KM.

 

Pored Baleinih proizvoda, dobila sam i She lak u nijansi 240 koja je duboka boja patlidžana i na pvi pogled se možda i ne čini najboljim izborom za proljeće, ali izgleda da su lila i ljubičaste nijanse itekako popularne ove sezone. Formula je gotovo gelasta, gušća i prekiva u dva sloja, a je planiram zasebno predstaviti u NOTD postu budući da sam zbog tmurnog vremena propustila priliku uslikati lak dok je još bio na noktima.

To bi bilo to za još jedan dm blog newsletter koji kasni nekih mjesec dana :), a za mart sam od dm-a dobila jedan jako lijep set proizvoda iz Alverdove najnovije Vintage Rose kolekcije koju ću vam uskoro također predstaviti.

1 komentar:

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)