2. ožujka 2014.

New In #5

 

Posljednji New In post sam radila još u decembru, tako da mislim da je krajnje vrijeme da vas obavijestim o stvarčicama koje sam dobila ili kupila od početka godine (a neke i prije). Neke čak toliko stoje da sam ih recenzirala i zaboravila postaviti u new in.Tako da ćete ih moći još jedanput vidjeti i odabrati o čemu želite čitati.

 

Od dm-a sam za januarski blog newsletter dobila Alverde beauty & Fruity liniju zajedno sa Balea balzamom. Već sam ih recenzirala i dodat ću kako mi je pjena za čišćenje lica neizostavam dio večernje rutine čišćenja lica.

 

.....a u februaru su me iznenadili sa proizvodima u ružičastim i ljubičastim nijansama koje još uvijek isprobavam i potrudit ću se recenzirati ih što prije. U Balein puter za tijelo sa kakaom sam naprosto zaljubljena i mislim da je pun pogodak za poklon bilo vama samima ili pak nekoj dragoj osobi jer sam uvjerena da u zimskim mjesecima ne postoji osoba koju ne bi obradovao hranjivi proizvod za njegu tijela i to s mirisom čokolade. Iznenadila sam se i Baleinim trakicama za obrve s voskom i osjećam se da su mi pročitali misli kad su mi ovo poslali jer sam u fazi eksperimentisanja s obrvama. U paketiću se još nalazio i She lak za nokte i, već po običaju, divna razglednica.

 

Tu je još i jedan proizvod koji je trebao biti recenziran već početkom mjeseca, a kojeg sam dobila u suradnji sa StrawberryNET aka svima nam poznatom Jagodicom. Radi se o Fusion Beauty Shinebox paleti highlightera koja sadrži jedan praškasti, dva kremasta i dva highlightera u olovkama. Divan multifunkcionalan proizvod u još divnijoj ambalaži.

 

U januaru i februaru sam u Golden Rose narudžbu uvrstila i njihovu relativno noviju paletu sjenila koja sadrži 24 sjenila ne baš tako dobro raspoređena po nijansama u samu paletu, no itekako dobrog kvaliteta - pigmentacija i tekstura su na jako visokom nivou na što i nisam baš navikla jer nemam dobra iskustva sa paletama. Čini mi se da su posvetili podjednaku količinu pažnje svakom sjenilu i da ne znam da su sve palete iste i unaprijed složene, pomislila bih da su pravili svako sjenilo zasebno i da ih je neko složio po svojem izboru. Mislim da će mi paleta jako dobro poslužiti kod šminkanja drugih jer sadrži dosta nijansi za neutralne i smokey lookove.

 

Gledajući dosta videa na YouTube-u, naglo sam dobila želju promijeniti do tada uobičajen izgled i rutinu apliciranja makeup-a na lice koji bi podrazumijevao poludewy puder sa svježnim rumenilom i okrenuti se ka konturiranju i bronzerima. Satin Smoothing Fluid puder sam naručila na preporuku Sare, famoznu 103-cu po preporuci mnogih blogera (iako meni ne odgovara za konturiranje, ali je odlična kao bronzer), a sa korektorima i puderom u sticku sam riskirala i ostala ugodno iznenađena. Samo vam mogu reći da bi ovi proizvodi bili itekako popularni kad bi na njima stajalo ime nekog poznatijeg brenda, budući da su naše žene izgleda vjerne samo brendovima koji se najviše reklamiraju.

 

Nude usne su također posljedica YouTube tutorijala sa elementima makeupa kojem ja volim dodati prodjev "kardashianski". Perfect Shine ruž u nijansi 205 je gotovo identičan famoznoj nijansi 98, ali je formula dosta hidratantnija i kremastija. Preko svjetlijih ruževa nosim Ultimate Color sjajilo u nijansi 04 koje ne ostavlja mnnogo boje, već daje visoki sjaj bez ljepljivog osjećaja i mrvicu šljokica. Miris je ono što me najviše privuklo jer je gotovo pa čisti citrus.

 

Moja ljubav proteka dva mjeseca su bila Luxury sjajila/tekući ruževi koji su mi gotovo pa zamijenili klasične ruževe. Voljela bi da formula nija toliko gusta, no uprkos tome, visoka pigmentacija i postojanost pobjeđuju. Njima su se pridružili najnoviji Golden Rose ruževi iz Velvet Matte linije. Podsjećaju me na savršene NYX mat ruževe s mrvicu više pigmentacije. Nijanse 20 i 15 su savršene za mene i ono su što sam tražila duže vrijeme, dok će 09 i 04 sačekati neke vedrije dane.

 

Iako u svojoj kolekciji volim imati manji broj maskara jer se brzo suše,  malo sam pretjerala :) Miracle Lash i Catwalk su druga polovina kolekcije "šarenih" GR maskara sa gumenim četkicama, a plava maskara i tuš su odraz moje ljubavi prema bojama u makeup-u i sve većem eksperimentisanju sa istima. Olovka za obrve je več napola potrošena kao posljedica nagovora kolegica blogerica da stanjim obrve, pa sad hodam kao očerupana kokoš :) Inače, više volim olovke od sjenila za docrtavanje dijelova obrve koji su "siromašni" dlakama.

 

Sa lakovima sam definitivno pretjerala jer mi je fioka već prepuna. Tu je mnoštvo šljokica, novi Galaxy lakovi čijom formulom nisam baš toiko oduševljena kao što je to slučaj kod Holiday lakova, zatim prekrasni crveni Jolly Jewels, te nova nijansa iz Nail Art linije lakova, a radi se o krupnijim zlatnim šljokicama. Trebalo mi je i nešto neutralnijih ružičastih nijansi, tako da sam naprosto morala imati novu nijansu iz Rich Color kolekcije, 52, kojoj se nenadano pridružio Fantastic lak 205. Zlatni shimmer i crni krem su se usputno pridružili mojoj kolekciji koja je bila u manjku istih.

 

Golden Rose narudžbu završavam šljokičastim sjenilima u prahu koja se nažalost više ne proizvode i nema ih na stranici, tako da je razlog što sam ih ja dobila najvjerovatnije taj što se još nalaze u zalihama. Isprobala sam ih i usput imala manju nezgodu kad sam prejako povukla zaštitni najlon i prosula po tepihu gotovo pola sjenila :) Nisu baš čiste šljokice, ali su uprkos tome jako, jako dobra.

Od Eme sam pri njenoj posjeti Sarajevu dobila nekoliko meni već dragih proizvoda. Iznad možete vidjeti nekoliko olovaka za oči i usne, dok je onaj draži dio na slici ispod, a radi se od Flormar shimmeratom puder/bronzeru i Farmasi proizvodima za lice koji su se ubrzo uvukli u moj neseser i kolekciju šminke za svakodnevnu upotrebu. Posebno me oduševila nijansa rumenila i sjaj koji daje terracotta puder. 

*Radi se o nijansi 02, ne 01 kao što sam pogrešno napisala na slici!

 

Sad krećemo sa mojom stvarnom kupovinom :)

 

 Na sniženju Color Arts pigmenata koje je Essence nažalost odučio izbaciti iz asortimana ulovila sam samo jednu nijansu. ne znam zašto je uvijek nestašica proizvoda na sniženju, je li prodavačice to sebi ugrabe ili sniženje počne tek kad se gotovo pola proizvoda rasproda?

Nakon dugo željene crvene nijanse sjenila, ulovila sam i Farmasi šljokičasti glitter jer me bila uhvatila manija za šljokicama na očima i zlatnom bojom, a tu se našlo i još nešto crveno u olovm slučaju Rapsodijev crveni ruž koje je bio impulsivna kupovina. Nijansu ne možete vidjeti jer sam je rastopila u paletu, ali se radi o potpuno mat crvenoj nijansi sa primjesama narandžaste. Iznenadila me formula, ali su mi Golden Rose Velvet Matte ruževi ipak malo bolji po tom pitanju jer su kremastiji.

Misslyn individualne trepke, ništa posebno, čisto za svaki slučaj ako zatreba za našminkati druge.

 

Syoss šampon i regenerator su trenutno na akciji u cm-u gdje jedan ovakav set, koji se može naći u još varijacija, košta nepunih 11 KM, što je itekako isplativo jer jedan šampon inače košta oko 8 KM, ako se ne varam, ako ne i više.

Nisam odoljela ni hvaljenoj Garnier micelarnoj koja je konačno dostupna i kod nas, nakon više od mjesec dan obilaženja različitih cm poslovnica i dosađivanja prodavačicama sa pitanjem kad će doći :) Košta oko 10 KM i ima čak 400 ml.

 

Za kraj, dosadniji dio sa proizvodima koji su mi must have proizvodi u svako doba, a radi se o novootkrivenom Mercatorovom MyBody odstranjivaču laka po Jasmininoj preporuci, ogromnom pakiranju mojih najdražih Ebeline tufera i štapića za uši.

Moram priznati da me je iznenadila količina stvari koje sam dobila u odnosu na one koje sam sama kupila i to me navelo da se zapitam da li pretjerujem u pisanju recenzija nad PR uzorcima? Zaista se trudim napisati potpuno iskrene recenzije, no zanima me vaše mišljenje o tom temi - da li vam smeta ako je proizvod dobiven i smatrate li takve recenzije i postove manje vrijednima od onih u kojima su proizvodi kupljeni vlastitim novcem? Pišite mi u komentarima :)

Broj komentara: 28:

  1. Oho imala sam šta gledati :-) divno divno….. valjda će biti recenzija….

    OdgovoriIzbriši
  2. Golden Rose paleta je divna i nadam se da će doći i kod nas.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Provjeri štandove, nadam se da je već dostupna jer je izašla prije nekoliko mjeseci na tržište.

      Izbriši
  3. Predobar new in, moram videti da li je i kod nas došla ta GR paleta i luxury sjajevi, baš izgledaju zanimljivo i dobro :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za sjajeve ne znam, ako ih nemate, nadam se da čete ih uskoro dobiti jer su zaista divni, a paleta jeste jer sam vidjela recenziju kod jedne vaše blogerice :)

      Izbriši
  4. Predivan new in, ali moram istaknuti ovu paletu. Stvarno je predivna, nadam se da će biti recenzija.. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hoće, naravno, nema puno swatcheva po netu, tako da imam maltene moralnu obavezu pisati o njoj :D

      Izbriši
  5. žao mi je što si ubavila sam jedan essence pigment, ja sam kupila pola ponuđenih nijansi. najzanimljivije mi izgleda Golden rose paleta, makar su sjenila poprilično loše raspoređena

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, baš su bezveze rasporedili sjenila...bilo je još dostupnih pigmenata ali sve neutralnije nijanse.

      Izbriši
  6. Golden rose ♥ ... njihov veliki fan :)
    Nadam se recenziji Velvet Matte ruzeva .. :)

    OdgovoriIzbriši
  7. drago mi je :) bit će recenzija, naravno, predivni su mi.

    OdgovoriIzbriši
  8. Ahhaah i ja sam udavila prodavacice sa pitanjem kad ce doci micelarna, nisam mogla da izdrzim. Dugarica mi je donjela iz Beograda jerr su oni tamo dobili je ranije. Ja sam prezadovoljna sa njom

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je odlična. Ja sam u svaki mogući cm ulazila, više su me zapamtile kao "onu što traži micelarnu" :D

      Izbriši
  9. Uhh kakav šoping :) i kakva su ti iskustva sa Garnier vodom? Ovako na prvu mi liči na Biodermu koju svi hvale :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam probala Bioderminu, ali mi je ova identična Vichyevoj.

      Izbriši
  10. Ne bih da te plasim, ali ja nikad u zivotu nisam imala perut i syoss mi je toliko iziritirao tjeme da nisam imala drugog izbora nego da kupim neki preskupi Vichy sampon da smiri situaciju s peruti. Taj syoss sam isto kupila na snizenju sa regeneratorom na preporuku frizerke koja je kupila milijardu tih sampona za salon i sve do jedne djevojke kojima je oprala kosu njime su se zalile na perut.
    Na svemu ostalom ti zavidim :p

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam jedno vrijeme imala perut i to od Head&Shoulders-a, inače protiv peruti. Syoss sam koristila prošle godine intenzivno, doduše drugu liniju i potrošila bar 2 velika komada. Inače to mi je bio šampon snova, baš dobro očisti kosu bez da je teška i produžio mi vrijeme između pranja. Eh, sad, imala sam malo peruti, ali ja se nikako ne mogu sjetiti je li to kad sam koristila Syoss ili prešla na drugi :/ Čitala sam isto neke recenzije i nekim curama je također iziritirano tjeme i zamašćena kosa... Ne znam šta bih ti rekla, hvala na informacijama, ako počne perut onda znam od čega je.

      Izbriši
  11. Sviđa mi se ova paletica, nadam se da će doći u Hrvatsku :D

    OdgovoriIzbriši
  12. koliko divnih stvari,,, ali najviše mi je za oko zapela Golden Rose paleta, i Golden Rose ruževi - Velvet Matte :D

    OdgovoriIzbriši
  13. Oho...ima svega. Pretplatila si se na GR i neka si. Super si stvari izabrala. Lakovi su odlični!

    OdgovoriIzbriši
  14. Volim ovakve postove! Veselim se svakoj stvari kao da sam je i sama kupila ;)

    OdgovoriIzbriši
  15. Jao predivne stvarcice imas!Jedva cekam da nabavim neki GR karmin i novi sjaj,bas me zanima kakvi su.

    OdgovoriIzbriši
  16. ta paleta mi jako lijepo izgleda :) recenzija soon? maybe? :P i lakovi su mi divni...inače imam "boljku" na sjenila i lakove...ah....

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)