26. listopada 2014.

Omiljeni YouTuberi - II dio

Prošle godine, nekad u ovo doba, sam napisala post o mojim omiljenim YouTube kanalima. Bilo je tu i poznatih i nešto manje poznatih lica, i muškaraca i žena, i različitih stilova šminkanja. Sve te ljude i dan danas pratim, no u međuvremenu sam upratila i dosta drugih, pa vam danas donosim kratak pregled istih :)

Napomena 1: u linkanom prvom dijelu ovog tipa posta se nalaze slike koje su u međuvremenu skoro u potpunosti zblurane od strane Bloggera i time im se nažalost promijenila kvaliteta, što ne mogu popraviti jer tih slika više nemam.

Napomena 2: Dosta slika "vuče porijeklo" sa Instagrama jer su skoro sve ove djevojke i tamo izuzetno popularne, pa tome gomila isfotošopiranih selfija. Ipak, sve ih pratim gotovo uvijek na YouTubeu, a što se Instagrama tiče i mojih top profila na tom servisu, uskoro ide post i o tome.

Norvina Sun - u industriji i na Instagramu poznata kao kćerka kraljice obrva, Anastasie Soare. YT kanal je nedavno napravila i odmah sam je upratila po nagovoru Tanje :) Iako mi nije toliko draga kao Instagramuša (postoji li uoopće ta riječ?) zbog isfotošopiranih slika, previše bronzera i standardne šminke, stvarno je užitak gledati i slušati jer toliko jasno i precizno objašnjava stvari, a i primjetila sam da imamo dosta sličan ukus glede šminkanja i proizvoda, iako možda ne sklonost ka istim tehnikama. Također, pravi videe o ABH sjenilima, formulama, nijansama i razlozima za iste, tako da je i tu zgodno pratiti za update novih proizvoda.



Shonagh Scott - moj YT girl crush i žena za koju ne znam zašto nije više popularna. Nešto je starija od većine popularnih YouTubera, no budući da je profesionalni MUA, itekako dobro radi i demonstrira makeup. U prilog joj idu savršene bademaste oči i konture lica, a i  makeup koji je u većini slučajeva jako dramatičan, no bez oštrih linija i pretjerivanja u bilo kojoj komponenti istog, baš onako kako ja volim misliti da se šminkam (ili težim tome) :)


MsRoshPosh - u prilog joj ide tamna koža jer je pogodna za savršeno konturiranje i zaista se svaki korak istog, od korektora, preko highlightera, do kontur pudera i bronzera vidi. Pratim je uglavnom kako bih usavršila konturiranje tamnije kože i kože sa dosta nepravilnosti u pigmentaciji. Također, ima pomalo čudan oblik očiju koji naginje azijskom, no uprkos tome uspjeva nositi kičast i pretjeran makeup bez da tako izgleda na njoj.


Chrisspy - kraljica isfotošopiranih slika i pretjeranog highlighta na Instagramu i YT-u. To je dosta više primjetno na fotografijama nego u videu, pa je zato uglavnom gledam dok objašnjava proces kreiranja cut creasea (ili naški, "presječenog kapka") i aplikacije tuša. Stvarno savršeno šminka oči i preporučila bih je svima koji vole ovakav tip makeupa.


Desi Perkins - BFF sa Chrisspy i iako se čini da imaju dosta zajedničkih stvari što se tiče makeupa, Desi mi je dosta umjerenija glede tena i konstrasta na očima. Uglavnom je pratim zbog savršenih obrva i savršenog dewy tena jer je jedna od najboljih osoba za objašnjavanje toga, dok mi se njen načim šminkanja i ne dopada toliko jer je u posljednje vrijeme postao dosta stereotipan i naginje ka kičastom i neprirodnom (pod tim ne mislim da boje niti smatram da je bio prirodan prije, već na praćenje prirodnih kontura oka).


BatALash Beauty - Samantha - jedna od novijih YouTuberica koja je dosta brzo postala popularna, prvo na Instagramu i sopstvenoj web stranici BatalashBeauty na kojoj je proširila suradnju sa još 3 djevojke, mada Samanthu pratim najviše na YT-u, dok druge volim pratiti na Instagramu. Samantha je što se tiče makeupa, poznata po svemu onome što se ne bi trebalo raditi, dakle prenacrtanim obrvama koje ne prate u potpunosti oblik lica i zakonitosti zlatnog reza, pretamnom puderu u cilju potamnjivanja tena kombiniranim sa dosta bronzera, prenacrtanim usnama i sl., no mislim da je jedna od osoba koje to znaju nositi i uklopiti zahvaljujući dobrom tehničkom umijeću.



To bi bio još jedan post o omiljenim YouTuberima. Ukoliko imate još prijedloga, pišite u komentarima :)

2 komentara:

  1. obozavam da gledam yt ... i poznate su mi sve licnosti ... jedino mi je samantha antipaticna, tako da je ne "pratim" ... inace mislim da 99% njih "live" uopste ne izgleda tako "smooth & flawless" kao na yt - cisto radi svijetla

    OdgovoriIzbriši
  2. Moram priznati da me Norvina malo razocarala, očekivala sam više...odnosno zanimljvije, al aj, opet je volim gledat :) a sa ove tvoje liste još tu i tamo pratim chrisspy i ovu ispod, jer su u drustvu Norvine, njene mame i Amrezy pa tako tu i tamo vidim i njih ali ne lajkam nesto posebno.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)