12. listopada 2014.

Trenutni favoriti #3

Kako nisam pisala preko proljeća i ljeta toliko često, mislim da nema smisla da sada radim višemjesečni pregled favorita tokom to perioda, pa ću vam predstaviti neke proizvode koje volim već nekoliko mjeseci ili sam ih intenzivnije počela upotrebljavati tek u posljednjih nekoliko dana. Inače, češće me ovako pogodi period kad koristim iste proizvode tokom nekoliko sedmica, pa mislim da je tada najvjernije predtsvaiti favorite jer kad to radim u periodu od nekoliko mjeseci uvijek ot budu neke bazne stvari, obično recenziranee, a ovako mogu predstaviti i neke druge komade šminke koje inače ne koristim baš uvijek.



Bourjois Healthy Mix puder je zaista jedan od najboljih laganijih pudera. Skoro pa je potpuno identičan Rimmelovom Match pefection ali HM ima za mene dosta bolju nijansu, iako opet mi tamnu za jednu nijansu čak i preko ljeta. Puder je laganije, ali nadogradive pokrivenosti, srednje gustoće (nije vodenasto tečan kao npr. Seum verzija) i divno osvježavajuće izgleda na suhoj koži. Plus mu je što ne ističe suhe dijelove ama baš nimalo i jako lagano se blenda.

Balea serumom sam bila oduševljena i kad sam ga tek dobila u okviru dm-ovog blogger newsletter programa i ta ljubav se nastavila. Stavim ga ujutro i navečer nakon umivanja, koža mi nakon toga izgleda svježije i dosta je mekanija i glatka. Me happy :)


LA Girl PRO korektori - navodno su zamjena za Bourjois Healthy Mix i MUFE HD korektore. Sa HM korektorom sam bila u love-hate odnosu jer je bio presuh za moje podočnjake i jako se skupljao u boricama, dok kod LA Girl korektora to nije slučaj. Na koži izgledaju dosta kremasto i svježe ukoliko se izblendaju sa prstima, a dosta prekrivaju pa se mogu koristiti i za ostale nepravilnosti.


Artdeco rumenilo 10 - kupljeno na nedavnom sniženju uz svjetliju rozu nijansu. Divna breskvasto-narandžasta nijansa bez ciglastih tonova, osvježi lice i uopće ne izgleda preintenzivno na licu. Uz to ima i zaista divno pigmentiranu i glatku teksturu.

NYX Taupe - toliko ga volim da sam ga skoro potrošila :) Rumenilo sa satenskim finišem i nijansi koja savršeno odgovara svijetlom i srednje tamnom tenu za konturiranje jer nema nimalo narandžastih tonova. Najbrži je način da naglasim konture lica jer se lako blenda i ima slabiju pigmentiranost, pa nikad ne mogu pretjerati s nanosom.



Golden Rose šljokice nisam koristila toliko na sebi koliko prilikom šminkanja drugih. Stvarno super stvar koju imam u još 4-5 nijansi, ali sam ovu (202) nosila najviše. Mogu se nanositi prstima suhe preko sjenila ili pomiješati sa Essence Colour Arts bazom za pigmente za intenzivniji nanos.

Flormar paleta koju imam jako dugo ali je tek sada došla do izražaja jer se radi o istinski jesenskim nijansama. Najviše koristim bakarnu i smeđu nijansu jer su toplije, a uz to, tekstura svih ovih sjenila je jako dobra, skoro pa da se nimalo ne truse, a jako su pigmentirana i lako se blendaju.

Maybelline Color Tattoo Permament Taupe je duže vrijeme prvi izbor za moje obrve. Nedavno sam ga "oživjela" sa Inglotovim Duralineom jer se bio malo posušio, pa ga još i češće koristim.

L'oreal So Souture maskaru nisam toliko voljela kad sam je tek dobila prilikom L'Oreal eventa, ali kad se nakon nekoliko sedmica malo posušila postala je savršena! Jedna od najboljih maskara, jer mi je često potreban samo jedan sloj i mogu izaći iz kuće. Tekstura nije ni prevlažna niti je suha, a najbolje od svega jeste mala gumena četkica jer apsolutno mrzim velike četkice maskara sa kojima više maskare završi na kapku nego na samim trepavicama. Sve preporuke!

Bourjois olovka za oči u brončano-smeđoj nijansi uz Flormar paletu. Primjetila sam da u posljednje vrijeme dosta češće nosim olovke umjesto tuša jer su jednostavnije i brže za nanijeti, a bolje mi stoji tehnika nanošenja tamnijih sjenila što bliže liniji trepavica.

E.l.f. mat ruž Praline ruž je moje poskjednje otkriće jer sam apsolutno zaboravila da mi je Jasmina prije koji mjeseci poslala ovu niajnsu koju sam dugo trežila. Sasvim sam ga slučajno pronašla među sjajilima koja ne koristim toliko često. Savršena nijansa smeđe za makeup u stilu 90ih :)

Kryolan LC003 ruž je savršena nude i tačka. Pigmentacija je takva da je potreban doslovno jedan premaz preko usana, tekstura je malo suhlja ako su usne oštećene, ali nijansa nadmašuje sve.


Broj komentara: 7:

  1. Koja je cijena duralinea?

    OdgovoriIzbriši
  2. Neke favorite dijelimo a ostale ću tek isprobati.

    OdgovoriIzbriši
  3. i meni je HM 52 pretaman, zato s ASOSa naručujem nijansu 51 :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja sam si mislila uzeti ovaj balea serum, uzela sam zeleni i ok mi je, ali u ovom periodu mi je koža lica dosta suha, što zbog razdoblja, što zbog prehlade pa mislim da bi mi ovaj bio malo bolji...čak mi se ni čelo toliko ne masti pa mislim da zeleni treba zamjenu :)
    A Flormar sjenila su baš dobra, imam i ja jednu quattro paleticu ali ću nabaviti još :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Obožavam NYX Taupe :D najdraži mi je za konturiranje <3

    OdgovoriIzbriši
  6. Slažem se za Healthy Mix, on je i jedan od mojih favorita, jako sam zadovoljna teksturom, prekrivanjem i cijenom, iako bih voljela da imaju svijetlu nijasnu za rozi podton kože. :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)