8. srpnja 2015.

La Girl Pro Conceal HD korektori

O LA Girl Pro korektorima nisam znala ništa. Sjećam se jedino da sam, nekad prije 2-3 godine, a možda i više, na nekom od hrvatskih blogova čitala riječi hvale o njima. Dalje, muk do prije koji mjesec kad sam se priključila na Instagram i upratila šminkere i "šminkere" i gotovo svi iz ove duge grupe su hvalili korektore koji dolaze u tubicama sa kistićem na vrhu kojima se lako nanose, pogotovo za konture lica za što su bili posebno preporučivani na svakom koraku, imaju izvanrednu moć pokrivanja i bubuljica i podočnjaka, dolaze u pakiranju od 8 ml, u mnoštvo nijansi i koštaju čak par dolara.  Također, masovno su ih uspoređivali sa Make Up For Ever Full Cover vodootpornim korektorima za mali dio cijene.


Nakon svega ovoga morala sam naručiti nekoliko nijansi i mislila sam odmah ih uvrstiti u svoj kit kao i mnogi koji su ih hvalili, budući da su ovo navodno i HD korektori, a to bi mi bilo idealno za mladenki. Zabog toga sam uzela 4 nijanse, od kojih su prve dvije različitog podtona, te dvije iz ranga srednje tamnih (budući da proizvode nijanse i za afroamerikance). Tačnije, odabrala sam nijanse 71 Classic Ivory, 73 Creamy Beige, 76 Pure Beige, 80 Cool Tan. Naručila sam ih, odnosno pomogla mi je naručiti ih kolegica sa The Lipstick Bar bloga budući da sam bila još uvijek u procesu otvaranja nove kartice, sa stranice beautyjoint.com, za 2,99$ po komadu. Zajedno s njima sam naručila i Glazed "boje" za usne iliti tekuće ruževe, no o njima drugi put.


LA Girl korektori dolaze u 18 nijansi na buyincoins.com, no na njihovoj stranici sam vidjela da od skoro imaju još dodatnih nijansi, kao i korektore u bojama za neutraliziranje nepravilnosti. Obećavaju kremastu i laganu teksturu koja pokriva bez da se uvlači u bore i linije, kamuflažu podočnjaka, nepravilnosti i crvenila, potpunu i prirodnu pokrivenost....

Odmah ću reći, čim su mi nijanse došle, znala sam da nikad neću ni upotrijebiti najtamniju koju sam naručila. Onu malo svijetliju od nje možda pokoji put u ljetnim mjesecima na nekome jako tamnom. A svjetlije? Nisam mogla vjerovati da je najsvjetlija nijansa toplog podtona takva da je ekvivalnetna MACovoj skali NC25. Za mene je bila jedino okej najsvjetlija dostupna nijansa koja je itekako rozog podtona.


Prvo što sam zamrzila jeste ugrađeni kistić jer to apsolutno mrzim kod bilo kakvog proizvoda. Na to sam se navikla vremenom. Pokrivenost? Kremasta ali laganija tekstura koja pokriva, ali u dva sloja, za što sam sigurna da je do izbora nijanse koja je svjetlija i rockasta. Izgled na koži? Ako imate suhih dijelova, manite se ovih korektora. Teški su, pokrivaju, trajni su, ali izgleda da rade prema mehanizmu takvom da se doslovno "zalijepe" za kožu. Istina, to su sve poželjne karakteristike proizvoda kojeg biste koristili na drugima, pogotovo na problematičnoj i masnoj koži. Ali, za svakoga nije. Pogotovo za konturiranje jer su itekako vidjljivi.

71 Classic Ivory, 73 Creamy Beige, 76 Pure Beige, 80 Cool Tan

A nijanse? ŽUTICA. Žutica. Ukoliko ste Azijat ili idete u solarij svake sedmice i to više puta ili ako ste Pikaču, nijanse će vam odgovarati, jer od svih nijansi koje sam kupila, samo prva, najsvjetljija i rockasta nije žuta (ko maslačak). Obično se stalno žalim kako puderi nisu dovoljno žuti jer je najviše žutih ljuti, no ne očekujem baš od nijansi za konturiranje da budu toliko žute da se vide linije koje predstavljaju maslinasti okvir lica.

HD - nisu. Na slikama sa blicem, pogotovo onim fotografisanim digitalnim aparatima i mobitelom. Bijeli su i vidljivi. I žuti. Tako da se nijansa mora jako dobro stopiti.

Ne uvlače se u bore ako ih nemate mnogo, a ako imate - bore se vide.

Dakle, trajnost i pokrivenost i cijena zadovoljavajući, itekako zadovoljavajući. Izbor nijansi i tekstura koja nikako nije za većih bora i suhljih dijelova kože i ne baš sjajni. Bili bi odlični za masnu kožu i za, naravno, nekoga ko ima Pikaču ten. Koliko god se činila ravnodušna prema ovoj recenziji, za mene su ovo odlični korektori za ličnu upotrebu, bolji od gotovo svih drogerijskog ranga koje sam probala i sigurno ću naručiti u skorije vrijeme još zaliha nekoliko svjetlijih nijansi.

3 komentara:

  1. A jesu li žuti??? :-) Šalim se, ali šteta, imala sam na umu da ih isprobam, baš za konturiranje....

    OdgovoriIzbriši
  2. I ja ih imam, nisam zadovoljan postojanošću, uvlači mi se u bore;(

    OdgovoriIzbriši
  3. Zahvaljujem na recenziji! Upravo si mi uštedjela koji dolar ;) :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)