12. kolovoza 2012.

MUA (Make Up Academy) palete - Undressed & Glamour Nights

Zdravo, cure! Kako ste mi danas? Imam dosta postova za objaviti u narednim danima, mnogo njih je već napisano i samo čekaju fotke, a počet ću sa swatchevima dvaju divnih komada MUA kozmetike koji su mi već jučer dospjeli u poštansko sanduče. 
MUA (Make Up Academy) je relativno novija kozmetička kuća porijeklom iz Velike Britanije koja nudi jako pristupačne proizvode, uglavnom cijene ispod 4 funte - ako se ne varam, jedini proizvod koji prelazi tu cifru jeste Immaculate paleta. Njihova "politika" jeste da kvalitetna kozmetika ne mora koštati cijelo bogatstvo, te da nude kvalitetu, boju i inovaciju za svaki proizvod posebno. Imaju različitih proizvoda, od pudera, BB kreme, baza/primera, mono sjenila, paleta od 3,4, 12 i 24 sjenila, pa do ruževa, sjajila, lakova itd. Izbor nijansi je solidan, možete pronaći jako puno neutralnih shimmera, ali i jarkih i intenzivnih boja. Imaju i svoj blog, na kojem njihova šminkerica Kayla postavlja swatcheve, prijedloge i tutoriale vezane za najnovije proizvode, kojih je svako malo sve više. Na Facebook stranici i Twitter profilu su također aktivni, pa ih i tamo možete kontaktirati i pitati o svemu što vas zanima vezano za njihovu kompaniju i proizvode, pronaći swatcheve sa portala i blogova koje redovno linkaju (bile recenzije pozitivne ili ne, za to imaju čiste pohvale od mene), te pratiti akcije, popuste i ponude koje imaju u zavisnosti od povećanja fanova na Facebook stranici (ovdje pogledajte što se sve sprema). MUA kozmetiku možete kupiti na njihovoj službenoj stranici ili pak u Superdrug drogerijama, ako se kad nađete u Velikoj Britaniji. Shipping je fiksni i internacionalni iznosti 4,95 i 7,50 funti, a narudžbu sam jako brzo dobila, već nakon 7 dana.
Pošto su povodom 25000 lajkova na Facebook stranici imaju ponudu od 25% popusta i besplatan shipping, nisam mogla a da ne naručim bar ponešto :) Ako se sjećate jednog od mojih prethodnih postova u kojem sam vam predstavila moju ljetnu wishlistu, znate da su se na njoj našle i dvije palete o kojima danas pišem - Undressed i Glamour Nights - te da sam  zbog shippinga dogovarala sa Stylish Geekette zajedničku kupovinu. I ona je iskoristila ovu ponudu, pa možete očekivati još MUA swatcheva i kod nje (moram je nekako potaknuti da piše :D). Svakako da je bilo još mnogo interesantnih proizvoda poput tekućih tuševa u boji, ljibičasto-fuksijastih ruževa i plavog gel linera, ali sam trenutno u fazi apsistencije što se kupovine dekorative tiče - prostora za istu mi svakim danom sve više ponestaje, pa će apsistencija potrajati sve dok si ne nabavim praktičan radni sto sa ladicama. Blog sale se isto tako približava, pa ako vas zanima, držite oči širom otvorenim :)
 Prva paletica koju sam odabrala i koju sam željela pod svaku cijenu jeste još jedan Naked rip-off. Inače, Naked paleta je jedan od kultnih komada i ljubiteljica skoro pa svih bloggerica i YouTube vloggerica, ali uprkos tome i činjenici da mi je i sad divna, nije me nikad privlačila dovoljno da bih za nju izdvojila 32 funte. Definitvno jeste odličan miks shimmerastih neutralnih nijansi koje možete kombinovati na različite načine i u različitih prilikama, no pošto ne koristim shimmerasta sjenila prečesto, u njoj ne vidim svoju idealnu neutralnu paletu. Usput, ona bi se trebala sastojati od nekoliko klasičnih nijansi kao što su mat tamno smeđa, charchoal smeđa, crna, bijela, boja  kože i greige (za obrve i blendanje), te tek nekoliko shimmera - srednje taupe, zlatne i svijetlog zlaćanog highlighta. Imam većinu takvih nijansi u formi mat sjenila, pa se nadam da ću uspjeti pronaći sav potreban materijal za depotiranje istih, i to u što skorije vrijeme!
Anyway, da se vratim na paletu. Sadrži 12 nijansi od kojih je tek jedna satenskog finisha, dvije su mat, a ostatak je shimmerast. Pigmentacija je kod većine nijansi na visokom nivou, a tekstura nešto mekanija, pa ćete morati koristiti nešto čvršći pljosnati kist za nanošenje. Ipak, puno su mi bolja od većine shimmerastih sjenila iz paletica koje se mogu naći u drogerijama.
 Nijanse nemaju imena, već su označene brojevima od 1 do 12.
1 - svijetla highlight nijansa pink podtona sa satenskim finishom (nema vidljiv shimmer, ali nije ni potpuno mat)
2 - shimmerasta svijetla pink 
3 - svijetla topla smeđa, idelna za blendanje, mat
4 - srednja topla taupe
5 - srednja topla smeđa, tamnija verzija 3-ce, također mat
6 - brončano-zlatna
7 - brončano-smećkasta
8 - tamna smeđa sa zlaćanim česticama i maslinastim podtonom
9 - miks smeđe, boje vina, ružičaste i bakarne
10 - hladna smeđa
11 - crna sa srebrnim shimmerom
12 - gunmetal srebrna plavog podtona

Što se druge palete tiče, bila sam neodlučnija. U igri su bile Glamour Days, Poptastic i Glamour Nights, no zadnja je ipak prevagnula, pošto imam dosta neutralnih iz prve, a intenzivne iz druge mi ne odgovaraju shimmerastim finishom. 

Glamour Nights je, za razliku od Undressed, idealna paleta za dramatičan make up i smokey eyes, a sadrži i pokoju intenzivnu nijansu kojom možete začiniti make up i na dnevnoj bazi. Više je mat nijansi u odnosu na Undressed, njih pet, dvije su satenskog finisha i pet shimmerastih.
1 - obična bijela kredaste tekture i slabe pigmentacje (ako želite dobru mat bijelu, potražite Formarovu, njihova mat sjenila su mi među najboljima ikad)
2 - hladna tamna "patlidžan"  ljubičasta sa sitnim ljubičastim shimmerom
3 - mat tamna plava
4 - klasična srebrna koja se pojačano trusi jer se radi o čistom shimmeru
5 - mat svijetlo siva
6 - topla smeđa sa mnoštvom smeđeg i srebrnog finisha, također se pojačano trusi
7 - intenzivna mat crna
8 - svijetla shimmerasta zlatna
9 - srednje tamna emerald zelena
10 - srednje tamna mat ljubičasta, jedna od najljepših koje posjedujem, nešto slabije pigmentacije i zahtjeva dobar primer
11 - hladna crvena sa ružičastim česticama
12 - shimmerasta svijetla pink

Zaključak: Undressed i Glamour Nights imaju svojih mana, kao i svaka paleta ove cijene i tipa, ali su me, uprkos tome, oduševile. Nude dobar izbor nijansi i kombinacija, a pigmentacija tek nekoliko nijansi me malčice razočarala. Undressed je jedna od najboljih Naked zamjena drogerijskog ranga i idealna ako volite shimmeraste neutralne nijanse, a Glamour Nights birajte ako ste tip za nešto dramatičniji make up. Po cijeni od tek 4 funte su jedne od najisplativijih proizvoda koje ćete naći. Definitvno bih ih ponovo kupila, a namjeravam nabaviti još pokoju prvom prilikom :)

Broj komentara: 15:

  1. Divne su palete! Moraću i ja da ih pratim :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Undressed mi se čini kao nešto što bi mogla da upotrebljavam skoro pa svaki dan :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Čine mi se odlične, sada ću sigurno nešto naručiti njihovo :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlične su!
    Je li swatchano preko baze? Koje?

    OdgovoriIzbriši
  5. @Biberlee: Jesu, jesu, preko Essence baze koja ne radi baš puno kao Artdecova, tako da je za pigmentaciju na slikama zaslužno uglavnom moje postupno nanošenje. Iskrena da budem, shimmerastim i ne treba baza, toliko su pigmentirane :)

    OdgovoriIzbriši
  6. uuuu. cim bude neka akcija saljem narudzbu :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Prelijepo, obozavam ove smeđe boje :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Palete su nešto najbolje ikad izmišljeno!! Sve ti je tu na jednom mjestu!
    Sjajni swatchevi.
    Iako nisam tip za sjene "u bojama" jer preferiram nude nijanse (najviše smeđu za nijansu dvije tamniju od moje boje tena) obožavam ih vidjeti na drugima :D

    OdgovoriIzbriši
  9. Ne samo da nisam pisala blog, nisam ni čitala tuđe... Shame shame shame on me :D
    Ali zato sam se fino odmorila :)
    Uglavnom tek sad vidim da si me prozvala, i s pravom, i obećavam da se vraćam jaaako brzo s novim postovima, svašta imam da pišem - MUA je odličan, ja sam naručila 3 palete, 3 mono sjenila, 2 ruža, puder i sjaj za usne, i sve mi je fenomenalno, za vikend slikam swatcheve i ie MUA recenzija ;)
    I, da i ja tebe prozovem: šta bi s tvojim "Quirks" postom, baš sam se radovala da ga čitam... (ili si ga nappisala a meni je promakao?)
    Shame on you too :-P

    OdgovoriIzbriši
  10. @SG: Ohoho, pa ko na se to javjla :) Idi brzo piši, svaki dan ti otvaram blog i više su mi se maline smučile ;) Quirks ide nekad valjda, još uvijek se dvoumim da li da to budu navike ili confessions...

    OdgovoriIzbriši
  11. Koliko si platila shipping 4,95 funti ili 7,50?

    OdgovoriIzbriši
  12. Hej a kako si prošla sa carinom ?
    Ja sam iz Bosne, i sad sam htjela naručivati nešto od MUA al' nekako me strah (prva online naruđba :$) iako piše free shipping šta ako me na carini budu zezali, i naplatili mi previše :$

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Neće ti nikako naplatiti carinu ako je narudžba ispod 50 KM :)

      Izbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)